Screenshot video.

Zoals ik vanaf het begin heb benadrukt, was de interventie van Rusland in Oekraïne veel te weinig en veel te laat. Ik twijfel er niet aan dat het Kremlin zijn doel, de Donbass-republieken te zuiveren van de door het Westen gesteunde nazi-Azov-brigade en het Oekraïense leger, zal bereiken, maar het Kremlin heeft de veel belangrijkere gelegenheid om een einde te maken aan alle Westerse provocaties tegen Rusland verprutst, schrijft Paul Craig Roberts.

Als Rusland Oekraïne had geveld met een verwoestende conventionele allesomvattende aanval, zou de oorlog al afgelopen zijn voordat hij begonnen was. Geen enkel lid van de marionettenregering van Oekraïne zou nog in leven zijn. Er zouden geen communicatie- en transportmogelijkheden meer in Oekraïne zijn, behalve die van het Russische leger. Een ontzagwekkende demonstratie van wat er gebeurt als men een superieure militaire macht te ver provoceert, zou de Europese landen doen opschrikken om uit de NAVO te stappen, in plaats van er lid van te worden, zoals Finland en Zweden klaarblijkelijk doen. In plaats van potentiële provocateurs af te schrikken, heeft de ondoordachte beperkte interventie van het Kremlin meer omsingeling van Rusland en meer agressie van de kant van Washington, de NAVO-leden en Oekraïne aangemoedigd.

Het Kremlin heeft Washington twee maanden de tijd gegeven om een narratief te scheppen dat zeer in het nadeel van Rusland is en anderen aanmoedigt om zich openlijker en harder tegen Rusland op te stellen. De Europeanen zijn bereid zelf ontberingen te lijden om de Russen wat narigheid toe te brengen. De NAVO-leden geven Oekraïne niet alleen morele steun, maar ook wapens. Washington heeft aangekondigd op grote schaal zware wapens aan Oekraïne te zullen leveren en, nog meer provocerend, inlichtingen en informatie over de doelwitten te zullen verschaffen voor Oekraïense raketaanvallen op de Krim. Aangezien de Krim nu deel uitmaakt van Rusland, zijn de geplande aanvallen op de Krim een direct bewijs dat Washington van plan is de oorlog uit te breiden. Het is duidelijk, zoals het van het begin af aan was, dat Rusland Oekraïne veel verder dan Donbass zal moeten aanpakken. Het idee dat het om een beperkte operatie met een beperkt doel zou kunnen gaan, was absurd.

  Het oorlogszuchtige V.S. Imperium stort in, de dagen van de liegende westerse media zijn geteld

Rusland zal zich namelijk moeten bezighouden met situaties ver buiten de grenzen van Oekraïne. De vorige Russische president, thans plaatsvervangend voorzitter van de Russische Veiligheidsraad, Dmitri Medvedev, waarschuwde dat nucleaire escalatie het gevolg zal zijn van de toetreding van Finland en Zweden tot de NAVO.

Zie: https://news.sky.com/story/russia-threatens-nuclear-escalation-if-sweden-and-finland-join-nato-12589823

En: https://tass.com/politics/1437715

Zoals ik al zei, betekent het feit dat Rusland er niet in geslaagd is indruk te maken op het Westen met een overweldigende uitoefening van militair geweld in Oekraïne, dat er weer een stap gezet is in de richting van een nucleair armageddon.

De stormloop op een kernoorlog is niet in de eerste plaats de schuld van Rusland. Het is het Westen dat zich provocerend opstelt, niet Rusland. Het Westen heeft zich afgewend van de veiligheidszorgen van Rusland. Het Westen bewapende en trainde het Oekraïense leger en de nazi-militie en richtte die op de Russen van de Donbass. Het Westen plaatste Amerikaanse raketten in Roemenië en Polen en nu in Slowakije. Het is Washington die hegemonie nastreeft, niet het Kremlin.

De verantwoordelijkheid van het Kremlin ligt in de zwakte van zijn reacties op provocaties. Eerst door ze jarenlang te negeren en alleen zinloze diplomatieke protesten te doen. Dan, wanneer het eindelijk gedwongen wordt in te grijpen in Oekraïne, dit doen op een zo beperkt mogelijke manier en op een tijdrovende manier die Washington de controle geeft over het narratief en mogelijkheden om het conflict uit te breiden tot buiten de grens van de beperkte operatie van het Kremlin.

