© CEphoto, Uwe Aranas / Wikimedia (CC BY-SA 4.0)

Nu deze woensdag de Nederlandse stembureaus opengaan, kan een van de vier rivaliserende partijleiders nog aan de macht komen. Volatiele peilingen in de laatste dagen van de campagne hebben de uitslag op scherp gezet, met als grote verrassing een plotselinge stijging in de steun voor de partij van Geert Wilders, bericht Politico.

Zijn anti-islam en anti-EU Partij voor de Vrijheid (PVV) lijkt een dramatische comeback te maken – volgens één peiling staat hij op gelijke hoogte met de VVD, de fractie van demissionair premier Mark Rutte.

De PvdA-Groene alliantie, geleid door EU-oudgediende Frans Timmermans, en een nieuwe partij van de centristische outsider Pieter Omtzigt blijven achter op de derde en vierde plaats, volgens opiniepeiler Maurice de Hond. In andere peilingen staat de partij van Timmermans samen met Wilders op de eerste plaats, op de voet gevolgd door de VVD.

De verschillen zijn echter klein en het belangrijkste is dat 63 procent van de kiezers een dag voor de verkiezingen nog geen definitieve keuze had gemaakt, volgens een verslag.

Een terugkeer van Wilders zou een ingrijpend moment zijn voor de politiek in Nederland. De afgelopen 10 jaar hebben leiders van mainstream partijen geweigerd om met hem samen te werken in machtsdeling.

Maar de nieuwe partijleider van Rutte’s partij, Dilan Yeşilgöz, zei al vroeg in de campagne dat ze de PVV van Wilders niet zou uitsluiten van coalitieonderhandelingen. Wilders heeft sindsdien een meer gematigde toon aangeslagen.

Hij vertelde het televisie actualiteitenprogramma Nieuwsuur dat zijn standpunten over de islam op de achtergrond raken omdat “er belangrijkere prioriteiten zijn” om na de verkiezingen aan te pakken, en noemde daarbij gezondheidszorg en sociale zekerheid. Het eerste wat Wilders maandag tijdens een televisiedebat zei was dat “hij beschikbaar was” als coalitiepartij.

  Nederlandse boeren blokkeren snelwegen met mest en brandend hooi om te protesteren tegen de globalistische klimaatagenda (Video's)

Zijn anti-islam retoriek is echter nog steeds een belangrijk onderdeel van het verkiezingsprogramma van de PVV. De partij, die 13 jaar geleden werd opgericht, voert campagne om moskeeën en de Koran te verbieden, evenals islamitische hoofddoeken uit overheidsgebouwen.

Wilders staat ook openlijk vijandig tegenover de Europese Unie. Hij wil een zogenaamd “Nexit”-referendum en heeft bij het verlaten van het blok ook opgeroepen om alle wapenleveranties aan Oekraïne stop te zetten.

Peiling frenzy

De onverwachte golf van publieke steun voor de partij van Wilders werd voor het eerst gesignaleerd door opiniepeiler de Hond – die het aandeel van Wilders bij de vorige verkiezingen met vijf zetels overschatte. In een peiling onder bijna 7.000 mensen op 17 november ontdekte hij dat de PVV en VVD nek aan nek lagen op 26 van de 150 zetels, dankzij een stijging van vijf zetels voor Wilders.

POLITICO’s Poll of Polls toonde Yeşilgöz aan de leiding met 18 procent toen de campagne zijn finale naderde, op de voet gevolgd door de partijen van Wilders en Timmermans met elk 16 procent. De partij van Omtzigt is de afgelopen dagen iets teruggevallen, naar 15 procent in de Poll of Polls. Als de resultaten eenmaal binnen zijn, kan hij nog steeds naar voren komen als koningsmaker in coalitiebesprekingen.

Zelfs als de peiling van de Hond een betrouwbare voorspelling blijkt te zijn, is het de vraag of, en in welke mate, de andere partijen willen samenwerken met Wilders in de regering.

Met zijn karakteristieke platinablonde haar is Wilders met 25 jaar het meest ervaren parlementslid. Maar zijn extreme standpunten hebben hem uit coalities met gedeelde macht gehouden, behalve in 2010, toen hij twee jaar lang een minderheidskabinet van Rutte steunde.

  1984 is geen grap - de totale bewaking: Microchip-implantaten gaan ons leven bepalen

Yeşilgöz nam zondag afstand van de PVV. “Ik weiger één kiezer uit te sluiten … [maar] de PVV heeft beleid zoals Nederland uit Europa willen laten stappen, ze wil een Nexit, ze negeert klimaatproblemen, wat dit land volledig zou vernietigen,” zei ze.

Omtzigt heeft met klem uitgesloten om met Wilders in zee te gaan, zeggende dat zijn anti-islam beleid in strijd is met de vrijheid van meningsuiting en godsdienst die zijn vastgelegd in de Nederlandse grondwet.

Hoewel Wilders als een van de grootste partijen uit de verkiezingen zou komen, zou dat een nachtmerriescenario zijn voor de aanhangers van de GroenLinks alliantie. Team Timmermans hoopt dat het vooruitzicht onbesliste en progressievere mensen kan overtuigen om tactisch op hen te stemmen om extreem rechts uit te sluiten.

“Het is duidelijk dat Yeşilgöz de deur heeft opengezet voor Wilders in de regering. Dit zou betekenen dat iemand deelneemt aan het besturen van het land die een miljoen Nederlanders [moslims] wegzet als tweederangsburgers,” zei Timmermans.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

NEDERLAND DOSSIER

Stemmen in een godvergeten gat: De verkiezingen in NederlandVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEen schokkend nieuw onderzoek onthult de grootste bedreigingen waarmee we volgens preppers in de VS worden geconfronteerd
Volgend artikel“Het einde zal triest zijn voor Kiev”: Amerikaanse media schetsen hoe het conflict in Oekraïne zal eindigen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

82 REACTIES

 1. Ik doe niet meer mee aan deze satanische sekte en ik stem niet omdat ik geen goedkeuring geef aan de criminelen die zich boven ons stellen. Ik keur alles wat ze verzinnen en doen af en ik houd me niet meer aan hun wetten. Ik doe niet meer mee aan dit satanische piramidespel, want zolang wij blijven meespelen in dat spel zullen we altijd verliezen. Niemand heeft nog autoriteit over mij behalve de ziel, de liefde en het licht.

