Meestal probeer ik me op één onderwerp te concentreren. Vandaag niet. Er zijn verschillende items die misschien geen volledig artikel rechtvaardigen, maar uw aandacht en commentaar verdienen, schrijft Larry Johnson.

CHINA en OEKRAÏNE – De westerse media hebben volledig de boot gemist bij het telefoongesprek van vorige week tussen Xi Jinping en Volodomyr Zelensky. Het commentaar van CNN is een uitstekend voorbeeld van de verkeerde interpretatie van dit gesprek:

Een lang verwacht telefoongesprek tussen de Chinese leider Xi Jinping en de Oekraïense president Volodymyr Zelensky op woensdag heeft een voorzichtig onthaal gekregen in Washington en delen van Europa voor zijn potentieel om de dialoog voor het oplossen van de brute oorlog van Rusland in Oekraïne te verhogen.

Het is ook de meest concrete stap die China tot nu toe heeft gezet om de rol van bemiddelaar op zich te nemen die het maandenlang heeft gezinspeeld.

Maar het gesprek van een uur, waarschijnlijk het eerste tussen de twee leiders in de veertien maanden sinds de Russische inval in Oekraïne, gaat ook gepaard met weinig concrete voorstellen over hoe China kan helpen de verwoestende, door oorlog verscheurde kloof tussen de twee landen te overbruggen.

Laten we beginnen met enkele feiten. Zelensky heeft Xi gebeld, niet andersom. En Zelensky deed dit naar verluidt zonder Washington te raadplegen, waardoor het buitenland-beleidsteam van Biden woedend werd. Veelzeggender is dat Xi het gesprek voerde met een Russische vertaler. Snap je? China zou geen enkele Chinese taalkundige kunnen vinden die Oekraïens spreekt. Gelooft u dat? Ik niet. China, een natie die bedreven is in diplomatie en het talent om met subtiele gebaren krachtige boodschappen over te brengen, dwong Zelensky bewust om met Xi in het Russisch te praten. Hoewel het mogelijk is dat de Chinezen gewoon vriendelijk waren tegen Zelensky, die geen Oekraïense moedertaalspreker is en de taal op zijn zachtst gezegd niet goed beheerst, is het waarschijnlijker dat China Oekraïne eraan herinnerde dat het een nieuw partnerschap met Rusland is aangegaan.

  Gecombineerde wapens - een blik op Russische luchtoperaties in de Donbas

Volgens de Chinese lezing was Xi Jinping zeer direct tegen Zelensky door hem te waarschuwen het Amerikaanse beleid ten aanzien van Taiwan niet te steunen. Als Oekraïne die waarschuwing in de wind slaat, zal China Oekraïne met dezelfde minachting behandelen als de onbekwame Biden-regering.

Het Westen denkt domweg dat Xi Jinping Vladimir Poetin ziet als zijn persoonlijke draaiorgel-aapje – een onbeduidend, tweederangs speeltje van geen belang. Fout. Poetin beschikt over defensietechnologieën die Xi niet heeft. De recente top in Moskou tussen de Russische en Chinese leiders, niet alleen Xi, maar ook zijn ministers van Buitenlandse Zaken en Defensie, gaf de wereld een krachtige boodschap – Xi kwam naar Poetin, niet andersom.

Saoedi-Arabië versnelt zijn breuk met Washington:

Een van de andere gevolgen van de top tussen Poetin en Xi Jinping is de ommezwaai van Saoedi-Arabië in het buitenlands beleid en de totale afwijzing om Amerika de lakens uit te laten delen in het Midden-Oosten. Het ziet ernaar uit dat Joe Biden geen uitnodiging krijgt om een zwaarddans te doen met de Saoedi’s:

De Saoedi’s hebben met woorden en daden het Amerikaanse beleid om Iran te isoleren en elk regime dat bevriend is met de mollahs in Teheran te vernietigen in de kiem gesmoord. Hier zijn twee van de laatste krantenkoppen:

Koninkrijk Saudi-Arabië wil formele betrekkingen aanknopen met Hezbollah – Al Akhbar

Saoedi-Arabië, Iran heropenen ambassades “binnen enkele dagen”: Minister
De aankondiging komt nadat de twee landen vorige maand tijdens besprekingen in China waren overeengekomen de diplomatieke betrekkingen te herstellen.