De Saker en Andrei Martjanov benadrukken de superioriteit van de Russische militaire tactieken en wapensystemen, maar deze belangrijke capaciteiten bieden niet de marge voor de overwinning wanneer het Kremlin eeuwig minimaal reageert op de initiatieven van Washington. Het onvermogen van het Kremlin om pro-actief te zijn en de onwil om de vijfde colonne van Washington uit de heersende kringen van Rusland te verwijderen, zullen de kenmerken van de Russische nederlaag zijn.

  Teken des tijds: LIDL in Zweden zet rundvlees achter slot en grendel

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin voert een halfslachtige oorlog en dat is te zienVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelElectorale push vanuit Brussel om naties af te schaffen
Volgend artikelHet “Grote Reset”-plan van de Nieuwe Wereldorde heeft een Derde Wereldoorlog nodig om te proberen het te laten slagen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. Poetin is een schaker. Hij denkt 10 stappen vooruit, hij neemt de tijd en hij weet wat hij doet. Daar ben ik van overtuigd.

  • Helemaal mee eens en nu weet ie het na het beschieten en zinken van hun vlaggeschip.
   Ongelooflijk hoe naief de russen sinds de 2e wereld geweest zijn.
   Maarja, ze wilden zo graag toegang tot de westerse elite..
   De oekrainers hebben zelf toegestaan dat die nazi’s het land overnamen dus gooi maar helemaal plat alles buiten de 2 provincies.
   En meteen ook wat op london, parijs, berlijn, amsterdam en washington.

 2. Roberts denkt duidelijk op de Amerikaanse wijze: shock & awe, met extreem geweld een land volledig in puin leggen zonder enig mededogen voor de burgerbevolking. Extreem veel menselijk leed en schade. Voor mij bewijst de voorzichtige wijze van Poetins speciale militaire operatie dat hij minimale ellende en schade wil aanrichten maar zeer gericht en effectief de kwaadaardige elementen wil elimineren. Ze zijn niet dom en zullen er zeer goed (en langdurig) over nagedacht hebben. Uiteindelijk krijgen ze gelijk.

 3. Zelf ben ik het ten dele met de auteur eens, Rusland voerde een halfslachtige oorlog, het denazificeren en denazificeren van Oekraïne is ten dele gelukt.

  De westerse wereld opinie is zeer zeker gekant tegen Poetin/Rusland die kunnen in ogen van velen geen goed meer doen, dus wat let hen om de boel grondig aan te vallen, bombardeer Kiev plat, net zoals de NATO Belgrado 3 maanden lang bombardeerden.

  Ik lachte mij krom toen tijdens de Kosovo-oorlog de Servische luchtafweer een peperdure F-117A neerschoot en de wingman van de neergeschoten bommenwerper ook een F-117 Nighthawk zwaar beschadigde door verouderde Sovjet ground to air raketten.