  God is mijn wetgever en liefde is de wet die ik leef.

   • Wat een intens domme reactie.

    De vijand is bezeten door satan en ze doen alles uit naam van die satan en hun hele sekte en al hun plannen draaien om satan. Ze voeren complete rituelen uit en ze aanbidden satan, ze verenigen zich in het satanisme. Die satan bestaat niet echt, het is een egoïstisch verbond tussen psychopaten die graag kwaadaardige dingen doen. Zij zijn een club en ze aanbidden alles wat slecht en kwaadaardig is.

    Ik praat niet over een God in de lucht of in een hemel ofzo. Ik praat over God als tegenhanger van wat deze monsters en hun satanisme zijn. Jij maakt er een lachertje van, maar de duivel (egoïsme) of God (liefde) is wat wij in ons gedrag zijn. Dat is voor gehersenspoelde mensen erg moeilijk te begrijpen.

    De mensheid moet zich verenigen tegen het kwaad, maar door clowns als jou wordt dat niks Djennis. Het is kwaad (egoïsten, psychopaten, deepstate, elite, satanisme) vs Goed. Maar zolang mensen als jij het goede belachelijk maken, organiseert alleen het kwade zich. Je vindt liefde zeker ook een bespottelijk dom onderwerp dat voor jou alleen om neuken draait.

    Haha… en in de hemel vliegen vliegtuigen… pfffhahaha… heb je wel eens van vogels gehoord.

    Transhumanist Djennis… jij hebt nog veel te leren. Kwaad (het ego/de duivel in ons) vs Goed (de liefde aka God in ons) Djennis… iedereen moet een kant kiezen.

    Maar jij verwacht ws dat je gewoon even kan gaan stemmen en dat één of andere politicus jou wel redt. Op een dag ben je in nood en dan snap je wat ik zeg, tot die tijd zeg je domme dingen over wat ik zeg.

   • Vriend jij bestaat toch ook. Of ben je een toevallig ontstaan hoopje aarde dat er miljoenen jaren over hebt gedaan hier te komen. Sterker nog wat de wereld niet wilt zien waar niks over te horen is dat is dat er honderd duizenden christenen sterven voor Jezus. En eenzelfde aantal ontmoet Hem in een droom of visioen en waar? Precies bij de islam en ja ook in Gaza nu.

    Dit staat geprofeteerd in Joel 2 en handelingen 2 maar goed je hebt nog kans al is dat niet lang meer om Jezus te accepteren als redder en Verlosser want Hij wacht niet lang meer. Het einde is in zicht en neem het serieus de wetenschap wilt maar een groep kapot maken dat is Christenen uiteindelijk ook omdat de Bijbel 100 procent zuiver is en alles herleidbaar is wat vervulde profetie betreft.

    Doe er je voordeel mee en ik zeg het uit liefde niet om discussie te voeren. Want ik gun je een relatie met de allerhoogste

    • @Hap snap

     God is alles en alles is God, maar de bijbel is een deepstate boek.

     Jezus was een sage die mensen vertelde dat wij angst (ego) of liefde zijn. Ego/angst is aangeleerd en liefde is wat we zijn. Liefde is God en God is liefde. Daarom zei Jezus ook dat je alleen via liefde bij God komt. Daarmee bedoelde hij dat je jou leven aan liefde moet wijden, want liefde is God. Liefde is niet voor niets een werkwoord… als je jezelf je hele leven aan liefde overgeeft, gaat de bijbel in je hart (de echte bijbel) open.

     De elites hebben die kennis uit ons gehaald en in een boek gestopt zodat wij onze innerlijke connectie met God/liefde zouden verliezen. Momenteel doen ze hetzelfde met media, telefoons en apps… mensen konden ooit zien wat voor weer het is en zelf voorspellen wat voor weer het wordt, maar inmiddels is buienradar heilig en zonder navigatie vinden mensen hun weg niet meer.

     Ze hebben ons wijsgemaakt dat ons eigen innerlijke weten en alle kennis waardeloos zijn en dat we naar de elites moeten luisteren. Waarom denk je dat mensen vroeger niet zelf in de bijbel mochten lezen??? Omdat mensen niks zelf mochten onderzoeken of lezen of begrijpen… mensen moesten eerst leren om braaf luisteren en te volgen en na honderden jaren mochten ze pas zelf de bijbel lezen. Zo zijn ze van zichzelf verwijderd en gehersenspoeld. Alle sektes werkten precies hetzelfde… Jonestown is een mooi voorbeeld. Niet zelf nadenken, maar luisteren en gehoorzamen.

     Maargoed… de schepper bestaat, maar niet zoals de bijbel het verteld. God is alles en alles is God. Liefde is alles en alles is liefde. Energie is alles en alles is energie. God zit niet in boeken, God is de liefde in ons. Leef uit liefde en je komt bij God.

     De satanisten leven uit egoïsme (angst) daarom doen ze kwaadaardige en gewetenloze dingen. De satanisten leven uit angst (ego) omdat ze geen liefde kennen. Zonder liefde worden mensen bange egoïsten.

     @Rommel… dit was mijn laatste reactie op dit artikel en de laatste reactie aangaande dit onderwerp.

   • 😴😴😴😴😴

    Op zijn minst erkennen dat er een “maker” bestaat. Ik geloof niet dat de oorsprong van ons ras op aarde is. De sprong van neanderthaler naar mens is nooit bewezen, enkel op papier gezet als consensus. Een theorie.

    De waarheid is zo diep begraven, daarnaast willen mensen nergens meer naar graven. Iedereen leeft op de dag en “het zal zijn tijd wel duren”.

    Oh man wat zal de hamer hard vallen voor velen.

