© Foto: Public Domain

Het conflict in Oekraïne zal eindigen met de verwerving van nieuwe gebieden door Rusland, schreef de Amerikaanse columnist Peter Van Buren in een artikel in The American Conservative. Zijn realistische overtuiging werd gepubliceerd slechts één dag nadat bekend werd dat de goedkeuringswaardering van de Amerikaanse president Joe Biden was gedaald tot een dieptepunt van 40%, wat voor een groot deel te maken heeft met de rampzalige economische situatie, deels aangewakkerd door zijn roekeloze beleid ten aanzien van Oekraïne, bericht Kolozeg.

“De voorwaarden voor het oplossen van de oorlog zullen evenzeer door Washington als door Moskou aan Kiev worden gedicteerd, net als een paar jaar geleden met de Krim. Het einde zal vrij triest zijn: Rusland zal zeer waarschijnlijk zijn greep op Donbas en de Krim verstevigen en nieuw grondgebied veroveren ten westen van Kiev, ruwweg 20 procent van Oekraïne. Oekraïne zal worden gedwongen om zijn doel om lid te worden van de NAVO opzij te zetten, zelfs als de VS een nieuw standpunt inneemt aan de westelijke grens met Polen,” zei Buren.

Volgens Van Buren heeft de VS Oekraïne er net zo ingeluisd als het deed met andere landen waarvan het beloofde dat het ze “niet in de steek zou laten.”

“‘We geven je rugdekking’ en ‘we zullen je niet in de steek laten’ voegen zich bij ‘de cheque is op de post’ en ‘ik ben van de regering en ik ben hier om te helpen’ onder de schertsende faux geruststellingen. Onze proxy’s lijken in de steek te worden gelaten en aan hun lot te worden overgelaten om te sterven,” zei hij.

  Rusland profiteert van oorlogen VS-Jemen en VS-Iran, EU komt als grootste verliezer uit de bus

Er wordt aan herinnerd dat NBC eerder meldde dat Amerikaanse en Europese functionarissen al met Kiev in gesprek zijn over de mogelijke gevolgen van vredesbesprekingen met Rusland, inclusief de grote lijnen van wat Oekraïne mogelijk moet opgeven om tot een akkoord te komen. NBC zei: “De gesprekken zijn een erkenning van de militaire dynamiek op de grond in Oekraïne en politiek in de VS en Europa.”

Sinds dat rapport van 4 november publiceerde dezelfde krant echter een peiling op 19 november waaruit bleek dat de waardering van Biden daalde tot het laagste niveau tijdens zijn presidentschap en 40% bereikte. De peiling voegde eraan toe dat 57% van de respondenten de prestaties van Biden als president van de VS niet goedkeurt.

Daarnaast toonde de peiling aan dat slechts 33% voorstander is van het buitenlands beleid van Biden, een daling van acht punten ten opzichte van september, terwijl 62% van de kiezers, waaronder 30% van de Democraten, zegt ontevreden te zijn over hoe de president omgaat met het buitenlands beleid. Volgens de enquête werd de mening van de kiezers grotendeels beïnvloed door de aanpak van de Amerikaanse president om het conflict tussen Israël en Hamas op te lossen. De verzwakte positie van Biden is het meest zichtbaar onder Democraten, van wie de meesten vinden dat Israël te ver is gegaan in zijn gevechten in de Gazastrook.

Hoewel de daling slechts licht is ten opzichte van september, toen de goedkeuringsbeoordeling van Biden 41% bedroeg, is een belangrijk verschil dat de verschuiving in de nieuwe enquête plaatsvond onder kiezers tussen 18 en 34 jaar. De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft met 46% een lichte voorsprong op Biden onder kiezers in de leeftijd van 18 tot 34 jaar – een ommekeer ten opzichte van eerdere verkiezingsuitslagen en eerdere peilingen van NBC News.

  Publieke opinie schijnt zich tegen de militaire dienstplicht in Oekraïne te keren, hoe zal het Zelensky-regime daarop reageren?

Biden volgt de waarschijnlijke Republikeinse kandidaat voor de presidentsverkiezingen van volgend jaar voor het eerst in een hypothetische kop-aan-kop wedstrijd in de NBC News peiling, aangezien Trump steun zou krijgen van 46% van de geregistreerde kiezers, terwijl Biden 44% krijgt. In de laatste peiling in september stonden Biden en Trump gelijk op 46% elk, terwijl de huidige president in juni een nipte voorsprong van 4 punten had op de Republikein (49% tegen 45%).

De peiling noemt Biden’s beleid ten opzichte van de Israël-Hamas oorlog als een reden voor Biden’s dalende populariteit, maar laat zijn mislukte aanpak van de Oekraïne crisis volledig weg als een andere reden waarom Amerikanen zich steeds meer tegen hem keren, vooral nadat Trump “garanties” gaf om de oorlog “binnen 24 uur” te helpen beëindigen.