Door betrekkingen aan te knopen met Hezbollah, door Amerika bestempeld als een van de meest virulente terroristische organisaties ter wereld, geven de Saoedi’s Washington een duidelijk signaal dat zij niet langer van plan zijn het spel van het opzetten van soennitische tegen sjiitische moslims mee te spelen. Dit is opnieuw een bewijs dat het de Saoedi’s ernst is met het smeden van een nieuwe relatie met Iran. De toenadering tussen de Saoedi’s en Iran maakt ook een einde aan de 8 jaar durende burgeroorlog in Jemen en opent de deur voor de Syrische Bashir Assad om weer welkom te zijn in de Arabische Liga. Kortom, het fundament van het Amerikaanse beleid in het Midden-Oosten is opgeblazen.

  Scott Ritter: De Holodomor mythe

Het verwachte Oekraïense tegenoffensief wordt een flop

De public relations opbouw voor het langverwachte Oekraïense tegenoffensief om Rusland uit de Donbas en de Krim te verdrijven, doet me denken aan de Walt Disney Company die de release van een nieuwe versie van een woke Assepoester hyped met een transseksuele prinses en een LGBTQ prins op het witte paard. Geen enkele reclame- en mediacampagne zal de stank van die drol wegnemen. The Times of London heeft blijkbaar een geheime memo gekregen dat het verwachte Oekraïense offensief wel eens zou kunnen uitblijven:

Amerikaanse inlichtingendienst gelooft niet in het succes van een mogelijk tegenoffensief van de Strijdkrachten van Oekraïne

Het is onwaarschijnlijk dat Oekraïne grote successen zal boeken bij een tegenoffensief, ze is er niet klaar voor, schrijft de krant Times, zich beroepend op gegevens van de Amerikaanse inlichtingendienst die eerder op internet terecht zijn gekomen.

“Uit gelekte Amerikaanse inlichtingenbeoordelingen blijkt dat Oekraïne (tijdens het tegenoffensief – noot van de redactie) waarschijnlijk niet meer dan bescheiden territoriale winst zal boeken op de verschanste Russische troepen”, aldus de publicatie.

De Oekraïense premier Denis Shmygal verklaarde begin april dat het tegenoffensief van de Strijdkrachten van Oekraïne in de zomer zou kunnen beginnen. Later zei hij dat het “in de nabije toekomst” zou plaatsvinden. De Amerikaanse media schreven op hun beurt dat het Oekraïense offensief gepland zou zijn voor 30 april. Een van de richtingen wordt de regio Zaporozhye genoemd om de kust van de Zee van Azov te bereiken.

Er is altijd de mogelijkheid, zij het ver weg, dat dit een stukje propaganda is, bedoeld om de Russen in zelfgenoegzaamheid te sussen. Zou het kunnen dat Oekraïne en het Westen zich van de domme houden op dezelfde manier als Ronald Reagan, het meesterbrein, werd geportretteerd in deze iconische Saturday Night Live sketch?

Nee. Zo goed of slim zijn ze niet. We hebben te maken met een kwaadaardige clownsshow – incompetenten die niet vermakelijk zijn. Het mislukken van het Oekraïense tegenoffensief zal de spanningen in Europa doen toenemen. Polen stuurt nu al een waarschuwingssignaal uit:

Het hoofd van de generale staf van het Poolse leger, Rajmund Andrzejczak, sprak over de gevaarlijke situatie met de nationale veiligheid in Polen.

“We hebben eenvoudigweg geen munitie. De industrie is niet alleen niet gereed om uitrusting aan Oekraïne te leveren, maar kan ook onze eigen reserves, die snel smelten, niet aanvullen,” gaf hij toe.

De bondgenoten van Polen begrijpen de ernst van de situatie niet en maken zich “illusies”, wat “verrassend en zelfs schokkend” is, voegde hij eraan toe.

