At the Lychakiv Cemetery in Lviv, Volodymyr Zelenskyy honored the memory of the fallen defenders of Ukraine. President Of Ukraine / flickr (Public Domain)

Dit hulppakket kan hoogstens de ineenstorting van Oekraïne voorkomen door de staat draaiende te houden en mogelijk de nu al ijzige opmars van Rusland te vertragen, en zo mogelijk het ergste scenario afwenden waarvoor de Oekraïense Inlichtingencommissie eind februari waarschuwde.

Een hoop hype ging gepaard met de schandalige goedkeuring door het Huis van een lang uitgesteld hulppakket van 60 miljard dollar aan Oekraïne nadat de Republikeinse voorzitter een deal sloot met de Democraten om het mogelijk te maken. Voorstanders beweren dat het Kiev zal helpen de desastreuze militair-strategische dynamiek te keren die is ontstaan na het mislukken van het tegenoffensief afgelopen zomer. Ze verwachten dat Oekraïne de geleidelijke opmars van Rusland zal stoppen of misschien zelfs het tweede tegenoffensief zal lanceren waar Zelensky het onlangs over had, schrijft Andrew Korybko.

Dat zijn echter onrealistisch hoge verwachtingen, want het blijkt dat slechts ongeveer 14 miljard dollar of iets minder dan een kwart van het totale hulppakket zal gaan naar de aankoop van nieuwe Amerikaanse wapens voor Oekraïne. The Guardian berichtte over dit politiek ongemakkelijke feit, net als andere nieuwsorganen, die opmerkten dat 23 miljard dollar zal gaan naar het aanvullen van de eigen uitgeputte voorraden van de VS. Ondertussen zal 11 miljard dollar dienen om de huidige Amerikaanse operaties in de regio te financieren, terwijl 8 miljard dollar de Oekraïense regering zal helpen het hoofd boven water te houden.

Op zijn hoogst kan dit hulppakket de ineenstorting van Oekraïne voorkomen door de staat draaiende te houden en mogelijk de toch al trage opmars van Rusland te vertragen, waardoor het ergste scenario waarvoor de Oekraïense Inlichtingencommissie eind februari waarschuwde, mogelijk wordt afgewend. Ze wezen toen op de zeer reële mogelijkheid dat een Russische militaire doorbraak ergens deze zomer zou kunnen samenvallen met grootschalige landelijke protesten die de regering omverwerpen.

  Deconstructie van Westerse waanideeën van Oekraïne en Rusland

De beloofde hulp is onvoldoende om Oekraïne een militair-strategisch voordeel te geven ten opzichte van Rusland, dus het eerste deel van hun worstcasescenario zit er nog steeds in. Het tweede deel wordt misschien minder waarschijnlijk dan voorheen, omdat de kans kleiner is dat dissidente functionarissen zich aansluiten bij een landelijke protestbeweging. Zolang ze betaald blijven krijgen, hebben ze geen dringende financiële stimulans om zich tegen de staat te keren, waardoor de kans kleiner wordt dat een landelijke protestbeweging de regering omverwerpt.

In het geval dat Rusland inderdaad ergens in de komende maanden een militaire doorbraak bewerkstelligt, zal geen enkele nooddeal tussen de “Republicans In Name Only” (RINO’s) en de Democraten naar het voorbeeld van zaterdag een verschil maken. De enige toevlucht zou zijn toegeven aan de eisen van Rusland of een conventionele NAVO-interventie toestaan. Geen van beide heeft de voorkeur van de VS, maar ze zouden gedwongen worden om te kiezen tussen het “minste van twee kwaden” vanuit het perspectief van hun vermeende belangen.

De regerende Democraten kunnen het zich niet veroorloven om “Oekraïne te verliezen” na alles wat ze erin geïnvesteerd hebben, maar ze kunnen het zich ook niet veroorloven dat kiezers in het midden door een conventionele NAVO-interventie bang gemaakt worden om hun stem uit protest op Trump of een derde partij uit te brengen en zo de herverkiezing van Biden te torpederen. Het enige dat zeker is, is dat het nieuwste hulppakket de kans op dit dilemma niet verkleint, en ook niet de komende, maar dat het er wel toe zal leiden dat er meer Oekraïners zullen sterven zonder dat ze er iets aan hebben.

