Hoe men het ook wendt of keert, er is vrijwel geen kans dat het tegenoffensief van Kiev aan de verwachtingen van het westerse publiek zal voldoen, tenzij er zich een soort black swan gebeurtenis voordoet, wat betekent dat Biden zich kandidaat stelt voor herverkiezing met twee verliezen op zijn conto in Afghanistan en Oekraïne. Het is moeilijk voor te stellen dat de Amerikanen hem en zijn team nog eens vier jaar in functie zullen geven nadat ze de VS zo zwaar hebben vernederd, maar er kunnen nog tienduizenden doden vallen voordat deze oorlogsstokers uit de macht zijn gezet, schrijft Andrew Korybko.

De hoge Oekraïense presidentiële adviseur Mikhail Podolyak vertelde de Italiaanse media dat het veelgehypte tegenoffensief van zijn land al een paar dagen geleden is begonnen, wat merkwaardig is omdat dat tijdsbestek samenvalt met zijn proxy-invasie van de Russische regio Belgorod, die alleen maar bedoeld was om het verlies van Artjomovsk te verdoezelen. Die mediagestuurde stunt heeft echter geen enkele tastbare winst opgeleverd, waardoor het nog meer dan ooit de vraag is of het tegenoffensief überhaupt zal slagen.

De Washington Post maakte in maart bekend hoe slecht de Kievse troepen het deden in de NAVO-Russische proxy-oorlog, een maand later gevolgd door Politico die ongenoemde functionarissen van de regering Biden citeerde die zich zorgen maakten over de gevolgen van het niet voldoen aan de verwachtingen van het publiek. De voormalige Russische schaakkampioen Garry Kasparov bedacht vervolgens een samenzweringstheorie waarin wild werd gespeculeerd dat Kremlin-agenten het Witte Huis infiltreerden en het tegenoffensief saboteerden nog voor het begon.

Deze populaire pro-Kiev-figuur leek bang te zijn geworden doordat Michael McCaul, voorzitter van de commissie buitenlandse zaken van het Huis, Bloomberg vertelde dat “ik denk dat er veel op het spel staat bij dit tegenoffensief. Als Oekraïne succesvol is in de ogen van het Amerikaanse volk en de wereld, denk ik dat het een game-changer zal zijn voor verdere steun. Als het niet lukt, zal dat echter ook gevolgen hebben, in negatieve zin.” Met andere woorden, een mislukking zou ertoe kunnen leiden dat de VS de hulp aan Kiev sterk inperken.

  Rusland voert operatie met minimaal aantal burgerslachtoffers uit - blijkt uit studie

Daarin ligt de echte reden waarom het tegenoffensief nog steeds doorgaat, ondanks de overweldigende kansen tegen het succes ervan die in de voorafgaande maanden door de Washington Post en Politico zijn beschreven. De herverkiezing van Biden hangt af van het succes van deze campagne, nadat de NAVO al meer dan 165 miljard dollar aan steun van de belastingbetaler naar Kiev heeft gestuurd, waarvan het overgrote deel afkomstig is uit de VS. Hij heeft alles nodig wat zijn perceptiemanagers als een overwinning kunnen spinnen om dit te rechtvaardigen in de aanloop naar de verkiezingen van volgend jaar.

Het is ook niet alleen om de belastingbetaler tevreden te stellen in dit steeds partijdiger wordende conflict, waarin steeds meer Republikeinen oproepen tot meer pragmatisme en terughoudendheid, in tegenstelling tot hun Democratische rivalen, die alles op alles willen zetten zolang het nodig is. Biden staat aan het hoofd van het meest vernederende militaire verlies van de VS in de geschiedenis na de chaotische evacuatie uit Afghanistan in augustus 2021, waarbij op beruchte wijze een groot aantal Amerikanen en geallieerde inwoners aan een onbekend lot werden overgelaten.

Het kan hem en zijn team niet schelen hoeveel tienduizenden Oekraïners in dit conflict moeten worden opgeofferd, zolang zij maar iets kunnen bereiken dat de Democraten kunnen verdraaien als zijnde het geostrategisch belangrijkste conflict sinds de Tweede Wereldoorlog dat het uitlokken waard was. Een mislukte inval in Rusland en een mislukte moordaanslag op president Poetin vinden de meeste Amerikanen het risico van een derde wereldoorlog door misrekening niet waard.