   • Op 11.09.1962 heeft de cabal/ Deep State/ ordo illuminati de finale aanval ingezet op het Christendom, omdat Yeshua ben Joseph aka Jezus de Christus tijdens zijn leven op Gaia/ Terra/ aarde als lichtbrenger de mensheid een riem onder ons hart heeft gestoken middels de alom aanwezige Christusenergie, als bemoediging voor het doorstaan van de laatste fase van de derde dimensie op weg naar de vijfde.

   • @Schoonheid…

    Ik ben niet verantwoordelijk wat anderen doen, ik ben verantwoordelijk voor wat ik doe. De politiek is een sta in de weg voor vrede, veiligheid, vrijheid, eenheid en liefde. Heb je de afgelopen 3 jaar dan helrmaal niks geleerd??? Alle ellende op aarde wordt door de politiek, in opdracht van de elites, gecreëerd. De politiek heeft maar 1 doel en dat is ons machteloos en verdeeld houden.

    De verandering die nodig is, komt er maar niet omdat mensen aan dit piramidespel blijven meedoen ipv zelf andere keuzes te maken. Wil je een fijn land??? Maak dan een fijn land!!! De mensen waar je op stemt maken er al honderden jaren een teringbende van. En je blijft maar in hun spel meedoen en vertrouwen op leugenaars die elke keer hetzelfde doen… ons belazeren. Pfff… de hersenspoeling zit zo diep dat mensen er telkens weer intrappen. Als met een partner die een leven lang elke week een keer in elkaar slaat en dan beterschap belooft.

    Denk na de verkiezingen nog maar eens aan deze reactie als je beseft dat je weer belazerd bent en dat de agenda weer wat verder wordt uitgerold omdat de satanisten weer verder kunnen omdat er weer genoeg mensen gaan stemmen waarmee zij onze macht weer krijgen. Op een dag besef je dat het helemaal anders moet.

    Fijne satanische vrijmetselaars verkiezingen op 22+11=33=6

   • @Schoonheid…

    Mensen die gaan stemmen nemen juist geen enkele verantwoordelijkheid. Mensen die gaan stemmen geven alle verantwoordelijkheid juist uit handen en hopen dat een politicus (beroepsleugenaar) die ze al hun macht geven alle problemen wel oplost.

    Verantwoordelijkheid nemen doe je door de verandering te ZIJN die de wereld, jou straat, je medemensen, nodig heeft. Maar mensen die gaan stemmen verwachten dat anderen die verantwoordelijkheid wel nemen en dat anderen alles wel oplossen.

    We worden al duizenden jaren belazerd en mensen blijven maar hopen dat het wel stopt als ze gaan stemmen. Hoe vaak ga jij je nog stoten aan deze steen?

    Je leeft in een sekte die doet alsof je inspraak hebt in verkiezingen. Neem verantwoordelijkheid door uit de sekte te stappen en lokaal de verandering te zijn die nodig is. WIJ zijn de oplossing en de politiek houdt dat tegen.

  • helemaal eens, toch heb ik een uitzondering gemaakt, mede geinspireerd door een frontnieuws artikel: de symbolische arm om de schouder van Baudet. ja stemmen is “meedoen met overheid systeem” wat zijn burgers haat, ja er wordt niet eerlijk geteld zeker met onmens hugo als eindverantwoordelijke , ja mijn stem kan zomaar bij een andere partij worden opgeteld, ja we hebben helemaal geen overheid nodig. kortom alleen maar redenen om NOOIT te stemmen, en toch: klap met paraplu, daarna bierfles en altijd fysiek aanwezig bij de demo’s.

  • Je moet het ook niet zien als iets dat de politieke toekomst bepaald ….

   Het is gewoon een soort enquete
   Verifieerbaar mischien, hopelijk, maar
   Meer dan dat word het niet

 2. FVD: De enige echte oppositiepartij

  Hoewel het programma van de PVV een aantal goede punten bevat, zoals het stoppen van de massa immigratie en de klimaatmaatregelen, beschouw ik toch alleen de FVD als de enige echte oppositiepartij. Waarom? Vanwege de zin die ik heb onderstreept: het willen intrekken van de Pandemiewet (en daaraan gekoppeld het pandemieverdrag van de WHO), die een herhaling van de gehate (en ook in medisch opzicht volslagen zinloze) lockdowns, mondkapjes, toegangsmaatregelen en – inmiddels extreem schadelijk gebleken – Covid-19 injecties mogelijk maakt.

  Daarnaast noemt Baudet ook het gewraakte WEF van Klaus Schwab, al mag hij het willen ‘herzien’ van de banden hiermee wat mij betreft meteen veranderen in ‘onmiddellijk verbreken’. Tevens verzet hij zich openlijk tegen het ‘woke’ beleid en de afschuwelijke geslachtsverminkende ‘operaties’ van kinderen, terwijl de PVV die gewoon steunt (voor kinderen vanaf 11 jaar!). Nog een zeer belangrijk punt: Baudet wil de oorlog in Oekraïne stoppen en vrede sluiten met Rusland, daar waar de PVV het enkel kort heeft over ‘de Russische agressor’.
  😛
  Ook WEF en Pandemieverdrag ontbreken geheel bij de PVV, wat Wilders’ ontluisterende houding tijdens de corona (fake) crisis bevestigt. Na jaren PVV te hebben gestemd was dit destijds voor mij de aanleiding om te switchen naar FVD. Wel heb ik lang getwijfeld aan Thierry Baudet, die zich de ene dag als een zeer krachtige politicus en zelfs staatsman gedroeg, maar – vooral in de begintijd van zijn partij – de volgende dag zijn eigen glazen weer net zo hard ingooide met vreemde, soms zelfs absurde ideeën, uitspraken en acties. En ik wilde wel graag stemmen op een partijleider die in staat is zichzelf in bedwang te houden.

  Wijsheid, en hopelijk komt erkenning niet te laat

  De afgelopen twee jaar merk ik echter een duidelijke verandering in Baudet. Hij is stabieler, krachtiger dan ooit, en op bizarre uitspraken is hij – op een enkele uitzondering na – niet meer te betrappen. Hij lijkt daarmee blijk te geven van een bij politici zeldzame kwaliteit, namelijk de bereidheid zich te laten corrigeren (ik denk zelf door zijn vrouw, en door het feit dat hij een groep betrouwbare mensen om zich heen heeft verzameld, zeker ook in de enorme jongerenbeweging, waar hij goed naar schijnt te luisteren).

