Door sommigen miskend en door anderen in het Westen verkeerd begrepen, heeft de oorlog in Oekraïne herkenbare contouren aangenomen, hoewel wij nog steeds niet weten hoe de gevechten aflopen, behalve dat president Zelensky het in zijn macht heeft om morgen een staakt-het-vuren af te kondigen en dat ook zou moeten doen, schrijft Donald Forbes.

Het is nu duidelijk dat Vladimir Poetin nooit de imperium-bouwende ambities heeft gehad die de Westerse regeringen hem toedichtten toen hij afgelopen februari Oekraïne binnenviel. Dat was een narratief dat door de NAVO was verzonnen om de vredelievende Europese publieke opinie te winnen voor haar – in de praktijk ontoereikende – pogingen om Poetin te verslaan.

In plaats van verslagen te zijn, heeft Poetin zijn fundamentele oorlogsdoelen bereikt. Hij controleert 20 procent van Oost-Oekraïne, dat bevolkt wordt door etnische Russen die tegen de regering in Kiev zijn. Hij heeft de laatste weken besteed aan het verdedigen van zijn terreinwinst, kennelijk zonder te proberen die uit te breiden.

Zelensky heeft geen schijn van kans om hem te verdrijven zonder de hulp van buitenaf met laarzen op de grond, waarvan Joe Biden en andere westerse leiders duidelijk hebben gemaakt dat hij die niet zal krijgen. In dit scenario zou Poetin open kunnen staan voor een staakt-het-vuren, zodra Zelensky klaar is om te spelen.

Ondanks de grootspraak bij het begin dat de Navo als nooit tevoren verenigd was tegen de Russische agressie die heel Oost- en Midden-Europa zou bedreigen, is de eigenlijke hulp aan de Oekraïners opvallend ontoereikend geweest. Geen troepen op de grond of massale aanvalswapens. Bij gebrek aan beslissende resultaten glijdt de oorlog van de radar van het publiek, vervangen door binnenlandse economische zorgen.

Zelensky’s public relations campagne in het Westen heeft de richting van een komische opera aangenomen met de verschijning van zijn vrouw Olena – een “Portret van Dapperheid” op de omslag van het oktobernummer van Vogue. De laatste uitstap van het modetijdschrift in internationale zaken was het gênante interview met de vrouw van president Assad, die beschreven werd als de “Roos van de Woestijn”, aan de vooravond van de burgeroorlog in Syrië.

  Kolonel McGregor: VS kunnen zich geen oorlog met Rusland veroorloven

Als de deskundigen die het – altijd potsierlijke en door de gebeurtenissen bevestigde – idee verspreidden dat Poetin erop uit was heel Oekraïne te onderwerpen, door hun dwaling in verlegenheid gebracht worden, dan houden zij zich daarover stil. Om te proberen een Russische heerschappij op te leggen aan de resterende 80 procent van Oekraïne, die Zelensky gesteund heeft, zou Poetin zo gek moeten zijn als de betweters in de Navo-hoofdsteden beweerden dat hij was.

Hij is er echter in geslaagd om zelfs met zijn beperkte oorlog ernstige schade aan te richten, die Oekraïne economisch voor jaren heeft teruggezet, zelfs als het Westen voor de wederopbouw betaalt en de Europeanen hun belofte nakomen om het EU-lidmaatschap van Oekraïne te bespoedigen. Hoe langer de oorlog duurt, hoe moeilijker het zal zijn om het land weer op orde te krijgen.

De vraag moet gesteld worden: als het Westen het conflict in Oekraïne zo verkeerd heeft ingeschat en er zo verkeerd op heeft gereageerd, in hoeverre kan men er dan op vertrouwen dat het de dreiging van een conflict met China over Taiwan aanpakt en een oplossing vindt voor het nucleariserende, anti-Westerse Iran?

De economische sancties die Rusland hadden moeten verlammen, zijn nu teruggeslagen op de West-Europeanen die afhankelijk zijn van de Russische olie- en gasexport. De EU beseft nu te laat dat zij wordt gegijzeld door het vermogen van Poetin om de Europeanen deze winter te laten bevriezen.

