Vanaf deze zondag verscherpt Brussel de sancties tegen Rusland. De EU zal niet langer diesel, benzine of smeermiddelen uit Rusland kopen. Dit is bedoeld om de oorlogskas van Poetin te reduceren. Maar de maatregelen zullen ook gevolgen hebben voor alle Europeanen, bericht Exxpress.

Niet alleen automobilisten in eigen land zullen snel de gevolgen voelen van de nieuwe sancties tegen Rusland. De markt was al zeer gespannen voordat de nieuwe maatregelen van kracht werden. De ontbrekende invoer uit Rusland komt uit de VS en de Arabische regio. Maar de capaciteit van de speciale schepen die nodig zijn voor de invoer uit deze regio’s is zeer beperkt. Bovendien zijn de transporten veel duurder dan Russische diesel, alleen al vanwege de afstand.

400.000 barrels per dag ontbreken

Alle pogingen om het belang van Rusland voor de Europese markt te bagatelliseren worden tenietgedaan door één enkel cijfer: 600.000. Dat is hoeveel barrels diesel het land dagelijks aan Europa levert. Omgerekend is dat 95,3 miljoen liter! De VS, Saoedi-Arabië en India kunnen samen 200.000 barrels per dag leveren. Vanaf zondag zullen wij Europeanen dus elke dag 63,6 miljoen liter diesel tekort komen.

Moskou heeft al nieuwe achterpoortjes gevonden

Volgens onderzoek heeft Rusland al manieren gevonden om het olie-embargo te omzeilen. De “Kurier” bericht over een “grijze markt” met eigen scheepvaart- en verzekeringscapaciteiten, deels gesteund door garanties van de Russische staat. En er zijn ook al oplossingen voor de aanscherping. De Duitse econoom Jens Südekum: “Een belangrijk effect van het embargo is dat Russische diesel niet meer rechtstreeks, maar indirect de EU binnenkomt. Rusland levert aan landen als India of Saoedi-Arabië, die de goedkope olie kopen, deze in hun raffinaderijen verwerken en ons vervolgens de diesel verkopen.”

Als de EU erin slaagt deze mazen nog verder te dichten, zal de prijsdruk op de dieselmarkt toenemen – en zal diesel aan de pomp nog duurder worden.

  NAVO-chef etaleert hypocrisie ten voeten uit

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zal de Oekraïne hierna verdeeld worden en, zo ja, hoe?



Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBill Gates, “Aerogel” en het volgende stadium van mRNA-“vaccins”
Volgend artikelSTUDIE: Lelijke mensen zijn meer geneigd om COVID-maskers te blijven dragen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

23 REACTIES

 1. En met het duurder worden van brandstoffen zullen deze doorberekend worden aan de consument, zoals gewoonlijk. Dus u betaald het gelag voor incompetentie en kwaadaardigheid. Het wordt tijd dat het echt oorlog wordt, dat willen ze toch zo graag?

 2. Diesel in Frankrijk: €2,07, in Belgenland: €1,62.
  En dan zeggen ze dat de Franse staat ook nog eens 15% reductie geeft…

 3. Knettergek die idioten in Brussel. Europa wordt heel bewust naar de donder geholpen door deze krankzinnige sancties. Straks lege winkels omdat de vrachtwagens niet meer kunnen bevoorraden.
  Hoe lang zal het geknechte volk dit nog pikken? Wat als de kids tegen mama roepen: “ mama, ik heb honger” en mama geen inkopen kan doen omdat de winkels leeg zijn. Geloof maar niet dat Brussel er een boterham of biefstuk minder om vreet in de kantine.
  Totaal geschift!!

  • Ja Jan tot zover moet het komen en dat hoop ik ,Waarom? dan eindelijk gaan de doppen open en komen ze er achter dat dit kabinet en het zootje in Brussel naar de brandstapel moet.
   Dan eindelijk Jan wordt het een oorlog zonder Rusland hier in Europa waar de hufters uit Brussel er om vragen.
   Uitroeien dat kloten volk in Brussel.

   • Neen dus, de doppen, de soepogen, de slaapkijkers zullen niet open gaan. Ik kan je dat op een papiertje geven. Waarom? Kijk als voorbeeld maar naar de coronaplandemie en hoe ongeveer 80% van de bevolking zich heeft laten manipuleren. Wees maar gerust dat men met een nieuw narratief op de proppen komt. De machtigen willen juist GEEN chaos. Alles soepel en gesmeerd met vaseline naar totale controle.

 4. Het is de motor van de oude wereld die langzaam tot stilstand wordt gebracht.
  Alles wat met die oude wereld te maken heeft, valt uiteen, kijk maar om U heen.
  Dit dient zo te zijn, immers hoe kan men op een andere manier op weg gaan naar een nieuwe wereld? Met een vernieuwd bewust-zijn?

  Get together en bouw mee aan de wereld die jij graag wilt zien.
  No Fear!

