Het Westen wilde Rusland isoleren. Nu is het Westen zelf geïsoleerd. Tegelijkertijd groeit de invloed van Rusland en China in de derde wereld. De VS verliezen steeds meer hun suprematie. Sinds de inval in Oekraïne is deze trend versneld, zoals blijkt uit westerse studies.

Een wereldwijde studie van de door de EU gefinancierde denktank European Council on Foreign Relations (ECFR) heeft de veelzeggende titel: “Het Westen verenigd, van de rest verdeeld: De wereldwijde publieke opinie een jaar na de oorlog van Rusland tegen Oekraïne”. De kernboodschap: Europa en de VS komen steeds dichter bij elkaar, maar vervreemden tegelijkertijd steeds meer van de rest van de wereld, bericht Exxpress.

EU-studie: keerpunt naar het ontstaan van een “post-westerse” wereldorde

De proxy-oorlog in Oekraïne markeert “de opkomst van de lang aangekondigde post-westerse internationale orde.” Deze wordt gekenmerkt door een sterk verlangen naar een gelijkmatiger verdeling van de wereldmacht over meerdere landen – multipolariteit genoemd. Zelfs als Oekraïne de oorlog wint, is het “hoogst onwaarschijnlijk” dat de liberale wereldorde onder leiding van de VS wordt hersteld. In plaats daarvan “zal het Westen moeten leven als één pool van een multipolaire wereld.”

Volgens de studie is het Westen er niet in geslaagd andere grootmachten zoals China, India en Turkije te overtuigen van zijn eigen positie. Een groot deel van de mensen daar gelooft dat Rusland “sterker” is of op zijn minst “even sterk” als voor het begin van de militaire actie meer dan een jaar geleden. Zij zien Moskou als een strategische “bondgenoot” en “onmisbare partner” voor hun land. “De paradox van de oorlog in Oekraïne is dat het Westen zowel meer verenigd als minder invloedrijk in de wereld is dan ooit tevoren,” zegt ECFR-directeur en co-auteur van het rapport Mark Leonard, een Britse politicoloog en auteur.

  Russische "laser-partizanen: Wij wonnen in 1945, wij zullen nu winnen!

Niet-westerse respondenten hopen duidelijk dat de oorlog zo snel mogelijk eindigt, zelfs als dit betekent dat Oekraïne grondgebied moet opgeven. De actieve betrokkenheid van het Westen wordt met scepsis ontvangen, en oproepen om “de democratie te verdedigen” zijn niet geloofwaardig overgekomen. Het conflict in Oekraïne zou een keerpunt kunnen zijn dat het ontstaan van een “post-westerse” wereldorde markeert, menen ook denktankdeskundigen Leonard en de Britse historicus Timothy Garton Ash.

China en Rusland voor het eerst populairder dan VS in ontwikkelingslanden

Het onderzoek bevestigt daarmee de bevindingen van een ander onderzoek dat in oktober 2022 werd uitgevoerd door het Bennett Institute for Public Policy van de Universiteit van Cambridge. Het is gebaseerd op gegevens van 137 landen die 97 procent van de wereldbevolking vertegenwoordigen. Enerzijds zijn landen met hogere inkomens in Zuid-Amerika, de regio Azië-Stille Oceaan en Oost-Europa meer pro-Amerikaans geworden. Echter, “in een groot aantal landen die zich uitstrekken van het Euraziatische continent tot het noorden en westen van Afrika, wordt het tegenovergestelde waargenomen”: deze samenlevingen “zijn de afgelopen tien jaar dichter naar China en Rusland toegegroeid.” Conclusie: voor het eerst liggen China en Rusland net voor op de VS in populariteit onder ontwikkelingslanden – en dus onder de overgrote meerderheid van de wereldbevolking.