De EU-landen proberen kolenmijnen te heropenen die gesloten zijn door de groene oorlog tegen fossiele brandstoffen. Duitsland dimt nu al onnodige openbare verlichting om energie te besparen, nog voordat de energierantsoenering van de EU deze maand begint. Eind juli meldde Bloomberg dat het VK kortstondig een recordbedrag van 9.724 pond per megawattuur betaalde – meer dan 5.000 procent meer dan de normale prijs – om elektriciteit in te voeren en een black-out te voorkomen die verwoestend zou zijn geweest voor de conservatieve regering.

  Russisch-Oekraïense oorlog: De proxy is een parasiet geworden

Dit is het snijvlak waar Europa op balanceert als gevolg van de terugslag van de sancties en het streven naar utopische groene economieën gebaseerd op duurzame energie. Het politieke Europa is op onvergeeflijke wijze volledig overrompeld door de onbedoelde gevolgen van het beleid van zijn elites.

Of de oorlog in Oekraïne volledig te voorkomen was, is een punt van discussie. Er was al acht jaar een burgeroorlog aan de gang tussen de regering in Kiev en de etnisch Russische autonomisten die Poetin in de oostelijke provincies Luhansk en Donetsk bewapende. Poetin zou op een gegeven moment misschien toch een greep naar hen gedaan hebben.

Maar de oorlog zou in 2022 misschien niet zijn uitgebroken als men de twee partijen binnen Oekraïne hun eigen problemen had laten oplossen en als Biden de eisen voor besprekingen over de veiligheidszorgen van Moskou in de regio als Oekraïne lid van de NAVO zou worden, niet had genegeerd. Deze zullen nog steeds onvermijdelijk in het middelpunt van de vredesbesprekingen staan, wanneer die plaatsvinden.

Dit wordt steeds dringender. Biden’s aandacht voor Oekraïne is afgeleid door zijn binnenlandse problemen, door Zelensky’s onvermogen om de Russen terug te dringen en door China’s dreigement met represailles als gevolg van het bezoek aan Taiwan van de voorzitster van het Amerikaanse Huis Nancy Pelosi. Het Chinese dreigement wordt in Washington serieus genomen vanwege het cruciale belang van Taiwan als wereldleverancier van halfgeleiders.

Vergeleken met China lijkt de bewering dat de oorlog in Oekraïne nodig is om de liberale wereldorde in stand te houden, met de dag dunner. De oorlog heeft nog steeds aanhangers die geloven dat de nederlaag van Rusland absoluut noodzakelijk is – maar het is een afnemende zaak. Op wereldschaal is het geopolitieke lot van Oekraïne alleen van belang voor de Oekraïners. Het land is geen dominosteen naar het voorbeeld van de Kissinger-theorie in Vietnam.

  Hongarije eist herziening sanctieoorlog: "Europa bloedt dood"

Het centrale element van de vergelijking dat de pro-defeat lobby weglaat, is dat Rusland een kernmacht is en dat men er niet op kan rekenen dat Poetin niet zo ver zal escaleren als nodig is om niet te verliezen. De Franse president Emmanuel Macron heeft gezegd dat men moet oppassen Poetin niet te vernederen, maar de Russen hebben de middelen om een vernedering op eigen kracht te vermijden, zonder enige neerbuigendheid van de westerse leiders.

Een veelbelovend teken voor de toekomst is dat Poetin zich blijkbaar houdt aan zijn afspraak om de verscheping van graan uit de geblokkeerde Zwarte Zeehaven Odessa toe te staan naar landen in het Midden-Oosten en Afrika, waar naar schatting 150 miljoen mensen met voedselonzekerheid te kampen hebben omdat zij afhankelijk zijn van de Oekraïense export.

Poetin krijgt de lof voor een humanitair gebaar dat het voor Zelensky en zijn Navo-aanhangers gemakkelijker kan maken om de militaire impasse realistischer te bekijken en de weg te openen, hoe aarzelend ook, naar een staakt-het-vuren en vredesbesprekingen. Veelbetekenend is dat Turkije, dat lid is van de Navo, een sleutelrol heeft gespeeld in het scheepvaartakkoord. Wat er verder zal gebeuren, is aan Zelensky.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zal de agressie van de NAVO Rusland dwingen de speciale operatie tot buiten Oekraïne uit te breiden?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelTerwijl de tol voor de vaccins stijgt, verdubbelt Twitter zijn inspanningen… maar het bouwwerk begint af te brokkelen
Volgend artikelCOVID-19 gevaccineerde mensen krijgen meer slecht nieuws; Dr. Robert Malone legt uit waarom
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

42 REACTIES

 1. Ieder normaal denkend mens wéét dat Putin álle kaarten in handen heeft betr. de komende tijd in Europa.
  De enigen die dat niet weten zijn de z.g. “leiders” binnen de EUSSR.
  Als je zo’n komisch duo als v.d.Leyen en Fransje Timmermans hoort blèren, dan vraagt een weldenkend persoon zich toch af : “Hebben die hun lagere school wel afgemaakt ?”

