alperomeresin / Pixabay

Ik waarschuw al twee jaar dat de NAVO zichzelf op een roltrap richting de Derde Wereldoorlog heeft gezet. Veel mensen dachten dat ik een beetje overdreven was in mijn analyse, maar nu voel ik me plotseling niet meer zo alleen in mijn beoordeling, schrijft Leo Hohmann.

In de afgelopen weken en maanden hebben veel andere scherpzinnige waarnemers eindelijk hun oogkleppen afgedaan, hun ogen geopend en erkend hoe dicht we bij het point of no return zijn in de haast naar een oorlog met ’s werelds grootste nucleair bewapende land, Rusland.

Ik kan je niet vertellen hoe vaak ik de afgelopen weken vergelijkingen met de Cubaanse Raketcrisis van 1962 heb gelezen of gehoord. Het enige verschil is dat we toen verstandige Amerikaanse leiders hadden die het belang inzagen van diplomatie en rechtstreeks praten met onze tegenstanders om een verwoestende nucleaire uitwisseling te voorkomen.

Sommige westerse commentatoren, zelfs enkele zeer slimme, ontkennen nog steeds dat een kernoorlog een reële mogelijkheid is in de wereld van vandaag, of als dat zo is, is het erg ver weg. Mijn gevoel zegt dat het helemaal niet ver weg is, gezien het leiderschap dat we nu in Washington hebben.

Als wat we tot nu toe gezien hebben een indicatie is, dan zal de Derde Wereldoorlog beginnen als een conventionele oorlog tussen de VS/NAVO en Rusland en snel escaleren tot het exploderen van kernkoppen op militaire en burgerdoelen.

Waarom zou ik dit geloven?

Het maakt niet uit of je Poetin mag, haat of onverschillig tegenover Poetin staat, er zijn enkele onbetwistbare feiten:

 • Poetin is een populaire nationalistische leider met de steun van 70 procent of meer van het Russische volk, dat gelooft dat de NAVO een offensieve, existentiële bedreiging is geworden voor het bestaan van Rusland.
 • Het is ook een feit dat de NAVO zich de afgelopen 20 jaar enorm heeft uitgebreid, ondanks Poetins duidelijke waarschuwingen over hoe dat de Oost-West relaties zou kunnen destabiliseren. Alleen al in het afgelopen jaar heeft de NAVO Finland en Zweden aan haar gelederen toegevoegd, terwijl ze Oekraïne behandelt alsof het een de facto NAVO-partner is en belooft het land eerder vroeger dan later officieel lid te maken. Dit maakt de omsingeling van de westflank van Rusland door vijandige landen, die allemaal Westerse militaire middelen zullen herbergen, compleet.
 • Feit nummer drie: Gezien Ruslands geschiedenis van drie keer vanuit het Westen binnengevallen te zijn, elke keer via het gebied van Oekraïne, zal Poetin dit geen vierde keer laten gebeuren. Hij zal Europa en de VS opblazen voordat hij zijn land laat binnenvallen en veroveren door globalistische marionettenpolitici in Washington, Londen, Parijs en Berlijn. Dus als deze marionettenpolitici de beer blijven porren, zullen er geen winnaars zijn. We zullen allemaal lijden en velen van ons zullen sterven, ofwel onmiddellijk ofwel langzaam en pijnlijk via nucleaire fall-out.

Het verzet tegen een kernoorlog lijkt het enige onderwerp dat rechts en links in het verdeelde Amerika van vandaag zou kunnen verenigen. We zien dat links protesteert tegen de oorlog in Gaza en de oorlog in Oekraïne negeert, terwijl dit Europese theater de meest dreigende bedreiging voor mensenlevens vormt. Amerikaans rechts slaapt altijd en leeft in een vals gevoel van veiligheid, dus dat is geen verrassing.

  Oekraïnens uitputting baart NAVO-elites zorgen - en dat zouden ze ook moeten doen

Hieronder staat een uitstekende analyse van econoom en advocaat James Rickards die uitlegt hoe we op dit punt zijn gekomen en waarom het waarschijnlijk niet goed zal aflopen.

Door James Rickards op The Daily Reckoning

Het gestage pad naar de Derde Wereldoorlog gaat verder. De steun van de VS en de NAVO aan Oekraïne in de oorlog met Rusland is één grote mislukking geweest, maar dat heeft hen er niet van weerhouden om de oorlog te laten escaleren met nieuwe wapens en tactieken.