  Dit getuigt van wijsheid, en dat is een eigenschap die absoluut onontbeerlijk is om de fatale ramkoers met het dramatische noodlot waarop de kabinetten Rutte ons land hebben gezet, en die zeker met klimaatfascist Frans Timmermans in een regering onomkeerbaar versneld wordt, nog terug te draaien.

  Kortom: heel veel succes gewenst op 22 november, Thierry. Ik ben ervan overtuigd dat de geschiedenis je gelijk gaat geven, ook al wijzen de peilingen op dit moment slechts 5 zetels aan. Hopelijk komt die erkenning echter niet pas op het moment dat het te laat is, en ons land door de huidige machtselite in Den Haag al onherstelbaar over de valse klimaatkling is gejaagd. Tekst van Adriaan

  • Tot nu toe heb ik min of meer niet kunnen vaststellen dat het Forum een gecontroleerde oppositiepartij is, echter het Forum is te klein en daardoor gedoemd om oppositie te voeren en dat hebben ze de afgelopen tijd geweldig gedaan.

   Dat Turks/Koerdische niesse van de VVD Dilan heeft gisteren te kennen gegeven dat zij NIET met waarschijnlijk de ‘grootste’ partij de PVV in zee wil gaan een strategische zet van de VVD om eerst Wilders NIET uit te sluiten en 1 dag voor de nep verkiezingen ineens WEL, nou mijn besluit staat vast ik geef mijn stem niet aan een WEF-regime, mark my words Timmermans wordt waarschijnlijk niet mijn Minister President.

   • @Djennis…

    PVV hahaha… onder welke steen woon jij? Wilders is een uithangbord van gecontroleerde oppositie. Wilders is de mossad en het WEF in één. Wilders was de mentor van Mark Rutte. Wilders stond vooraan te klappen voor Zelensky. Wilders is pro gifspuiten. Wilders zwijgt over het WEF en juicht voor Zelensky. Er is informatie te vinden waaruit blijkt dat Wilders de Obama van Nederland is. Obama bestuurt Joe Biden, Wilders bestuurt Rutte. En de elites besturen Wilders. Deze reactie verklaart mij wel dat je nog in hele diepe slaap bent Djennis, nu snap ik ook waarom je niks snapt van mijn reactie bovenaan.

    @Adriaan…
    Ik heb FvD ook nog niet kunnen betrappen op gecontroleerde oppositie. Maar politiek is er enkel om ons uit onze macht te houden. Politiek is er om te zorgen dat wij onszelf niet organiseren, maar dat we passief blijven. Links en rechts zijn verdeel en heers. Zoek maar zo’n piramide op die wij allemaal kennen… de elites zitten bovenin en daaronder hangt een systeem waarmee ze ons machteloos houden. De laag die boven ons zit is de politiek samen met justitie en politie. Politiek is er om ons slaven te houden en zolang we dat spel blijven meespelen blijven we slaven. Opstaan doen we door te stoppen om te stemmen en daarna onszelf LOKAAL te organiseren obv samenwerking (ookwel liefde).

    • begrijp je heel goed en helemaal mee eens. politiek is niet de oplossing, eerder t probleem, Maar: fvd zou het heel goed doen als volksbeweging, vergelijk t maar een vakbond die wel echt voor zijn leden opkomt. zo richten ze scholen op, verbinden mensen/bedrijven met hun app en organiseren lezingen etc voor kennisoverdracht en wederom verbinden. verbinden met vrij denkende mensen is de oplossing voor alle problemen, maar wel op juiste wijze en juiste intenties. kortom: zou mooi zijn als fvd een 100% volksbeweging zou worden.

   • Mee eens, als iedereen denkt deze party is te klein en er daarom niet op stemt, blijft het natuurlijk klein.
    Stem daarom op de FvD.
    Deze lui zijn de enigste die echt voor Nederland is.
    Kijk maar naar de inbreng en stemgedrag van de afgelopen periode.

   • Sandra een tip voor jou: lees enkele van Thierry’s boeken. Kom je er achter dat deze, enigszins arrogante man wel weet waar hij over praat. Zijn kennis van de geschiedenis en de bestuurssystemen die er zijn staan mijlenver boven het gemiddelde. Mensen die aan de macht zijn moeten eigenlijk zeer hoog opgeleid en competent zijn. Dat is Thierry in elk geval. Ik ben het ook niet altijd eens met hem, maar samen met z’n team zeer goede gasten, zeker de eerste 6 is het een top team. Nederland zou goed gedijen als deze mensen aan de touwtjes mochten trekken.

    • Ik zeg ook niets over zijn intelligentie of kennis, ik zeg dat hij lid is van de club elitaire cabalistische globalisten. Deze club is er niet voor de burgers, ze willen totalitaire macht. Kort gezegd FVD is CO.

    • Heel den haag is 1 grote poppenkast. Ze voeren toneel spelletjes op om ons de door hun gewenste richting op te duwen. Zorg dat je jezelf redt, zij gaan het zeker niet doen!

 3. Wederom idem.

  Ik ga geen overeenkomst aan met dit corrupte ongekozen politiek gestel, wat niet samengesteld is door het volk, maar gecreerd is vanuit de banencarroussel.

  Ik stem niet!

    • Dat is niet zo. Het systeem was origineel gewoon goed. Het is verrot geraakt door creatief met de regeltjes om te gaan, door corrupte, door chantage, door inmenging van buitenaf. Met stemmen kun je dat weer terugdraaien. Niet stemmen betekent dat je niet wilt dat ’t verandert. Zo jammer.

   • Dooddoener en NIET WAAR.
    Door te stemmen stem je in en voor voortzetting van het verotte systeem. Wat jij zegt is in overeenstemming met trollen in naam van de overheid.

    • Onzin Trol, door niet te stemmen vind je het wel goed, immers je stemt niet en laat de foute machthebbers doorgaan met.

