Sinds eind april is in Israël gebleken dat bij een deel van de gevaccineerden na de tweede vaccinatie tegen Corona met het vaccin van BioNTech/Pfizer een hartspierontsteking optreedt, zo meldt de.rt.com.

Een eerste studie toonde gevallen van deze ontsteking, ook bekend als myocarditis, voornamelijk na toediening van de tweede vaccindosis. Nu wijzen de Israëlische autoriteiten duidelijk op een mogelijk verband tussen het anti-Covid vaccin van BioNTech/Pfizer en de hartspierontstekingen.

Onder de meer dan vijf miljoen tot nu toe gevaccineerden hebben zich tussen december 2020 en mei 2021 in totaal ten minste 275 gevallen van myocarditis voorgedaan, aldus het Israëlische ministerie van Volksgezondheid. Dit is met name vaker waargenomen bij 16- tot 19-jarige mannen dan in andere leeftijdsgroepen, aldus het rapport.

Twee van de getroffenen, een 22-jarige vrouw en een 35-jarige man, zijn vervolgens overleden, meldt men. Ze hadden geen van beide onderliggende ziekten.

Israël heeft niettemin de vaccinatie van 12- tot 15-jarigen goedgekeurd en is van plan daar volgende week mee te beginnen, vertelde de Israëlische coördinator voor de reactie op een pandemie, Nachman Asch, aan radiostation 103 FM. Hij vatte het bondig samen:

“De voordelen zijn groter dan de risico’s”.

Ongeveer 55 procent van de Israëlische bevolking is al gevaccineerd. Het cijfer is echter al wekenlang op dat niveau gebleven.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Pfizer vaccin in Israël: deskundigen spreken van “een nieuwe Holocaust”Volg Frontnieuws op Telegram

Het meest gedetailleerde bewijs tot nu toe van de verwoestende schade die Covid vaccins kunnen aanrichten

1 REACTIE

  1. “De voordelen zijn groter dan de risico’s”.
    Ja, dat moet je dus als volgt interpreteren: “de voordelen voor de farma’s zijn groter en de risico’s zijn voor de gevaccineerden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here