In geopolitieke kwesties spreken Rusland en China steeds meer dezelfde taal. Beiden pleiten voor een multipolaire wereld, bekritiseren het agressieve buitenlandse beleid van Washington en zien de oorlog in Oekraïne niet alleen als een regionaal conflict, maar als een strijd om de wereldorde. Het probleem is dat Moskou en Peking niet alleen staan in deze beoordeling. Het grootste deel van de rest van de wereld is het met hen eens.

  (Toekomstige onderzeeër?) US Navy vliegdekschip "Harry Truman" bereidt zich voor op een no-fly zone boven Oekraïne

Dit bleek eigenlijk al aan het begin van de invasie: slechts 33 staten hebben sancties opgelegd aan Rusland en sturen militaire hulp naar Oekraïne. Zij vormen iets meer dan een achtste van de wereldbevolking. Naast de VS, Canada, het Verenigd Koninkrijk, de EU en Australië zijn er slechts twee Aziatische landen bij: Japan en Zuid-Korea. Het komt erop neer dat bijna 90 procent niet meedoet.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Ruslands nieuwe doctrine voor het buitenlands beleid: Het machtsmonopolie van het Westen doorbrekenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWat informatie over emigreren naar Rusland
Volgend artikelOekraïne Situatierapport – Avdiivka
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. Tsja, kinderen evacueren uit oorlogsgebied is een zaak voor het internationaal strafhof, maar het VK dat verarmd uranium munitie loslaat op de Oekraïnse bevolking is wel OK? Zodat die Oekraïnse kinderen zeker uranium stof mogen happen.
  Zelfde is het tegenwerken van vredesbesprekingen, sinds wanneer zijn vredesbesprekingen en een wapenstilstand slecht, er sterven daar zeker 1000 mensen per week. Daarbij maakt het geen verschil of dit nu Oekraïnse of Russische soldaten zijn.
  Het is totaal belachelijk. Het westen maakt zichzelf mondiaal ongeloofwaardig.

  • Nu nog Oekraïense burgers, dat oorlogsgebied is eigenlijk al Rusland en dat weten ze, dus alles moet kapot en worden verontreinigd… zo breng je veel ellende in dat heroverde (voorheen Sovjet Unie) deel van nu nog Oekraïne, maar waar veelal Russisch sprekende mensen wonen en straks gewoon een Russisch deel is.

   Ze (US/UK/NATO/UN) willen dat deel (wat ze verliezen) wat hun macht doet verzwakken, niet kant en klaar uit handen geven en dus wordt alles vernietigd en als ze het lukt ook nog verontreinigd met ‘gif/kanker’

   diep triest.

 2. Beste Het doet er niet meer toe – burger,
  Een kat in het nauw laat zich niet aaien.

  Het is in de jaren 30-40 van de vorige eeuw dat dit is voorspelt door Edgar Cayce
  Ook in de bijbel is dat terug te vinden.

  Het zal wel zo moeten zijn dat; “wie zaait zal oogsten”.
  De VS is nimmer de ‘vriend’ geweest die ze pretendeerde ten zijn.
  Nagenoeg alles wat de VS doet/deed is/was uit puur eigenbelang.

  • Washington DC is een corporatie die het bezit is van Groot Brittannië. De USA worden sinds de dood van Abraham Lincoln gegijzeld door de Britten. Duitsland, Italië, Nederland, Spanje en Frankrijk zijn ws ook corporaties en bezitten de EU. Het is te simpel om te zeggen dat de USA dit doet, we leven in een matrix van leugens. Landen zijn geen landen, maar coporaties en volgens mij gaat dit terug tot het Romeinse Rijk en daarvoor begon het bij de Khazariaanse maffia. Het vaticaan en Israël zijn grote spelers. Het is één grote club en ze willen Rusland en China al duizenden jaren veroveren.

