© Tiia Monto / Flickr (CC BY 2.0)

Als er geen gas meer uit Rusland komt, zullen bedrijven gedwongen worden hun deuren geheel of gedeeltelijk te sluiten, waarschuwt de directeur van de Duitse Vereniging van Gemeentelijke Ondernemingen.

De Duitse Vereniging van Gemeentelijke Ondernemingen (VKU) voegt zich bij een koor van dramatische voorspellingen voor de komende winter en waarschuwt dat Duitsland te maken zal krijgen met drastische stijgingen van de energieprijzen die het faillissement van ondernemingen drastisch zullen doen toenemen, schrijft Rmx.news.

“Als er korte tijd geen gas meer uit Rusland komt, zullen wij in de winter een echt probleem hebben. Het zal erger zijn dan de Covid-19 pandemie,” zei bedrijfsleider Ingbert Liebing.

Als het gas stilvalt, zullen bedrijven gedwongen worden hun deuren geheel of gedeeltelijk te sluiten, en zal de economie opnieuw in lockdown gaan. Volgens Liebing zullen de Duitsers in de winter zonder de grondstoffen van Rusland een echt probleem hebben. Hij zei dat, hoewel het aantal faillissementen tot nu toe laag is gebleven, dat aantal naar verwachting gestaag zal toenemen.

“Het zullen er spoedig meer worden, en dan zal het ons bestaan bedreigen,” waarschuwde Liebing.

Liebling detailleerde ook in een interview met de Duitse krant FAZ hoe veel Duitsers er tot nu toe licht vanaf zijn gekomen, omdat, wat de energieprijzen betreft, de openbare nutsbedrijven van het land met een beetje vooruitziende blik de nodige energie hebben ingekocht.

“Zij hebben twee jaar geleden een deel van het gas voor de komende winter tegen aanzienlijk lagere prijzen gekocht,” verklaarde oud-gedeputeerde Liebing.

Hoewel deze zet Duitsland wat tijd heeft opgeleverd, is de prijs van aardgas momenteel vier tot zes keer zo hoog als in voorgaande jaren, en zal het volgend jaar veel duurder zijn voor de klanten. Volgens Liebing moeten de Duitsers rekening houden met stijgende energiekosten wereldwijd.

  In een wereld vol oorlog en gevaar... Tekenen van hoop

Liebling beschrijft hoe het proces zal verlopen, en zegt dat eerst de gasleveranciers in de problemen zullen komen, omdat zij het gas moeten leveren tegen vastgestelde voorwaarden. Met de wet op de continuïteit van de energievoorziening hebben de politici de nuts- en energiebedrijven de gelegenheid gegeven om de hogere inkoopprijzen aan de eindverbruikers door te berekenen. Noch particuliere huishoudens, noch commerciële afnemers kunnen echter het vijfvoudige betalen van de waarde van het gas in de voorgaande jaren, waarschuwde Liebing.

In plaats daarvan stelt de verenigingsdirecteur voor om de prijzen op importniveau te ondersteunen en de extra kosten niet aan de eindverbruikers door te berekenen. De regering moet steunprogramma’s initiëren om ervoor te zorgen dat elk niveau in de keten zich de komende prijsstijgingen kan veroorloven.

Liebling verklaarde dat federaal minister van Economie Robert Habeck (Groenen) niet genoeg doet.

“Het Bondsministerie van Economische Zaken ontfermt zich in de eerste plaats over de grote ondernemingen,” zei Liebing. Hij heeft kritiek op het regeringsbeleid, en suggereert: “Ik zou graag willen dat er meer rekening gehouden wordt met de praktische omstandigheden ter plaatse bij de energiebedrijven. Duidelijker: alle gemeentebedrijven zijn systeemrelevant.”

Liebing dringt aan op een beschermend schild voor de gemeentelijke nutsbedrijven, omdat de meeste hun gas rechtstreeks bij de groothandel kopen en nog geen hulp hebben gekregen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin voert een halfslachtige oorlog en dat is te zienVolg Frontnieuws op Telegram

  Prijsexplosies: Duitse supermarkten bevestigen antidiefstal-apparatuur aan basisvoedingsmiddelen

Lees meer over:

Vorig artikelDuits “gasnoodplan”: Nu wordt zelfs Brussel nerveus
Volgend artikelDe wereldwijde geplande financiële tsunami is nog maar net begonnen – De crisis zal gebruikt worden om de wereld te dwingen een nieuwe Centrale Bank Digitale Valuta te aanvaarden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

7 REACTIES

 1. Met al die dreigingen en crisissen kan je het volk klein maken. Ze willen toch graag volgen en gehoorzamen.
  Beter is het om je los te maken van al die grote collectieven. Maak je eigen groepen.
  Verzet je tegen die grote groepen door er niet aan mee te doen.
  Laat de leugens zien aan de ander.