Na 15 maanden vechten is Kiev er slechts in geslaagd een deel van het grondgebied dat het als het zijne beschouwt te heroveren, wat niet indrukwekkend is als men bedenkt dat het de volledige steun heeft van wat de VS afschildert als ’s werelds machtigste militaire alliantie in de geschiedenis. De door de NAVO-chef zelf uitgeroepen “logistieke race”/”uitputtingsslag” met Rusland die hij in februari afkondigde, bewees onbedoeld dat het militair-industrieel complex van Rusland kan concurreren met dat van het hele Westen.

  De speciale militaire operatie van Rusland is nog maar het begin: De uitdagers van het Amerikaanse imperium zien meer mogelijkheden voor actie

Dat was een onbedoelde zelf toegebrachte klap voor de reputatie van dit de facto Nieuwe Koude Oorlogsblok als militaire supermacht en bracht ook hun narratief over de informatieoorlog dat de Russische economie instort, in diskrediet. Eind januari gaf de New York Times toe dat de westerse sancties hebben gefaald, en eind februari, na de dramatische verklaring van de NAVO-chef, gaven ze toe dat ze er ook niet in zijn geslaagd Rusland te isoleren.

Bovengenoemde feiten maken van Biden al een stuntelige dwaas omdat hij dit conflict heeft geprovoceerd, wat alleen maar bewijst hoe beperkt de invloed en macht van de VS de afgelopen jaren zijn geworden, maar hij ziet er nog slechter uit als we het grotere plaatje bekijken. De Duitse bondskanselier Olaf Scholz, voormalig lid van de Amerikaanse Nationale Veiligheidsraad Fiona Hill en Jared Cohen, president van Global Affairs van Goldman Sachs, hebben eerder in mei allemaal erkend dat multipolariteit nu een geopolitieke realiteit is als gevolg van dit conflict.

Alleen de regering-Biden en geallieerde propagandisten in het buitenland blijven dit ontkennen, wat nog meer druk legt op hun proxy’s in Kiev om in de loop van hun tegenoffensief iets tastbaars te bereiken dat zij vervolgens kunnen spinnen als de moeite waard om dit conflict uit te lokken. De klok tikt ook door, aangezien er wereldwijd een groeiende consensus is dat dit de “last hurrah” is voor hun kant, voordat er waarschijnlijk eind dit jaar of uiterlijk begin 2024 een staakt-het-vuren en vredesbesprekingen beginnen.

De militair-industriële crisis in het Westen zal onvermijdelijk het tempo, de omvang en de reikwijdte van de gewapende hulp aan Kiev beperken, om nog maar te zwijgen van het Amerikaanse verkiezingsseizoen waarin dit conflict op ongekende wijze gepolitiseerd zal worden. In plaats van nuchter de tekortkomingen van zijn kant toe te geven en proactief te proberen een soort vredesakkoord te bereiken dat vervolgens kan worden gebruikt als voorwendsel om de Nobelprijs voor de vrede te winnen en zo zijn herverkiezingskansen te vergroten, gokt Biden tegen de verwachting in dat het tegenoffensief zal slagen.

  Ik weet niet hoe het zit

Zelfs de voorzitter van de Joint Chiefs of Staff Mark Milley voorzag eind januari dat het voor Kiev waarschijnlijk onmogelijk zal zijn om Rusland nog dit jaar te verwijderen uit al het grondgebied dat het als het zijne opeist, wat betekent dat Biden en zijn team proberen aan te tonen dat de hoogste militaire functionaris van de VS ongelijk heeft. Dit bevestigt op zijn beurt dat zij voorrang geven aan politiek boven militair advies, waardoor de bewering dat dit tegenoffensief allemaal draait om de herverkiezing van Biden en niet om het terugdringen van Rusland naar zijn grenzen van voor 2014, nog geloofwaardiger wordt.

Als dit maximale doel niet wordt bereikt, zoals verwacht door Milley en de eerder genoemde Amerikaanse media, zullen de Republikeinen zich terecht tegen Biden keren en hem ervan beschuldigen dat hij het ergste conflict sinds de Tweede Wereldoorlog heeft bekokstoofd in een wanhopige poging zijn herverkiezing te winnen door zijn vernederende verlies in Afghanistan te verdoezelen. Met zijn rug tegen de muur kan niet worden uitgesloten dat zijn team hem zal adviseren te escaleren tot ondenkbare niveaus, hoewel de hypersonische raketten van Rusland hem er waarschijnlijk van zullen weerhouden de ultieme rode lijn te overschrijden.