Rusland heeft de escalatie stap voor stap beantwoord met zijn eigen escalatie. Op welk moment zullen rationele leiders in het Westen (als die er nog zijn) een pauze inlassen, overwegen dat de oorlog in Oekraïne verloren is, deëscaleren en streven naar een verdrag om de oorlog te beëindigen?

Daar is nog geen teken van. Sterker nog, alle tekenen wijzen op verdere escalatie, wat een zekere weg is naar een kernoorlog. Wat voor goeds heeft escalatie opgeleverd?

Het Westen leverde Oekraïne HIMARS precisiegeleide artillerie, maar dat mislukte grotendeels omdat de Russen snel leerden hoe ze de GPS-geleidingssystemen konden storen, zodat de raketten uit koers raakten.

Dat betekent niet dat de Russen elke HIMARS-raket die Oekraïne lanceert neerschieten of storen. Er zullen er altijd een paar doorkomen. Maar over het algemeen is hun effectiviteit beperkt in vergelijking met de verwachtingen.

De VS en de NAVO hebben Oekraïne ook voorzien van Abrams, Leopard en Challenger tanks en Bradley gevechtsvoertuigen die brandend op het slagveld zijn achtergelaten. Ze vereisen ook intensief onderhoud dat Oekraïne niet noodzakelijk kan bieden en zijn vaak ongeschikt voor de omstandigheden op het slagveld in Oekraïne. Veel Oekraïense soldaten hebben zelfs hun voorkeur uitgesproken voor Russisch materieel boven dat van de NAVO.

Geen wonderwapens

Ondertussen kunnen de Patriot antiraketsystemen geen Russische hypersonische raketten afschieten en zijn ze stuk voor stuk vernietigd tegen een kostprijs van 1 miljard dollar per stuk. F-16’s zijn het volgende beloofde wonderwapen. Maar Rusland heeft het meest geavanceerde luchtverdedigingssysteem ter wereld. Veel vliegtuigen zullen worden neergeschoten door Russische S-400 luchtafweerbatterijen en andere systemen.

Deze vliegtuigen zijn ook oude, verouderde modellen uit NAVO inventarissen die aan het einde van hun levensduur zijn. En ze kunnen niet eens gevlogen worden door Oekraïense piloten omdat ze nauwelijks Engels lezen (de trainingshandleidingen en onderhoudshandleidingen zijn allemaal in het Engels) en niet genoeg tijd hebben gehad om te trainen.

Het duurt ongeveer twee jaar om een competente F-16 gevechtspiloot te worden; de Oekraïners hebben nauwelijks zes maanden de tijd gehad om te leren. F-16’s zijn ook ongeschikt voor de vaak ruige omstandigheden op vliegvelden in Oekraïne (ze hebben ongerepte start- en landingsbanen nodig zodat er bij het opstijgen geen brokstukken in hun motoren worden gezogen).

Ze kunnen worden ingezet vanaf NAVO-bases, maar dat is weer een heel ander verhaal.

NAVO’s nieuwste hersenspinsel

Wat is het volgende ondoordachte plan van de NAVO? Hier is het nieuwste voorbeeld. De VS en haar bondgenoten hebben groen licht gegeven voor raketaanvallen diep in Rusland met behulp van in de VS gemaakte ATACMS ballistische raketten met een bereik tot 190 mijl.

  Vreemd: Sinds munitie-explosie is een radioactiviteitskaart van de EU buiten werking

Deze aanvallen hebben civiele doelen getroffen zoals de Russische stad Belgorod en kritieke militaire doelen zoals de Russische waarschuwingsplatforms voor nucleaire raketten. Beide soorten aanvallen leiden tot een strenge Russische reactie, waaronder de uiteindelijke vernietiging van het hele Oekraïense elektriciteitsnet.

De aanval op het Russische waarschuwingssysteem is bijzonder provocerend. Oekraïne gebruikte door het V.K. geleverde drones om dit radarsysteem, dat door Rusland wordt gebruikt om inkomende intercontinentale ballistische raketten met kernwapens te detecteren, aan te vallen.

