Taurus KEPD-350 / Boevaya mashina / Wikimedia / (CC BY-SA 3.0 DEED)

De stilte onder westerse media die aanvankelijk volgde op de Russische vrijgave van de banden van de plotters van de Bundeswehr die de brug van Kertsj wilden bombarderen, werd na een paar dagen verbroken toen kanselier Scholz de echtheid van de banden en het transcript erkende. Hij vertelde verslaggevers dat het incident zeer ernstig was en nu met spoed zal worden onderzocht, schrijft Gilbert Doctorow.

Maar wat gaan de Duitsers precies onderzoeken? De schending van geheime communicatie of de misdaad die de eigen ambtenaren van de Duitse regering beraamden? Ik zou het een ‘misdaad tegen de menselijkheid’ willen noemen in de zin dat hun voorgenomen acties zouden kunnen leiden tot een wereldoorlog en het einde van de beschaving op aarde.

Helaas, zo lijkt het, is het alleen de eerste vraag die Herr Scholz, zijn medewerkers in de coalitieregering en de oppositie, de Christen-Democratische Unie, interesseert. Dat lezen we vandaag in The Financial Times online in hun artikel “Scholz belooft onderzoek nadat Rusland afgeluisterde militaire gesprekken publiceert”. Er heerst grote consternatie over het feit dat de Russen toegang hebben gekregen tot wat maximaal beveiligde communicatielijnen hadden moeten zijn. Le Monde vertelt vandaag een soortgelijk verhaal.

Ik heb een paar reacties ontvangen van lezers van deze pagina’s, die tegenwerpen dat er geen gevolgen zullen zijn als het Duitse plan om de brug bij Kerch (de Krim) te bombarderen wordt uitgevoerd, omdat Poetin lafhartig is en herhaaldelijk heeft toegestaan dat de rode lijnen van Rusland werden geschonden. Sterker nog, de brug was in 2022 al zwaar beschadigd zonder een Russische escalatoire reactie.

  Om "maximale druk op te bouwen": EU legt olie-embargo op aan Rusland (maar niet heus)

Maar hoezeer Poetin tot nu toe ook agressie van de NAVO heeft getolereerd om een totale oorlog te voorkomen, we staan duidelijk op een keerpunt. In zijn State of the Nation toespraak dreigde Poetin botweg om terug te slaan en Russische raketten te gebruiken om doelen te raken in landen die aanvallen op Rusland mogelijk maken. Let wel: hij zei niet ‘nucleair’ en er is geen reden waarom hij dat zou doen. Russische hypersonische raketten zijn net zo destructief met conventionele granaatkoppen als normale raketten met tactische kernkoppen. Dat er van deze dreiging geen afstand wordt genomen, werd drie dagen later duidelijk toen de Russen het transcript van de plotters van de Bundeswehr vrijgaven.

Net als andere mogendheden geeft Rusland in de regel zijn inlichtingencapaciteiten niet vrij. Het vrijgeven van de transcripties was uitzonderlijk. Daarom kunnen we gerust stellen dat president Poetin met zijn toespraak een duidelijke boodschap gaf aan Washington, Berlijn en Brussel dat ze zich niet langer kunnen verschuilen achter de rokken van proxy-oorlog en legalismen, dat ze de prijs zullen betalen voor elke aanval op Rusland die in naam door Oekraïne wordt uitgevoerd met westerse langeafstandswapens. Aangezien de officieren van de Bundeswehr hebben opgemerkt hoe Groot-Brittannië nauw betrokken is bij zowel het leveren als het aansturen van het gebruik van zijn Storm Shadow raketten in Oekraïne, is Londen er nu ook van op de hoogte dat “er consequenties zullen zijn”, zoals de Amerikanen zeggen.

Kortom, de de zaken zijn gekeerd.

