Sinds februari doe ik hier verslag van de uitvoering van het RAND-paper uit januari, waarin de RAND Corporation eiste dat de VS zich uit het Oekraïne-avontuur zou terugtrekken omdat het te duur was geworden en de VS niet in staat zouden zijn om hun doelen van een beslissende verzwakking van Rusland te bereiken. De kosten en potentiële winst waren voor RAND dan ook onevenredig hoog en de Amerikaanse regering zou moeten proberen zich terug te trekken uit de steun aan Oekraïne, schrijft Thomas Röper.

Dit werd vervolgens geïmplementeerd en het nieuwe Amerikaanse budget voor de komende maanden is sindsdien goedgekeurd zonder een cent steun aan Oekraïne. Slechts een paar restanten van de eerder goedgekeurde fondsen zijn overgebleven. Volgens het Witte Huis is ongeveer 96 procent van de eerder toegewezen fondsen opgebruikt.

De vraag is dus wat er nu gaat gebeuren. Er waren verschillende opties. Kiev had onder druk gezet kunnen worden om met Moskou te onderhandelen, wat hopelijk een einde zou maken aan het bloedvergieten. De andere optie was om Kiev door te laten vechten, in welk geval de EU de steun voor Oekraïne zou overnemen, terwijl de VS hun steun helemaal zouden stopzetten of alleen nog maar zeer kleine, symbolische hulp zouden bieden.

Als Kiev inderdaad doorvecht tot het einde “naar Duits model van 1945”, zou dit waarschijnlijk het einde van Oekraïne betekenen. Ten eerste zou het het Russische leger dwingen om verder op te rukken om de gevechten te beëindigen, wat zou leiden tot ernstige verwoestingen en veel slachtoffers, want dat is het resultaat van straatgevechten, die dan onvermijdelijk zouden worden. Mariupol en andere steden hebben laten zien hoe het eruit ziet als Oekraïense soldaten zich in woonhuizen verschansen en er om elk huis gevochten moet worden.

Bovendien is Oekraïne nu al niet meer in staat om zijn grote verliezen aan soldaten en materieel te compenseren. Als gevolg hiervan worden steeds meer mensen in Oekraïne die voorheen waren vrijgesteld van militaire dienst (gehandicapten, oude en zeer jonge mannen) opgeroepen en worden nu zelfs vrouwen opgeroepen. Als Kiev doorgaat met vechten, betekent dit letterlijk een gevecht tot de laatste Oekraïner.

Het is ook onwaarschijnlijk dat de miljoenen Oekraïners die naar de EU zijn gevlucht, daarna zullen terugkeren naar hun verwoeste thuisland. Dit zou betekenen dat het zwaar in de schulden zittende Oekraïne geen kans zou hebben om economisch weer op de been te komen, omdat het een grotendeels ontvolkt land zou zijn. Als er daarna überhaupt nog een staat Oekraïne zou zijn.

  Voedseltekorten over zes maanden - De globalisten vertellen ons wat er daarna gebeurt

Het lijkt echter het plan van de VS om Oekraïne tot het bittere einde te laten doorvechten, zoals het verrassingsbezoek van Pentagon-chef Austin aan Kiev op 20 november liet zien.

Austin in Kiev

De officiële berichten over het verrassingsbezoek van Pentagon-chef Austin aan Kiev geven aan dat de VS aan de kant van Kiev zal blijven staan en Kiev zal blijven steunen. Gezien het feit dat de VS geen nieuwe hulp voor Oekraïne in de begroting heeft opgenomen, is het duidelijk dat dit loze woorden zijn voor de pers. Dit weerhield Duitse media zoals Der Spiegel er echter niet van om hoop te verspreiden met koppen als “Verrassingsbezoek aan Kiev – Amerikaanse minister van Defensie Austin verzekert Oekraïne van steun“.

Ook in Kiev werd het publiek voorbereid op een voortzetting van de westelijke koers van Oekraïne en de gevechten. De Oekraïense minister van Defensie schreef op X (voorheen Twitter) na zijn ontmoeting met Austin:

“Oekraïne heeft zijn weg gekozen: het wil lid worden van de NAVO. Daarom is ‘NAVO-vorming’ een van de topprioriteiten van het ministerie van Defensie”.

Het feit dat de NAVO de toetreding van Oekraïne tijdens haar top in Vilnius in juli effectief heeft geannuleerd, werd niet vermeld.

Austin kondigde ook een nieuw hulppakket voor Oekraïne aan. Aangezien het echter bestaat uit het restant van de eerder toegewezen fondsen, is het met honderd miljoen dollar erg bescheiden in vergelijking met eerdere Amerikaanse hulp. Aan de andere kant had Austin mooie woorden in zijn bagage:

“De VS zullen altijd aan de kant van de democratie staan tegen de achtergrond van hoe de Oekraïners doorzettingsvermogen en kracht tonen. <…> We hebben bondgenoten en partners verenigd tegen Rusland om vooruitgang te boeken naar een betere toekomst. Dat is waar Amerikaans leiderschap om draait, en onze vastberadenheid is groter dan ooit.”

