Vote Leave protestors © Matt Brown / Flickr (CC BY 2.0)

De Bank of England voorspelt de grootste economische groei van het land in meer dan 70 jaar nu de pandemiebeperkingen worden opgeheven. De economie zal dit jaar naar verwachting met 7,25 procent groeien, meldt de BBC. Dit is de sterkste stijging van de Britse economie sinds de groei in 1949 officieel werd gemeten.

Naarmate de economie aantrekt, daalt de werkloosheid. In februari werd nog een piek van 7,75 procent voorspeld voor dit jaar. Dit is nu dankzij diverse maatregelen teruggebracht tot 5,5%, zoals blijkt uit het laatste verslag van de Bank of England over het monetaire beleid.

Hoewel in het verslag niet rechtstreeks wordt gesproken van een post-pandemische boom, is dit een aanzienlijke verhoging van de prognose voor de economische groei dit jaar en een aanzienlijke verlaging van de eerder voorspelde piek van de werkloosheid.

Dit betekent dat ongeveer 700.000 verwachte banenverliezen niet zullen worden gerealiseerd. Als dit bewaarheid wordt, zal het zelfs de meest optimistische veronderstellingen van vóór de Brexit ver overtreffen.

EU stevent af op recessie

Naar schatting zal de economische schade van de pandemie eind 2021 zijn hersteld. Sinds de beperkingen van de pandemie het vrije verkeer van de burgers hebben beperkt, hebben de Britse huishoudens het equivalent van ongeveer 190 miljard euro bespaard. De Bank of England verwacht dat men ongeveer 10% hiervan uitgeeft zodra het leven weer normaal is.

Meer dan de helft van de ondervraagde huishoudens zegt echter dat zij hun spaargeld zullen aanhouden, wat erop wijst dat velen nog steeds vertrouwen hebben in de toekomst, schrijft bbc.com.

  Het aantal Engelse vrouwen dat hun ongeboren kind verliest na het Covid-vaccin stijgt met 2000% in slechts veertien weken

Terwijl de economie van het VK naar verwachting in de nabije toekomst zal floreren, stevent de EU, waar het VK uit is gestapt, volgens de Financial Times af op een diepe recessie.

Engeland heeft momenteel 62,5 miljard euro bespaard door Brexit

Vorig artikelEU verlengt haar overeenkomst met AstraZeneca niet
Volgend artikelSterfgevallen door vaccins is dit jaar tot nu toe met 4.000 procent gestegen in vergelijking met heel 2020
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. Veel succes, hopelijk gaat het jullie goed zonder dit rot Europa.
    Gun het jullie van harte.
    Het rot Europa van de immigrant/moslim, het enige dat telt blijkbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in