In de geest van de supranationale organisaties en de globalistische belangengroepen van het “wereldbestuur” moet nog een hindernis worden genomen op weg naar de centrale staat van de EU in mei: de wijziging van de kieswet voor het Europees Parlement is aan de orde.

Voortaan zullen steeds meer “transnationale lijsten” met kandidaten uit verschillende lidstaten verkozen worden, en niet langer nationale kandidaten. Daardoor wordt de band tussen de kiezers en hun “vertegenwoordigers” nog minder, bericht Freewestmedia.com.

In de schaduw van de oorlog in Oekraïne gaan de voorstanders van een strikt gecentraliseerde Europese Unie door met het ontmantelen van de lidstaten. Op verzoek van de socialistische Europarlementariër Domènec Ruiz Devesa heeft de Commissie constitutionele zaken van het Europees Parlement eind maart met 19 tegen 9 stemmen een wetgevingsinitiatief gesteund dat de huidige Europese kieswet voor het Europees Parlement (EP) moet vervangen.

De EP-leden moeten voortaan gekozen worden uit kandidatenlijsten van heel Europa. De kiezers kennen deze vertegenwoordigers in het geheel niet en zij hebben geen taalkundige of culturele banden meer met deze personen. Volgens de voorstanders moet een “Europese identiteit worden versterkt”; maar het tegendeel is het geval.

De “geografische vertegenwoordiging” van de lijsten moet er ook voor zorgen dat kleinere lidstaten niet “benadeeld worden in de concurrentiestrijd”. Een nieuwe Europese verkiezingsautoriteit wordt belast met de registratie van de lijsten. De kandidatenlijsten van de hele EU moeten door Europese verkiezingsorganen worden ingediend.

FPÖ en AfD verzetten zich, maar oude partijen willen zichzelf opheffen

Over het voorstel moet nog gestemd worden in de plenaire vergadering van het EP op 3 mei. Alle EP-fracties waarin Oostenrijkse partijen vertegenwoordigd zijn (Europese Volkspartij – EVP (ÖVP), Sociaal-Democraten – S&D (SPÖ), Liberalen – Vernieuwen (NEOS) en Groenen (Verts/ALE)) hebben al voor het voorstel gestemd. Alleen de rechtse FPÖ stemde unaniem tegen. De situatie is vergelijkbaar in Duitsland, waar alle oude partijen behalve de anti-immigratie, rechtse AfD voor het initiatief zijn.

Vrijwillige desinformatiecode van de EU is verplicht: Gehoorzaam of sterf

Het FPÖ-parlementslid Dr. Georg Mayer verklaarde de push aan het Oostenrijkse weekblad Wochenblick: “De nieuwe EU kieswet is een voorbode of de volgende stap in de geplande oprichting van de EU eenheidsstaat. Oostenrijkers zouden gedwongen moeten worden te stemmen op een kandidaat uit Spanje, Malta of Griekenland die zij niet eens kennen of begrijpen. Dat is volkomen absurd en uit een oogpunt van democratisch beleid zeer bedenkelijk.”

Het principe volgens hetwelk elke lidstaat zijn vertegenwoordigers in het EU-parlement aanwijst en stuurt, moet worden opgebroken en een effectieve vertegenwoordiging van elk land moet worden verhinderd.

“Het zou ook een doel van deze hervorming moeten zijn om de belemmeringen weg te nemen die het stemrecht van gehandicapten, leden van minderheden of ten gevolge van het feit dat zij in een ander land wonen, in de weg staan.

Ongetwijfeld is de zuiver politieke dimensie van de verkiezingen belangrijker dan het juridische kader. Het blijft een uitdaging om een pan-Europees debat op gang te brengen, een debat dat de ruis van 27 gelijktijdige nationale verkiezingen kan overstijgen, die vaak over binnenlandse kwesties gaan of de zittende nationale regering onder de loep nemen,” aldus de Spaanse politicus.

Zelfs als lid van het Europees Parlement weet Georg Mayer dat het electoraat in een representatieve democratie een band met zijn politici nodig heeft en hij is dan ook tegen de afschaffing van de nationale lijsten.

In het verslag-Devesa wordt opgemerkt dat Europese politieke partijen in de plaats moeten komen van de nationale politieke partijen, omdat deze het best in staat zijn “bij te dragen tot de ontwikkeling van een Europees politiek bewustzijn”. Het Europees Parlement bestaat niet uit de bevolking van de lidstaten, maar uit “vertegenwoordigers van de burgers van de Unie”.

