Via YT

Nu goedkope Russische energie opdroogt als gevolg van westerse sancties, neemt de bevolking van Polen, het recentste land dat de energiecrisis krantenkoppen haalt, haar toevlucht tot het verbranden van afval voor warmte.

Circulerende beelden (zie Great Game India) tonen grote zwarte en bruine rookpluimen die uit huizen opstijgen en de lucht vullen met stinkende rook terwijl de Polen worstelen om warm te blijven met de naderende winter, bericht Ethan Huff.

Onder normale omstandigheden zou Polen het verbranden van afval niet toestaan vanwege alle vervuiling die het veroorzaakt. De leiders van het land hebben speciale uitzonderingen gemaakt, in dit geval omdat dit hun idee is om Vladimir Poetin een hak te zetten.

In plaats van Poetin toe te staan Oekraïne op te ruimen met zijn “speciale operatie”, vernietigen Polen en zijn NAVO-vriendjes zichzelf door te weigeren Russische energie te kopen. Uiteindelijk zal Polen instorten, niet Rusland.

“Om de grootste energiecrisis in een generatie te verlichten, heeft Polen tijdelijk afgezien van regels voor de luchtkwaliteit, zodat bewoners tot volgend jaar april kolen kunnen verbranden voor huisverwarming,” meldt Great Game India.

“Poolse huizen verbranden meer kolen en hout om de stijgende prijzen van elektriciteit en aardgas tegen te gaan, maar sommige mensen verbranden ook afval om warm te blijven.”

De vroege herfsttemperaturen in Europa zijn nog vrij mild – wat gebeurt er als de winter aanbreekt?

De Poolse burger Paulina Mroczkowska vertelde Bloomberg dat het gebrek aan Russisch gas, veroorzaakt door de westerse sancties tegen Rusland, het bijna onmogelijk heeft gemaakt om te leven, afgezien van zulke drastische maatregelen als het verbranden van afval .

Meesterwerk van offensieve tactieken door Russen (Video)

“Het is dit seizoen zo erg dat je elke dag brandend afval kunt ruiken, wat absoluut nieuw is,” zei Mroczkowska, een inwoner van de hoofdstad Warschau. “Zelden ruik je een gewone brandstof. Het is eng om te bedenken wat er gebeurt als het echt koud wordt.”

Bedenk dat dit nog maar het begin is van het koude seizoen in Europa. We zitten immers nauwelijks in de herfst en de temperaturen zijn nog vrij hoog. Wat gebeurt er als de temperaturen de komende maanden dalen tot het vriespunt of daaronder?

Jaroslaw Kaczynski, leider van Law & Justice en erkend als de machtigste politicus van Polen, suggereerde vorige maand dat de Polen alles moeten vinden wat ze kunnen verbranden om zich te verwarmen.

Hij vertelde aanhangers op een bijeenkomst in Nowy Targ, gelegen in het zuiden van Polen, dat “men bijna alles moet verbranden, behalve banden en soortgelijke schadelijke dingen.”

Een besluit om het verbranden van kolen en afval te verbieden is ook uitgesteld tot 2024, hoewel het meer recent in werking had moeten treden. De harde opstelling van de NAVO tegen Russische energie verandert allerlei “groene” beleidsmaatregelen in Europa die nu op de lange baan worden geschoven.

Veel Polen, die het teken aan de wand zien, zijn wanhopig op zoek naar brandhout, pellets, kolen en alles wat ze kunnen vinden dat brandt en warmte geeft deze winter.

“Mensen zijn bang en verzamelen alles wat gebruikt kan worden om te branden,” zei Piotr Siergiej, een woordvoerder van een milieunetwerk van activisten genaamd Polski Alarm Smogowy, of Pools Smog Alert in het Engels.

Washington is bereid een sanctieoorlog te voeren, tot de laatste Europeaan

Er is ook een afvalpaniek, volgens een lokale Poolse burgemeester die zei dat mensen hun afval bewaren voor verbranding in plaats van het weg te gooien.

“We zien een aanzienlijke daling van de afvalinzameling, vooral als het gaat om materialen die in theorie geschikt zijn voor verbranding, zoals papier, karton en verpakkingen,” zei de burgemeester.

“We beboeten degenen die ons en onze kinderen proberen te vergiftigen.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Gonzalo Lira – Rusland zal een deel van Oekraïne annexeren, de Oekraïense deelstaat zal arm achterblijven, verwoest en vergetenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelZe recyclen de Viagra-verkrachtingspropaganda die ze in Libië gebruikten
Volgend artikelPoetin’s Astana persconferentie – Hij is geen Biden
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

17 REACTIES

 1. Mijn overbuurman verbrandt afvalhout van zijn bouwbedrijf. Echt super super-smerig. Die hele energietransitie kost gewone burger gruwelijk veel geld. Alleen de rijken profiteren met subsidie op zonnepanelen, warmtepompen en dikke EV’s.

  • Mijn buurman verbrandt zijn plastic en afgewerkte olie in zijn allesbrander. Ben helemaal vergiftigd de afgelopen jaren. Ben zelfs een keer met een tentje het bos in gevlucht toen mijn huis de hele dag de volle laag kreeg en alles door kieren naarbinnen kwam. Nog weken last van de stank in mijn longen gehad. Ik was helemaal doorgerookt met plasticdampen.

   • Oh hemeltjelief Caolien, ik heb ook in zo’n situatie gezeten en na 2 jaar constante rook in huis, ook in de zomer, was ik op het randje…
    Je beddengoed stinkt, je ramen moeten dicht, wasgoed stinkt… noem maar op, het sloopt je totaal.
    Ik hoop voor je dat je kunt verhuizen, want dat is de enige manier om er van weg te komen. Sterkte.

