Als je geen moslim bent, doe dan even alsof je dat wel bent. Luister naar de volgende preek van een ultraconservatieve dominee in Tennessee en laat me weten hoe dit jouw omgang met christenen zou kunnen beïnvloeden, schrijft Larry Johnson.

Extremistische pastor hoopt op Armageddon

Heb ik je aandacht? Dit is de extreme versie van de eschatologische theologie die door veel evangelische christenen wordt omarmd. Er is geen genade, er is geen barmhartigheid. Alleen toorn van God. Ik maak me zorgen dat de meeste seculiere Amerikanen die dit soort religieuze vurigheid nog nooit hebben meegemaakt, niet inzien dat deze visie op wat er in Israël zou moeten gebeuren, een centrale rol speelt in het vormen van Amerikaanse politieke meningen over het Midden-Oosten.

De veroordeling van de Islam door de dominee is de keerzijde van de radicale preken die Amerikanen hebben gehoord in fragmenten van radicale moslims in Iran die “dood aan Amerika” en “dood aan de Joden” scanderen. Hier is een voorbeeld van een moslim geestelijke in Australië, Mr. Abu Ousayd:

Vrede is slecht voor de Jood (zeggen ze) ‘er is geen business voor ons’,’ zei hij.

Daar gaan onze media, daar gaan onze Hollywood blockbuster films.

Ze hebben het vechten en de strijd van de moslims nodig om te kunnen gedijen en te groeien.

Hij zei dat er geen verschil is tussen Joden die Israël niet steunen en ‘zionisten’ die dat wel doen.

‘Zelfs deze ultra-orthodoxe Joden die je vandaag de dag ziet die tegen Israël zijn en de zionisten haten… wanneer de Messias komt, zullen ze nog steeds tegen moslims vechten,’ zei hij.

Laat je niet misleiden dat deze mensen nog steeds je vrienden zijn.

Tegen het einde der tijden, wanneer de moslims tegen de Joden zullen vechten, zullen de bomen spreken, de stenen zullen spreken en ze zullen zeggen ‘oh moslim, oh gelovige, er is een Jahoed (Jood) achter mij, kom en dood hem’.’

Niet veel liefde of liefdadigheid van beide heren. Beiden hebben één ding gemeen – een geloof in het einde der tijden en de komst van een Messias. Ik ga je niet meenemen in de verschillende konijnenholen van het eschatologische geloof in het christendom, de islam of het jodendom. Geloof me. De ultra-orthodoxen in elk van deze gemeenschappen geloven vurig dat de zondaars van de wereld gestraft zullen worden, dat God gerechtigheid zal brengen en dat er een Messias zal komen om alles recht te zetten. Dit is hoe de drie geloven over de Messias denken:

  's Werelds orkaan

Jodendom visie op de Messias:

In de Joodse eschatologie verwijst de term mashiach, of “Messias”, specifiek naar een toekomstige Joodse koning uit de Davidische lijn, van wie wordt verwacht dat hij de Joodse natie zal redden, en zal worden gezalfd met heilige zalfolie en zal heersen over het Joodse volk tijdens het Messiaanse Tijdperk.

Christelijke visie op de Messias:

Christenen geloven dat Christus de Messias van het volk is en dat hij degene is die het Jodendom weer op het rechte pad zal brengen. Deze Messias werd door de Joden (Jezus Christus) of de Zoon van God genoemd.

De visie van de Islam op de Messias:

Moslims verwachten de komst van twee mensen tegelijkertijd: De Messias, Jezus zoon van Maria, en de voorspelde Mahdi. Moslims wachten, volgens Ibn al-Qayyim, op de komst van de Messias, Jezus, zoon van Maria, uit de hemel en de Mahdi, die gerechtigheid op aarde zou brengen (Ibn Qayyim, 1999, p

Zoals je kunt zien hebben deze drie grote religies allemaal een geloof in een Messias. Er zijn aanhangers in elk van deze theologische gemeenschappen die geloven dat zij kunnen handelen om de komst van de Messias te bespoedigen. Dat is waar het gevaarlijk wordt.

Jullie seculiere types (ik reken agnosten en atheïsten ook tot deze groep) zullen dit soort geloof misschien belachelijk of zelfs gek vinden. Maar maak niet de fout om het af te doen als zinloze onzin. Of je het nu leuk vindt of niet, dit geloof in het “einde der tijden” is een belangrijke variabele die vorm geeft aan de manier waarop de drie verschillende geloven de huidige gebeurtenissen interpreteren en het soort politiek beleid dat ze voorstaan, waaronder een verlangen naar of acceptatie van de noodzaak van een laatste oorlog.