De VS en Rusland houden zich al aan de zogenaamde “launch on warning” doctrine. Dit betekent dat als je inkomende nucleaire raketten detecteert, je niet wacht tot ze hun doel raken.

In plaats daarvan lanceer je de tegenaanval zodra je de raketten detecteert. Als het op een nucleaire oorlog aankomt, is het ‘use it or lose it’.

Dat zet de wereld op scherp. Het raken van een radarinstallatie die deel uitmaakt van een nucleaire verdediging creëert een blinde vlek in die verdediging en maakt de tricker nog gevoeliger en lanceerbaarder.

En hoewel Oekraïne technisch gezien de raketten naar Rusland heeft gelanceerd, had het dat niet kunnen doen zonder nauwkeurige richtgegevens van de VS en zijn NAVO-bondgenoten. Hoe denk je dat de VS zou reageren als Mexico Amerikaanse doelen zou aanvallen met behulp van richtgegevens die door Rusland zijn verstrekt? Het zou Rusland er direct bij betrekken en verantwoordelijk houden.

Hier is nog een vraag: Waarom zou Oekraïne dit radarsysteem überhaupt aanvallen? Oekraïne heeft geen nucleaire raketten, dus het heeft geen reden om de nucleaire verdediging van Rusland in gevaar te brengen. De radar heeft geen invloed op de grondoorlog in Oekraïne. Het was geen vliegveld of munitiedepot of ander militair relevant doelwit.

Dit plan is gewoon weer een voorbeeld van gevaarlijke escalatie door de VS en de NAVO en brengt de wereld een stap dichter bij een kernoorlog. Oekraïne geeft er maar al te graag gehoor aan.

“Maak je geen zorgen!”

Voorstanders van escalatie vegen deze zorgen van tafel door te zeggen dat we al meerdere “rode lijnen” hebben overschreden en dat Rusland nog niet direct represailles tegen ons heeft genomen. Misschien wel tegen Oekraïne, maar niet tegen ons. We kunnen dus gewoon doorgaan en nog een rode lijn overschrijden, de Russen zullen niets doen.

Ten eerste levert dat alleen maar meer bewijs dat Vladimir Poetin geen bloeddorstige maniak is die niet kan worden afgeschrikt. Hij kan dat duidelijk wel en hij onderkent duidelijk de gevaren van escalatie. Hij wil geen oorlog met de VS en de NAVO. Waarom zou hij?

Ten tweede, en dat is nog belangrijker, was de bewapening en uitrusting van Oekraïne door de NAVO nooit een rode lijn voor Rusland. Westerse waarnemers namen gewoon aan dat het leveren van HIMARS, ATACMS en tanks een rode lijn voor Rusland zou zijn. Maar Rusland heeft nooit specifiek gezegd dat dit zo was. Ze waarschuwden voor de algemene dreiging van escalatie, maar dit waren geen specifieke rode lijnen.

  Inflatie eurozone stijgt

Maar directe aanvallen op Russische bodem zijn een andere zaak. De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergey Lavrov en Poetin zelf hebben specifiek gewaarschuwd voor het faciliteren door de NAVO van aanvallen binnen Rusland zelf. Dat is het verschil. Dit is wat Dmitry Medvedev, de plaatsvervangend voorzitter van de Russische Veiligheidsraad, te zeggen had:

Rusland beschouwt alle langeafstandswapens die Oekraïne gebruikt als wapens die al rechtstreeks worden bestuurd door militairen uit NAVO-landen. Dit is geen militaire hulp, dit is deelname aan een oorlog tegen ons. En dergelijke acties zouden wel eens een casus belli kunnen worden. Niemand kan vandaag de dag uitsluiten dat het conflict overgaat in de eindfase.

Je hoeft geen genie te zijn om te begrijpen wat hij bedoelt met de “eindfase” van het conflict. Medvedev doet wel vaker provocerende uitspraken. Maar luister eens naar de opmerkingen van de Russische onderminister van Buitenlandse Zaken Sergei Ryabkov. Het is zo sterk geformuleerd als een diplomatieke verklaring maar kan zijn:

Ik wil de Amerikaanse leiders waarschuwen voor misrekeningen die fatale gevolgen kunnen hebben. Om onbekende redenen onderschatten ze de ernst van de reactie die ze zouden kunnen krijgen.

