Covid-19 maakt de miljardairs rijker en de rest van de wereld armer

0
1147
Foto via Medias-Presse-Info.

Twee rapporten die vorige week zijn vrijgegeven documenteren de dramatisch groeiende kloof tussen de rijkste mensen ter wereld en het groeiende aantal gezinnen dat in armoede leeft als gevolg van het beleid ter bestrijding van de Covid-19 pandemie.

Volgens een rapport van de Internationale Arbeidsorganisatie van de Verenigde Naties (IAO) is in het vierde kwartaal van 2019 wereldwijd 8,8% van de arbeidsuren verloren gegaan, wat neerkomt op 255 miljoen voltijdbanen. Dit betekent een banenverlies “dat ongeveer vier keer zo groot is als tijdens de globale financiële crisis van 2009”, meldt Medias-Presse-Info.

Bovendien is het globale arbeidsinkomen in 2020 naar schatting met 8,3% zijn gedaald.

Oxfam International heeft ook een rapport uitgebracht met de titel “The Inequality Virus” (Het Ongelijkheidsvirus), waarin wordt samengevat dat “honderden miljoenen mensen gedwongen zijn in armoede te leven terwijl veel van de rijksten – individuen en bedrijven – onbelemmerd bloeien”, als gevolg van het Covid-19-beleid dat door regeringen over de hele wereld wordt gevoerd.

In het rapport worden verschillende globalistische organisaties genoemd, waaronder het Internationaal Monetair Fonds (IMF), de Wereldbank en de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO).

“De gevolgen zullen ingrijpend zijn, met toenemende ongelijkheid die leidt tot economische en sociale ontwrichting: een verloren generatie in de jaren 2020 waarvan de erfenis nog decennia lang zal worden gevoeld”, zegt Kristalina Georgieva, directrice van het IMF.

Oxfam, een linkse organisatie die zich inzet voor “het bestrijden van ongelijkheid om een einde te maken aan armoede en onrechtvaardigheid”, baseerde zich op een enquête onder 295 economen in 79 landen waarin “87% van de respondenten verwachtte dat de inkomensongelijkheid in hun land zou toenemen of sterk zou toenemen als gevolg van de pandemie”.

“Je zult niets bezitten en je zult gelukkig zijn” – behalve Bill Gates en andere miljonairs

Zweden als bewijs: lockdowns beschermen niemand

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here