Marius Arnesen / Flickr / CC BY-NC 2.0 DEED

Op 20 december onthulde de Izz ad-Din al-Qassam Brigades, de militaire vleugel van de Hamasbeweging, een enkelschots scherpschuttersgeweer dat lokaal in de Gazastrook is gemaakt.

Het geweer, dat een kopie lijkt te zijn van de Oostenrijkse Steyr HS .50, is vernoemd naar Adnan al-Ghoul, een hooggeplaatste commandant van de Izz ad-Din al-Qassam Brigades, die in 2004 werd vermoord door de Israeli Defense Forces (IDF) in Gaza, bericht Southfront.

Op videobeelden die werden vrijgegeven door de Izz ad-Din al-Qassam Brigades is te zien hoe de geweren werden gemaakt en vervolgens getest in Gaza.

Hamas was waarschijnlijk in staat om het geweer in Gaza te maken met technische hulp van Iran, dat een kopie van de HS .50 [12mm] produceert onder de naam AM-50 Sayyad.

Het Al-Ghoul sluipschuttersgeweer heeft echter niet het .50 BMG kaliber van de NAVO zoals de HS .50 of de AM-50 Sayyad. Het vuurt blijkbaar Sovjet 12,7×108mm anti-materieel geweerpatronen af, vergelijkbaar met de Golan S-01, een aangepaste versie van de HS .50 gemaakt in Syrië.

Het geweer heeft zijn waarde al bewezen in de strijd. De Izz ad-Din al-Qassam Brigades heeft op 21 december videobeelden vrijgegeven waarop te zien is hoe een IDF-officier door het geweer wordt geraakt terwijl hij het bevel voert over een main battle tank in het vluchtelingenkamp Jabalia in het noorden van Gaza.

Ondanks de strenge blokkade van Gaza door Israël, zijn Hamas en andere gewapende Palestijnse groeperingen in de Gazastrook erin geslaagd om aanzienlijke militaire capaciteiten op te bouwen. Het vermogen van deze fracties om zich aan te passen en hun creativiteit waren sleutelfactoren in het succes van de verrassingsaanval op Israël van 7 oktober.

  Amerikaanse marine bloedgeld om Houthi-aanvallen op scheepvaartroutes te stoppen, heeft niets bereikt

Zelfs nadat grote delen van Gaza door de IDF zijn bezet, blijven gewapende facties daar hun capaciteiten en tactieken ontwikkelen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Deagel’s voorspelling voor 2025 liet zien dat Amerika en Israël absoluut vernietigd zouden worden in WO 3, waarbij de bevolking van Israël met meer dan 60% zou afnemen en Amerika zou veranderen in een derdewereldlandVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWetenschappers waarschuwen dat “je eigen onderzoek doen gevaarlijk” is en mensen verandert in “samenzweringstheoretici”
Volgend artikelDit is waarom een oorlog tussen de Verenigde Staten en China onvermijdelijk is
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

  1. Het relatief kleine Gaza, is een struikelblok a la Vietnam..🇵🇸 🥵.. het westen lijkt opnieuw te moeten gaan lopen 🏃🏃🏃

  2. Super, IDF heeft miljarden nodig van Uncle Sam & hun prototype wapens. Hamas echte strijders zijn op hun eigen gewezen. Moge ze alle IDF soldaten in een lijkzak terug sturen.

  3. Inderdaad een pràchtig propaganda-fillumpje gemaakt door de CIA over de “fabricatie” !

    Ook héérlijk weer eens een draaibank te zien van voor het Nixon-tijdperk heheh

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in