  • Het zijn een stelletje idioten lui die alles opvolgen wat er gezegd wordt in Davos, en zo in de bres springen voor een doorgesnoven Zelenski , zichzelf verrijken en schijt hebben aan het gewone volk ,,
   Binnenkort kunnen we beter zelf naar Rusland vertrekken , want dan valt er voor ons niks meer te halen in eigen land , honger en koud in het vooruitzicht, en dat allemaal door 1% van de wereld tellende duivels .

 2. EU heeft met moedwil de gastoevoer gestopt.
  Het is al jaren bezig, het is echt niet vanaf febr.’22.
  Het gas in Groningen uit de hand laten lopen.
  Hoeveel boortorens staan er voor de kust?
  Geen een voor gas?
  Noorwegen barstte van de olie, hoor je niks meer over.
  Denemarken gas kan zgn. pas ’23/24 naar boven gehaald worden en die boortorens staan er al jaren.
  Nee, je trapt er goed in dat je denkt dat de EU een “fout” heeft gemaakt.
  Niks fout! Met moedwil, als je het nou nog niet doorziet.
  Ondertussen verdwijnen de bossen voor onze ogen.
  Eerst iedereen een boompje laten planten en nu?
  Het is een slagveld. Ook een foutje zeker?

  • Hier zijn ze al zeker van af 2007 mee bezig.
   Een vriend van mij had een zaak en zou een eigen gas aansluiting krijgen.
   Nee, het kon niet naast de 1ste aansluiting(slimste en goedkoopste en veiligste oplossing), en maar vertraging op vertraging etc., uiteindelijk is deze gasleiding aangesloten aan de achter kant omhet gebouw heen, in letterlijk een hut staat nu een eigen gas aansluiting.

   Paar jaar later het zelfde voor een van mijn buren, want de gasleiding ligt nu in mijn pad, ook via de achterkant.

   <10 jaar geleden had ik die smurfen van gas water en licht binnen, mijn gasleiding komt na de voordeur uit de grond omhoog, loopt langs de plint 2-3 meter verder de meterkast in.
   Wat zegt die smurf ineens?
   Deze gasleiding is Illegaal!!!
   Ik zeg, nou dat is dan mooi, want alles voor de meter is jullie verantwoordelijkheid EN is door jullie zelf direct of indirect aangelegd, dus dan doen jullie aan illegaliteit.
   Een heerlijke vervelende stilte ontstond toen, hij vond het niet leuk dat ik hem met de feiten om de oren had geslagen.
   Ik snapte alleen TOEN deze opmerking en gedrag niet.
   Corrupte overheden…….kots.

  • Je bent alle kolenmijnen vergeten die gesloten zijn, NL was een van de eerste, de royals sloten de limburgse mijnen 49jaar geleden, daarna deed engeland, duitsland ook en daarna belgie……..het zelfde.
   Ik vond dat toen al een domme zet.
   Coalminers daughter hier….Mijn pa heeft international op deze mijnen gewerkt.
   En ik weet hoe kolen warmte aanvoelt, de niet vervuilde, ja ook dat deden ze toen al en schoven het af of de kolen, met name de briketten.

   • Op 17 december 1965 heeft de toenmalige PvdA- minister van Economische Zaken Joop den Uyl (1919- 1987) het besluit om de steenkolenwinning in Zuid-Limburg gefaseerd af te bouwen in de stadsschouwburg te Heerlen bekendgemaakt.
    Het was en is de enige juiste beslissing, want de DSM maakte sinds 1959 verlies, de aardgasbel bij Slochteren is in 1959 ontdekt & de opbouw van de staatsmijn Beatrix bij Herkenbosch (sinds 1956) is in 1962 beëindigd.
    Steenkolen konden toen ook al goedkoop worden ingekocht in landen waar dagbouw mogelijk was zoals o.a. VS, Polen & Colombia.
    De eerste oliecrisis (1973-1974) heeft nogal roet in het eten gegooid voor wat betreft het creëren van vervangende werkgelegenheid.
    Een punt van kritiek is dat de slopershamer wat betreft de steenkolenwinning wel erg rigoreus is gehanteerd.