Maar de redenen zijn niet onbekend. Het is omdat het Westen wordt geleid door incompetente en roekeloze mensen die niet weten wat ze doen. Ze begrijpen niet dat ze met vuur spelen.

Hoe een kernoorlog begint

Ik begon met het bestuderen van kernoorlogsvoering in 1969 en ik heb mijn studie tientallen jaren voortgezet, met inbegrip van alle vooraanstaande denkers over kernoorlog. Hoewel de experts het in bepaalde opzichten oneens zijn, zijn ze het allemaal over één ding eens:

De meest waarschijnlijke weg naar een kernoorlog is escalatie. Niemand wordt wakker en zegt: “Mooie dag voor een kernoorlog. Laten we er een beginnen.”

In plaats daarvan zal een oorlog het resultaat zijn van een proces waarbij de ene partij de inzet verhoogt, de andere partij hetzelfde doet en verder escaleert, enzovoort in opeenvolgende rondes totdat één partij in het nauw gedreven wordt en geen andere keuze heeft dan kernwapens te gebruiken in een existentieel antwoord.

Ironisch genoeg kan in die situatie de partij die minder bedreigd wordt de nucleaire oorlog beginnen om het voordeel van de eerste aanval te krijgen. Het resultaat is vernietiging: niet alleen de Derde Wereldoorlog, maar mogelijk ook het einde van het meeste menselijke leven op aarde. Degenen die overleven zouden waarschijnlijk wensen dat ze dat niet hadden gedaan.

Dit is onbegrijpelijk. Oekraïne probeert de VS rechtstreeks in de oorlog te betrekken met Amerikaanse laarzen op de grond. Zover komt het misschien niet.

We kunnen worden vernietigd in een nucleaire Derde Wereldoorlog als deze roekeloze escalatie doorgaat. Zal iemand het stoppen?


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Let op wat Vladimir Poetin zegtVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelCubaanse Raketcrisis 2.0
Volgend artikelVERWIJDERD !! (Wordt als NIET geloofwaardig beschouwd) Hunter Biden betrapt op ‘mishandelen en slepen’ van jong meisje in hotelkamer op uitgelekte beelden beveiligingscamera
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Als Europeaan wil vermelden dat ik nooit, maar dan ook nooit meer een westers politicus zal vertrouwen.
  Zelfs al wordt deze idiote crisis “winnend” beeindigd.
  Wat winnen betekent, voor de reeds honderdduizenden doden en de miljarden mensen die als gijzelaar gebruikt worden door de westerse elite, is onbelangrijk.
  Het gaat om het feit dat u de mensen als gijzelaar gebruikt hebt en dat u met uw beleid economische doelen boven vredesonderhandelingen en dus boven menselijk leven geplaatst hebt, waarmee u eeuwige walging verdiend hebt.
  Als die walging, die ongetwijfeld door velen gedeeld wordt, winst is dan ben er maar gelukkig mee.
  Ik kan u verzekeren dat dat uiteindelijk een een pyrrusoverwinning zal blijken te zijn.

  • hoog tijd om al de oorlog zoekers levenslang op te sluiten maar dat durven de linksen niet ook de rechtse blijven lam toekijken. en de militairen kakken in hun broek, moeten die het land niet beschermen tegen vreemde inmenging en manipulatie door niet verkozen psychopaten en de legerleiding apathisch blijft zitten of gaan ze wakker worden als hun haar uitvalt van de straling.

 2. Morgen zijn het verkiezingen in België. 95% van de verkozenen zullen politiekers zijn voor een totale oorlog totdat Rusland verslagen is. Geen compassie dus.

 3. Er komt géén grote alles vernietigende kernoorlog, lijkt me zeer onwaarschijnlijk. De zogenaamde (masters of the deep state) elite wil echt niet jaren in een bunker zitten om vervolgens in een voornamelijk dode wereld de rest van hun leven te vertoeven…
  Waarschijnlijk wel asymmetrische oorlogvoering de komende 10 jaar met ondertussen een vernietigende instorting van de wereldeconomie en velen gedwongen worden om een eigen moestuintje te onderhouden en jagen op konijntjes voor een stukje vlees 😉

 4. De stupide geesten , zijn nu doordrenkt met het gif van de COVID vaccinatie, de lange termijnuitwerking vind nu plaats, de mensheid is ten gronde gericht.Het laatste en het meest doeltreffende gaat nu de komende dagen , weken , maanden misschien jaren plaatsvinden . De Elite wil overleven in hun bunker. En het grootse experiment zijn ze nu zelf, overleven zij in die bunker. De rest zal ze een rot zorg zijn.

