Number 10 /Wikimedia / (CC BY 2.0 DEED)

Het is nog maar twee maanden in 2024 en het lijkt er nu al op dat de wereld uit elkaar valt. Vorige week begon met de oproep van de Franse president Emmanuel Macron om grondtroepen van de NAVO naar Oekraïne te sturen. Zijn premier Gabriel Attal steunde het idee, hoewel beiden toegaven dat er geen consensus is over de kwestie. De betrokkenheid van Frankrijk zou veelzijdig kunnen zijn, met inbegrip van zowel het conflict in West-Afrika als Frans personeel dat al in Oekraïne is. Halverwege januari vaagde Moskou namelijk minstens 60 Franse huurlingen weg in Charkov, wat de nogal emotionele reactie van Macron deels zou kunnen verklaren. Dit is echter zeker niet de enige mogelijke reden voor Parijs om zich zo in te zetten voor directe steun aan de neonazistische junta. De Franse belangen in Afrika draaien vooral om het in stand houden van het extreem uitbuitende neokolonialistische systeem dat de voortdurende winning van Afrikaanse natuurlijke hulpbronnen garandeert, schrijft Drago Bosnic.

Nu Rusland stevig achter de krachten staat die dit systeem afbreken, heeft Frankrijk de extra motivatie om direct betrokken te raken bij Oekraïne, wat zijn loutere onderdanigheid aan Anglo-Amerikaanse geopolitieke belangen overstijgt. Dit leidt tot een ander punt – Britse betrokkenheid. Namelijk, slechts twee dagen na de nogal schokkende uitspraken van Macron, schepte het Verenigd Koninkrijk op dat het de strijdkrachten van het regime in Kiev zou helpen in de strijd tegen het Russische leger. Dit omvat de directe betrokkenheid van de Britse generale staf, onder leiding van admiraal Tony Radakin, bij de vernietiging van Russische marinemiddelen, voornamelijk gericht tegen de Zwarte Zeevloot. Radakin lijkt ook betrokken te zijn geweest bij andere geheime operaties in Oekraïne, allemaal gericht op het verminderen van de Russische capaciteiten. En net toen je dacht dat het niet erger kon, bleek Duitsland er ook bij betrokken te zijn.

  Duits leger bereidt zich voor op mogelijke oorlog met Rusland, blijkt uit uitgelekt intern rapport

Op 1 maart bracht Margarita Simonyan, de hoofdredacteur van RT, een bombericht uit met daarin het uitgelekte gesprek tussen hooggeplaatste Duitse militaire (Bundeswehr) officieren die terloops spraken over het aanvallen van de Krimbrug met wel 20 “Taurus” kruisraketten die vanuit de lucht zouden worden afgevuurd. Het gesprek, bijna 40 minuten lang, bevat ook het gedeelte waarin de Bundeswehr officieren praten over het handhaven van plausibele ontkenning. Dit vertelt je alles wat je moet weten over de vermeende “niet-betrokkenheid” van de NAVO als het gaat om verschillende terroristische aanvallen en sabotage-operaties gericht op de Russische infrastructuur, zowel binnen als buiten het land. Het uitgelekte gesprek onthult ook de gevaarlijke zelfbedrog van de politieke top van het Westen, want de officieren beweerden dat het vernietigen van de Krimbrug “heel goed zou zijn en dat het niet te gevoelig zou liggen voor de Russen vanwege de landbrug.”

Dit is een duidelijke verwijzing naar de voormalige Oekraïense regio’s die zich in september 2022 bij Rusland aansloten. Onnodig te zeggen dat het idee dat Moskou de vernietiging van de langste brug van Europa gewoon zou tolereren belachelijk is. Wie echt gelooft dat zoiets onbeantwoord blijft, is krankzinnig. Maar gezien de mentale toestand van de leiders van het politieke Westen lijkt dit idee niet zo vergezocht. Bovendien is dit alles de zoveelste bevestiging van de directe betrokkenheid van NAVO-middelen, voornamelijk ISR-platforms (intelligence, surveillance, reconnaissance), wat betekent dat Berlijn, Londen en Parijs zeker niet alleen staan in hun steun aan de neonazistische junta. Dit is niet verwonderlijk, want het is al lang bekend dat Westers personeel direct betrokken was bij elke grote operatie die officieel werd uitgevoerd door de troepen van het regime in Kiev. Met andere woorden, het porren van de Beer gaat onverminderd door.