   • Dat is ook echt heel smerig. Ik heb hier alles met schilderstape dichtgeplakt. In mei gaat het er weer af en en september erop. Komt de stank wel binnen dan blijft het minimaal 24 uur in het beddengoed zitten.

 2. Het zijn merendeels dezelfde CO2-paniek-zaaiers die de wapenleveranties aan Oekraïne steunen om de gigantisch vervuilende oorlog zo lang mogelijk voort te laten duren en ons van het zeer schone Russische gas af willen hebben.
  Waar, in Godsnaam, is het mis gegaan?

 3. Pure ellende allemaal .

  Ach misschien verdienen we wel niet beter , als we ons met zijn allen ,
  telkens maar weer het bos in laten sturen ……..

 4. We mochten blij zijn als we ‘szomers 3 kW van de 4kW zonnepanelen kregen. Daarbij ging de overtollige energie overdag naar het energiebedrijf voor €0,80 en die mochten we dan ‘savonds terug kopen voor €2,40 (oude prijs)
  ‘sWinters was het niet de moeite, het hele grapje kostte meer dan dat het opbracht.
  Daarnaast wil ik waarschuwen voor de warmepomp, die zuipen nl. EL en maken
  dat je voor eeuwig in de herrie zit.
  Combinatie zonnepanelen en warmtepomp.
  Ik zat in een huurhuis en er waren geen andere opties.
  We kregen allemaal slaapproblemen van de herrie en resonantie.
  Ik heb liever niks, dan die ellende.

  • @ Anna oktober 16, 2022 at 18:27,
   Ik heb mij altijd al afgevraagd waarom de zonnepanelenboeren altijd aanstuurde om je zonnepanelen op het net aan te sluiten i.p.v. op accu’s voor eigen opslag voor als de zon niet schijnt of onvoldoende. Maar dan ben jij onafhankelijk en dat is niet de bedoeling van die zonnepanelen hoax. Net als die zogenaamde acties van de gemeentes om collectief in te kopen van waardeloze panelen voor de hoofdprijs te kunnen aankopen. Waar de gemeente weer de nodige royals over verkrijgen en jouw huis direct hoger aan kunnen slaan voor de OZB. Als je die goedkope Chinese multi-kristallen hebt, die lopen al na 5 jaar sterk terug in hun capaciteit. Dat type wordt veelal aangeboden via de gemeente acties. Wil je een hoge opbrengst platen, moet je de mono kristallen nemen en kijken of je de 24% rendements platen kunt vinden. Deze gaan plus/minus 30 jaar mee. De huidige goedkope platen leveren maar 14 tot 15% rendement.

   • Thuisaccu’s zijn zo duur dat het financieel niet rendabel is. Helemaal om onafhankelijk te worden, dat kan niet want die panelen doen niks in de winter.

 5. Papier, karton en verpakkingen zijn houtproducten, die geven geen smerige lucht af. Wat vele mensen niet meer weten hoe het in de jaren ’50 en ’60 en begin jaren ’70 gewoon was om kolen te stoken. Als toen de rook neer begon te slaan in de koude dagen, had je een complete dikke zwarte/bruine mist in de woonwijken. De mensen hoesten en proestte maar verder niet. Nu met het onzichtbare ultrafijn stof uit benzine auto’s, die veel ergere gezondheidsklachten geeft, hoor je geen enkele overheidsinstantie over.

  We hebben de toevoeging lood bij benzine in de jaren ’70/’80 vervangen voor benzeen. Wat vele maler giftiger is en kanker sterk stimuleert, wat eerst een afval product was van Shell, werd toen een winstgevend product. Overal waar de overheid niet grof aan kan verdienen, krijgt de stempel zeer vervuilend. Zichtbare rook zoals als roet, kan de mens via de neus filteren, maar zodra het roet ultrafijnstof wordt, nemen we het op via onze huid. En dan heet het schoon voor de overheid. Zo werkt het bij het domste volk die de groene partijen vormen en steunen, alles wat je niet kan zien met het bloten oog bestaat niet. Elke logica en elk feit gaan ze uit de weg, want enkel emotie en je gevoel dat je deugd is belangrijker.

  Tot in de late jaren van de jaren ’70 was het heel normaal om je huisvuil zelf te verbranden in je achtertuin op de zaterdag. Tegenwoordig zijn we niets meer gewend. De meeste weten dan ook helemaal niets meer, vorig jaar nog met de nieuwe buren. Die gingen hun oude bielzen in de tuin opstoken in hun open haard. Want het was hout volgens hen, dus dat kun je opstoken. Kun je zien hoe dom het volk is geworden. Ken er ook een stel die letterlijk alles verstoken, zelfs geplastificeerde spaanplaat stukken en die zeiden ook dat het hout was. Dat zij hun schoorsteenpijp en kachel ermee plastificeren en deze weg konden gooien, kwam niet bij hun verstand.

  Maar niets voor niets was die brandmelders verplicht gesteld afgelopen juli 2022. Alles was al van te voren ingecalculeerd, dat de energie extreem duurder werd en dat mensen de gekste dingen zullen uithalen om hun huis op andere manieren warm te kunnen stoken.

 6. Met de pooltjes geen cent medelijden; die vechten ook in Oekieland tegen Poetin.

  In de dorpen was in begin jaren 90 bijna ieder huis in de dorpen voorzien van cv met een kolen ketelje. Kon natuurlijk ook hout in.

  Plstic stinkt wel in de kachel (de rook ervan) maar het is wel makkelijk om een vuur te starten…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in