Illegale immigratie in Europa gaat onverbiddelijk door

Het wetsontwerp zou miljoenen Europese kiezers hun kiesrecht ontnemen op grond van een woonplaatskwalificatie en hun het recht ontnemen om te stemmen op iemand die hun plaatselijke (en beste) belangen behartigt.

Mayer hield de ÖVP verantwoordelijk voor deze ontwikkeling: “Dit alles is alleen mogelijk omdat partijen als de ÖVP, die in eigen land altijd doen alsof ze de nationale of Oostenrijkse belangen behartigen, buigen voor Brussel en stemmen voor meer centralisatie en ontkrachting van de burgers.” Op 3 mei is er nog de gelegenheid om deze enorme fout recht te zetten tijdens de stemming in Straatsburg.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

EUROPESE UNIE DOSSIER

Bizar door de EU gefinancierd stripboek voorspelde pandemie – met globalisten als reddersVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelAmerikanen hebben de leiding over de oorlog, zegt Franse journalist die terugkeerde uit Oekraïne
Volgend artikelHet Kremlin heeft de kans gemist om een einde te maken aan de Westerse provocaties die de wereld in een kernoorlog storten
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

12 REACTIES

  • Ja hoor. Al lang. in de UK zijn het joodse organisaties die de gehele UK politiek aansturen. ! opmerking ter ondersteuning van een Palestijnse Staat en je wordt eruit gewerkt. Documentaireserie op YouTube. Heel verhelderend. Nog veel makkelijker aan te sturen als kiezers geen flauw idee heeft over de connecties van een kandidaat. Soros en Kolomoisky hielpen de komiek Zelensky aan de macht. Die heeft inmiddels al 243 millioen binnengeharkt.

 1. Het is en blijft 1 grote door niemand gekozen rot bende wat zich daar in Brussel op het pluche heeft geïnstalleerd. Dus ook nooit gemachtigd om ook maar 1 regel of wet voor te schrijven, laat staan uit te voeren.

  Misschien in Europees verband met zijn allen (alle europeanen) niet meer daar op gaan stemmen om een keer een statement te maken hoe we er over denken. Heb trouwens nooit hier op gestemd….zie bovenste 2 regels.

  • We hoeven niet meer te denken over waar we op gaan stemmen de volgende keer. Er komt geen volgende keer. Er komt oorlog, totale vernietiging. Precies zoals Europa zich dat wenst. Arme mensen, we gaan er allemaal aan.

 2. Ze hebben meegedaan iets aan de gang te krijgen , en nu proberen ze nog verder te gaan , om hun eigen hachje te redden , vraag me af of ze er wel zeker van zijn , dat ze bij de bedoelde half miljard overlevenden , gaan horen ? , misschien worden ze later door dezelfde opdracht gevers , ook uitgedund .

 3. Mijn voorspelling is dat Brussel voor het eind van het jaar brandt…dat het EU parlement en omgevingn bezaaid ligt met rottende ambtenaren. Ik zou het niet erg vinden, hun geven niets om de burgers, de burgers geven dan ook niets meer terug…alleen woede en haat.

 4. Ik ben geen fan van de EU (was dat wel van de EEG) maar erlijk gezegd ergerde ik me steeds aan de nationalistische berperkingen tot dusverre.
  Ik had maar wat graag voor figuren als Farrage of Orban kunnen stemmen.
  Als dit in de toekomst mogelijk is, zou dit wel eens als een boemerang in het gezicht van de elites kunnen terugkeren.
  Stel je voor dat Orban meerdere miljoenen niet-Hongaarse stemmen weet te vergaren.
  Ik neem daan dat de meeste lezers hier dat wel leuk zouden vinden, toch?

 5. 61 jaar geleden moest ik een stuk schrijven voor een wedstrijd op middelbare school; een vergelijk tussen wereld federatie en verenigd europa.
  Ik won dus.

  Typisch de dingen die ikals snotneus zag, zien onze (links kolere)lijders nog steeds niet.

  Europa kan nooit EEN zijn; veel te veel lokale en culturele verschillen; daarnaast nog alles vernietigende islam binnengehaald.