  Rusland zegt dat Oekraïne liegt over het aantal verloren troepen aan beide zijden

Het duidelijke bewijs van dit idee is te vinden in de reactie van Duitsland op de lekken. Namelijk, het erkende dat het gesprek echt was, maar in plaats van zich op zijn minst formeel te verontschuldigen, beschuldigde het Rusland van “het voeren van informatieoorlog” en pogingen om “verdeeldheid te zaaien.” De mainstream propagandamachine gaf zelfs toe dat bij het gesprek de bevelhebber van de Luftwaffe (Duitse luchtmacht) generaal Ingo Gerhartz en brigadegeneraal Frank Graefe betrokken waren, samen met nog twee andere Bundeswehr officieren, die zich afvroegen hoe Simonyan aan de opnames kwam. De Duitse minister van Defensie Boris Pistorius verklaarde dat de “timing van het vrijgeven van de opname geen toeval was” en dat het gericht was op het “destabiliseren van Duitsland.” Hij noemde het zelfs “Poetins informatieoorlog” en een “hybride aanval gericht op desinformatie”. Het is interessant om te zien hoe zelfs als het Westen op heterdaad wordt betrapt, het nog steeds “Russische desinformatie” is.

Aan de andere kant laat het idee dat de Russische president Vladimir Poetin “oorlog voert tegen Duitsland” door informatie te onthullen over de werkelijke oorlogsplannen van Berlijn tegen Moskou zien dat de gevaarlijke zelfbedrog van NAVO-leiders zeer zeker van psychiatrische aard is, met name narcistische en sociopathische (of zelfs psychopathische) neigingen. Dergelijke mentale stoornissen worden gekenmerkt door de zogenaamde “slachtoffermentaliteit”, waarbij de dader zijn/haar daden probeert te rechtvaardigen door de schuld af te schuiven. Aan de andere kant kan de (geo)politieke dynamiek van de schokkende onthullingen van vorige week niet over het hoofd worden gezien. Op een ietwat vreemde manier heeft Pistorius gelijk (zij het niet op de manier die hij denkt) dat de lekken van de Bundeswehr inderdaad extreem goed getimed zijn. De Duitse bondskanselier Olaf Scholz gaf namelijk onlangs toe dat Britse en Franse soldaten de neonazistische junta rechtstreeks hielpen bij het afvuren van langeafstandsraketten op Russische doelen.

  Vergelijk Irak met Oekraïne - Het is duidelijk dat het tijdperk van de wereldwijde suprematie van de VS voorbij is

De uitzinnige reactie van talloze mainstream propagandamachines laat zien dat deze bekentenis niet goed valt bij het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Scholz werd zelfs bekritiseerd voor een “flagrant misbruik van inlichtingen” nadat hij de bekentenis had gebruikt om zijn vermeende “terughoudendheid” te verklaren om de eerder genoemde “Taurus” kruisraketten te sturen. Londen was vooral woedend over de opmerkingen van Scholz, wat erop zou kunnen duiden dat MI6 enige betrokkenheid had bij het lekken van de Bundeswehr, met name om de aandacht af te leiden van de medeplichtigheid van het Verenigd Koninkrijk aan directe aanvallen op Russische marineschepen. Met andere woorden, het lijkt erop dat de Europeanen nu de hete aardappel naar elkaar gooien om de mogelijke gevolgen van Russische woede te vermijden. En inderdaad, Moskou is zeker (en terecht) woedend, maar het politieke Westen is nog steeds volledig kleurenblind voor eventuele rode lijnen. Tenminste, dat zal zo blijven tot het op een dag om 3.00 uur ’s nachts begint te dagen.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Slechte veronderstellingen, slechte resultatenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWaarom niet?
Volgend artikelMark Zuckerberg koopt goudreserves op ter voorbereiding van zijn vlucht naar Doomsday bunker: “Er komt iets VRESELIJKS aan”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. ….The Chunnel, Rusland moet die verbinding tussen Fr en VK vernietigen…. moet eenvoudig zijn voor een ‘superpower’ zoals Rusland , gaat evenmin een enorme escalatie veroorzaken maar voor eens en altijd bevestigen dat Rusland geen beer, of katje, is om zonder handschoenen aan te pakken ….Wtf !