  Terwijl de chaos in Gaza toeneemt, draaien sommige leiders hun pro-Israël retoriek terug, maar roepen niet op tot een staakt-het-vuren

Nu een vrolijker onderwerp. Israël trok een beetje een gezicht toen het probeerde politiek munt te slaan uit zijn “ontdekking” van het Hamas commandocentrum in de ingewanden van het Al Shifa medisch complex. In plaats van een schat aan wapens en documenten bloot te leggen en onweerlegbaar bewijs dat Hamas de oorlog leidde vanuit de Al Shifa kelder, plantte Israël met veel moeite bewijsmateriaal en probeerde het te presenteren als onweerlegbaar bewijs dat zijn beweringen over het gebruik van tunnels door Hamas gegrond waren.

Wat gebeurde er? De IDF kwam met dozen met het label “Medische benodigdheden”. De taal van Israël is Hebreeuws, toch? Waarom vindt Israël het in godsnaam nodig om Engelse taal op de dozen te zetten? Kan het zijn dat dit bedoeld was als een show voor Westers, Engels sprekend publiek?

Kijk eens goed naar de twee afbeeldingen hieronder. Op de tweede hieronder is duidelijk een van de dozen met “medische benodigdheden” op de achtergrond te zien. Het lijkt erop dat de IDF-jongens hun “eigen” bewijs meebrachten om te bewijzen dat dit een hangplek van Hamas was. Er is geen goede verklaring voor het meenemen van deze voorraden in de vermeende Hamasbunker als de patiënten die de vermeende voorraden nodig hebben zich op de bovenste verdiepingen bevinden.

Hier is de beste foto. Kijk eens naar al die spullen. Zielig. Er is echter een handige set handboeien zichtbaar in het linker bovengedeelte van de tafel. Bekijk het van de zonnige kant. De Israëli’s kozen tenminste voor een conventioneel paar in plaats van de met bont gevoerde exemplaren die in de dichtstbijzijnde boekhandel voor volwassenen te koop zijn.

  Houthi's zinken westerse hegemonie

Het IDF-personeel dat verantwoordelijk is voor deze informatieoperatie zou voor de krijgsraad gebracht moeten worden. Dit is niets minder dan incompetentie. Als je een plaats delict verzint, heb dan op zijn minst het gezonde verstand om de dozen te verwijderen die je hebt gebruikt om het bewijs te plaatsen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Russische politieke elites lachen zich rot om hun Westerse tegenhangersVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelMSM geeft toe dat “magisch denken” haar berichtgeving over Oekraïne leidde… vele duizenden doden later
Volgend artikelOnheil en somberheid in Kiev: Voorlopig geen aanvullende militaire hulp van de EU en geen toetredingsonderhandelingen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. Een opname?

  Modernere evangelische- en pinkstercommentatoren hebben deze verzen uit hun context gerukt en lukraak toegepast op een zogenaamde ‘opname’, een in de 19e eeuw verzonnen valse theorie die beweert dat juist de gelovigen van de aarde worden weggenomen, waarna ‘Gods oordelen’ de mensheid dan zouden teisteren en decimeren. Dit fantasie scenario, dat zijn oorsprong heeft in een visioen van een occult bezeten Schots meisje dat slechts 1 jaar ‘christen’ was, is vanuit Engeland via de VS over de wereld verspreid en in een groot deel van het christendom buitengewoon populair geworden.

  Met het uitblijven van die ‘opname’, die al zo vaak vergeefs is voorspeld (zeker de afgelopen jaren), zouden steeds meer christenen zich – gezien de wereldgebeurtenissen – achter de oren moeten krabben of de door hen zo vurig gewenste magische ontsnapping naar de hemel nu wel echt gaat komen. Het (ontkennende) antwoord wordt duidelijk na achtergrondonderzoek naar het zeer dubieuze ontstaan van de ‘opname/grote verdrukking/antichrist’ theorie, en zeker na enige studie naar de context en grondtekst van hun eigen Bijbel.

  Xander

  *

  Religieuze haatmisdrijven tegen christenen in Europa in één jaar met 44% gestegen

  In hun jaarlijkse rapport constateert het Observatory on Intolerance and Discrimination against Christians in Europa (OIDAC Europe) dat het aantal religieus geïnspireerde haatmisdrijven- en misdaden tegen christenen in Europa in één jaar tijd met maar liefst 44% is gestegen. Het mag niet rechtstreeks worden geschreven, maar iedereen weet dat dit het al jaren geleden voorspelde gevolg van de import van enorme aantallen volgelingen van de islamitische religie is, die daarin moreel, verbaal en met politiek beleid worden gesteund door Europees ‘links’. >>>

  https://www.xandernieuws.net/algemeen/religieuze-haatmisdrijven-tegen-christenen-in-europa-in-een-jaar-met-44-gestegen/

