Foto Credit: Sonar21.com

Het echte leven is beter dan de films. Geen twijfel mogelijk. De verrassing van vandaag komt uit Moskou, met een aankondiging van de staatsorganisatie belast met het onderzoeken van grote misdaden dat het Oekraïense bedrijf Burisma betrokken was bij het financieren van terroristen:

Ruslands hoogste onderzoeksorgaan kondigde dinsdag aan dat het een strafrechtelijk onderzoek is gestart naar hooggeplaatste functionarissen in de Verenigde Staten en NAVO-lidstaten die verdacht worden van het “financieren van terrorisme.”

De Russische Onderzoekscommissie, die grote misdaden onderzoekt, zei dat het “heeft vastgesteld” dat geld van commerciële organisaties is gebruikt om “prominente politieke en publieke figuren” binnen en buiten Rusland uit te schakelen in de afgelopen jaren, evenals om “economische schade” toe te brengen aan het land…

Het hoogste wetshandhavingsorgaan noemde het Oekraïense energiebedrijf Burisma Holdings als een van de betrokken organisaties. De zoon van de Amerikaanse president Joe Biden, Hunter Biden, was tussen 2014 en 2019 lid van de Raad van bestuur van Burisma.

Dus, wat is het probleem? We wisten al van Hunter. Wat heeft dat met de CIA te maken? Doet de naam Cofer Black een belletje rinkelen?

International Energy Group Burisma heeft zijn Raad van bestuur uitgebreid met een expert op het gebied van veiligheid en strategische ontwikkeling. Joseph Cofer Black, voormalig directeur van het antiterrorismecentrum van de CIA en Ambassadeur at Large voor terrorismebestrijding, is onlangs toegetreden tot de Raad van bestuur als onafhankelijk bestuurder van Burisma Group. Ambassadeur Black nam in 2005 na een carrière van 30 jaar ontslag uit de openbare dienst en wordt beschouwd als een vooraanstaand expert en een belangrijke figuur op het gebied van Amerikaanse en internationale veiligheidskwesties.

Wat denk je daarvan. Een CIA-officier met geen ervaring in de olie- en gasindustrie, behalve benzine tanken voor zijn eigen auto’s, krijgt een mooie plaats in een Raad van bestuur naast Hunter Biden. Voordat hij toetrad tot het bestuur van Burisma, kreeg Mr. Black een plek in de Raad van bestuur van een Letse bank:

  Verbrijzelde Oekraïense verdedigingslinie: Oekraïens leger verlaat noordoostelijk Kharkiv - Russisch 6e leger rukt 11 km op (Video's)

De buitengewone aandeelhoudersvergadering van naamloze vennootschap Baltic International Bank (‘de Bank’) werd gehouden op 11 oktober 2016, waar besluiten werden genomen over wijzigingen in de samenstelling van de Raad van bestuur van de Bank.

Joseph Cofer Black is uitgenodigd om zich per 1 november 2016 aan te sluiten bij de bestaande leden van de Raad van bestuur van de Bank – Valērijs Belokoņs, Vlada Belokoņa, Andris Ozoliņš en Dr. Hans – Friedrich Von Ploetz.

De ogenschijnlijke kwalificatie van Cofer Black om zitting te nemen in de Raad van bestuur van de Bank was zijn achtergrond in terrorismebestrijding. In een interview met DELFI, een zakenblad, beweerde Cofer dat hij deskundig was op het gebied van terrorismefinanciering:

Wat heeft terrorismebestrijding gemeen met bankieren? Hoeveel tijd heb je? Eigenlijk lijken ze schokkend veel op elkaar. Ik heb de laatste 12 jaar van mijn tijd bij de CIA besteed aan terrorismebestrijding, maar daarvoor heb ik op andere terreinen van de inlichtingendienst gewerkt. Een belangrijk onderdeel van terrorismebestrijding is wat we nu financieel terrorisme noemen. Aan het begin van mijn carrière was er weinig tot geen terrorismebestrijding op financieel gebied. Het was mijn verantwoordelijkheid, maar ik was niet erg enthousiast om me ermee bezig te houden, omdat het tijdrovend, arbeidsintensief en duur is. In die tijd probeer je terroristen te slim af te zijn en te stoppen voordat ze mensen vermoorden.

Het blijkt dat Cofer de Letse bank in deze kwestie niet heeft geholpen. In 2018 kreeg de bank een boete:

Letlands financiële toezichthouder, de Financiële en Kapitaalmarkt Commissie (FKTK) zei 6 december dat het een boete van 1,5 miljoen euro oplegde aan Baltic International Bank (BIB) “voor tekortkomingen in het interne controlesysteem van de bank.”…

“In 2018 voerde de FKTK een on-site inspectie uit bij de Bank, evenals een gerichte inspectie, waarbij de FCMC vaststelde dat het interne controlesysteem van de Bank niet volledig voldoet aan de wettelijke vereisten met betrekking tot de preventie van het witwassen van geld en de financiering van terrorisme en proliferatie (hierna – AML/CTPF),” zei de FKTK.

“De bank had geen adequaat intern controlesysteem opgezet om te voldoen aan haar risico’s op het gebied van de preventie van het witwassen van geld en de financiering van terrorisme en proliferatie, dat een effectieve naleving van de wettelijke vereisten zou waarborgen,” voegde het eraan toe, met de uitleg dat de bank “in verschillende gevallen” niet voldoende maatregelen had genomen om zich ervan te vergewissen dat een aangegeven uiteindelijke begunstigde de uiteindelijke begunstigde was; geen documentatie had verkregen en niet de nodige maatregelen had genomen om zeker te zijn van de herkomst van financiële middelen op haar klantenrekeningen en conclusies niet had gedocumenteerd; niet had gezorgd voor passend en hoogwaardig verscherpt klantenonderzoek; niet naar behoren had besloten tot beëindiging van zakelijke relaties met klanten en, in een bijzonder vernietigende opmerking, “niet voldoende en speciale aandacht had besteed aan atypische grote, complexe, onderling gerelateerde transacties zonder duidelijk economisch of duidelijk juridisch doel.”

Om terug te komen op de beschuldigingen van de Russische Onderzoekscommissie: als Cofer Black in de Burisma Raad van bestuur zat in de tijd dat Burisma fondsen werden overgemaakt naar groepen die banden hadden met terroristen, dan is het heel begrijpelijk dat Rusland geneigd zal zijn om te geloven dat de CIA, op zijn minst indirect, betrokken is bij terroristische aanvallen in Rusland. Jammer dat die Letse bank mij en mijn partner niet heeft ingehuurd in plaats van Cofer. Wij hebben nalevingsprogramma’s geschreven en geïmplementeerd voor banken en investeringsfirma’s die hen uit dit soort problemen hielden. Ik kan niet wachten om het bewijs te zien.

  Oekraïens beloofde tegenoffensief gedoemd tot een totale mislukking

Een paar interessante en ongebruikelijke interviews vandaag. Het eerste was met Marcos Soares, een Braziliaan die in Italië woont en werkt. Het tweede was met Sarah van DD Geopolitics. We bespraken de banden van de CIA met terroristische organisaties.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Wat maakt een marine?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelGeert Vanden Bossche: Hoe vaak heb ik je niet gezegd dat wanneer je het onmogelijke hebt geëlimineerd, wat overblijft, hoe onwaarschijnlijk ook, de waarheid moet zijn?
Volgend artikelLaatste data dump toont meerdere doden, duizenden hartverwondingen gemeld aan CDC’s V-Safe
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in