    • Het schijnt heel.moeilijk te zijn een gesloten mijn te heropenen. Veel mijnen lopen vol met (grond) water. Dan zou je ze eerst leeg moeten pompen en moeten laten drogen. Ook dat kost (Russische) olie en stroom. Waar haal je vervolgens de mannen vandaan om de kolen eruit te bikkelen? En dan heb je denk ik ook nog het probleem dat je wat (verrotte) houten stutpalen moet vervangen… maar dan citeer ik.managers van mijn werk… “wij vertrouwen op de creativiteit en inventiviteit van onze medewerkers om.het op te lossen” . Dat zal ook de reactie zijn van Jan Rotmans van Urgenda die omarm de chaos geschreven heeft. Los het even op ingenieurtjes en dan graag goedkoop.en klimaatneutraal…

  • Het gebrek aan gas uit Rusland is niet de opzet van Poetin. Hij wil gas leveren en daarvoor in roebels betaald worden. Rutte vertikt dat. En dus is het de schuld van rutte dat wij geen gas meer krijgen.
   Kadaffi is vermoord omdat hij niet ( langer ) olie in dollars wilde verhandelen.

 3. Vergeven is Goddelijk. Gelukkig ben ik niet God en vergeef dus ook niet maar omdat er nog een restje menselijkheid in me zit zal ik deze figuren graag tot God brengen zodat zij daar vergeving kunnen vragen.
  De wereld staat in brand en is tot op het bot verziekt door deze zogenaamde leiders waardoor miljoenen mensen in het verderf zijn gestort en alle hoop op een goede toekomst is afgenomen door de misdadige corrupte en vooral geesteszieke regeringen. Erger en misdadiger nog is de lakse weerloze houding van het volk die zich als makke schapen alles laat afnemen. Eenieder die zich voor deze strijd tegen tirannie verbergt is net zo schuldig als onze zogenaamde leiders. Waar zijn die mannen die willen vechten voor een goede toekomst, waar zijn die vaders die hun plicht willen doen om en goede toekomst voor onze kinderen te waarborgen? Ik zoek er al jaren naar maar wat vind ik? Jankers die hopen op tribunalen en mij veroordelen het recht in eigen hand te willen nemen. argumenten en rede vind bij deze criminelen geen luisterend oor en ook de rechtspraak is onder controle van deze elitaire club massamoordenaars dus ze laten ons geen keus. wie niet horen wil moet voelen. Is het Nederlandse volk werkelijk zo afgegleden? We hebben een rijke geschiedenis met goede voorbeelden. Zoals het standbeeld van “de Dokwerker” ons laat zien. We zijn in staat op te komen voor elkaar. Niet wachten, nu DOEN

  • Houd op dat ik verantwoordelijk ben voor iemand anders psychopathisch gedrag!!!
   Dit was de taak van de overgelopen overheden WW. Alles is corrupt.

   Dit narcistisch gezwets hangt me de keel uit.
   Ja ja ja, dump het maar weer op de bevolking, die kennen we al.
   Je lijkt Hugo de jonge wel je neemt de spuit om een ander te beschermen, het zelfde narcistisch gezwets.
   Ik heb bewust hier voor, voor GEEN KINDEREN GEKOZEN, dat en de dodelijke gezondheidszorg.
   Ik doe niks!?. Druppel water wat je bent.
   Ik zei ook nee in 2005 EU referendum, waar was jij? En wat deed Baklellende, maakte er een Ja van.
   Nooit meer gestemd. Wat is het nut, niets.
   Ik leef al meer dan >30 zoveel mogelijk buiten de maatschappij.
   Geen– terrasje, uit eten, vliegen, uitgaan, zuipen bij de vleet, vakanties, feestdagen, verjaardagen, nada etc etc etc….
   Ik DOE al mijn hele leven.
   Houd op met dit narcistisch gezwets.
   Zorg dat jij je eigen huis maar in orde hebt. Daar heb je wel wat over te zeggen, maar je blijft ten alle tijden uit de mijne.

 4. “Poetin heeft alle kaarten in handen en kan Europa deze winter laten bevriezen”

  Juist Europa bevriest in de komende winter 2022/2023 daaraan twijfel ik niet, de EU zal zijn poot stijfhouden onder de druk van de Verenigde Staten, de sluwe Europese voorzitter en WEF hencher Ursula von der Leyen laat liever Europa kapot vriezen en verhongeren door hevige druk van die verdomde Amerikanen.