   • Naam:* Hoe plaats je hierin dan dat Nederland sinds WOII een “provincie” is van de VS? Ja, steeds duidelijker en duidelijker wordt dat er zoveel leugens zijn.
    Ik moet ook aan Nostradamus denken die ergens vertelde dat er oorlog tussen VS en China zou komen rond deze jaren. Maar soms worden de paaltjes verzet en gaat het zo maar weer anders lopen. Laten we hopen en aandacht geven dat het de goede kant gaat uitlopen.

    • @ Klien maart 22, 2023 at 23:59,
     In 1890 is koning Willem 3 overleden en al zijn zonen waren al overleden. Dus was er geen troonopvolger meer. Koningin Emma was alleen regent en moest eigenlijk de regeervorm omzetten naar een republiek. Maar er is in 1896 een handelsbedrijf opzet in Washington DC inc. onder de naam The State of the Nederlands met een postzone in het land Nederland (waar Alex de CEO van is) met een lease contract van 125 jaar. Daar werd het commerciële coöperatieve handelsbedrijf Staat der Nederlanden opgericht (waar Rutte de CEO van is). Met dit opgerichte private coöperatieve handelsbedrijf kon de buitenechtelijke dochter Wilhelmina van regent Emma op haar 18de verjaardag tot de CEO van het handelsbedrijf Staat der Nederlanden worden bekroond. Om het volk te misleiden werd Wilhelmina Koningin van het coöperatieve handelsbedrijf Staat der Nederlanden. Zo was het mogelijk om de eerste geborene zowel vrouwelijk als mannelijk de zogenaamde troon op te volgen in de vorm van de CEO Staat der Nederlanden.

     Maar in 1930 ging het handelsbedrijf door de beurscrash van 1929 failliet. Om tot door te kunnen regeren werd 49% van het handelsbedrijf overgenomen door de Rothschildsbank van City of Londen. In 2015 werd opnieuw het faillissement aangevraagd voor het handelsbedrijf, dat in 2020 was afgerond. Toen was de Amerikaanse handelsbedrijf The State of the Nederlands failliet en opgeheven. Alleen in de postzone Nederland met het commerciële coöperatieve handelsbedrijf Staat der Nederlanden met al zijn vertakkingen van o.a. provinciën en gemeentes moesten nog het faillissement afgehandeld worden. Want het lease contract van die 125 jaar verliep op 19-07-2021.

     De enige mogelijkheid was om door te regeren was dat iedere inwoner 3x zijn consent moest geven. Dit is gebeurt onder de noemer van een gratis aangeboden experimenteel vaccin. Dit moest voor 31-12-2021 voltooit zijn. Per 20-07-2021 is de postzone Nederland officieel opgeheven en is het land officieel de volstandige deelstaat van Amerika geworden.

     Maar op 1 of andere manier gaat het corrupte handelsbedrijf Staat der Nederlanden gewoon door met haar criminele praktijken, terwijl ze helemaal geen officiële bevoegdheden meer hebben, zo ook niet alle advocaten, deurwaarders en het gehele justitie apparaat. Tenzij ze een beëdiging van republiek the State of Amerika hebben en niet van de USA. Deze laatste is de commerciële coöperatieve die ook in 2020 failliet is verklaard. Maar het is al bekent, dat niemand die bewuste beëdiging heeft verkregen. De zogenaamde president Joe Biden is dus president van een failliet verklaarde coöperatie bij zijn inhuldiging al op geheven was. Dus president van niets. Donald Trump heeft de oude republiek weer in alle ere hersteld van 1773. En is officieel de 19de president van de republiek Amerika. Maar zoals we zien is het in Amerika ook 1 puinhoop van de macht daar.

