De 19e-eeuwse Amerikaanse showman P.T. Barnum is vooral bekend om zijn aforisme “Elke minuut wordt er een sukkel geboren”. Dit is precies het soort cynische bedrieger dat vandaag de dag het Amerikaanse politieke establishment belichaamt in de ogen van Russische deskundige waarnemers en wetgevers die verschijnen in de veelbekeken talkshow Avond met Vladimir Solovyov. Ze hebben niet alleen wat zij noemen “de Collectieve Biden” in het vizier, waarmee ze de seniele, gedesoriënteerde dwaas bedoelen die zijn vinger op de rode knop heeft plus de Deep State die zijn toespraken schrijft en hem van en naar zijn toespraken stuurt. Het omvat ook schurken in de Amerikaanse Senaat zoals Chuck Schumer, mijn Harvard-klasgenoot Mike Blumenthal en de altijd beruchte Lindsey Graham. Hun soundbites worden zeer regelmatig op het scherm gezet zodat het publiek beter begrijpt wat de voormalige “partners” van Rusland in het buitenland zeggen, schrijft Gilbert Doctorow.

Degenen onder jullie die ervaring hebben met het kijken naar RT (Russia Today) zijn nog nooit blootgesteld aan dit soort scherpe analyses en volslagen minachting voor de Amerikaanse politieke klasse. Dit gaat veel verder dan wat je je zou kunnen voorstellen wanneer westerse mainstream media toegeven dat “er weinig vertrouwen is tussen de partijen.”

Als we wat dieper graven, is de minachting van de Russische politieke commentatoren, van wie velen een academische graad hebben, gebaseerd op hun overtuiging dat Amerikaanse politici, net als hun huidige tegenhangers in de Europese Unie, slecht opgeleid zijn, zo niet gewoon onwetend. Door een merkwaardige ironie van het lot lijken de Amerikanen voor Russische intellectuelen de achterbakse sukkels die Amerikanen ooit zagen in de Sovjetleiders uit Chroesjtsjovs tijd.

  Oekraïnes tegenoffensief plan was van tevoren gelekt naar Rusland, zegt Zelensky

We hebben misschien allemaal gelachen ten koste van de volslagen domme Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock, die enkele maanden geleden zei dat “Vladimir Poetin zijn koers 360 graden moet veranderen”. Maar in Moskou werd het hardst gelachen om de schijnbaar goed opgeleide, in Yale opgeleide Jake Sullivan, nationaal veiligheidsadviseur van de president, en zijn nooit meer waar te maken quote van een paar weken voor de Hamas-aanval op Israël van 7 oktober dat “het Midden-Oosten nu rustiger is dan het in twee decennia is geweest.”

Deze Russische panelleden lachen echter door hun tranen heen. De waarde van een Ivy League-opleiding, die ooit als het nec plus ultra werd beschouwd door ambitieuze oligarchouders in Moskou, is nihil gebleken. Sterker nog, ze zien geen alternatief voor een voorbereiding op de ergste wreedheden die de Verenigde Staten op elk moment kunnen ontketenen tegen bondgenoten van Rusland, zoals Iran. Dat is de ongenuanceerde hint die ze lezen in de stationering van een nucleair bewapende Amerikaanse onderzeeër in de Rode Zee op dit moment. Ze voorzien dat er elk moment een directe oorlog met Washington kan uitbreken. De Russen zijn dan ook vastbesloten om hun militaire uitgaven verder te verhogen en het militair-industrieel complex in de nabije toekomst meerdere malen uit te breiden. Om de zaken in het perspectief te plaatsen van Lev Tolstoj in zijn Epiloog van Oorlog en Vrede, Vladimir Poetin is evenzeer of zelfs meer het instrument van de Russische elites dan dat hij hun wegbereider is.

Ik noem al het voorgaande om lezers te helpen begrijpen hoe de Russische politieke elites en het Kremlin aankijken tegen de suggesties die nu opduiken in de Amerikaanse en Westerse media dat de oorlog tussen Rusland en Oekraïne een impasse heeft bereikt en dat het tijd is voor de partijen om over vrede te onderhandelen.

  Wagner heeft het Oekraïense hoofdkwartier in Bakhmut opgeblazen - Massale Russische raketaanvallen in heel Oekraïne (Video's)

Volgens de Russen betekent dit dat de Verenigde Staten hun prioriteiten hebben verlegd naar het conflict in het Midden-Oosten en de voorbereiding op de komende gewapende confrontatie met China. Kiev kan nu losgelaten worden zonder al te veel aandacht te vragen voor de onbetrouwbaarheid van Amerika als verdedigingswaarborg, omdat de mondiale media gericht zijn op de strijd tussen Hamas en Israël.

