Keer op keer rijzen er twijfels of de leeftijd van de vermeende niet-begeleide minderjarige vluchtelingen wel klopt. Deze groep is erg in trek bij de exploitanten van asielcentra, omdat de overheden veel geld betalen voor elke niet-begeleide minderjarige. In Groot-Brittannië bleek dat tweederde van de vermeende kinderen al meerderjarig zijn.

Op veel foto’s sinds het begin van de vluchtelingencrisis waren “kinderen met baarden” te zien. Opvallend waren vooral de klassenfoto’s waar moslim vluchtelingen met baarden en één hoofd hoger werden afgebeeld naast blanke Europese schoolmeisjes en -jongens. Niet alle ouders hadden hier altijd een goed gevoel over, schrijft Infodirekt.

Een paar dagen geleden deed een Pakistaanse migrant een bloedige moordaanslag bij het vermeende kantoor van Charlie Hebdo in Parijs. Hij verwondde verschillende mensen met een vlees hakmes. Op persfoto’s zag hij eruit als een man van eind twintig, misschien zelfs dertig jaar oud – maar hij zou naar Frankrijk zijn gekomen als een niet-begeleide minderjarige vluchteling. In feite is hij minstens 7 jaar dan in eerste instantie werf aangegeven.

Duizenden tests

In Groot-Brittannië zijn in de loop der jaren steeds weer grootschalige testseries uitgevoerd op aankomende “vluchtelingen”. Met 3.000 medisch geteste “niet-begeleide minderjarigen” bleek dat 65 procent van hen al meer dan 18 jaar oud was. De nieuwe classificatie heeft de Britse staat, en daarmee de belastingbetaler, miljoenen aan kosten bespaard.

Er waren reeds berichten in de Britse pers in 2016. Zo verklaarden pleegouders die bij de materie betrokken waren dat voor sommige immigranten de eerste vraag over een scheermes ging. Dit leek hen vreemd. Een echtpaar zorgde voor tientallen pleegkinderen die als onbegeleide minderjarige vluchtelingen naar Groot-Brittannië kwamen. Velen van hen zouden volwassen mannen zijn geweest, die zich als kinderen voordeden.

Boris' salvo van vrijheid: Johnson annuleert de pandemie in Engeland

Volwassenen samen met minderjarigen op school

Op deze pagina ziet u meer voorbeelden van “kinderen” immigranten die in werkelijkheid al lang volwassen waren toen ze aankwamen. Dat deze mannen samen met veel jongere kinderen naar school gingen, leek de pleegouders niet goed uit te komen. Zij omschrijven de passiviteit van de autoriteiten als onverklaarbaar.

De pleegouders herinneren zich het geval van een vermeende 15-jarige uit Albanië nog goed. Hij heeft twee jaar bij hen gewoond. Nadat hij was verhuisd, vonden ze een loonstrookje. De “jongen” had in het geheim onder een andere naam gewerkt. Bij wijze van afscheid zei hij tegen hen: “Jullie Engelsen zijn zo dom. Ik ben over de twintig”. De zaak werd gemeld aan de autoriteiten, die geen verdere actie ondernamen.

Hier ziet u enkele Afrikanen uit de wereld van de topsport waarvan de vermeende leeftijd het onderwerp van debat is geweest.

Een ander controversieel onderwerp op internet is de leeftijd van de Ethiopische atlete Girmawit Gebrzihair, die op de onderstaande foto’s 16 jaar oud zou zijn.

Benjamin Button-syndroom? “15-jarige” asielzoeker ziet eruit al een grootvader

1 REACTIE

  1. De meeste van deze keurige jongeren zijn islamitisch.
    Liegen, roven, stelen, en bedonderen mag volgens mij van de Koran.
    Staat er in, je mag je doel bereiken op wat voor manier dan ook.
    Een systeem dat perfect past in onze linkse electorale cultuur.
    Denk ik, groetjes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here