     Vanaf toen is het 1 grote mist, want Washington DC inc. viel onder City of Londen (daar wordt niet Engeland mee bedoelt) Net als het Vaticaan die ook al onder City of Londen viel toen het Vaticaan failliet ging. Daar de headfondsen Blackrock en Street State en Vanguard alle 3 eigenlijk ook failliet zijn samen met de BIS bank, waar alle centrale banken onder vallen, zo ook de Wereldbank en het IMF, het FED en de VN met de WHO e.d. Vandaar dat zij over een grote reset praten en dat is de echte redenen van die corona hoax. Daar er in vele landen met hun commerciële coöperaties waarvan vele ook hun leasecontracten verliepen in 2020/2021/2022 is het zogenaamde westen met het imperium van het Angelo Zionisten Rijk failliet, die het fiatvaluta uit het niets laten ontstaan. vandaar ze nu met miljarden tegelijk uitgeven (omdat ze toch nooit meer eens de rente over al hun geleende geld kunnen betalen, dan maakt die tientallen miljarden toch geen verschil meer) aan de oorlog in Oekraïne omdat het plan was om daar het GMO landbouw voor de EU te vestigen en zo alle boeren in de EU te onteigenen. Deze schreeuwen daarom dan ook om alles digitaal te maken om zo hun macht te kunnen behouden. Zodat hun gemaakte schulden nooit behoeven terug te betalen. Zo is de WEF een onderdeel van de AZR imperium, om nog pogingen te wagen van wat te redden valt.

     Door iedereen te onteigenen is gewoon op zijn Hollands gewoon te beroven van hun bezit. Want iedere inwoner waarvan hun coöperatie zijn lease contract verliep over het desbetreffende land, zijn vanaf toen niet alleen de eigenaren van het desbetreffende land geworden, maar ook hun koophuis met het bijbehorende land in hun bezit verkregen. Dan is het officieel onmogelijk om dan iemand te onteigenen. Maar enige punt is dat de desbetreffende bezitter van het land moet beseffen dat zij de hoogste jurisdictie hebben over hun bezit en niet meer de failliet verklaarde coöperaties. Die nu nog in hun vermeende macht denken te staan.

 3. Het zal wel stinken in die denktanks.
  Want ze denken volgens pro westers materialistisch gedachtengoed.
  Je kunt de veroorzaakte ellende van een systeem niet oplossen met gedachtengoed uit dat rotte systeem.
  Je moet op verse nieuwe gedachten komen en die zullen het oude verdeel en heers systeem niet dienen.

 4. Wie een kuil graaft voor een ander dondert daar zelf in. Ik hoop alleen dat daar de lijers in terecht komen. Het gewone volk wil dit gesodemieter niet.

 5. Het wijste en het beste wat NL kan doen, en zal gebeuren zo gauw hetland geregeerd wordt door rechts, is excuses aan Poetin aan bieden, Nordstream 2 repareren (rekening naar de Gek in USA sturen) gas en kunstmest en andere leveringen (bijzondere metalen) Orders bij Rusland binnenhalen voor opzetten industrie, wegen en haven installaties en huizenbouw, (voor zover de Chinezen dat niet doen)

  En–uiteraard- om herhaling van deze onvergeeflijke blunders te voorkomen:
  –uit Nato
  –uit Euro
  –uit EU en gulden terug (ik mis het duppie en heitje) wel goud gedekt
  –uit WHO
  –uit UN
  –ander politiek systeem dat ECHT democratisch is:
  –parlement: voor voorlichting; max. 100
  –beslissen via maandelijkse referenda
  –uitvoering: zaken kabinet welke in loondienst van parlement staat

  Een gulag in Siberie huren om de linksen heen te sturen voor herscholing van jaartje of 10
  Onzin van electrische auto’s stoppen, zon panelen verbranden, windmolens plat halen, atoom centrales bouwen.

  En tot slot: plank gas de “natuurgebieden spuiten met round up en zwaar bemesten met stikstof.

  • En jij denkt dat Rusland hier nog een keer intrapt naar al die eeuwen gedemoniseerd te zijn door de Westerse landen. Ja, alleen op voorwaarde van Rusland zal er misschien weer een voorzichtige toenadering komen in de toekomst, maar dat bepalen wij niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in