Vanuit het standpunt van de Russische elites is de oorlog in Oekraïne echter doorslaggevend in het voordeel van Moskou gekanteld nu Kiev zijn menselijke en materiële reserves om oorlog te voeren grotendeels heeft opgebruikt. Deze elites hebben geen enkel belang bij een Korea-achtige oplossing, bij een ‘bevroren conflict’ dat ooit weer kan worden opgewarmd als Washington daartoe besluit. Nee, ze zullen niet aan een onderhandelingstafel gaan zitten totdat en tenzij Kiev capituleert en aanvaardt wat neerkomt op neutraliteit en verwijdering van het neonazistisch geleide Zelensky-regime. Moskou is bereid om ‘zo lang als nodig is’ door te vechten om zijn doelen te bereiken.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Netanyahu lokt de VS in een oorlog met IranVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAlexander Dugin: Mijn visie op de nieuwe wereldorde en de Gaza-oorlog
Volgend artikelV.S. stevent af op Wereldoorlog III terwijl regering-Biden Amerikaanse slachtoffers verbergt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. De gepassioneerde zionist Boris Johnson zoals hij zichzelf eens noemde in het midden voor de groepsfoto de vette achterlijke politieke mafklapper, elke natie/volk verdient de regering die het heeft.

 2. Werkelijke vooruitgang kan alleen maar worden geboekt op het moment dat de mensheid massaal bereid is om alle vormen van emotionele onvolwassenheid los te laten. Anders blijft alles maar eindeloos lang doorgaan.

 3. ‘Vroeger’ werden de meest kundige mensen op de belangrijke posten gezet. Nu zijn het de meest domme mensen die het makkelijkst te manipuleren en controleren zijn door TPTB. Daarnaast heeft het westerse onderwijs systeem dat afhankelijk is van de incentivised graduation scores de afgelopen decennia alleen steeds dommere studenten afgeleverd. Ze laten nu gewoon iedere idioot slagen om het geld niet mis te lopen!

  Nu iedereen ‘gelijke’ kansen moet krijgen volgens de Woke marxist lefturd inquisitie is de slechtste score de norm geworden voor alle studenten en is competentie een vloek geworden.

  Zoals altijd in de geschiedenis is gebleken gaan alle ‘beschavingen’ uiteindelijk aan hun eigen degeneratie, decadentie en corruptie ten onder… Ik heb de indruk dat we momenteel weer op dat niveau zitten.

 4. Wat wil je als westerse leerling studenten tegenwoordig jarenlang “onderwezen” worden met leugenachtige klimaatpropaganda en en LGBTQ intox.
  Wetenschappelijke vakken moeten plaatsruimen ….

 5. Opleiding, kennis, en ervaring zijn van ondergeschikt belang het moet vooral WOKE zijn een
  goed voorbeeld is ollongren als minister van defensie uitblinkend in schijnheiligheid en onkunde
  De Russen kijken lachend toe hoe de EU zijn eigen graf graaft

 6. Understanding the Earth School and Karma With Hans Wilhelm. In this conversation, we dive deep into the big question that occupies many of our minds: why are we here?
  How do we make the most of this experience?
  https://youtu.be/7as5cu5Yf9Y?si=IXEOmw85jSlcaY75

  “One Uniqueness” symbolizes your unique “BEING”.

  Anchoring a “New World”. https://youtu.be/JVIG9tQcOXo?si=euh9i46OuSlo2lnc

  The Great Awakening https://youtu.be/9vBNhcgTjeU?si=tUXHaI9YE8rPpOJg

  Daily Reminder ~ As long as the egoic mind is running your life, you cannot truly be at ease; you cannot be at peace or fulfilled except for brief intervals when you obtained what you wanted, when a craving has just been fulfilled. Since the ego is a derived sense of self, it needs to identify with external things. It needs to be both defended and fed constantly. The most common ego identifications have to do with possessions, the work you do, social status and recognition, knowledge and education, physical appearance, special abilities, relationships, personal and family history, belief systems, and often also political, nationalistic, racial, and other collective identifications. None of these is you. All of these things you will have to relinquish sooner or later. You WILL know the truth of it for yourself. Death is a stripping away of all that is not you. The secret of life is to “die before you die”- and find that there is no death. Eckhart Tolle.

  Reality Will Never Change: Signs You’re Already living in the 5th DimensionㅣThe Shift Is RealㅣSecret. Attraction and Spirituality. Here, we unravel The Secret behind Manifestation and guide you on How to Manifest your dreams into reality.

  Join us on this journey as we create our own Youniverse, where dreams are not just dreams, but a reality waiting to unfold. https://youtu.be/YVy6eHUpDl8?si=IJcTPj9Tv9KRA1Rp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in