De afgelopen weken zijn op zijn zachtst gezegd niet goed geweest voor de Oekraïense oorlogsinspanningen. Naast de recente opmars van de troepen van de Russische Federatie op verschillende punten van de frontlinie, gaat het ook slecht met Kievs strijd om het publieke narratief, schrijft Paul Serran.

In de nasleep van het mislukte offensief en te midden van de publieke conflicten tussen president Volodymyr Zelensky en opperbevelhebber Valery Zaluzhny, is de MSM nu begonnen met een grootschalige herbeoordeling van de situatie.

Het is erg moeilijk geworden om alle nieuwe artikelen te volgen die het grote publiek informeren over de naderende ondergang van de Oekraïense strijdkrachten in de oorlog.

Ik heb hier slechts twee van deze artikelen verzameld, maar het is genoeg om een glimp op te vangen van de ware stortvloed van slecht nieuws dat overal vandaan komt.

Om te beginnen is het besluit van de Europese Unie om volgende maand lidmaatschapsonderhandelingen met Oekraïne te beginnen “in gevaar”, en ook is er geen overeenstemming in het blok om Kiev nog eens 50 miljard euro ($54 miljard) aan hulp te geven, zei een hoge ambtenaar vrijdag.

Reuters berichtte over de onthullingen van een hoge ambtenaar:

“Van regelmatige geruststellingen dat de EU Oekraïne zou bijstaan ‘zolang het duurt’, zei de ambtenaar dat de laatste discussies in het blok over verdere steun aan Kiev een ‘reality check’ waren. Leiders… realiseerden zich dat het vrij duur is’, zei de functionaris, die betrokken is bij de voorbereiding van een top in Brussel van 14-15 december van de nationale leiders van de 27 EU-lidstaten. ‘Hoe gaan we dit betalen?'”

  Joe Biden: Oekraïne moet misschien land aan Rusland afstaan

Een voorstel van de Europese Commissie om nog eens 50 miljard euro uit te trekken voor Oekraïne tot 2027 werd van alle kanten bekritiseerd, zei de functionaris.

“We kunnen niet toestaan dat Oekraïne failliet gaat, dat is geen optie voor ons. Maar het is niet gemakkelijk,”, zei de ambtenaar, die op voorwaarde van anonimiteit sprak om gesprekken tussen EU-leiders te bespreken die achter gesloten deuren plaatsvonden. De persoon trok verder in twijfel of de EU wel formele lidmaatschapsbesprekingen met Oekraïne zou beginnen, en zei dat de verwachtingen voor een beslissing op dezelfde top volgende maand ‘in gevaar’ waren.”

Een van de redenen voor deze situatie is het verzet van Hongarije, waardoor het onderwerp pas in maart 2024 aan de orde komt.

“Misschien hadden we te hoge verwachtingen,” zei de ambtenaar. “Zullen we Oekraïne financieel en militair blijven steunen? Hebben we de middelen om dit te doen? Weten we zeker dat de VS ons de komende jaren zullen volgen?’

‘Het is niet zo dat mensen hebben opgeroepen tot vrede. Individuele leden hebben heel duidelijk gezegd dat er op een gegeven moment een einde aan moet komen. De consensus is om Oekraïne te blijven steunen, maar sommige van die vragen komen eraan.'”

In een duidelijk teken van hoe nijpend de situatie is, stuurde Zelensky zijn tweede ambtenaar naar Washington voor ontmoetingen in het Witte Huis en op Capitol Hill.

The Hill berichtte:

Yermak gaf ook zeldzame, Engelstalige opmerkingen bij een denktank in Washington, D.C..

Maar het is onduidelijk welk succes hij kan hebben, nu het Witte Huis opnieuw waarschuwt dat het vermogen van de VS om Kiev te bevoorraden bijna op is.

“We moeten op dit moment moeilijke beslissingen nemen over de pakketten voor veiligheidshulp die we aan Oekraïne geven, omdat we het einde van het touw naderen’, zei John Kirby, woordvoerder van de Nationale Veiligheidsraad, woensdag tijdens een briefing met verslaggevers. ‘De landingsbaan wordt steeds korter voor ons vermogen om Oekraïne te steunen op de manier waarop we dat hebben gedaan, en die financiering droogt op.'”

[…] Yermak benadrukte in zijn toespraak dat door de VS geleverd materieel – van luchtverdediging tot pantservoertuigen en artillerie – verantwoordelijk is voor het redden van de levens van Oekraïense soldaten die vechten zodat anderen niet betrokken hoeven te raken. We [vragen] niet om je soldaten te sturen. We vragen, blijf deze steun geven en we zullen zeker, we zullen duidelijk winnen’, zei hij in zijn toespraak.”