Dat dit loze woorden waren voor de pers kon tegelijkertijd worden geleerd van de Amerikaanse televisiezender ABC, die een ongenoemde Oekraïense bron als volgt citeerde:

“We hebben grote problemen… De fundamentele munitie komt niet aan.”

Volgens de bron hebben de VS de leveringen van NAVO-standaard artilleriegranaten aan Kiev “met meer dan 30%” verminderd, waarbij de leveringen van vitale 155mm artilleriegranaten “ongeveer 60 tot 70% van de totale leveringen aan Oekraïne” uitmaken. Daarom zei de bron van het TV-kanaal dat Oekraïne het risico liep om terrein te verliezen op het slagveld “tegen een zeer hoge prijs”, en voegde eraan toe:

Oekraïne wordt verbrandt

Desondanks zullen de gevechten doorgaan. Zelensky zei in een interview na de ontmoeting met Austin:

“Is het nu moeilijk op het slagveld? Ja. Maar vrienden zijn met Rusland of met hen aan de onderhandelingstafel zitten? Nee.”

Zelensky legde uit dat Rusland niet wil dat het conflict nu eindigt en dat het daarom onmogelijk is om “tot elke prijs” over een vredesakkoord te praten.

Zelensky verwierp daarmee alle berichten dat het Westen Kiev achter de schermen onder druk zet om gesprekken met Moskou te voeren. Zelensky ontkent dit ten stelligste en tot nu toe zijn er weinig tekenen dat Kiev bereid is om te praten. Ter herinnering: Zelensky nam op 30 september 2022 een decreet aan dat onderhandelingen met “Poetins Rusland” verbood.

Pentagon-chef Austin bereidde het publiek ook voor op zware en in feite zinloze gevechten toen hij op een persconferentie in Kiev na gesprekken met Zelensky verklaarde:

“In een conflict als dit, is er geen wapen dat een toverstaf kan worden”.

Volgens Austin hangt alles nu af van hoe Oekraïne de door het Westen geleverde wapens gebruikt en hij heeft Oekraïne de facto tot de laatste Oekraïner aan de eindstrijd verbonden:

“Het hangt allemaal af van de militaire capaciteiten die worden geleverd en hoe deze worden gecombineerd met andere beschikbare wapens, of het nu F-16 straaljagers zijn, HIMARS meervoudige raketwerpers of iets anders. Het hangt allemaal af van hoe je deze capaciteiten gebruikt en synchroniseert om het juiste effect op het slagveld te bereiken <…>. Dit is een zware, uitputtende strijd en dat zal ook in de toekomst zo blijven.”

Geopolitiek

Austins bezoek roept herinneringen op aan het bezoek van de toenmalige Britse premier Johnson begin april 2022, toen Kiev en Moskou een in feite vredesakkoord hadden bereikt, maar Johnson Zelensky de instructie gaf om geen vrede te sluiten maar door te vechten. Het is waarschijnlijk veilig om aan te nemen dat Austin Zelensky nu een soortgelijke instructie heeft meegegeven.

  Europese leiders blijven voorrang geven aan de belangen van de VS boven het welzijn van de burgers

De reden is dat de VS het als een nederlaag en een verzwakking van het door de VS geleide Westen op het internationale toneel ziet als Rusland een succes boekt in Oekraïne. Het is waar dat Oekraïne geen overwinning kan behalen, omdat het daarvoor te verzwakt is, zowel wat betreft het aantal soldaten dat nog beschikbaar is als wat betreft de wapensteun van het Westen.

Maar Oekraïne kan blijven vechten en Rusland kosten blijven opleggen. De EU wordt geacht de rekening te betalen, hoewel daar binnen de EU dermate veel weerstand tegen bestaat dat Brussel bijna geen geld meer beschikbaar kan stellen. De EU-lidstaten worden nu geacht dit rechtstreeks te doen en de leidende rol wordt gespeeld door Duitsland, dat zojuist heeft aangekondigd dat het zijn hulp aan Oekraïne volgend jaar zal verdubbelen van vier naar acht miljard euro.

Dit zal Oekraïne niet de overwinning brengen, maar de strijd verlengen. Hoe Duitsland dit moet betalen nadat het Constitutionele Hof net 60 miljard euro van de begroting van de Duitse regering heeft geschrapt en Berlijn ruzie maakt over waar dit geld kan worden bespaard, blijft een spannende vraag.

Voor de VS is dit de best mogelijke oplossing in de huidige situatie: Oekraïne brandt zijn soldaten op in de hopeloze en dus zinloze strijd tegen Rusland, en de EU, vooral Duitsland, betaalt de rekening. Zoals gewoonlijk laten de VS anderen sterven voor hun geopolitieke doelen en betalen ze de rekening.

En de Duitse regering speelt blijkbaar graag mee in dit suïcidale spel, want slechts één dag na Austin arriveerde de Duitse minister van Defensie Pistorius in Kiev om “de steun van Duitsland aan Oekraïne te herbevestigen”, zoals Der Spiegel het Duitse ministerie van Defensie citeert.