 2. Gemeentelijke nutsbedrijven??? Die moesten van CDA Balkenende toch al jaren terug verkocht worden in Nederland vanwege de EU… liberalisatie van de energievoorziening heette het. Dus nu hebben Duitse bedrijven als RWE onze nutsbedrijven gekocht en hebben ze zelf dus niet geliberaliseerd. Alsje de wetten van de EU niet uitvoert als land…gebeurt je niets

 3. De meeste mensen staan ook nog pal achter de zelfmoord plannen van de EU en baas vd wereld,sleepy Joe.
  Ze willen het niet begrijpen dat de EU/VS hun eigen graf hebben gegraven.
  Tegenstanders worden dan ook weer in deze als een soort wappie weggezet,en er zijn zelfs artikelen in de MSM dat tegenstanders van de besluiten ook tegen de corona regels is.
  Vandaag sprak ik een”hoogopgeleid”persoon die hetzelfde als “ons”,mij denkt.Ik vertelde dat dit er maar zeeer weinig zijn.
  Er is een ingebrande haat tegen de Russen opgebouwd bij hen,zonder zich te verdiepen in de geschiedenis.
  Zo zijn deze mensen ook goedgelovig en zetten ze elke avond de NPO op en maken weer een afspraak om de zoveelste shot te krijgen.
  We gaan collectief met open ogen(de niet sheeps)ten onder.
  You own nothing but will be happy komt sneller dichterbij dan je denkt.

 4. Het gaat nog veel leuker worden.
  De supermarkt prijzen gaan al stevig omhoog, maar tegen september met veel en veel meer.
  Dan volgen energie rekeningen, en de huren.
  Wordt een stevige inflatie maar omdat de moffen de euro hebben: devaluatie waar wij ook onder zullen lijden.

  Maar in de herfst: the shit hits the van–dan zullen er oproeren komen.

  De enige redding: de linksen direct en grondig uit de overheid; een neuwe rechtse regering/parlement.
  Praten met de Russen, om de status te herstellen.
  Tegen die tijd zal het oorlogje in Naziland wel afgelopen zijn.

 5. Nou het leuke: de prijsverhogingen van nu hebben NIETS met een zgn tekort van granen te maken.
  Immers de producten die je nu koopt, werden gemaakt van de productie van vorig jaar.

  De enige redenen voor de verhogingen van b.v. olie zijn de hebzucht van b.v. Lidl. En–raad eens–daardoor stijgen de kosten van levensonderhoud en dus de infatie, en dus weer prijsverhogingen….

  Maar ook voor dit jaar: geen te lage productie; wat transport probleempjes, en linkse overheid.

 6. En deze situatie is de belangrijkste reden waarom wij de gulden met gouddekking terug moeten halen.
  Een van de belangrijkste redenen voor gouddekking: het vertrouwen dat het genereert op de wereldmarkt

  Doen we het NIET, dan sleept Mofrikana ons mee in een recessie; zij denken dat het drukken van euro’s een oplossing is.
  Samen met de economische aanvallen op boeren door de linkse idioten, en de lafheid van onze overheid om de gaskraan naar DE dicht te draaien, zal dat een hongerwinter kunnen veroorzaken.

 7. He, dom volk niet klagen maar betalen onze regering doet ook wel goede dingen zoals 88.000 op tijd van vier maanden ons land toelaten ze kosten wel niet veel 1000,- per maand uitkering en 700 euro aan diverse bijslagen en natuurlijk stookkosten en wat moeten zij dan doen 10.000 euro opmaken die ze krijgen voor Nederlands te leren en dan zijn ze NL nooit gewerkt en zelf hun diploma hebben ze gekregen omdat ze van hun af willen zijn, daar gaan jullie voor werken daar betalen jullie zoveel belasting voor.
  En de straf die jullie nu krijgen voor jullie dom gedrag is een hele Hooge energie rekening en die mogen jullie ook nog voor dat tuig wat binnen komt betalen. Ik kan de vluchtelingen niet bereiken zij zijn nu op vakantie naar het land waar ze gevlucht zijn, willen jullie nog wat geld overmaken zo kunnen zij wat langer blijven, HI HI HI.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in