 4. Duizenden Javelin-antitankkanonnen, Stinger-luchtafweersystemen en andere dodelijke wapens zijn al door Washington aan Oekraïne gegeven, waarbij het Witte Huis op 13 april aankondigde dat het $ 800 miljoen aan extra wapens naar Kiev zal sturen, waaronder artillerie, gepantserde personeelsdragers en helikopters.
  Te midden van de voortdurende Russische speciale operatie om Oekraïne te “demilitariseren en de-naziseren”, staan westerse landen voor een grimmige keuze tussen het blijven sturen van wapens naar de troepen van Kiev of het versterken van hun eigen uitgeputte verdediging, meldde Bloomberg.
  Het Pentagon heeft naar verluidt gewaarschuwd dat Kiev dagelijks een week aan leveringen van antitankmunitie heeft “doorgeblazen”, terwijl het ook te maken heeft met tekorten aan bruikbare vliegtuigen terwijl Rusland zijn speciale operatie voortzet, meldde de outlet.
  De luchtaanvallen van Moskou en de gevechtsverliezen van Oekraïne hebben hun tol geëist, waarbij de troepen van Kiev ogenschijnlijk weinig munitie hebben. De VS zouden echter al een derde van hun totale voorraad Javelin-antitankraketten hebben geleverd als reactie op de smeekbeden van president Volodymyr Zelensky. Als de VS nog meer zouden leveren, zouden ze het risico lopen dat hun eigen wapenarsenalen ernstig uitgeput raken, aldus het rapport. Het kan maanden, misschien zelfs jaren duren om de productie aanzienlijk op te voeren.
  ‘Arsenaal van democratie’
  Amerika heeft een “arsenaal van democratie” -strategie gevolgd, waarbij directe interventie in de crisis in Oekraïne wordt vermeden, aldus het rapport. Deze aanpak heeft ertoe geleid dat navo-bondgenoten en -partners onder druk zijn gezet om wapens en fondsen door te sluizen naar de Oekraïense regering, in een strategie die teruggaat tot de Tweede Wereldoorlog.
  De Amerikaanse president Franklin D. Roosevelt gebruikte de uitdrukking “groot arsenaal van democratie” op 29 december 1940, toen hij beloofde het Verenigd Koninkrijk te helpen nazi-Duitsland te bestrijden door hen militaire voorraden te verkopen, terwijl Washington elke daadwerkelijke gevecht ontweek.
  Nu Rusland soldaten herplaatst naar het zuiden en oosten van Oekraïne, stelt Oekraïne steeds luider eisen voor meer bewapening vanuit het Westen.
  De pleidooien van Kiev komen echter op het moment dat het “arsenaal van de democratie” naar verluidt wordt uitgeput, waardoor de Amerikaanse “zwakheden” worden blootgelegd.
  Oekraïense artillerie beschiet de positie van Russische troepen aan het front bij Lysychansk in de regio Loegansk op 12 april 2022. – Spoetnik Internationaal, 1920, 14.04.2022
  Situatie in Oekraïne
  VS om Oekraïne in de nabije toekomst te voorzien van nog meer Intel, zwaardere apparatuur – Rapport
  Gisteren
  De VS en hun bondgenoten hebben drones, antitank- en luchtafweergeschut, munitie en andere capaciteiten naar Kiev gestuurd. Het Congres hoorde van generaal Mark Milley, de voorzitter van de Amerikaanse Joint Chiefs of Staff, dat de westerse landen 60.000 antitankwapens en 25.000 luchtafweergeschut hadden geleverd om de Oekraïense strijdkrachten, die door de Russische troepen zijn belaagd, te ondersteunen.
  Op woensdag onthulde het Pentagon dat het van plan was om een nieuw pakket van $ 800 miljoen aan wapenvoorraden te sturen, waaronder extra artillerie, kustverdedigingsdrones, helikopters en gepantserde personeelsdragers.
  Het rapport beweert echter dat de regering van Joe Biden niet van plan was om gedwongen te worden om een langdurig conventioneel gevecht met hoge intensiteit te ondersteunen dat zo’n intense uitputting van munitie en militaire middelen met zich meebrengt.
  De bondgenoten van Washington waren er snel bij geweest om de Russische operatie, die op 24 februari was begonnen in antwoord op een verzoek om hulp van de Volksrepublieken Donetsk en Loegansk (DPR en LPR), die waren onderworpen aan escalerende aanvallen door de autoriteiten van Kiev, luidkeels aan de kaak te stellen.
  Volgens het Russische ministerie van Defensie richt de operatie zich alleen op de militaire infrastructuur van Oekraïne met precisiewapens.
  De VS en hun NAVO-bondgenoten hebben echter ingestemd met het sturen van “nieuwe en zwaardere” wapens naar Oekraïne. De Europese Unie heeft ook ingestemd met de uitbetaling van een lening van 500 miljoen euro (416 miljoen pond) aan Oekraïne om meer wapens te financieren.
  Moskou heeft herhaaldelijk gewaarschuwd dat de NAVO-wapenleveranties aan Kiev het Oekraïense conflict alleen maar verergerden en tot meer verlies aan mensenlevens zouden kunnen leiden.
  Een Oekraïense militair plakt een Oekraïense vlag op een Humvee op de luchthaven van Kiev op 25 maart 2015 tijdens een welkomstceremonie van de eerste Levering van niet-dodelijke hulp aan het Amerikaanse vliegtuig, waaronder 10 Humvee-voertuigen – Sputnik International, 1920, 13.04.2022
  Nieuw Amerikaans militair hulppakket aan Oekraïne kan Humvee-pantservoertuigen omvatten, suggereren rapporten
  13 april, 09:41 GMT
  Nu generaal Mark Milley erop stond dat een impasse in het “zuidoosten, rond de Donbass, Donetsk-regio ten westen van Oekraïne” cruciaal zou zijn voor de uitkomst van de crisis, heeft Duitsland geweigerd tanks naar Oekraïne over te brengen. Berlijn stelt dat het hen simpelweg niet kan ontzien.
  Canada had ook ogenschijnlijk een tekort aan raketwerpers en ander materieel dat door de Oekraïense kant werd geëist.
  Dienovereenkomstig heeft de Oekraïne-crisis ontnuchterend inzicht geboden in de problemen waarmee de VS zelf te maken zouden krijgen in het geval van een conflict tegen Rusland of China, beweert het rapport.
  Washington zou waarschijnlijk te maken krijgen met “rakethonger”, waarbij het zijn voorraden projectielen, precisiegeleide munitie en andere kritieke capaciteiten in dagen of weken zou uitgeven, terwijl het mogelijk ernstige verliezen lijdt aan tanks, vliegtuigen, schepen en andere geavanceerde en kostbare militaire middelen.
  Oekraïense militairen lopen voor gepantserde auto’s op de luchthaven van Kiev op 25 maart 2015 tijdens een welkomstceremonie van de eerste Amerikaanse vliegtuiglevering van niet-dodelijke hulp, waaronder 10 Humvee-voertuigen. – Spoetnik Internationaal, 1920, 15.04.2022
  Situatie in Oekraïne
  Rusland waarschuwt VS voor ‘onverantwoordelijke’ wapenleveranties aan Oekraïne in diplomatieke nota – Media
  2 uur geleden
  Het aanvullen van het militaire arsenaal zou een behoorlijk ontmoedigende uitdaging kunnen blijken te zijn, beweert het rapport, omdat tekorten aan werktuigmachines, geschoolde arbeidskrachten en reserveproductiecapaciteit een herbewapeningsinspanning kunnen vertragen.
  Als voorbeeld noemt het rapport de onmogelijkheid om de productie van Stinger-raketten snel op te schalen. voor Oekraïne wegens gebrek aan beschikbaar personeel hiervoor.
  Het Oekraïne-conflict, onderstreepte het rapport, heeft typisch een voorproefje gegeven van wat er nodig zou kunnen zijn om ervoor te zorgen dat het veelgeprezen “arsenaal van democratie” opgewassen is tegen zijn ambitieuze taken.