     Stem FvD dan heb je in elk geval je best gedaan in het corrupte ssysteem, zolang dat ssysteem nog bestaat moeten we het daarmee (legaal) mee doen.

      • @Schoonheid…

       Houd op om mensen zomaar uit te maken voor trol. Rommel is erg bedreven in het filteren van trollen, waardoor hier amper trollen zijn. Erwin reageert hier al langer en hij draagt zinnige dingen bij. Dat jij nog gelooft in de politiek is ook uit te leggen als trollen, maar wij snappen wel dat mensen die stemmen dat doen omdat ze stille hoop hebben dat het iets verandert.

       Hoe vaak moet jij nog worden belazerd door de politiek voordat je doorhebt dat de politiek niet voor ons werkt, maar tegen ons werkt.

       @Simon…
       Het maakt niet uit of het ooit een werkend systeem was… op dit moment is het voor 99,99% corrupt en kapot en we moeten er mee stoppen en vanaf de grond (straat voor straat) opnieuw beginnen. De rot zit zo diep. Een auto die 99,99% kapot is ga je toch ook niet repareren? Een sekte met de smerigste en meest gestoorde pedofielen ga je toch ook niet rehabiliteren? De politiek is gewoon op zijn einde. Dat gaan jullie komend jaar ook beseffen. Het is tijd om na te gaan denken hoe WIJ dit gaan oplossen ipv te hopen dat de politiek het oplost. Ga nadenken over hoe wij onszelf kunnen regeren.

 4. ALLE partijen hebben trouw gezworen aan onze globalistische WEF koning. Ik doe niet mee met deze criminelen, dus zij krijgen mijn stem niet. Als stemmen de burgers zou helpen, zou het al lang verboden zijn. Hou je stem zelf, je gaat hem nog nodig hebben! Stemmen bestaat alleen om de schijn van democratie te wekken en zodat mensen elkaar de schuld geven als het fout gaat (iedereen stemt op xxx dus het is hun eigen schuld dat het fout gaat). De eindbeslissing ligt ALTIJD bij de koning, dus het maakt helemaal niks uit welke partij er regeert. Poppenkast, dat is het en dat blijft het. Zorg voor jezelf, den haag gaat het zeker niet doen.

  • Echte leiders verenigen mensen. We krijgen ons land alleen verenigd als er in elke straat een leider opstaat die ons verenigt.

   Politiek = verdeel en heers. Morgenochtend beseffen alle zombies die gaan stemmen weer dat ze wederom worden belazerd en dat de agenda gewoon verder wordt uitgerold. En dan beseffen ze misschien dat we gewoon uit deze sekte moeten stappen door te stoppen om deze sekte macht te geven. De elites snappen heel goed dat de politiek op zn einde is, daarom willen ze verkiezingen afschaffen en een NWO creëren. De politiek was het middel om mensen hun macht mee af te nemen en al hun geld te stelen. Iedereen kent de piramide van de deepstate. Zij zijn één team en wij worden met de politiek machteloze domme slaven gehouden.

   En de grootste slaven geloven heilig in de politiek als oplossing omdat ze nog steeds niet doorhebben dat de politiek juist het probleem is waardoor er nooit iets wordt opgelost. Komend jaar wordt het misschien wel duidelijk. De politiek houd ons gevangen met gestoorde wetten en krankzinnige regels en ze roven ons kaal en ze verneuken alle kinderen via het ONDERwijs en ze overspoelen ons crisissen die helemaal niet bestaan maar die zij creëren om ons mee te vernietigen.

   De wakkere groep is helemaal nog niet wakker. We hebben nog een paar flinke dreunen recht op ons gezicht nodig voordat ze beseffen dat de politiek ons machteloos maakt en houdt.

   Politiek houdt ons links en recht vast zodat de elite hun gang kunnen gaan en ons of onze familie, kinderen, vrienden en buren en de natuur kunnen beroven of verkrachten of vermoorden. En mensen blijven het maar niet begrijpen. De westerse mens is als een slachtoffer van huiselijk geweld of een loverboy/lovergirl… ze worden elke keer weer genaaid en mishandelt en elke keer geven ze de mishandelaar weer vertrouwen/macht en elke keer worden ze weer mishandeld of uitgehoerd. De ezel die de mensheid is stoot zich al duizenden jaren aan dezelfde deepstate elite steen. En ze blijven de politiek maar als oplossing zien. Dwazen… totale dwazen.

   Einstein zei het al… Insanity Is Doing the Same Thing Over and Over Again and Expecting Different Results.

   Mensen zijn nog in diepe diepe diepe coma. We kunnen onszelf alleen bevrijden als we uit deze sekte stappen en de eerste stap uit deze sekte is om te stoppen om onze macht in verkiezingen aan de politiek (de elite) te geven.

   • maar we hebben wel aardse hulp: vrijwel alle landen buiten t westen/usa hebben maling aan het westen/usa, zoeken alleen nog een weg om helemaal los te komen, de genocide op gaza heeft de terechte haat naar de khazaren echt doen groeien, uiteraard buiten t westen/eu maar dat is een dikke minderheid in wereldbevolking.

   • Die onzin hoor ik al me hele leven, dat zogenaamd je stem dan naar de hoogste partij gaat als je niet stemt, dus dat zou doorslaggevend moeten zijn om toch maar te stemmen. Een vorm van manipulatie waar ik ongevoelig voor ben.

 5. Het lijkt me dat de verkiezingsuitslag gemanipuleerd wordt. De ’telling’ wordt ‘aangepast’ aan de ‘peilingen’, die eigenlijk de door de machthebbers gewenste verkiezingsuitslag representeren. Toch is het belangrijk om te gaan stemmen, er zal dan grootschalig gemanipuleerd moeten worden, en dat gaat opvallen zodat de fraudeurs uiteindelijk door de mand zullen vallen.