Hoe men het ook wendt of keert, er is vrijwel geen kans dat het tegenoffensief van Kiev aan de verwachtingen van het westerse publiek zal voldoen, tenzij er zich een soort black swan gebeurtenis voordoet, wat betekent dat Biden zich kandidaat stelt voor herverkiezing met twee verliezen op zijn conto in Afghanistan en Oekraïne. Het is moeilijk voor te stellen dat de Amerikanen hem en zijn team nog eens vier jaar in functie zullen geven nadat ze de VS zo zwaar hebben vernederd, maar er kunnen nog tienduizenden doden vallen voordat deze oorlogsstokers uit de macht zijn gezet.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De muren sluiten zich rond Joe BidenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelChemtrails zijn geen theorie, ze zijn een samenzweringsfeit
Volgend artikelScott Ritter: F-16 naar Oekraïne sturen zal een terugslag veroorzaken
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

32 REACTIES

 1. Man ik kan me niet voorstellen dat die mensen daar zo een grote klootzak , mafkees aan het bewind willen hebben.
  Mag er toch op hopen dat het volk hun ogen open doen , de verloedering grijpt snel om zich toe daar meer arme mensen erbij door deze ouwe GEK aan het bewind .

 2. Het levend fossiel met de boosaardige ratten ogen : Oorzaak van de totale ondergang van een oorlogzuchtige natie. De ultieme verpersoonlijking van het kwaad. Een wereldramp.

 3. “Herverkiezing Biden hangt af van succes tegenoffensief Kiev”

  De Russische jongens staan klaar om de vushniks te begroeten met alle grote kalibers en verbeterde drones, kijken hoe lang de Chrysler en Rheinmetal tanks het uithouden, Chrysler had het beter bij het maken van personenwagen kunnen houden, reed vroeger een Chrysler Saratoga bak, zoop mij bijna arm.

 4. “Herverkiezing Biden hangt af van succes tegenoffensief Kiev”

  De Russische jongens staan klaar om de vushniks te begroeten met alle grote kalibers en verbeterde drones, kijken hoe lang de Chrysler en Rheinmetal tanks het uithouden, Chrysler had het beter bij het maken van personenwagen kunnen houden, reed vroeger een Chrysler Saratoga bak, zoop mij bijna arm.

  • De herverkiezingen hangen af van de oorlog in oekraine, als amerika met rusland in oorlog gaat zal hij herverkozen worden. Zo denken zij, geen enkele president verloor verkiezingen tijdens een oorlog.
   Dus moet biden zijn slof uitspelen tegen rusland om een oorlog te ontketenen.
   Hoe ziek kan het zijn.

   • Greet mei 25, 2023 at 17:46

    Dat is waar wat je schrijft Greet, Deep State van Amerika wist wel wat voor gemakkelijke, zwakke tegenstanders ze konden aanvallen, Vietnam en Afghanistan verlieten ze met de staart tussen de benen.

    De Joodse smeerlappen zijn met Noord-Korea nog steeds in oorlog, daar beginnen ze niet meer aan Kim Jung Un heeft nu kernwapens, daarbij komt door hun geile geld drang dat het slechte schakers zijn die geen paar zetten vooruit te kunnen zonder dat ze in tijdnood komen.

    Echter de Russen zijn geen zwakke tegenstander zoals Saddam, met twee vingers in de neus slachten ze de boots on the ground in Oekraïne af naar mijn mening, kan niet wachten dat het satanische empire of evil door enkels gaan.

    • Ja ik ook niet,maar ze zullen echter van alles uit de kast trekken om aan de macht te blijven omdat een verlies lijd tot verbanning , uitsluiting en vervolging en dat weten ze heel goed.