Ik ben het volledig eens met generaal Andrzejczak.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Dr. Coleman: Wij zijn in de eindfase van de opmars naar “De Grote Reset”; Wij moeten nu winnen of voor altijd verliezenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHevige gevechten in Bakhmut – Wagner: “We hebben nog maar anderhalve kilometer van de stad te gaan” – Oekraïners: “We zijn niet omsingeld” (Video’s)
Volgend artikelHet komende einde van de Amerikaanse hegemonie: Elektrische tanks voor het klimaat!
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

  • Humor.
   Een gelegenheid om terug te komen op de cognitieve status. Betutteling.
   Sinds ik bij NRC zag dat de leestijd bij artikelen stond heb ik niet meer gekeken.
   Sommige boeken die ik las had ik uit in een half uur.
   Soms kun je duizend jaar nadenken over 1 zin.
   Er zijn veel mensen met theoretische kennis die het weten.
   Zo wordt in de media alles teruggebracht tot de leeftijd.
   Daarom weten ze alles. En niets. (Hoe lang heb je nog?)
   Zelfgenoegzaamheid. Goed lezen.
   Ik laat de burger over aan de specialisten.

 1. Zijn 400 miljoen Chinezen weggevaagd?

  Berichten over een massale de-populatie in China

  Door KMG

  Velen met familie en vrienden in China begrijpen dat de toestand van de volksgezondheid erg slecht is.

  Particulieren in Peking hebben verklaard dat er afgelopen winter in korte tijd ergens tussen de honderdduizenden en miljoenen mensen in de stad zijn omgekomen.

  In sommige gevallen zijn bijna hele families weggevaagd. Een Chinees-Amerikaan zei op Voice of America dat hij in acht dagen vijf familieleden in China verloor. Een ander rapport kwam van Bao Jian, de dochter van de bekende CCP-secretaris Bao Tong die eind november 2022 overleed.

  Ze zei op 13 januari dat ze in het recente verleden 17 goede vrienden en familieleden had verloren, iets wat in geen duizend jaar kon gebeuren, meende ze. Ze beweerde dat er onlangs honderdduizenden mensen waren omgekomen in Peking en kreeg een reactie van een andere criticus die zei dat ze te conservatief was en dat het dodental alleen al in Peking meer dan een miljoen bedroeg.

  Onlangs sprak de grondlegger van Falun Gong, meester Li Hongzhi, over het werkelijke dodental in China. In de afgelopen drie jaar, toen Covid-19 en aanverwante ziekten teisterden, zijn volgens zijn veronderstelling 400 miljoen Chinezen omgekomen bij de epidemie.

  Er wordt voorspeld dat nog eens 100 miljoen Chinezen zullen sterven voordat de epidemie voorbij is, wat in ieder geval betekent dat een derde van de Chinese bevolking zal worden weggevaagd. Dit klinkt misschien als pure fantasie op basis van de leugens van de CCP, maar we proberen er volledig voor open te staan. Het eerste dat opvalt, is dat als de waarheid zelfs maar in de buurt komt van deze cijfers, dit het grootste nieuws in de wereldgeschiedenis is.

  Tegelijkertijd zien we dat de MSM het dodental in China niet heeft erkend. In 2021 zei de Chinese Yu Fuxian, een internationaal erkende demograaf, dat de Chinese bevolking in 2020 was gedaald tot 1,28 miljard na de eerste schokgolf van Covid-19 in 2019-2020. Dit cijfer suggereert dat China in het eerste jaar van de gezondheidsramp ongeveer 150 miljoen inwoners verloor.

  Een hacker die zichzelf “Chinadan” noemt, heeft de persoonlijke gegevens van 970 miljoen Chinezen verkregen via een datalek in de Alibaba-cloud en probeerde de gegevens in de zomer van 2022 online te verkopen. Hij bood 750.000 willekeurige identiteiten aan geïnteresseerde partijen die de authenticiteit van de data. The Wall Street Journal testte de authenticiteit van een aantal verklaringen en ze waren allemaal correct. “Nieuw bewijs verzameld door cybersecurity-experts wijst op de authenticiteit van de database”, aldus de Wall Street Journal . Aangezien de database in feite de informatie bevatte van alle gewone (dwz degenen die geen geheime identiteit hebben) Chinezen, geeft de database aan dat de Chinese bevolking op dat moment ongeveer een miljard bedroeg (rond juni 2022).

  https://www.henrymakow.com/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in