  • Xander is selectief met Bijbelteksten, citeert ze uit de context, legt verbanden met andere teksten die er niet noodzakelijkerwijs behoeven te zijn, en ga zo maar door. Dit is typerend voor de moderne mens, maar natuurlijk een heel vreemde manier om een boek te lezen. Wie leest een boek nu kriskras? We behoren deze in haar oorspronkelijke context te lezen. Dit is wat helaas misgaat in de meeste denominaties, en leidt tot de gekste doctrines. Xander lijkt vooral bezig te zijn met het prooftexten van iets dat hij allang wilde geloven. Hij is verdwaald, en heeft gebed hard nodig. Tot die tijd zou ik u aanraden zijn blogs niet meer te lezen….Voor wie graag meer wil weten over de opname, lees erover via https://unravelations.weebly.com/uploads/5/9/1/8/59189079/49_red.pdfOok de serie “Bijna Thuis”via https://unravelations.weebly.com/home/category/bijna-thuis waar we momenteel midden in zitten, kan helpen in het krijgen van het juiste overzicht….

 2. Waarschijnlijk hebben de moslims gelijk die de komst van twee redders tegelijkertijd verwachten: De Messias, Jezus zoon van Maria, en de voorspelde Mahdi. Zo wordt het ook voorgesteld door Lucis Trust en gerelateerde groepen zoals Share. Jezus zou van zijn 30e tot zijn 33e jaar permanent ‘overschaduwd’ zijn geweest door de Christus (dit nog los van het Christus-beginsel in sommige nieuwetijds groepen) die zijn lichaam opwekte na de dood; zijn eigennaam zou Maitreya (vriend in het boeddhisme) zijn die wel voorstond in de Whitechapel moskee in Londen. Op zijn beurt geloven sommigen dat Jezus Mohammed inspireerde.

  • ‘Moskou’ is trouwens gerelateerd aan ‘Moskee’ en ‘Moksha’ (bevrijding of opstanding, het doel van gelovigen en zoekers in de oude cultuur van India).

  • Als je dat voorgevoel hebt zorg dat je dan op en veilige plek bent. BV op een rustige plaats in Drenthe of Limburg ergens achteraf waar je je dan wel veilig voelt.
   Zet dan je TV en het internet uit en kijk geen nieuws zodat je een rustige oud en nieuws hebt en een week later ga je weer leven en heb je die rotzooi niet binnen gekregen.
   Dat is denk ik beter voor je hart.

 3. Beste Adriaan,
  Zou het niet zo kunnen zijn dat die zo vaak genoemde ‘ opname’ niet precies zo is zoals zo vaak omschreven maar dat die reeds gaande is in de vorm van grote aantallen van overlijden a.g.v. vaccinaties en boosters over zowat de hele wereld?
  Het lijkt er immers veel op dat die oversterfte pas begonnen is.
  Het mag inmiddels duidelijk zijn dat veel zaken m.b.t. geloven in hun onstaansgeschiedenis met vele interpretaties die meerderheden vervolgens hebben aangenomen als waarheid veel mensen hebben doen overtuigen.

 4. De Apocalyps heeft trouwens wortels in het boek van Enoch.
  Het is onzeker of het eerste een terugblik was of een vooruitzicht. De eerste christenen waren de esoterici van hun tijd.
  Hoewel ook beweerd wordt dat het een visioen was dat Johannes (niet heel precies) heeft opgeschreven.
  Nog wat, de zoekmachine op internet discrimineert weer enorm in het voordeel van kleine christelijke splintergroepen.

 5. Die “opname” zou wel eens kunnen komen als er maar hard genoeg tegen het gewelf rondom de Aarde gebeukt wordt met electromagnetische frequenties. Alsnog wordt hier met geen woord over gerept, maar het wordt verstopt onder het huishoudwoord “klimaatsverandering.” Kun je je de Joplin tornado nog herinneren, toen Branson met zijn space test door de ionosfeer scheurde vanuit de Mojave desert? Heel veel mensen verdwenen gewoon door de enorme vortex die hierdoor aangewakkers werd in een gebied dat toch al gevoelig is voor tornado’s. Uiteraard wordt dit in de doofpot gestopt, maar dit kan dus weer gebeuren.

  “De Joplin-tornado van 2011 was een grote en verwoestende tornado met meerdere vortexen die Joplin, Missouri, Verenigde Staten, trof op de avond van zondag 22 mei 2011.”

  Dus toevallig ook nog eens in het getal 11, met betekenis “grote veranderingen” en op het getal 22, met betekenis “groot verlies”. De Bron heeft duidelijk gesproken. Maar niemand luistert.