Laten we hopen dat onze ideologisch verblinde Europese leiders niet ook doof zijn, dat ze deze duidelijke waarschuwing voor de komende verwoesting en dood hebben gehoord en er acht op zullen slaan als ze volharden in hun escalatiebeleid.

  VS-regime past nu maximale wreedheid toe op het Oekraïense volk

Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Oekraïne Situatierapport: Westerse militaire commentatoren accepteren eindelijk de vanzelfsprekendheidVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe goede Duitsers blazen rook
Volgend artikelDr. Robert Malone zegt dat de mensheid momenteel te maken heeft met 5e generatie oorlogvoering: “Je weet niet wie je tegenstander is”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. Correct, indien erover gaan we het duur betalen, hoog tijd dat onze excellenties(galgen humor) het begrijpen en hun krijgertjes gedachten opbergen, hoe vlugger hoe beter

  • Jammer voor die eeuwenoude firma’s op plaatsen zoals Jermyn Street en Piccadilly Arcade. Putin is niet voor niets tot nu toe zo terughoudend geweest. Zoals ergens in de Psalmen ongeveer staat: God tuchtigt zijn kind met pijn in het hart.

 2. Het hoort allemaal bij het spel, men (Illuminatie) wil een groot deel van de bevolking elimineren ±7 miljard. De injecties doen goed hun werk maar gaat niet snel genoeg, en de bevolking accepteert de injecties niet meer. Dus plan B, fysieke W.O.3.

 3. Ik heb deze nacht slecht geslapen!
  Op YouTube worden al onze waarschuwingen gewist, en het zijn niet de Russen!
  vermits ze de genocide door de wereldwijde gifprik willen verbergen door een III wereldoorlog, was mijn gedachte ineens Dit was het plan!
  alle volkeren in Afrika werden door Bill Gates al jaren vergiftigd (vooral vrouwen en kinderen)
  Soros stuurt de jonge mannen naar Europa om daar in de 15 minuten steden ook hun lot te ondergaan!
  Alle grote steden van Europa gaan met de grond gelijk gemaakt worden!
  Enkel als herinnering en attractie in de strip in Las Vegas te bewonderen door de elite.
  Na de genocides met gif op de gewone wereldbevolking door de ziekelijke macht, is alles nog mogelijk!
  Ze willen de wakkeren onder ons het zwijgen opleggen!

 4. Poetin doet het goed, is eigenlijk de verstandigste in dit geheel. Laat zich niet van de wijs brengen en beperkt zich (tot nu toe) tot wat ze van plan waren. Ondanks de speldenprikken en oorlogsretoriek van het westen. De frustratie daar moet bijzonder groot zijn.

 5. Er staat in de vertaling de storende fout: ‘Russische hypersonische raketten zijn net zo destructief met conventionele kernkoppen als normale raketten met tactische kernkoppen’.
  Conventionele kernkoppen bestaan niet. In het origineel staat ‘warheads’.

 6. ….allé , tis weer van dattem ….de Hoerkrainers hebben nogmaals een Russisch oorlogschip uitgeschakeld …. Ik begrijp er niks van ….de Houthi’s kunnen in de Rode zee, met waarschijnlijk Russisch en Iraans gesofistikeerd materiaal, nauwelijks of geen militaire schepen uitschakelen, de Hoerkrainers echter, met hun zogezegde, home made onder water drones, beheersen stilaan de Zwarte zee….
  Ik weet dat dergelijke berichten pijn doen voor onze pro Rusland en/of anti Nato kliek , ik hoop niettemin dat het toch mag vermeld worden…

 7. Mijn nachtmerrie is dat mijn zoontje van 14 over 4 jaar in een of andere Oekraïense loopgraaf omkomt omdat mijnheer Rutte en mevrouw Ursula het nodig vonden om die “evil” Poetin een lesje te leren. En dat allemaal om 4 provincies in de Oekraïne 3000 km hier vandaan waar de bevolking voor de oorlog de facto al harstikke Russisch was. Totale WAANZIN als je het mij vraagt!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in