 5. Verkiezingen…pff.. onderhand wel duidelijk zeker in de states maar ook hier, dat er niets gekozen wordt. Verkiezingen is een opgetuigde show. De juiste puppets worden geplaatst door de cabal elite.
  En Biden? Dat is een acteur met masker, de echte Biden is allang verdwenen.
  Dat daar nog een artikel wordt aan gewijd met de serieuze ondertoon dat er iets te kiezen valt, voor de bevolking.
  De enige oplossing is als wereldwijd en zeker in de states de bevolking eens echt in opstand gaan komen en die gehele corrupte criminele politieke kliek met opdrachtgevers een enkeltje eeuwige jachtvelden schenkt.
  Er is geen verlosser voor ons in die wereld.
  Ze zitten er allemaal in.

 6. “Hoe men het ook wendt of keert, er is vrijwel geen kans dat het tegenoffensief van Kiev aan de verwachtingen van het westerse publiek zal voldoen, tenzij er zich een soort black swan gebeurtenis voordoet, wat betekent dat Biden zich kandidaat stelt voor herverkiezing met twee verliezen op zijn conto in Afghanistan en Oekraïne. Het is moeilijk voor te stellen dat de Amerikanen hem en zijn team nog eens vier jaar in functie zullen geven nadat ze de VS zo zwaar hebben vernederd”

  Maken wij dat ook niet constant mee, dezelfde leugenaars en falende politici die steeds weer worden “herkozen”…..en niemand in je familie of vrienden kring die erop heeft gestemd….dat fraude bij het stemmen tellen de enige logische uitleg is…

  • Ja Duchesne die klotekoppen zitten ook in Den Haag Puntneus Rutte voorop en dan al die Nederlanders nog die nog steeds op die partij stemmen.
   En zie Duitsland sinds de Groenen daar aan het bewind zijn brokkelt dat hele land af in een snel tempo.
   Poederdoos Macron bakt er in Frankrijk niks van , het is een mooi land maar zo zo zo jammer dat er Fransosen leven .

   • Ik heb in Frankrijk hele fijne mensen ontmoet, en de meest arrogante bastaarden ooit….het is net hoe het uitkomt. Blijft het mooiste land ter wereld in mijn opinie, maar mijn hart gaat dan ook uit naar architectuur en een combinatie van technische logica en design, iets waar de Fransen in hun geschiedenis koploper van waren…. art deco is gewoon geluk in design, zonder afbreuk aan jugendstiel….

    De Fransen protesteren ook, maar burgeroorlog ligt daar echt op de hoek, politie is los van de bevolking gekomen en die kloof groet, en meer en meer Fransen steken die kloof over…Macron zit er wel, maar zijn einde is al in zicht. Er zal geen opvolger meer komen, slechts chaos….

    en toch, ik zou er zo heen emigreren…als ik het geld had. Voorlopig eet ik de restjes die over datum zijn.

 7. De touwtjes trekker beslist;

  Wie er waar 🌎 komt te zitten.
  Wie wat zegt en handelt.

  Het overige is poppenkast.
  Voor verdeel en Heers; onderdruk.
  Klaaggezang houdt de mens op zijn plek.
  Want hoop doet leven, is ons zo gezegd.

 8. De fossiel biden is een gegeven van weleer, een strontvlekje in de geschiedenis van de vs.
  Helaas….
  De zoveelste nitwit en debiel in rij.
  Wij hebben er hier in nederigstan ook wat in de vitrine staan…..maak zelf uw keuze……..
  Ben benieuwd……

 9. European Council on Foreign Relations legt aan “vazallen van de VS” uit wat hun leenheer van hen verwacht
  24-05-2023 | De European Council on Foreign Relations (EFCR) is een invloedrijk geo- en militair-politiek instituut, grotendeels gefinancierd door multimiljardair George Soros. In een beleidsbriefing vertelt het instituut de Europeanen dat ze ondergemotiveerde vazallen van de VS zijn, die hun heer zal plunderen en weggooien als ze zich niet snel nuttiger maken.

  De ECFR is opgericht in 2007. Hij heeft ongeveer 80 medewerkers en kantoren in Berlijn, Londen, Madrid, Parijs, Rome, Sofia en Warschau. Er is geen formele institutionele relatie met zijn veel oudere Amerikaanse tegenhanger, de Council on Foreign Relations.

  De titel van de beleidsbrief, geschreven door de onderzoeksdirecteur van het ECFR en het hoofd van het bureau in Berlijn, is: De kunst van het vassaliseren: hoe de oorlog van Rusland tegen Oekraïne de transatlantische betrekkingen heeft veranderd De oorlog tegen Oekraïne veranderde de transatlantische betrekkingen”.