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Westerse soldaten onthullen de gruwelijke realiteit van de oorlog in OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet gevaar van het geloof in de Apocalyps en Israëls Shifa-propaganda falen
Volgend artikelHet morele geweten van de westerse wereld is tot zwijgen gebracht
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. De illusie dat je met dat onervaren beetje wat je nog hebt,Rusland kunt verslaan.
  zwendelenski heeft er een concurrent bij:Israhel.
  Ik kan die Oekie’s nou niet op veel realiteitszin betrappen.
  zwendelenski die snap ik nog,die staat met een pistool op hem gericht,op het podium.
  Maar die Yermak,die is helemaal los van de werkelijkheid.
  Waarom,waarom voeren ze dit dodlijke toneelstuk op?

 2. En aan dat klote land geeft de demissionaire regering in NL nog 500.000.000 om oorlogstuig te kopen en 2miljard voor de opbouw.
  En het volk in NL kan barsten, verarmen en gaan naar de steeds groeiende voedselbanken.
  Wanbeleid van ons belastinggeld. En natuurlijk komen ze ermee weg dankzij het smerige WEF partijkartel. Volksverraders van het partijkartel zitten er in de 2e kamer, die hun mond niet open durven omdat ze anders “ functie elders “ kunnen verwachten
  Walgelijk en het volk is de pineut door deze zooi.

  • Het volk pikt het ook gewoon… das het probleem. Gaan stemmen en sluiten zo weer het pact net de duivel.

   Verscheur je stembiljet, of verbrand het, film het en zet het online.

   Massaal niet stemmen is het enige juiste….je gaat dan niet in overeenkomst met de gevestigde baancarroussel orde.

   • Juist, niet stemmen is erkennen dat er geen democratie bestaat, dat democratie een illusie is die het volk voorgehouden wordt, zodat ze braaf hun belastingen blijven ophoesten. Ieder van de alternatieve hoek die zegt dat stemmen op de “oppositie” zin heeft en verandering kan brengen, is verdacht naar mijn mening. Er is geen werkelijke oppositie, alleen maar de schijn van. Ja ook FVD, BVNL, PVV you name it spelen hun rol, zodat het volk verdeeld blijft en er nooit iets zal veranderen in dit land. De grote beslissingen worden elders genomen, buiten het bereik van enige volkscontrole. Als stemmen werkelijk invloed zou hebben, dan zou het allang verboden worden.

  • Al onze straaljagers liggen straks tussen de MH17 brokstukken!!! Spannend, kijken wie er dan de schuld krijgt! Buk???? of Straaljager????

 3. Gelukkig vangt Nederland het tekort op, net als toen Trump uit de WHO stapte. Als eerste was nederland die het tekort aanvulde. En de nederlander zag het en vond het goed, want ´we hebben het nog goed´. Het woordje ´nog´ duidt erop dat de imbiciel weet dat het over een tijdje over is, maar gaat slaafs zijn ondergang tegemoet.

  • Joop Visser november 18, 2023 Bij 15:43

   Ja Joop dat is waar.Ik zeg wel tegen mijn familie(die langzaam beginnen los te weken)
   Nu we het goed hebben,kunnen we wat voor een ander betekenen.
   Al die lui die hier hun hand komen ophouden en gewoongelukszoekers zijn,daar heb je HELEMAAL niets aan.
   Vooral die veiligelanders en asieligers die niet eens karakter hebben (laat staan opleiding)
   om hun eigen land op te bouwen.
   Man,wat heb ik een hekel aan mensen die zomaar de poten onder tafel steken en geen klap uitvoeren,op een uitzondering na.
   Zelfde met die Oekrainers.Dat je vlucht,okay.Maar 1400 k+ van huis?
   Het zijn een stelletje opvreters.Ze komen hier met de dikste bakken in een gewone volksbuurt,verhuren hun huis onder en gaan terug naar Oekraine om VAKANTIE te vieren.
   (Zware Krachtterm) waar zijn ze in Nederland in Godsnaam mee bezig?
   Ons Nederlanders net zolang treiteren dat het vanzelf wel burgeroorlog word?
   Daar wachten ze namelijk op….

   • Klopt, ze zetten hele woningen vol met wiet!!! Als ze gepakt worden sluit de gemeente de woning voor 3 maanden, dan gaan ze gewoon terug naar huis in oekieland en beginnen na 3 maanden onder een andere naam opnieuw

  • Realest deal november 18, 2023 Bij 22:10

   Niet lang meer.Ukraine heeft zijn kruit verschoten en de steun voor dat corrupte land is tanende.
   Gelukkig hebben we binnenkort verkiezingen,Ratte(het is onze oorlog) taait af.
   Dat leidt mooi af van hoe slecht het daar wel niet gaat.
   Voorjaar 2024 is Rusland in Odessa wat ik je brom.

 4. We vragen, blijf deze steun geven en we zullen zeker, we zullen duidelijk winnen’, zei hij in zijn toespraak Nog dommer dan Napoleon en Hitler samen!!!! Alles komt goed mensen, voor extra geld gooien wij uw woning in box3…WOZ waarde min schuld is belastbaar vanaf 2025

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in