Alles lijkt erop dat het besluit is genomen om Oekraïne volledig tot de grond toe af te branden en Rusland daadwerkelijk tot de laatste Oekraïner te bestrijden.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Leugens over Rusland en de oorlog in Oekraïne aanvechtenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEindspel Oekraïne: Poetin en Medvedev bespreken kaarten en zetten Kiev op het menu
Volgend artikelBill Gates klaagt dat ‘samenzweringstheoretici’ zijn ‘superbelangrijke werk’ veel moeilijker maken
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. Nazi duitsland is blijkbaar weer herrezen, wat een ramp, en onze overheid heeft zich zonder slag of stoot geconformeerd met het 4e reich.
  Stem vandaag niet op de kartel partijen, die hebben Nederland en zijn bevolking verraden.

  • De Khazaren/elites gebruiken Duitsland (en Nederland) om Europa mee te vernietigen. Er zijn geen soevereine landen, er is de elite en die laat ons geloven dat er landen bestaan zodat ze ons kunnen laten vechten terwijl zij de macht hebben en houden en alles bezitten en iedereen kunnen beheersen en onderdrukken. De elites zijn de echte nazi’s en die zijn niet herrezen, die spelen dit zieke spel al 6000jr met ons. Wat we NU meemaken is gewoon de duizendste reset. Ze veranderen straks weer allemaal hun namen en ze herschrijven de geschiedenis en ze schrijven waarschijnlijk een nieuw soort bijbel voor hun transhumane slaven. The game is rigged!!! We leven in een piramidespel!!! Er zijn geen landen of overheden, er is een satanische sekte, een doodscultus, een satanische maffia die overal alle regeringen bezitten.

   • Let God, ik ben het volledig met je eens.
    Tenslotte zit alles op schema, zoals vooraf netjes gepland.
    Het eeuwenoude ‘Verdeel en Heers’-schema kan eindelijk worden toegepast: Rusland haalt zijn deel van de koek binnen (en ik gun het hen) en Blackrock krijgt de landbouwgronden die ze ondertussen hebben opgekocht, toegewezen (en jankend Europa helemaal niets).
    Vervolgplan: Blackrock hijst de Khazaarse New Israhell-vlag om de lading te dekken , waarop deugdenkend Europa applaudisseert en de stoepen bij de Khazaarse ambassades met teddyberen en bloemen vervuilt ter nagedachtenis van de Oekraïense gesneuvelden, alhoewel niemand daar nog een reet om geeft.

  • De Duitse nationaal socialisten waren zo’n beetje de enigen die zich massaal verzetten tegen globalistische elite, daarom moest het Duitse volk ook totaal vernietigd worden en daarvoor hebben deze psychopaten alles uit de kast gehaald. De ‘nazi duitsland’ vergelijking slaat dan ook als een tang op een varken.

   • je beseft toch wel dat die ‘nationaal’ SOCIALISTEN OOK bezig waren met hun eigen globalistische plannen???? lol…het was gewoon het ene systeem verwisselen voor het andere…in beiden heeft het gewone volk NIETS te zeggen trouwens….

    • ps….de huidige EU is de opvolger hiervan…heel wat kopstukken die aan de basis lagen van de EU zoals we die kennen waren nazileiders of nazaten ervan…..
     denk er maar’s over na….

   • Op 08.05.1945 heeft Duitsland op last van de cabal/ Novus Ordo Seclorum/ ordo illuminati WOII verloren (nog altijd geen vredesverdrag getekend) en de nazis hebben WOII gewonnen. Zoek eens naar Neuschwabenland op Antarctica.

  • de dag dat de EU als dusdanig (zoals we die nu kennen) verrees….(zo’n 25 jaar geleden) was het ook de dag dat het nazisme herrezen is….ik werd ervoor bespot destijds, maar lo and behold….hier zijn we dan…volledig in de open….en wat doet de meerderheid weeral???? doen alsof….

 2. Wat was Wybren Van Haga gisteren glashelder op de NPO. Hij zei: “Ik ben voor een soeverein Nederland”. Hij gaf als enige politicus aan om tegen het verlengen van de oorlog te zijn door het sturen van meer en meer geld. Hij zei: “Rutte ontliep de dienstplicht, maar stond wel achter een blauw gele vlag Oekraine steun te betuigen van ons geld”. MEer zendtijd kreeg hij vervolgens niet. Dit gaan profetische woorden worden.

  • Huisjesmelker Van Haga stemde voor de drie lockdowns, spoedwet & avondklok en had geen bezwaar tegen het inenten van kinderen tegen ‘covid-19’. Oh ja, ik vergeet dat hij de speech van Zwedelensky op 31.03.2022 in de tweede slaapkamer met de nodige applaus heeft begroet.

 3. RUTTE??? de grootse gluiperd van nederland en verrader van de bevolking met hem de regering PVDA D999 BBB GROENLINKS (C)DA EN MEELOPERS

 4. De delen van Oekraïne die na de SMO tot de Russische federatie behoren zullen netjes heropgebouwd worden en staat een mooie toekomst te wachten , het overblijvende deel Oekraïne zal door het bedrieglijke Westen vergeten worden en staat een erbarmelijke toekomst te wachten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in