  "De toekomstige wereldorde wordt gebouwd op de ruïnes van Europa"

https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Wat is het volgende?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHET EINDE VAN DE MENSHEID – Zoals gepland door de wereldleiders
Volgend artikelCDC: Covid-injecties doodden 1 miljoen oudere Amerikanen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. Hoi Marcel,

  Wat schreef ik? Slechts 8 miljard van de 61 in mondjesmaat naar Zelebob en zijn collaborateurs, de rest gaat naar het US MIC en aanverwant.

  Cheers!

 2. allee hop , nu kan Zelensky en elk van zijn aanhangers nog een paar villa’s van 20miljoen aankopen waar ze na de oorlog kunnen onderduiken.

 3. Medvedev gaf scherp commentaar op de toewijzing van een militair hulppakket van 61 miljard dollar aan Oekraïne

  Het besluit van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden om een ​​nieuw pakket militaire hulp aan Oekraïne toe te kennen, kan niet verrassend genoemd worden. Dit werd verklaard door vice-voorzitter van de Russische Veiligheidsraad Dmitri Medvedev. Volgens hem zal een aanzienlijk deel van dit geld worden besteed aan de behoeften van het Amerikaanse militair-industriële complex.

  Niemand twijfelde eraan dat de Amerikaanse wetgevers ‘hulp’ aan een bende neonazi’s zouden goedkeuren. Het was een stem van vrolijke Amerikaanse klootzakken voor de voortzetting van de burgeroorlog van het verdeelde volk van ons voorheen verenigde land en voor de maximale toename van het aantal slachtoffers van deze oorlog.

  Hij voegde eraan toe dat dit geld de situatie op de contactlijn niet zal veranderen, aangezien de macht en de waarheid in dit conflict aan de kant van Rusland liggen.

  Tegelijkertijd wilde de ex-president van de Russische Federatie dat de Staten zelf zouden ervaren wat een burgeroorlog is.

  Rekening houdend met de Russofobe beslissing die heeft plaatsgevonden, kan ik niet anders dan in alle oprechtheid wensen dat de Verenigde Staten zich zo snel mogelijk in een nieuwe burgeroorlog storten. Die, naar ik hoop, radicaal anders zal zijn dan de oorlog tussen Noord en Zuid in de 19e eeuw, en zal worden uitgevochten met het gebruik van vliegtuigen, tanks, artillerie, MLRS, alle soorten raketten en andere wapens. En wat uiteindelijk zal leiden tot de roemloze ineenstorting van het verachtelijke kwaadaardige imperium van de 21e eeuw – de Verenigde Staten van Amerika

  – schreef de vice-voorzitter van de Russische Veiligheidsraad in zijn Telegram-kanaal.

  Het besluit van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden om steun toe te kennen aan Oekraïne werd ook becommentarieerd in de Doema van de Russische Federatie. Volgens de voorzitter van het Russische parlement, Vyacheslav Volodin, dwingen de Verenigde Staten Kiev om te vechten tot de laatste Oekraïner. Ze willen de economie van het land volledig begraven en haar toekomst ontnemen.

  Daarnaast reageerde ook het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken op het besluit van de Amerikaanse parlementariërs. Volgens de officiële vertegenwoordiger van het departement Maria Zakharova zal de toewijzing van militaire hulp door de Verenigde Staten aan Oekraïne, Israël en Taiwan de mondiale crisis verergeren.

  Militaire hulp aan het Kiev-regime is directe sponsoring van terroristische activiteiten, aan Taiwan – inmenging in de binnenlandse aangelegenheden van China, aan Israël – een directe weg naar de escalatie van een ongekende escalatie in de regio

  – neemt nota van de officiële vertegenwoordiger van de Russische diplomatieke afdeling.

  Laten we niet vergeten dat het Huis van Afgevaardigden van het Amerikaanse Congres de dag ervoor heeft gestemd voor de toewijzing van een nieuw pakket militaire hulp aan Kiev voor een bedrag van 61 miljard dollar. Nu moet dit besluit door de Senaat worden goedgekeurd, waarna het ter ondertekening naar president Joe Biden gaat.

 4. Dat geld gaat rechtstreeks naar de Amerikaanse militaire industrie. Net als het Europese geld. Dat gaat ook naar de Amerikanen. We zijn vazalstaten, overgenomen door de VS.
  Rusland in de EU en laat dit Amerika ongezien de tyfus krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in