 5. al die mensen die de oorlog willen staan reeds met 1 been in hun graf en willen zoveel mogelijk mensen meenemen.
  hun leven is zo goed als voorbij , zij verdienen aan oorlog en willen de winsten voor hun nageslacht.

 6. Wat als het Westen besluit geen Oorlog te voeren.
  Dan zitten ze tegen over een Wereld, die hun CREDIT willen komen innen.
  Dan is de Wereld gedeeld in een economisch groeiend deel, en een schulden economie Wereld.
  Een Wereld dat op het westen ligt, met BERGEN SCHULDEN, EN GEEN ECONOMIE.
  Een de andere Wereld dat “SOEVEREIN, AUTONOOM, ONAFHANKELIJK EN VRIJ IS”, dat economisch zelfstandig groeit.
  Wat moet een Land die zijn Macht over z’n VOLK en over z’n VAZALLEN verliest, die niets anders te bieden heeft dan ECONOMISCHE VERLIEZEN, er valt met dat land niets meer te verdienen, de Vazallen zijn verplicht om Wapen te kopen bij dat Land (de Amerikanen), dat weer vernietigd wordt op de “SLAGVELDEN” en aangekocht met waardeloze dollars die eerst zijn omgewisseld met waardeloze euro’s, het WESTEN is DOOD.!
  Dan is er maar een oplossing voor Amerika en z’n Vazallen, en dat is OORLOG..!!
  Ze zien geen andere uitweg..!!, SCHULDEN EN NOG EENS SCHULDEN.!
  Dan de Dedollarisering, Deeurorisering en de Engelse Depondrisering..!!
  WAAR op de Wereld kunnen ze nog Grondstoffen kopen?, hun Valuta’s hebben geen waarde.!
  Stel je ben een Amerikaan, (gewend alles te kopen wat je maar wil, en dan PLOTSKLAPS is er geen belangstelling voor je dollar), nee mijnheer de Amerikaan, heb U andere valuta’s GOUD gedekt of GOUD, de Amerikaan ziet Water Branden, gelooft z’n eigen gezicht niet meer als hij in de Spiegel kijkt..!!
  Als Amerika en Europa Geen Oorlog voert, (en daarmee de schuld van het economische FAILLIET bij de ander kan leggen), houden ze het volk nog bij elkaar.
  “MAAR ALS DE AMERIKAANSE EN EUROPESE REGERINGSLEIDERS HUN VOLK C.Q. VOLKEREN LATEN VERZUIPEN OP HET DRIJFZAND WAAR OP BELAND ZIJN, IS HET HEK VAN DE DAM, C.Q. DE GEEST UIT DE FLES, ER KOMT DAN EEN BURGEROORLOG IN AMERIKA EN EUROPA”…….!!!!!!
  Het VOLK zal in opstand komen tegen hun regeringen….!!!!!

  Dus er wordt gekozen voor Oorlog op Wereldschaal, (schuld bij de ander).!
  De regeringsleiders roepen dan op naar de “DOOD OF DE GLADIOLEN”.

 7. Aartshuichelaar. Investeringsbank(st)er Rickards en zijn doortrapte, cynische soortgenoten (in West én Oost!) beleven juist nu hun ‘finest hour’. Ze verdienen op alle mogelijke manieren grof geld aan de rotzooi en de menselijke drama’s die ze zelf hebben veroorzaakt. Maar ze vinden geen rust op hun gouden bergen, omdat ze weten dat die zomaar kunnen wegsmelten als sneeuw voor de zon.

 8. “Ik kan je niet vertellen hoe vaak ik de afgelopen weken vergelijkingen met de Cubaanse Raketcrisis van 1962 heb gelezen of gehoord. Het enige verschil is dat we toen verstandige Amerikaanse leiders hadden die het belang inzagen van diplomatie en rechtstreeks praten met onze tegenstanders om een verwoestende nucleaire uitwisseling te voorkomen.”

  Het verschil is dat nu de oorlog een middel is voor hun ‘great reset’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in