  Willen we ons absolute einede verhinderen, en terug gaan naar normaal, moet het volgende gebeuren:

  –uit de (corrupte) NATO (laat USA zijn eigen oorlogjes doen)
  –uit EU
  –uit de euro; gulden terug met goud dekking. Ouderwets, maar solide en controleerbaar.
  –ons goud terug uit Zwitserland.
  –islam uit NL
  –grenzen dicht en bewaakt; met huidige satelieten kan dat makkelijk
  –geen vluchtelingen toelaten.
  –vluchtelingen zonder werk: uitzetten en status intrekken;
  –Europa als vrij handels zone–dus zonder invoerrechten onderling kan
  –idioterie en waanzin van klimaat afschaffen, 100%
  –ook mesten vrijlaten.
  –geen ontwikkelingshulp meer. Na trillioenen te hebben betaald in de laatste 60 jaar met andere landen: situatie is slechter dan vooraf. Stoppen ermee. Zie Zimbabwe; zie Zuid Afrika.
  –geen militairen over de grens inzetten. Willen ze aldaar oorlog: laat ze.

  En dan de uitgestelde zaken.
  –betere hulp voor gehandicapten en bejaarden
  –sociale dienstplicht invoeren voor jongens en meiden.
  –strijdkrachten opheffen; kleine marine met supersnelle composite boten houden en paar onderzeeers met atoom rakketjes
  Op land een klein contignent infantrie voor hulpverlening handhaven.Luchtmacht: wat reddings helicopters

  • Was je toen ook al islamofoob. Dat soort comments op deze site wordt uiterst vermoeiend. Als je nu nog niet weet dat die landen al decennia door de UK, Frankrijk gemindprogrammeerd zijn en dat fanatisme in de Sunni Islam verboden is, extremisme dus ook, en dat Wahabi Islam wat alles in Indonesie overgenomen heeft en dat in Rotterdam ook probeerde net als Shia Islam gesticht zijn door Joden dan moet je geen comment geven over zaken die je nooit bestudeerd hebt. Wahabi Islam claimt Sunni te zijn. Maar als je de Sunni Koran kent en 1 preek van hen gehoord hebt weet je dat daar niets van waar is. 1 groot Mindprogramma. Dus dom om hen die al eerder slachtoffer waren te bevechten. Richt je op de selecte groep die dit alles orkestreert. Ook Joden zijn voor het grootste deel bekeerde joden en stammen af van niet joodse lokale bevolkingen in EU, India, Afrika. Sephardische kinderen met donkere huid in Palestina werden geselekteerd en aan bestralings programmas onderworpen, met US apparatuur, in een tijd dat de USA stralingsziekte uitgebreid bestudeerde in Japan, na de atoombommen, docu the Ringworm children. De meeste kinderen stierven en andere kregen kanker en stierven later. Al die moslims waar jij zo tegen verzet werden ooit bezet door het Ottomaanse rijk, de Engelsen, Fransen etc. etc.

  • Sociale dienstplicht en bejaarden.

   Neem a.u.b. snel de feeks spuitjes!

   Oprotten met plichten en de huidige generatie ondankbare fossielen nahun allesverwoestende egoistische decennia spekken!!!!!

 6. Maar most of all: een ander politiek bestuur.
  Het huidige is vooral goed voor de politici, maar NIET voor de bevolking

  –Parlement: maximum 100 personen.
  Dienen allen een relevante universitaire opleiding te hebben.
  Taak: voorliching publiek via internet. Toegestane tijd per partij: zelfde aantal minuten per week.
  Neemt geen politieke beslissingen.
  Beslissingen: via electronisch referendum.
  Kabinet: zaken kabinet; niet meer dan 7 ministers plus 7 staats secretarissen.
  Bij wan bestuur of niet goed functioneren: staande voet ontslag; kan meegenomen worden in maandelijks referendum.
  Bij ontslag: beroepsverbod voor politiek of overheids dienst

  Aantal ambtenaren: per millioen inwoners: 20% minder dan in 1980 (computers werden ingevoerd)
  Studie beurzen: weer zoals voor 1980; maar dan als meetpunt bruto inkomsten ouders of verzorgers.
  Univeriteiten: prikklok voor lesgevend personeel; iedere student tenminste 15 college uren per week, per jaar max.3 week geen college.

  Ziekte kosten: weer zoals het ziekenfonds van weleer; alle kosten betaald, lage premies. Voor de lage inkomens: max 25 euro per maand.
  Meer ziekenhuizen en verzorgings tehuizen, met name bejaarden tehuizen. Huidige status is schandalig te noemen.

  NL kan een voorbeeld nemen aan Roemenie; daar betaalt de staat een minimum loon als iemand bedlegerig is. Probleem aldaar is: niemand wil het doen.
  In Duitland Ooestenrijk, Italie betaalt de Krankekasse een buitenlandse verzorgster.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in