 5. Bij het lezen dat Duitsland zijn verlichting uit doet om energie te besparen moet ik altijd hard lachen. Dus we hebben geen elektra voldoende hoe kunnen die politici en groen linkse denkers dan volhouden dat we allemaal een elektrische auto moeten aanschaffen om het milieu te redden.

  • Duitsland krijgt windmolenstroom van Denemarken.
   Wat blijkt nu?
   Precies die molen staan het meest stil. Het valt de mensen al op.
   Trouwens, Denemarken koopt het weer van de Zweden.
   Je wordt zooo in de maling genomen.

 6. Adriaan koop een ander glazen bol ,Denk jij nou echt als mensen geen gas geen eten hebben ze braaf blijven ? Nee nooit .
  Als dat zo ver ver is komen mensen in een overlevings modem , Dus dat wordt opstand kun je de duvel opzeggen

 7. Het lijkt er verrekte veel op dat ALLES achterstevoren werkt.
  Ik heb dit leven met een psychopaat al meer dan 30 jaar meegemaakt (en overleeft) misschien is het daarom dat ik er doorheen prik.
  Ben zo’n zelfde type als jij, ikbenerzoklaarmee…

  Dus als de peupels horen… ’tis jouw schuld, dan geleuven ze dat ook.

  En ja, ze zijn het pakket al vele jaren langzaamaan aan het uitrollen.
  Dat het nu wat sneller moet en daarom opvalt, komt misschien door Trump.
  Als Hillary had gewonnen dan zaten we al veel eerder in de sjit.
  Maar het zijn allemaal!! behoorlijk verwarde types….
  Demente Pelosi in Taiwan en nu krijgen we dus oorlog met China.
  Tja, zoals ik al zei…. het moet wat sneller, de chaos is nog niet groot genoeg, ze hebben haast.

  Ik kan me herinneren dat alle gas/el leidingen bij de voordeur binnen kwam, want daar is de meterkast..
  Hoofdwaterkraan in kruipruimte bij de voordeur.

  Ik weet niet of je fibernet/5G aangeboden krijgt?
  Die komt nl. wel bij je voorkant, het liefst voor je raam. naar binnen.
  Ach ze zorgen zo goed voor je. Het kostte veel moeite, maar ik heb het niet.
  Veel mensen wezen af, maar toen werd aanleggen opeens gratis.
  Gratis en niet verplicht aan te sluiten en hoppa…. de peupels hebben het nu in hun huis, kastje en al.

  • Sommige huishoudens hebben nog altijd geen besparende stortbak. Ondertussen zie ik door belastinggeld gesubsidieerde clubs met sproeiers het gras groenen. Gras wat telkens gemaaid wordt zodat het de wortels kan kort houden zodat het geen water en voedingsstoffen kan opnemen.

 8. In 2020 ws ze al voor de gas en stroomprijs .toen wisten ze al dat de oorlog met rusland ging komen allemaal voorop gezet spel van de agenda

 9. Stel je eens voor dat Nederland een Poetin zou krijgen. Een baas die 20 jaar lang alle sterke punten van ons land en alle conflicten in ons voordeel zou weten te plaatsen.

  • …en die niet grote groep criminaliseert, een gek van de WEF volgt, eigen bevolking wil vermoorden via vaccinatie, terroristen financieert, degeneratie volgt (homo sex lessen met negers op lagere school), de corona onzin (maskers, lockdown) opdraagt, de Tweede Kamer buiten spel zet, geen geder idioterie serieus neemt, de euro opdringt, ons land opzettelijk sociaal en economisch naar de Filistijnen helpt, onze geschiedenis wil wissen, ons land vol laat stromen met waardelozen–moslims en negers-,……om er maar een paar te noemen…

  • ….die niet de gezondheidszorg beperkt–terwijl uitbreiding nodig is–psychopaten vertroeteld zodat ze een luxer leven hebben dan een gemiddelde arbeider, maar ze zonder therapie insluit de rest van hun leven, ons belasting geld aan de Nato geeft, zodat USA weer een oorlogje kan provoceren, niet ons belasting geld aan EU geeft, zodat landen die onvoldoende functioneren, een lui leven hebben en met 45 in pensioen kunnen gaan, niet de regels van WHO en UN volgt die super corrupt en incompetent zijn, niet sexueel deviant gedrag als “normaal” promoot, niet een idioot dure defensie handhaaft 9er komt echt geen oorlog met Andorra) die geen NL soldaten Afrika instuurt (laat ze elkaar maar lekker afmaken als ze dat willen), die niet HBO en WO onderwijs alleen toegankelijk houd voor hogere inkomens….

