Als we eerlijk zijn, worden we doodziek en doodmoe van die kleine zeikerd die het broeinest van corruptie, tirannie, waanideeën en dood leidt dat Oekraïne heet. Deze clown – en zo is hij eigenlijk opgeleid – kan maar niet stoppen met het opdringerig eisen van geld, wapens en steun van de rest van de wereld en iedereen de les te lezen dat ze zich moeten schikken of anders, schrijft David Stockman.

In zijn eigenlijke clownsdagen stond Volodymyr Zelensky natuurlijk bekend om de act die hierboven staat afgebeeld. Maar als het op het collectieve Westen aankomt, lijkt het Westen er plezier in te hebben dat de Oekraïense president er maar op blijft hameren, onophoudelijk een melodie van ik, ik en nog eens ik uitslaand.

Maar de laatste tijd gaat Zelensky echt door het lint met de afschuwelijke onzin dat als we hem niet in staat stellen om “hen” daar te bestrijden met alles wat hij eist aan geld en wapens, wij hier straks zullen bloeden en sterven tegen “hen”.

Dat is de “Poetin gaat hierna Europa binnenvallen en misschien ook Amerika” onzin. Het is eigenlijk ongegronde stompzinnigheid, en toch behandelt Washington hem als een dappere bondgenoot en staatsman:

“Als een kandidaat denkt dat het te duur is om Oekraïne te steunen, zijn ze dan klaar om oorlog te voeren? Zijn ze klaar om te vechten? Hun kinderen te sturen? Sterven?” zei Zelensky. “Ze zullen het hoe dan ook moeten doen als de NAVO deze oorlog ingaat, en als Oekraïne faalt en Rusland ons bezet, zullen ze verder trekken naar de Baltische staten of Polen of een ander NAVO-land. En dan zullen de VS moeten kiezen tussen de NAVO behouden of de oorlog ingaan.”

Laten we ter zake komen. Geen enkele Amerikaanse of NAVO-soldaat zal in Polen, Berlijn of België tegen het leger van Poetin vechten, want het Russische leger gaat daar niet heen. Niet in een maand of zondagen.

Vlad Poetin is geen heilige onder de mensen, maar zijn oorlogsdoelen zijn beperkt, rationeel en glashelder. Zoals hij al 15 jaar lang waarschuwt, wil hij geen NAVO-raketten voor zijn deur in Oekraïne, net zoals president Kennedy 61 jaar geleden benadrukte tegen de raketten van Chroesjtsjov 160 km verderop in Cuba.

  De VS verliezen het Midden-Oosten: Biden verbreekt betrekkingen met Saoedi-Arabië en VAE & stuurt hen naar BRICS - trekt 5.000 Amerikanen, Patriot & THAAD terug!

Evenzo wil hij dat de Russischtalige bevolking van de oostelijke Donbas-regio en de Zwarte Zeekust, die historisch bekend staat als “Novorossiya” of Nieuw Rusland, autonomie krijgt en beschermd wordt tegen militaire aanvallen van de anti-Russische regering in Kiev, volgens de akkoorden van Minsk. Deze brute aanvallen, waarbij meer dan 14.000 burgers omkwamen, vonden immers acht jaar lang bijna ononderbroken plaats na de door Washington gesponsorde Maidan-coup van februari 2014. Deze had vijandige proto-nazi elementen geïnstalleerd in de ongekozen en illegale regering die in Kiev was opgezet door Victoria Nuland en haar groep neocon hegemonisten uit Washington.

Met andere woorden, we hebben hier te maken met een door Washington ontketende burgeroorlog in een gebied dat al eeuwenlang een Russische vazal of aanhangsel is en waar de term “Oekraïne” in het Russisch eigenlijk “grensgebied” betekent.