 5. Alexander Doegin

  Toen de opperbevelhebber een speciale militaire operatie begon in Oekraïne, veranderde de loop van de geschiedenis. Onomkeerbaar veranderd. Dit is het geval wanneer ze zeggen “de teerling is geworpen”, “we zijn de Rubicon overgestoken” en “er is geen weg meer terug”. Het lijkt misschien voor sommigen dat die er is, maar die is er niet. En nu kan niemand en niets iets beïnvloeden, en niemand en kan iets doen zoals het voorheen was.

  Vóór 22 februari 2022 was er een zekere – zij het eerder beperkte – handelingsvrijheid. Daarna niet meer.

  Maar dit fundamentele besluit heeft zo’n omvang dat het niet alleen degenen die het onmiddellijk verwierpen angst aanjaagt, maar ook de Russische populaire meerderheid, die Operatie Z onvoorwaardelijk steunt.

  Moskou heeft de hele wereldwijde hegemonie van het Westen uitgedaagd, is een directe confrontatie aangegaan met de mondiale liberale wereldorde, is begonnen met het vernietigen van het Russofobische nazi-construct, dat deze wereldorde dicht bij Rusland heeft opgericht, in feite op ons grondgebied, zich voorbereidend op een aanval ons direct. Lees verder >>> https://katehon.com/en/article/victory-or-nothing

 6. Griekenland gaat geen militair materieel meer naar Oekraïne sturen. Dit werd gemeld aan journalisten door de vertegenwoordiger van de regering van het land Ioannis Ikonomou.

  Duisternis leren: in vijf jaar tijd hebben de VS een half miljard dollar geïnvesteerd in training voor de strijdkrachten van Oekraïne
  Welke andere uitgaven zijn opgenomen in de protocollen voor internationale “technische bijstand” aan Kiev
  “Zoiets wordt nog nooit besproken”, zei hij.

  Volgens hem verzwakken de eerder naar Kiev gestuurde wapens het defensievermogen van Griekenland niet.
  Op 14 april meldde Euractiv dat Athene eerder twee C-130 transportvliegtuigen met aanvalsgeweren en draagbare raketwerpers naar Oekraïne had gestuurd.

  Volgens een enquête onder inwoners van het land is 66% van de Grieken het niet eens met het sturen van militair materieel naar Kiev en 29% is het eens met deze beslissing.

 7. Paul is een complete idioot. Rusland heeft pogingen gedaan om de afspraken na te komen maar het is e USA en in het vazalstaten de EU hebbe het afgewezen. Paul als je betrouwbaar wil zijn denk aan de ww2 waar Japan zich heeft overgegeven maar Truman heeft nee gezegd en het resultaat 2 atoombommen. Mijn advies aan jou kijk eens in de spiegel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in