  Het Federaal Agentschap voor Burgereducatie definieert Vasall als volgt:

  “Als een man in de Middeleeuwen in dienst trad van een heer, een hertog of een prins, en deze heer, zoals men dat noemde, hem volgde, werd hij een zogenaamde vazal. De vazal legde zich toe op specifieke, vaak militaire, diensten. De term komt van het Latijnse woord “vassus”, wat “dienaar” betekent.

  Onderzoeksdirecteur Jeremy Shapiro, die co-auteur was van de tekst die op 4 april werd vrijgegeven, was een voormalig ambtenaar van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Ik interpreteer de tekst als een dreigbrief van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken aan de Europeanen. Voordat ik mijn oordeel onderbouw met citaten, wil ik kort de boodschap ontcijferen die ik uit de tekst haal. Dit luidt: Lees verder

  https://norberthaering.de/news/ecfr-vasallen/

 10. Maar stemmen de Amerikanen niet ook op basis van andere onderwerpen? De economie, hoge rentes en hoge inflatie opiod crisis, ook in VS migrantencrisis in de Zuidelijke staten en niet te vergeten een ernstige chemische (trein)ramp die door MSM verzwegen wordt om maar een paar te noemen

 11. De gewone blanke Amerikaan is zo zelfingenomen dat hij niet ziet dat hij een minderheid is. Zo hebben ze weinig affiniteit met blanken in andere landen. Ze zien Trump en de Republikeinen met betrekking tot Oekraïne als onverschillig en Biden als humaan. Ze hebben geen gezond gevoel voor eigenwaarde, en ook niet voor proportie.

  • De gewone blanke nederlander is zo zelfingenomen dat hij/zij niet ziet hij/zij/het/weet niet/een minderheid is.
   Het geheel heeft geen affiniteit met blanken elders..het geheel ziet rat rutte en de kaagdis, de demonen 66/het kartel met betrekking op de nazistaat oekrinazistan als onverschilligen rat rutte als humaan…als zaadcontainertje van ss schwabbie de pedo en kontenbonker……Rat rutte en de rest van het kartel hebben geen enkel gevoel(behalve bij kleine kinderen en in hun reet) voor eigenwaarde(=onbekend iets) en proportie….mhwwww…klaus de ss baas van rat rutte/kaagedis/prinspils/maxxxi de discosloerie de msm/media en ambtenarenkliek,de gezechtelijke onmacht…kortom. het gehele land is rijp voor een grondige revolutie en een terdege schoonmaak van staatsvervaarlijke idioten….

  • Natuurlijk is het bijna onmogelijk je als blanke Amerikaan voort te planten zelfs als je miljardair bent, kijk naar Trump. Of Epstein die eigenlijk een normaal gezin op wilde bouwen, maar geen blanke vrouw kon vinden die daarin is geïnteresseerd. Een sociaal stelsel heb je niet, dus zo ontstaat dan de handel in (blanke) tieners voor de seks.

  • Iemand had het pas weer over racisme toen hij begon over de rijken. Ik zei dat is niet in, je moet ze geen racist noemen maar pedofiel als je ze klein wil krijgen.

  • De herverkiezing van Biden hangt af van het zwarte electoraat. Wat zullen ‘we’ verzinnen om hen tevreden te stellen?

   • De herverkiezingen van wie dan ook is gerelateerd aan de nwo/de illimunati, de zogenaamde pedokliek en waanzinnigen.
    Dus stemmen …waar dan ook is gerelateerd aan een gebrek aan inzicht en wetenschap dat de zogenaamde wereld elitie alles dicteerd en bestemd….puur op kracht van geld/corruptie en chantage.
    De duivelse/satanische en financhiele corrupte krachten beheersen de hedendaagse economie en juridische/mediale wereld.
    Alleen een grootschalige revolutie(zeker in europa) zou een remedie kunnen zijn tegen deze mondiale aanval op de vrijheden van de mensheid.

 12. Wat een onzin hij ligt eerder tussen 6 plankjes die demente idioot dan dat hij herkozenword , hij heeft letterlijk alles kapot gemaakt wat kapot kon

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in