En dat is nog niet eens de helft. De grenzen van deze “grensgebieden” definiëren geen natie of staat die het product was van natuurlijke ontwikkeling en aanwas door de eeuwen heen. Integendeel, ze zijn een 20e-eeuws artefact dat door drie van de bloedigste tirannen uit de hele menselijke geschiedenis – Lenin, Stalin en Chroesjtsjov – is bedacht. Het enige verband dat deze zwart omlijnde grenzen hieronder hebben met de geschiedenis van het gebied, is dat ze werden opgesteld om redenen van totalitair administratief gemak, niet als uitdrukking van sociale, etnische, religieuze of economische affiniteiten.

Dat wil zeggen, Oekraïne is een staat die niet gebouwd is om lang mee te gaan; en in feite heeft het zijn Sovjetheersers nauwelijks overleefd na hun ondergang in 1991. Tijdens de presidentsverkiezingen van 1994 bijvoorbeeld versloeg de pro-Russische kandidaat, Leonid Kuchma, de zittende en uitgesproken Oekraïense nationalist, Leonid Kravchuk.

Zoals de kaart hieronder echter duidelijk maakt, won Kravtsjoek overweldigende meerderheden van 89-95% in de westelijke Oekraïense regio’s (geel en oranje), die historisch gezien deel hadden uitgemaakt van Polen of het Pools-Litouwse Gemenebest. Op dezelfde manier won de pro-Russische Koetsjma de nationale verkiezingen omdat hij dezelfde overweldigende meerderheden (blauwe gebieden) in de oostelijke Donbas en zuidelijke Novorossiya regio’s vergaarde. In de historische Russische provincie (sinds 1783) de Krim won Koetsjma zelfs 90% van de stemmen.

  Scott Ritter: "Oekraïne Overwinning Resolutie" - Een waanzinnig zelfmoordpact

Verkiezingskaart van de presidentsverkiezingen van 1994 in Oekraïne

In wezen deed dezelfde radicale splitsing in het electoraat zich verkiezing na verkiezing voor. Tijdens de laatste legitieme verkiezingen die in 2010 binnen de oude communistische grenzen van het land werden gehouden, werd het bovenstaande patroon herhaald. Deze keer won Koetsjma’s beschermeling, Viktor Janoekovitsj, de verkiezingen op een haar na dankzij scheve marges in de historische Russischtalige gebieden in het oosten en zuiden (blauwe gebieden op de kaart).

Aan de andere kant behaalde de Oekraïense nationaliste en voormalige premier, Julia Timosjenko, 80-90% marges in het midden en westen (rode gebieden op de kaart).

Toen de pro-Russische winnaar van de verkiezingen uit de blauwe regio’s in februari 2014 door Washington uit zijn ambt werd gezet, was het geen verrassing dat de Oekraïense nationalisten uit de rode gebieden en hun cryptonazistische bondgenoten de regering in Kiev overnamen en als eerste regeringsdaad de Russische taal verboden; en kort daarna begonnen ze een gewapende oorlog toen de twee Donbas-provincies zichzelf uitriepen tot onafhankelijke staten.

Aan het eind van de dag had GOP-presidentskandidaat Ron DeSantis helemaal gelijk. De oorlog in Oekraïne is in wezen een “territoriaal geschil” dat absoluut niets te maken heeft met de binnenlandse veiligheid van Amerika of Zelensky’s belachelijke leugen dat Poetin nu achter de NAVO aanzit.

En het heeft zeker geen enkele invloed op absurde abstracties zoals de rechtsstaat en de onschendbaarheid van grenzen. Wat dat laatste betreft, is Washington immers verreweg de grootste grensschendende, regimeveranderende bandiet in de naoorlogse wereld.

In zekere zin is de naoorlogse vredesconferentie al gehouden en is het vonnis al geveld. We hebben het over de feitelijke Oekraïense referenda over de onwettige staat die Lenin, Stalin en Chroesjtsjov hebben gebouwd, en die de neocons en de Oorlogspartij in Washington koste wat het kost in stand willen houden, inclusief het voeren van een kernoorlog met Rusland.

  Rusland kan zich volledige stopzetting van gasleveringen aan EU veroorloven - Bloomberg

Keer op keer hebben de Oekraïense kiezers effectief voor afscheiding gestemd, zoals dramatisch wordt onderstreept door de kiezerskaarten hierboven.

