Onafhankelijk journalist en VS marineveteraan Patrick Lancaster is in Mariupol, Oekraïne om ter plaatse verslag te doen van het wrede conflict dat er aan de gang is. Lancaster is een van de weinige Engelstalige verslaggevers die de oorlog verslaan terwijl hij met de DPR en LPR rebellen en de Russische troepen meereist, maar hij moedigt de mensen aan om de journalisten aan beide kanten te volgen.

Een dinsdag geüploade reportage toont burgers van Mariupol die een nabijgelegen fabriek beschrijven die bezet zou zijn door het beruchte Azov-regiment, een neonazistisch regiment dat op burgers schiet, schrijft Kelen McBreen.

Eén man zei dat hij twee keer bijna geraakt werd door een sluipschutter, en verklaarde: “Azov”, toen hem gevraagd werd voor wie de sluipschutter vocht.

Nadat Lancaster suggereerde dat de sluipschutter misschien dacht dat hij in het leger zat, legde de man uit dat hij de kleren droeg die op de video te zien waren, en dat “zij op burgers schieten.”

“Ze schieten niet op militairen, alleen op burgers,” voegde de man eraan toe. “Ze elimineren burgers. Het zijn echte fascisten.”

Een andere man die door Lancaster geïnterviewd werd, sloot zich aan bij de theorie dat de sluipschutters in de buurt “nazi’s” zijn, en zei: “Oekraïense nazi’s schieten, ze doden gewoon mensen. Ze doden burgers, vrouwen, mannen, iedereen.”

Gevraagd om voor de camera uit te leggen wie de Azov-strijders zijn, zei de man: “Ze hebben alle nationalisten verzameld, sommigen komen zelfs uit de gevangenis. Ze betalen goed geld aan hen, en ze doden mensen gewoon zonder reden.”

Sabotage van Nord Stream blijft niet onbestraft

Toen Lancaster de plaatselijke bevolking vertelde dat de Amerikaanse en Europese media beweren dat Rusland steden verwoest en mensen doodt, zei de man in zijn ervaring: “Rusland schiet helemaal niet op burgers.”

Op dat moment liep een huilende vrouw naar de camera en vertelde de journalist dat als er geen Russische hulp was geweest, zij honger en dorst zouden hebben, samen met de meeste kinderen in de stad.

De vrouw en een man, mogelijk haar man, zeiden dat hun appartement door “Oekraïense” tanks verwoest was.

Lancaster documenteerde hoe een vrijwilliger voedsel uitdeelde aan enkele burgers, en een oudere vrouw een brood naar de hemel hief als dank aan God voor de gift.

Zoals hij vaak doet, liet Lancaster verschillende burgers op de camera boodschappen overbrengen aan hun geliefden over de hele wereld die de video zouden kunnen zien.

Deze kant van de lelijke oorlog wordt niet belicht door de mainstream media in wat een verontrustende doofpot aan het worden is.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Nederlandse journaliste doet verslag van “ongekend NAVO-arsenaal” in OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

4 REACTIES

  1. fake news, door stalin geplante, kleine minderheid russen, door kleine groep extreme seperatisten ophehitst met medewerking van putler, donbass🥫🥫🥫

  2. De pot verwijd de ketel dat hij zwart ziet dus er komt geen einde aan deze oorlog blijft nog lang duren Voorbeelden::::: Syrie, Afganistan en veel ander brandhaarden die niet gedoofd kunnen worden Uiteindelijk staat de gehele wereld in brand!!!!!!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here