 6. Het is belangrijk voor christenen om te begrijpen dat het ongeveer 1990 jaar geleden is dat Christus werd begraven en opgewekt, en dat er gedurende de eerste 1850 jaar een gemeenschappelijk thema was met betrekking tot de boodschap van de Bijbel. De afgelopen 170 jaar is het dispensationalistische interpretatiesysteem uitgegroeid tot zijn huidige dominante standpunt. Vergeleken met de historische visie die ook wel verbondstheologie genoemd kan worden, implodeert het dispensationalisme op zichzelf vanwege alle onjuiste doctrines zoals de opname vóór de verdrukking, de letterlijke interpretatie van de Schrift, en de afgoderij van Israël en het Joodse volk.

  Dit land zou niet in de huidige puinhoop verkeren als we vandaag de dag mensen in de kerken hadden die een volledige dosis van de Heilige Geest hadden. In plaats daarvan hebben we een dode kerk die geen weerstand biedt aan het verval van onze cultuur. Ik geloof dat de ineenstorting van de christelijke kerk het gevolg is van deze valse doctrines. Dat wil niet zeggen dat individuen niet gered worden. Voiceofelija.org , the narrow path.com , Truthaccordingtoscripture.com zijn enkele bronnen. Vraag uzelf af… Waarom zou de geest van God in iemand wonen die bereid is leugens te geloven over wat er in het evangelie staat?>>>

  https://henrymakow.com/2020/12/is-this-all-trump-has.html

 7. De drie dagen duisternis wie heeft hier meer info over.
  Drie dagen geen zon houd denk ik in dat het heeeel koud gaat worden.
  In 1 nacht dan zakt de temperatuur zoals gewoonlijk maar dan is de dag is namelijk ook donker, dus zakt het temperatuur nog meer naar benden toe en dan komt dag twee, weer het zelfde dan zakt de temperatuur verder naar beneden die nacht en de dag is dan ook weer donker en dan is het al gruwelijk koud naar mij idee en dan moet dag drie nog komen. Met vette pech word het kouder dan min 60 graden.
  Ik slaap in de winter met de raam open en als het rond de min 10 graden is of wat kouder heb ik drie dekbedden op ons liggen en dan is het heel aangenaam.
  twee twee persoons dekbedden en 1 een persoons dwars over ons henen.
  Ik denk dat je dan een dikke muts over je oren moet doen want wat ik begrepen heb is er geen elect net meer.
  Ik raad aan een houtkachel of een petroleumkachel aan te schaffen. Pak geen met een elect snoer want daar heb je dan niks aan en je hebt geen profeet nodig die jouw zegt wat goed en kwaad is, want ieder van ons weet wat goed doen is en die kennis kan je gebruiken of niet en dat is je eigen keuzen en in ieder van ons zit een profeet.

  Maar nu de vraag wat kunnen we meer verwachten die drie donkeren dagen?
  Oke de waterleidingen zullen op vele plaatsen springen neem ik aan.
  en wat nog meer,,?

 8. De opname en eindtijdleer was algemeen gedurende het vroege christendom zoals overduidelijk blijkt uit o.a. 2 Tessalonicenzen 2:1-3. Ook Irenaeus en tijdgenoten leerden dit. Irenaeus was een leerling van Polycarpus die weer in de leer was geweest bij Johannes de Apostel, de auteur van Openbaringen. Pas onder Augustinus, een leerling van Ambrosius ging men de Bijbel en vooral Openbaringen symboliseren en niet meer letterlijk nemen. In wezen is er na de Franse revolutie een herontdekking geweest van deze vergeten leer. Toen is ook de Philadelpia gemeente ontstaan maar kwam ook de defacto antichristelijke en corrupte Laodicia gemeente naar voren, de christelijke variant van de synagoge van satan. De Laodicia kerk is het die beschreven wordt in 2 Timotheus 3. De gelijkenis van de 5 dwaze en 5 wijze maagden geeft de opname weer waarbij de 5 dwaze maagden (Laodicia kerk) achtergelaten worden en voor straf door de grote verdrukking heen moet terwijl de 5 dwaze maagden een Kanaanitische bruiloft bijwonen die 7 dagen duurt. Dan gingen de deuren 7 dagen op slot om te feesten en ging niemand meer naar binnen of buiten. Niet omdat die wijze maagden betere mensen waren maar omdat die wijze maagden bleven verwachten, hetgeen de olie weergeeft = Heilige Geest.

 9. Laat mensen op hun eigen manier geloven in de Allerhoogste. Zij hebben nog enige houvast en hoop, terwijl de ongelovige zich in toenemende wanhoop te pletter loopt tegen de Klaagmuur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in