  • Beste Leo,
   Een groot deel van de Nederlanders raadplegen de kieswijzer en bekijken de peilingen om te besluiten op welke partij ze willen stemmen.
   De media en peilingsbureau’s zijn bij uitstek geschikt om zoveel mogelijk mensen in een bepaalde richting te sturen.
   Een mens is een kuddedier die naar de massa kijkt om te besluiten welke stappen te zetten.
   Zodra zogenaamde opiniepeilingen een bepaalde partij ver boven aan de lijst laat uitkomen,
   Dan motiveert dat veel mensen op dan op die partij te stemmen, vaak zonder zich te verdiepen in wat die partij voor hen persoonlijk heeft gedaan de afgelopen jaren.
   Door die zogenaamde peilingen kan het dan ook gebeuren dat moslims op Wilders gaan stemmen omdat hij hoog in de peilingen staat.
   Of dat kleine ondernemers op de VVD gaan stemmen omdat anders de PVV het zou kunnen winnen, echter zonder er bij na te denken dat de door hun gekozen partij hen de strop om de hals legde gedurende de Corona crisis en ze nog steeds op een valluik staan om failliet te gaan.

   “Het getuigt van een minderwaardige geest wanneer men meedenkt met de grote massa simpelweg omdat de massa in de meerderheid is. De waarheid verandert niet door het wel of niet geaccepteerd zijn door de meerderheid van de mensheid.”
   Giordano Bruno

  • je mag kijken bij de telling, nou dat probeerde ik 4 jaar geleden, kwam r niet in. gelijk kiesraad gemailt, antwoordde met “te laat” week na uitslag en toen kende niemand nog onmens hugo die nu eindverantwoordelijke is. Dat verhaal en antwoord kiesraad toen ook naar fvd gemailt en paar jaar terug eens op fvd avond geweest; garantie eerlijke telling, interesseert ze niets!

 6. he who keeps silent consents – do not suffer their unobstructed leeway
  hij die doet zwijgen stemt toe – duldt ‘hen’ niet onbelemmerde speelruimte

  each opposition is only made weaker with any vote left out versus theirs
  elke oppositie wordt alleen maar zwakker als er een stem wordt weggelaten ten opzichte van de ‘andere’ kant

  regardless of possible fraud or whether the opposition will ever make a difference – let ’them’ struggle harder towards their preferred world
  ongeacht eventuele fraude en of de oppositie ooit een verschil zal maken – laat ‘ze’ maar worstelen voor hun voorkeurswereld

  don’t just hand ‘it’ over to ’them’ – by doing so we are doing a disservice to the few decent people who still resist (e.g. by voting), as well as to the still powerless future generations
  geef ‘het’ niet gewoon uit handen aan ‘hen’– daarmee doen we de weinige fatsoenlijke mensen die nog weerstand bieden (bijv. met stemmen) tekort, evenzo de nog machteloze komende generaties

  he who wants to despair for the future, keep doing as you like – but, what effort does it take to make a vote
  wie wil wanhopen voor de toekomst, blijf doen wat je wilt – maar, hoeveel moeite is het om even te stemmen

 7. Timmermans ontkent miljonair te zijn, zoveel verdient hij écht

  Lijsttrekker van GroenLinks-PvdA Frans Timmermans pleit voor een miljonairstaks. “Maar dan moet u zelf straks toch ook gaan betalen?” vroeg Wilfred Genee hem in het tv-programma Vandaag Inside.

  “Ik ben helemaal geen miljonair,” beweerde Timmermans.

  “Als je 10 jaar lang drie ton verdient in Europa, dan moet je toch wel wat overhouden?” aldus Genee. “Als je dat in 10 jaar niet tot een miljoen kan brengen, dan kun je er niks van. Dan doe je wel hele gekke dingen.”

  Timmermans: “Dan hebben we het dus uitgegeven.”

  “Volgens mij heeft hij het allemaal opgegeten,” grapte Johan Derksen.

  https://www.ninefornews.nl/timmermans-ontkent-miljonair-te-zijn-zoveel-verdient-hij-echt/

 8. Twee ministers roeien nog even voordat ze definitief weggaan de hele landbouw en visserij uit. Dat zegt kandidaat-Kamerlid Sieta van Keimpema (BVNL) in een vlog.

  GLB-premies (gemeenschappelijk landbouwbeleid) worden gewoon even verlaagd, ondanks alle investeringen van boeren, ondanks de afspraken vooraf. “Opnieuw onze onbetrouwbare overheid,” aldus Van Keimpema.

  Geen compensatie van ‘een ongekend meedogenloze’ Adema voor bedrijven die getroffen zijn door het blauwtongvirus. Daar zijn al 30.000 schapen en 3000 koeien aan overleden. “Ook voor hen is er geen compensatie.”
  https://www.ninefornews.nl/2-ministers-roeien-vlak-voordat-ze-definitief-weggaan-nog-even-de-hele-landbouw-en-visserij-uit/

 9. Terwijl Nederland naar de stembus gaat, wordt in het Europees Parlement over iets veel belangrijkers gestemd

  Terwijl Nederland bezig is met de Tweede Kamerverkiezingen, is de EU bezig met het uithollen van de macht van die Tweede Kamer.

  De grote meerderheid in het Europees Parlement wil namelijk de Verdragen van de EU herzien. Op maar liefst 65 beleidsterreinen eisen ze de afschaffing van het nationale vetorecht. Niet alleen over het buitenlandbeleid, maar ook over belastingen en de EU-begroting.

  https://www.ninefornews.nl/terwijl-nederland-naar-de-stembus-gaat-wordt-in-het-europees-parlement-over-iets-veel-belangrijkers-gestemd/

 10. Met het huidige systeem is idd alleen het FvD een keus, niet stemmen is 100% een stem voor de zittende partijen.

  En stel, je hebt 100 schapen stemmers en 150 wakkere stemmers, dan denk je de wakkere gaan winnen, maar de wakkere zeggen, dat systeem is niks en gelijk hebben ze en gaan dan de fout in om niet te stemmen, zeker 100 stemmen niet want het heeft geen zin.

  Echter al de schapen blijven trouw stemmen op de zittende foute regering partijen e.d. dus 100 stemmen op die partijen, van de 150 wakkeren stemmen dus 100 niet, 50 blijven er over die willen de zittende wegstemmen, echter 50 tegen 100 wat denk je…

  En geen belasting betalen? hahahah, ga maar eens tanken of boodschappen doen of ergens wonen oid, aan alles zit belasting in verrekend, ja je kan zwart werkers laten komen oid of iets niet opgeven, maar das peanuts vergeleken met wat de roverheid wegneemt.