  • Nederland moet terug op de rails naar een sociaal en economisch welvarende staat, waar het –zoals ooit- goed toeven was.
   Daartoezijn een paar simpele dingetjes nodig, die ook makkelijk te realiseren zijn.
   –Uit Nato, WHO, UN, EU, euro.
   Gewoon: per direct doen
   –Gulden terug; kan in een paar week geregeld worden; munten rammen en papiergeld drukken; de platen bestaan nog.

   –nieuw politiek systeem. Bestaand systeem heeft NIETS met democratie te maken, maar met corruptie.
   Kort: parlement max 100; taak publieks voorlichting via tv, beslissen via electronic referendum.
   Regeerakkoorden verbieden.
   –kabinet: zakenkabinet. leden kunnen staande voet ontslagen worden. leden moeten relevante opleiding hebben op WO niveau.
   –nep “koninklijke familie”eruit. zij hebben geen recht van titel–zie grondwet. paleizen en inhoud: retour aan de staat.
   –Islam en moskeetjes: net zoveel toestaan als dat christendom en kerken zijn toegestaan in Mekka.
   Wat teveel is: verkopen en andere functie, marktplaats b.v. of varkens slachterij
   –vluchtelingen die na twee jaar nog geen werk hebben: retour heimat; zelfde als thuisland oorlog voorbij is; ecntgenotes die hier kwamen als gezinshereniging: wat meer is dan een, retour.
   Vluchtelingen zonder documentatie: retour; Onbegeleide “minderjarigen: retour.
   Opruimen die rotzooi. Typisch, dat documenten verloren raken, maar smartphones niet.
   P.s.: via smartphones kan ook gezien worden waar iemand vandaan komt…..
   –sociale wetgeving herzien. Laagste inkomens vrij van loonbelasting, voor werkgever en werknemer.
   –zorg reorganiseren; gebouwen van ziekenhuizen nationaliseren. Medisch personeel in staatsdienst, inkomens doktoren en specialisten omlaag, verplegend personeel inkomens omhoog.Meer voorzieningen.

   Arbeidswet herzien; weer het zo als in jaren 70.Werkgever hurt in, en ontslaat zo nodig. Na ontslag of bij ziekmelding: geen taak voor werkgever.

   Kortom: we moeten NL herstellen, normaliseren.
   Dat kan, en moet op korte termijn.
   Globalisten zullen balken; laten balken.
   Links moet duidelijk en definitief vervangen worden door rechts; de linkse idioten hebben onze staat bijna aar de ondergang gebracht.

   Nu is het onze beurt

 10. Eerst: die linkse rotzooi uit parlement en kabinet.

  Als de rechtse partijen eens de koppen bij elkaar staken, en een opkomst staking organiseerden; dwz niet in tweede kamer komen totdat het kabinet weg is en er nieuwe verkiezingen zijn…..

  Ondertussen massaal de boeren helpen bij demonstraties. Verkeer volkomen plat eggen bij grote steden.
  Een week geen melk leveren; melk in riool laten lopen. Ook treinverkeer blokkeren.
  Of massaal naar Schiphol met tractors en op de landingsbanen parkeren.

  Als er GEEN voldoende solidairiteit is….verliezen we het laatste van NL.
  —————————————-
  Wat betreft megastallen: die bieden lage kostprijs, maar zijn niet welkom in NL; WEL in oostblok landen; Polen, Hongarije, Roemenie, Bulgarije, Servie, Kroatie, Slovenie en meer.
  Een groot bedrijf kan eigen voedsel voor dieren kweken, en alles onder controle houden; opfokken tot en met slachten invriezen en exporteren.

 11. Laat in Frankrijk en Duitsland (vooral) het maar steenkoud worden in de winter!
  Misschien zal dat de aanzet zijn, om EU te “sluiten” de euro af te schaffen en EU (WEF) eruit te rappen en over te gaan naar normalisiatie.

  Als dat gebeurt zat Poetin zeker in no-time weer gas leveren….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in