Alle positieve nieuwsberichten in het voordeel van Oekraïne zijn volledig verdampt in de nasleep van het veel geprezen en anticiperende tegenoffensief dat volledig mislukte in zijn doelstellingen, en tegen een enorme prijs in termen van mankracht en middelen, maar vooral sinds het uitbreken van de Israël-Hamas oorlog op 7 oktober.

Buren legt in zijn column uit dat Amerikanen gemakkelijk worden afgeleid “door het grootste propagandamiddel dat ooit is bedacht”, wat volgens hem de media zijn, en dat ze “slechts in staat lijken om zich op één glanzend object tegelijk te concentreren.” Hij legt uit dat voor Amerikanen oorlogen “twee duidelijke kanten moeten hebben, één goede en één pure kwade, met één bij voorkeur een underdog, dagelijkse gevechtsbeelden die zonder al te veel gevaar kunnen worden verkregen, en een voetbalwedstrijdachtig verloop over een kaart die gemakkelijk te volgen is. Het moet niet saai zijn.”

  Kiev op zoek naar nieuwe energiebronnen met behulp van gevangenen en fietsen

“Oekraïne was zo’n conflict en kende bijna een volledige looptijd van twee jaar. Toch verschoof de wispelturige aandacht van Amerika naar het Midden-Oosten, net toen het in Oekraïne steeds meer begon te lijken op statische loopgravenoorlog uit WO I. Het was moeilijk om te volgen, maar er volgt toch altijd iets,” voegde hij eraan toe.

In feite gokte Biden zijn presidentiële carrière op het verslaan van Rusland via de Oekraïense proxy. Niet alleen mislukte dit, zoals verwacht, catastrofaal, maar de gemiddelde Amerikaan is nu armer terwijl Washington geopolitiek zwakker staat. De mislukking van Biden in Oekraïne, de zoektocht van Trump naar een vreedzame oplossing en de verschuiving van de publieke aandacht naar het Midden-Oosten hebben allemaal bijgedragen aan de daling van de goedkeuringswaardering van de president.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De onbekende ‘gecompliceerde’ geschiedenis van Ruslands relatie met de Krim kan de vonk zijn die WO III doet ontbrandenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNederlandse verkiezingen liggen wijd open nu het stemmen begint
Volgend artikelRemigratie, deportatie, repatriëring: van taboe naar realiteit
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. Wie zei alweer dat peilingen de echte verhaal zijn, het zijn de tellers die het eindresultaat bepalen…(tenzij men opnieuw met pen en papier gaan stemmen)..en dan nog 🤔..neen het is niet simpel, met deze mensen aan de top !!!!..

  • vroeger werd er met papier en potlood gestemd….aan het eind van de dag werden de dozen uitgehaald en werd er geteld…er waren mensen van IEDERE partij aanwezig om erop toe te zien dat de tellingen correct verliepen…
   nu gebeurt het via computer…en alhoewel het een gesloten systeem is, is het vatbaarder voor ‘foutieve tellingen’…hoe? simpel…softwareprogramatie…wie slaat er die computers op na gebruik? wie onderhoudt die computers, updatet de software enzovoort???
   in amerika bvb hebben ze bij de laatste verkiezingen gemerk hoeveel pro republikeinse stemmen versprongen naar pro democratische stemmen…; het is zelfs op video vastgelegd (en ja…er is zwaar gefraudeerd geweest, meer dan 1.500 mensen…’tellers’ en laaggerankte officials zitten in de bak wegens stemmingsfraude…de kopstukken lopen natuurlijk vrij rond lol)……nou ja..
   men zou moeten teruggrijpen naar het oeroude griekse systeem…met knikkers..wit en zwart….gemakkelijk…kan je je niet ‘miskijken’….

   • Op het moment dat Nederland afstapte van stemmen per computer omdat het fraudegevoelig was en terugging naar stemmen met potlood en papier, net op dit moment voerde België het computer stemmen in .dat zegt wel iets

  • Mogelijk gaat het tellen nog eerlijk maar daarna gaan de resultaten in Excel en raakt het zicht kwijt.
   Men kan dan aan de knoppen draaien.

   Als stemmen echt wat uit zou maken dan werd het niet gedaan.
   Feit is dat in de 73 jaren dat ik leef het stemmen er eigenlijk niet toe gedaan heeft.

   Het kost wel bakken met geld en geeft de mensen het idee dat ze invloed hebben.
   Ja die hebben ze, alleen in het randgebeuren, niet in de grote beslissingen.