  En dan nog de stemfraude…die ook 100% in NL gebeurd.

  Ook daarom zou stemmen nooit meer anoniem mogen zijn, via anoniem kunnen ze met alles frauderen, denk aan ongeldig maken biljetten, eigen biljetten toevoegen en die wat hun niet passen eruit halen, biljetten weg gooien, biljetten aanpassen zodat ze ongeldig verklaard kunnen worden, enz enz enz.

  Zolang er helaas nog een politiek systeem is zal het stemmen anders moeten.

  Het moet via DigiD en de stem die je hebt uitgebracht moet ook weer terug op jou DigiD komen ter inzage en in je email ter bevestiging waar je op hebt gestemd.

  via DigiD kan het direct ala minute worden bekeken/verzonden/gecontroleerd, dan moeten er van elke partij een paar controleurs komen en aan het eind moeten al die verschillende partij controleurs bij elkaar komen en de cijfers controleren van elkaar, een ieder moet dan dezelfde uitslag hebben en kan ook worden gecontroleerd via de DigiD bezitters mensen met een DigiD, die hebben een copy.

  Als het politieke foute clubjes denken pluche zitten eindelijk voorbij is, moet er plaats gemaakt worden voor een ander systeem, nooit meer een politiek systeem maar een systeem gebaseerd op waarden en normen en goed voor NL en haar inwoners.

  Een systeem gebaseerd op NL als een groot familie bedrijf gaan zien met op elk gebied de beste uit de klas die 100% voor Nederland en haar inwoners gaan, op elke post de beste persoon en mag blijven zitten zolang die de beste voor is, if not, de zak en next one, op echt verraad staat de doodstraf op (letterlijk) zodat je trouw blijft aan Nederland en haar inwoners.

  En nooit meer beinvloeding van buitenaf ala clubjes als UN/VN of WEF of WHO enz enz en ook geen foundations, dat zijn verkapte ‘deep state’ achtige instanties en meestal ook van buitenaf, nooit meer toestaan, hooguit iets goeds wat ze zeggen zelf over nemen, maar nooit met hun naam en nooit met touwtjes/verantwoording of wat ook naar dat soort criminele schaakachtige zetten van die grote spelers/multinationals/NGO’s e.d. dat soort lieden moet je ver weg laten en verbieden met zeer hoge straffen.

  Nexit en rap een beetje.

  • @GTRene…

   Ik ben 100% FvD aanhanger en zelfs lid. Maar het is hopeloos… lees eens wat over Dominion/Smartmatic. En zoek eens zo’n plaatje van de deepstate piramide op. De politiek is het onderdeel van de piramide die ervoor zorgt dat wij nooit macht krijgen. Zolang we dat systeem valideren met stemmen, geven we onze macht uit handen. Mensen moeten echt gaan realiseren dat geen enkele politicus of partij ons zal redden. WIJ moeten onszelf gaan redden door te stoppen met stemmen en dingen zelf anders te organiseren.

   Maargoed… we hebben nog wel een paar verkiezingen nodig voordat iedereen beseft dat we gevangen zitten in een sekte doordat we ons niet organiseren, maar blijven stemmen op de politieke sekteleiders.

   Insanity is doing the same thing over and over again and expecting a different result.

   Komend half jaar ga jij ook beseffen dat de politiek niet de oplossing, maar juist het grootste probleem is waardoor er niks wordt opgelost. En ALS je dan toch gaat stemmen, dan is FvD inderdaad de enige juiste partij.

   Gideon zei laatst trouwens zelf dat het hele politieke systeem moet verdwijnen. Thierry heeft ook al eens gezegd dat we kansloos zijn zolang de politiek blijft bestaan. Maarja… mensen moeten allemaal op hun eigen tempo realiseren dat we onze vrijheid alleen winnen als we de politiek loslaten en het zelf gaan doen. We worden al duizenden jaren voor de gek gehouden en politiek is hoe ze ons al duizenden jaren machteloos houden.

  • “niet stemmen is 100% een stem voor de zittende partijen”

   Gewoon niet relevant wat je schrijft Rene.

   Blanco/ongeldig

   Kiezers kunnen blanco stemmen. Iemand stemt blanco als hij of zij geen enkel vakje van het stembiljet aankruist. Het uitbrengen van een blanco stem heeft, net als NIET-stemmen, geen invloed op de zetelverdeling. Voor de berekening van de uitslag en de kiesdeler worden uitsluitend stemmen op kandidaten geteld. Het is dus niet zo dat een blanco stem naar de grootste partij gaat.

   https://www.kiesraad.nl/verkiezingen/tweede-kamer/stemmen/blanco-ongeldig

   • @Adriaan…

    Met dat broodje aap verhaal zorgen ze dat er genoeg mensen gaan stemmen, zodat ze hun macht behouden. Zolang er genoeg mensen gaan stemmen, heeft de politiek toestemming om ons te gijzelen.

    Zodra er te weinig mensen stemmen, verliezen ze hun macht. Maar mensen blijven maar stemmen en daarmee houdt de elite via de politiek de macht over ons.

    Goed dat je dit even deelt Adriaan. Dankjewel.

    • Let God sort them out november 22, 2023 Bij 16:08

     Bedankt beste Let God sort them out

     De kiezers op (22-11=33 meestergetal van de vrijmetselaars) hebben het touw gekocht waarmee ze later opgehangen worden, het komt niet bij hen op waarom de VVD 13 jaar onder Rutte steeds de grootste partij werd, zó emotioneel bezig met het kiezen dat verkiezingsfraude vergeten wordt.

 11. Mensen die hun kansen gemist hebben met me komen later des te harder terug als het te laat is, maar de stress van hun aandringen is als het raam ingooien. Dat is het gevaar van het fascisme dat op de loer ligt.

 12. @Rommel: Zitten hier ook staatstrollen ons te overtuigen om NIET te stemmen? Het lijkt er wel op gezien het fanatisme wat getoond wordt. Deze site levert misschien wel extra punten op.