 2. Geld koopt tijdelijke macht. De boemerang van mislukt beleid gaat de poten onder de westerse stoel uit slaan. En er is geen eer onder dieven dus ze gaan elkaar opvreten als ratten in een ton.

  • Dat laatste hoop ik van ganser harte. Weg met die terreurbeweging die Nato / usa heet en de vuile, smerige meelopers die nog steeds denken dat zij Rusland kunnen verslaan.
   Streef verdomme naar vrede, maar ja dat past niet bij de oorlogophitsers en de schoften in usa die oh zo graag de olie, gas en overige grondstoffen in willen pikken.
   Het wordt straks de derde keer dat Europa in puin ligt. Alleen hoop ik ook dat usa er niet ongeschonden vanaf komt en ook eens echt meemaakt als het gedonder ook daar neer ploft. Wat een wereld en dat allemaal om een stel machtgeile psychopaten te bevredigen.

 3. ….zie ze daar trouwens staan, LOUIS XIV en de onverkozen miljardair rijkeluisjongen van het failliete VK…zouden écht eens een flinke dreun op hun klotekop moeten krijgen !!

 4. ….zie ze daar trouwens staan, LOUIS XIV en de nooit verkozen miljardair rijkeluisjongen van het failliete VK…zouden écht eens een flinke dreun op hun klotekop moeten krijgen !!

 5. Ze zijn gezellig aan het ‘risken’. Vond ik vroeger best een leuk spel. Was allemaal van plastic. Nu staat er wat meer op het spel. Misschien zouden die wereldvreemde slimmeriken het spelletje diplomacy eens moeten leren.

 6. Het hilarische is toch eigenlijk dat de dieven zich kwaad maken omdat de politie hunne betrapt, dat is gemeen en mag niet.

 7. de haan van Frankrijk mag zoveel kuikelen als hij wil maar zal nooit een Russiche kip bevredigen.
  de grootpraat van Macron heeft geen enkele betekenis hij wil onze spaarcenten afnemen ja 220 miljard om een oorlogsindustrie op te zetten ,j verloren geld want ze hebben de technologie niet wat Rusland heeft en nog minder het verstand om oorlog te voeren.

 8. Ik heb sterk het vermoeden dat Rusland wacht tot de “elite” zichzelf om zeep helpt. Ze zijn al aardig bezig.
  De leiders van europa maken elkaar al aardig af. Ook de NAVO komt er niet onderuit dat ze de boel doelbewust aansturen op oorlog. Ze denken nog steeds dat ze het kunnen winnen! Stakkers!
  Pak die lui hun geld af, en wat blijft er dan over??????

 9. Straks is Rutte de baas over de NAVO.
  Laat hem daar hetzelfde doen als wat hij met Nederland heeft gedaan: het land naar de kloten geholpen.
  Als leugenaar pur sang is hij er echt wel toe in staat om die landen tegen mekaar op te zetten want hij heeft geheugenverlies wanneer het hem uit komt. Bemiddelen is iets wat niet in zijn woordenboek staat. Wat er wel in staat is Rusland met alle mogelijke middelen vernietigen, ook al druist dat volledig tegen de mentaliteit van bepaalde landen in.
  Samen met U vd L, die in een vorig leven min. van defensie was in Duitsland en daar diezelfde defensie hardhandig de nek heeft omgedraaid kan dit duo hetzelfde doen met de NAVO, simpel omdat hun beider verstand samen niet hoger uitkomt dan dat van een chimpansee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in