 5. 200.000 barrel per dag (een barrel is afgerond 160 liter) dus
  32.000.000 liter,
  Soortelijke massa is 0,84 (+/-)
  Een tankwagen vervoerd gemiddeld 20 ton = om en nabij de 23.800 liter.
  Dus ongeveer 1345 tankauto’s per dag.
  Wel je rekenwerk goed doen meneer de schrijver van dit artikel.

  • Niks Lisa, vechten voor wat je waard bent , Europa bevrijden van het TUIG in Brussel .
   Doe je het niet dan ja , dan wordt het zoals jij het schrijft .
   Maar wil je dat ? Vast niet

 6. “Dit is bedoeld om de oorlogskas van Poetin te reduceren.” HAHAHA! hardleers he? niets geleerd van het afgelopen jaar: ‘sancties’ voor Rusland, Rusland lacht zich blauw en draait beter dan ooit, terwijl Europa er last van heeft. Blijf lekker in je eigen voet schieten, dan kan je uiteindelijk niet meer lopen.

 7. We gaan nu met 49% vermengde Russische diesel kopen bij andere partners. Uiteraard voor veel meer geld, tussenhandel heeft een prijs. Vervolgens vullen we de tanks in Oekraiene ermee. Groeten van de EU.

 8. Yep…..alles naar de verdommenis door de kartelpolitieke hoerenkast onder het WEF…

  Patertje Snotneus wil onze kinderen de gehaktmolen an de oekraine in sturen.

  De parlementaire commissie die zich over de corona-vuiligheid moet buigen, bestaat uit de pooiers van de kartelpolitieke hoerenkast ……en de paar echte kriticasters mogen niet meedoen.

  De hoernalisterij lult alleen nog na wat er uit de koker van die vetnekken van Drol666 komt.

  Het wordt steeds erger .

 9. Diesel is heb bloed voor bedrijven, alle goederen transport op de weg gaat met diesel. Dat moet kapot, alles volgens plan dus. De sancties zijn een smoes om alle bedrijven kapot te maken. Blackrock e.a. kopen dan de failliete boedels op, dat is allemaal de bedoeling. Journalisten hebben het niet door, die zijn te dom. Die denken dat het met de oorlog te maken heeft.

 10. Dit was al langer bekent, maar wat mij opviel is dat de laatste weken de diesel aan de pomp juist goedkoper werd i.p.v. duurder. Dit duidt er meer op dat de verhaallijn in de media en de werkelijkheid steeds verder uit elkaar gaan lopen. Het komt bij mij meer over van dat dit een psychologische oorlogsvoering is tegen het Europese volk. Net als er gezegd wordt dat Duitsland na genoeg afgesloten is van gas, maar hoe kan het dan dat de met gas verwarmde bewerkte producten in de supermarkt de prijzen lager liggen, als in Nederland.

  Als de diesel aanvoer stopt en de prijzen even exploderen, totdat er niets meer is. klapt de gehele economie in. Want zonder diesel staat alles stil. Dat is het transport, landbouw, veeteelt en elke productie van goederen verleden tijd. Want als er niets meer aangevoerd kan worden, kun je niets meer produceren en niets meer naar de markt te brengen met het diesel verbruikende transport. De boeren kunnen dan hun land niet meer bewerken met hun tractoren. Tevens zullen dan ook alle havens dichtslibben, want als de aan en afvoer van de diesel rijdende transport geen diesel meer heeft houdt alles op.

  Dit is niet om Rusland te stoppen, maar om de EU te stoppen in opdracht van Amerika.

  • Toch Qvic, is dat natuurlijk juist de bedoeling, zoals ik al aangaf, de motor stop zetten.
   Dus, geen diesel, en de motor stopt.
   Ik koop rode diesel hier van een vriend die biologisch boer denkt te zijn. ( D.w.z. hij voldoet aan de wetgeving, waarmee hij dus nooit een werkelijke biologische boer kan zijn, maar alla.)
   Hij verkocht mij een twee maanden geleden rode diesel voor €0,90, een week later was dit €1,85.
   Wat dus alles wat hij doet op het land in één klap eens zo duur maakt, +de rest.
   Afgezien van de prijs, het product blijft hetzelfde, wordt niet beter, wordt niet slechter, slechts duurder.
   En dat gaat iet meer stoppen.
   Dus dienen wij uit te gaan zien naar andere mogelijkheden, si ça marche pas au droit, essayer la gauche.
   Als het niet rechtsom gaat, probeer dan linksom.
   Draai de dingen terug om, want zowat alles wat de poppenspelers ons trachten ‘wijs’ te maken is omgedraaid, vallt U dat nu nog niet op?
   Leugens worden beloont, oprechtheid en eerlijkheid zwaar gestraft….

   Wake up, stand up, get together onemore time.

 11. En wederom worden we genaaid door dat ONGEKOZEN ZOOTJE CIRCUSCLOWNS wat daar in het EU CIRCUS BRUSSEL zit. Wanneer worden we wakker!!!!!! Alle sancties die wat er genomen zijn en in de toekomst zullen volgen zijn er niet op gericht om RUSLAND te straffen, maar om EUROPA volledig kapot te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in