  • Wat een onzin. Ga gewoon in gesprek ipv je zo fascistisch op te stellen. De mensen met kritiek op stemmen en verkiezingen zijn heel duidelijk. Je lijkt nu wel zo’n jankebal die ons tijdens cojona wappies noemde omdat ze niet wilden horen dat de vaccins gewoon moordwapens zijn.

   Ga jij maar lekker stemmen op het politieke systeem dat ons probeert te vernietigen. Komend jaar gaan de schellen van je ogen vallen. Jij neemt het nu op voor het systeem die ons willen doodspuiten en ons omvolken en de klimaat leugens gebruiken om ons aan de co2 slavenband te leggen en die de jeugd besmetten met woke bullshit. Ik kan jou ook een trol noemen, maar ik snap dat jij gewoon nog niet snapt dat de politiek een theater is om onze macht af te nemen door te voorkomen dat we een eenheid worden.

   Wil je echt wat veranderen… neem dan in de praktijk de leiding in je straat. Organiseer bijeenkomsten, verbind mensen, werk samen, praat met elkaar. Nu ga je even stemmen en dan ga je weer achterover zitten. Ik ga niet stemmen, maar ik ben loeidruk in de praktijk om mensen tot zichzelf en bij elkaar te brengen.

   Dus noem mensen met een goed verhaal geen trollen, maar praat met ze. Anders ben je net als de schapen die 3jr lang overal mensen voor wappies uitmaakten.

 13. Vandaag lag de hele dag het internet eruit, nog niet eerder gehad hier.
  Dus had ik de FM zender maar aan, opvallend hoe ze de opkomst een paar procent lager dan de vorige keer propeganderen.
  Hoe minder je er naar luistert hoe meer je opvalt dat alles toneel is.
  Toen ik vanmiddag rond fietste heb ik maar bij 1 zo’n zogenaamd stembureau een paar luitjes naar binnen zien gaan, enkele tientallen procenten minder dan de vorige keer.
  Voor mij blijft het dominion theorie.

  • Volgens mij doelt Chip erop dat (OOK) Wilde Geert een (doorgewinterd) vrijmetselaartje is.

   Die kans is natuurlijk gewoon énorm in de wereld van de ‘hoge’ politici.

   Ergens tussen de 80 en de 95% schat mijn “niet-geïnitieerde maar wèl zwaar belezen” breintje in.

   • Glimworm november 22, 2023 Bij 22:53

    Het is beter om je goed te informeren… Geert Wilders is de Mol…!!
    Geert Wilders is dé mol, geen twijfel over mogelijk.. Opnieuw een publicatie -dit keer van FollowTheMoney- die duidelijk de link aangeeft van de PVV/Wilders met het joods-amerikaanse machtsblok in de VS. Het indirecte bewijs voor zijn dubbelrol ligt er zó dik bovenop, dat het bijna lachwekkend is het nog te ontkennen. Feitelijk is het geen joods, maar een pro-Zionistisch verhaal, waar een hele wereld achter schuil gaat. Een wereld van geheimhouding, stiekem doen en vooral feodale alleenheerschappij binnen ‘zijn’ partij, de PVV.. Lees het verhaal en verbreedt je horizon, want het kan zomaar ineens zijn, dat deze uiterst bizarre man onze nieuwe minister-president zou kunnen gaan worden.. Een verhaal vooral ook over de verzwegen achtergronden van Wilders, waarin zijn Israëlische connectie weer belicht mag worden. Niks mis mee natuurlijk, maar als je alles wilt achterhouden, is dat toch al een teken, DÁT er iets te verbergen valt..? >>>

    https://www.wanttoknow.nl/?s=Geert+Wilders&submit=Zoeken

 14. Je las al vaker intelligente stukken die op het laatst de voor de hand liggende conclusie waar naartoe gewerkt wordt op het laatst omdraaien. Het is een cultuurfenomeen dat de logica bij kinderen al weghaalt, waardoor ze zichzelf leren vernietigen.

 15. En wanneer de khaz… eh … de ‘joden’ die (voor 95% reeds besneden) Palestijnen (nogmaals ?) zouden gaan besnijden, zouden er dan ook allerlei rabijntjes komen toesnellen om hun ‘palestijnse stampertje’ af te komen sabbelen, zoals soms gebruikelijk is bij koshere baby’s ?

  ■ Haredi Jew Rabbi sucking baby penises causing herpes, 1 baby deceased :
  http://failedmessiah.typepad.com/failed_messiahcom/2012/03/two-more-babies-get-herpes-from-haredi-circumcision-penis-sucking-ritual-678.html
  &
  http://theuglytruth.wordpress.com/2014/01/22/israels-chief-rabbinate-says-oral-suction-at-circumcision-is-preferred-2/#more-62919

 16. Stemmen is een illusie, de zogenaamde regeringen zijn al sinds 1945 ongeldig/onbevoegd. Sinds 2020 staan ze onder curatele van een Amerikaanse bewindvoerder/curator. Niemand is meer bevoegd. Elke (rijks)ambtenaar handelt sindsdien op persoonlijke naam. Het is enkel een theateropvoering van acteurs, om de illusie hoog te houden dat we zogenaamd in een democratie leven. Het gaat enkel om de dwazen die hun eigen autoriteit over willen dragen aan deze beroepsoplichters. Die graag klaarstaan om ieder besluit wat die oplichters bepalen, te willen betalen uit eigen zak. Hoe dom moet jij dan zijn, om te gaan stemmen op deze oplichters.

 17. En dan noemt mainstraimland PVV ‘extreemrechts.’
  Wat is er extreem aan misschien om die migranten terug te sturen?

  Is het niet even extreem, of extremer, om deze massaal te importeren zonder de burgerbevolking ooit enige inspraak gegeven te hebben?

 18. Zoals is voorspeld een lage opkomst en deze mensen erkennen dan ook NIET deze NIET gekozen democratisch regering en daar sluit ik mij bij aan, er zal niets veranderen tenzij we het niet zelf doen als 1 volk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in