Dus stuur Zelensky terug naar zijn comedyshow en laat de blauwe staten in het oosten en zuiden van Oekraïne hun eigen land hebben of terugkeren naar de schoot van Moeder Rusland, waaruit deze gemeenschappen in de 18e en 19e eeuw zijn voortgekomen.

Dat zou het bloedbad in een oogwenk beëindigen en een einde maken aan de zinloze slachting van zowel Oekraïners als Russen – een menselijke catastrofe die begint te wedijveren met de gruwelijke criminaliteit van de loopgravenoorlogen in de Eerste Wereldoorlog.

De impliciete vrede van de afscheiding zou echter nog een ander lichtpuntje hebben. Het zou de absolute leugenachtigheid van de oorlogspartij in Washington blootleggen en het feit dat deze zo wanhopig is om de wereld te regeren dat ze zelfs volslagen idioten als Zelensky zal steunen om te blijven vechten tegen valselijk gedemoniseerde monsters die totaal geen bedreiging vormen voor de echte binnenlandse veiligheid van Amerika.

Zoals we onlangs al aangaven, is het tijd om terug te keren naar een defensiebeleid voor Fort Amerika, dat gefinancierd zou kunnen worden voor een fractie van de huidige 900 miljard dollar aan defensie-a-palooza. En we zouden onze nationale schat ook niet hoeven te verspillen aan nutteloze idioten zoals Zelensky.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Hoe lang moeten we nog wachten voordat Volodymyr Zelensky een discotheek opent in Boca Raton?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRussische inlichtingendienst FSB heeft de CIA misleid over de staatsgreep van Prigozjin
Volgend artikel“Ik ken de plannen van onze regering niet, maar het lijkt op de uitroeiing van haar eigen bevolking”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Want jij bent groot en ik ben klein, ik dreig en chanteer tot ik mijn zin krijg.
  Want mijn ouders hebben mij niet geleerd wat grenzen zijn. Moeilijk, moeilijk.
  Ja ja ik ben een slechte incarnatie van Napoleon! Ik vind het slagveld eng en heb nooit geleerd moed te verzamelen om aan mijzelf te werken om een goed mens te worden.
  Als machtigen weggaan is het land vd mensen.
  En is vrede een kalme zekere winnaar.

 2. Macht corrumpeert. Absolute macht corrumpeert absoluut. Dat maken we nu wereldwijd mee. Wie vuil is worde nog vuiler – Openbaring 22 (en wie rein is reinige zich nog meer – maar dat zijn de mensen die niet zo opvallen want het vuil drijft momenteel allemaal boven).

  • Juist Peter.Mooi omschreven.
   En de Hel is leeg,alle duivels zitten hier.(W. sheakspeare)
   Mijn blazoen is zonder blaam.

 3. Ollongren zegt tegen in Nederland revaliderende Oekrainse soldaten jullie vechten ook voor onze vrijheid.
  Rat rutte zegt als we Poetin niet stoppen staat hij binnenkort met zijn tanks hier aan de grens
  En velen denken nog dat het waar is ook

  • Erg hè…. het is zo triest dat mensen zo belazerd worden door hun eigen medemensen over andere medemensen. Wat heeft het voor zin om mens te zijn als het alleen maar om belazeren en vernielen gaat. Ik bedoel wat voor kick krijgen ze…

  • Weet je wat ze bij defensie vinden van Ollongren? Een nukubu.

   Bij defensie gebruiken ze graag afkortingen. Nutteloze kut burger in dit geval.

   Nu heb ik ook nog steeds veel respect voor mitairen. Maar in feite zijn het gehersenspoelde beroepsmoordenaars met een veiligheidspal. Eentje die er in de praktijk veel te makkelijk af schuift.

 4. Waarom pakken de Russen het regeringscentrum in Kiev niet aan, inclusief Zelensky. Die is de zetbaas van de USA in Oekraine en een groot gevaar voor de wereldvrede. Poetins fluwelen hand moet een stalen vuist worden !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in