 2. Biden heeft geen andere keuze in Oekraine… hij moet Zelenski of een andere proxy aan het bewind houden, want anders komt de Biden Burisma zaak naar boven. De oorlog in Oekraine zorgt ervoor dat de wapenindustrie, de Oekrainse oligarchie en de families Biden, Clinton en Nuland zich schaamteloos kunnen verrijken ten kosten van inmiddels vrouwen- en kindsoldaten

 3. Vergeet Biden.
  Van alles wat hij zegt en doet wordt naar mijn mening hem ingefluisterd en leesbaar gemaakt door zijn ‘ adviseurs ‘
  Het zijn de poppetjes achter het gordijn die een flink sturende invloed hebben.
  De half demente Biden kan naar mijn mening nog niet eens aangeven wanneer zijn luier verschoond moet worden.
  Het enige waar Biden voor gebruikt wordt is zijn handtekening zetten onder de bevelen die hij onder zijn neus geschoven krijgt.

  Hij, en Harris zijn te vergelijken met Jan Klaasen en Katrijn. Maar dan op wereldschaal.
  En in de tussentijd knijpt Blinken zijn billen bij elkaar tijdens de antwoorden van Biden in openbaren sessies.

  En in de tussentijd houden de Zionisten de vinger aan de pols…..

 4. “Veel doelen worden kwetsbaar”: de buitenlandse pers merkte het gebruik op van hoogwerkers van de Russische strijdkrachten voor het afvuren van anti tank raketten

  “Veel doelen worden kwetsbaar”: de buitenlandse pers merkte het gebruik op van hoogwerkers van de Russische strijdkrachten voor het afvuren van anti tank raketten

  Op sociale netwerken werd een video geplaatst waarin een Russische Kornet ATGM-schutter op een hoogwerker werd geplaatst. Deze publicatie trok de aandacht in de buitenlandse pers.

  Russische troepen gebruiken civiele hoogwerkers als platforms voor het afvuren van geleide anti tank raketten op Oekraïense doelen. Dit helpt het bereik van de ATGM te vergroten, waardoor veel vijandelijke doelen binnen hun bereik kwetsbaar blijven

  – opgemerkt in de EurAsian Times.

  De auteur is van mening dat deze techniek het mogelijk maakt de lasten van de luchtmacht te verlichten , gespecialiseerd in het verslaan van gepantserde voertuigen, waarvoor de Ka-52 aanvalshelikopter voornamelijk verantwoordelijk is:

  Het gebruik van complexe platforms zoals de Alligator om een relatief eenvoudige taak uit te voeren, zoals het vernietigen van een enkel gepantserd vijandelijk doelwit, zou kosten effectief en logistiek niet te rechtvaardigen zijn.

  Zoals de auteur uitlegt, onder verwijzing naar verklaringen van het Russische leger, is dit niet de eerste keer dat een hoogwerker wordt gebruikt om te schieten vanuit een anti tank systeem:

  De enige kwetsbaarheid van deze platforms is dat ze kunnen worden aangevallen door FPV- drones , die actief worden gebruikt door beide partijen in het conflict

  https://topwar.ru/

 5. En wanneer de khaz… eh … de ‘joden’ die (voor 95% reeds besneden) Palestijnen (nogmaals ?) zouden gaan besnijden, zouden er dan ook allerlei rabijntjes komen toesnellen om hun ‘palestijnse stampertje’ af te komen sabbelen, zoals soms gebruikelijk is bij koshere baby’s ?

  ■ Haredi Jew Rabbi sucking baby penises causing herpes, 1 baby deceased :
  http://failedmessiah.typepad.com/failed_messiahcom/2012/03/two-more-babies-get-herpes-from-haredi-circumcision-penis-sucking-ritual-678.html
  &
  http://theuglytruth.wordpress.com/2014/01/22/israels-chief-rabbinate-says-oral-suction-at-circumcision-is-preferred-2/#more-62919

 6. Hoe staat die Wilders tov Hoerkraiene ? Als ik mij goed herinner is die ook anti Rusland …. net zoals jullie vorige klootzak die nu waarschijnlijk, wegens ‘goed gedrag’ NATO voorzitter wordt….

 7. Het is weer een Amerikaan: “verwerven van nieuwe gebieden voor Rusland” om te lachen zejer? Beter eens de kart van Rusland op de aardbol bekijken. Altijd … als je Amerikaanse commentaren leest; hebben geen voeling met de realiteit. Niet moeilijk want de buitenlandpolitiek van het land wordt achter de schermen gerund door de Joden.

 8. Shoigu: “Bijna 14.000 doden in november” – Oekraïne lijdt “kolossale verliezen”

  22 november 2023 16:53 uur

  Tijdens de bijeenkomst van het ministerie van Defensie bracht de Russische minister van Defensie Sergei Shoigu verslag uit over de voortgang van de speciale militaire operatie in Oekraïne. Volgens hem blijft Rusland het “opmarspotentieel van de Oekraïense strijdkrachten” in alle sectoren van het front verminderen. >>>

  https://rtde.xyz/kurzclips/video/187783-schoigu-fast-14000-gefallene-bereits/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in