Hoewel dit stuk gaat over de oorlog in Oekraïne, gaat het meer over de VS en de regering Biden, en hoe zij zullen omgaan met hun nederlaag in hun oorlog tegen Rusland. Houd dat alstublieft in gedachten als u commentaar geeft.

Het moment dat Washington de nederlaag in Oekraïne en de gevolgen ervan erkent, moet nog komen, schrijft Bernhard.

In zijn laatste artikel (gearchiveerd) doet Seymour Hersh verslag van de stand van zaken in de oorlog en van de grote meningsverschillen tussen de Amerikaanse inlichtingendiensten:

Er zijn belangrijke elementen in de Amerikaanse inlichtingengemeenschap, die zich baseren op veldrapporten en technische inlichtingen, die geloven dat het gedemoraliseerde Oekraïense leger de mogelijkheid heeft opgegeven om de zwaar bemijnde, drielaags Russische verdedigingslinies te overwinnen en de oorlog naar de Krim en de vier door Rusland in beslag genomen en geannexeerde oblasten te brengen. De realiteit is dat het gehavende leger van Volodymyr Zelensky geen enkele kans meer heeft op een overwinning.

De oorlog gaat door, zo heeft een ambtenaar met toegang tot de huidige inlichtingendiensten mij verteld, omdat Zelensky erop staat dat het moet. Er wordt in zijn hoofdkwartier of in het Witte Huis van Biden niet gesproken over een staakt-het-vuren en er is geen interesse in gesprekken die zouden kunnen leiden tot een einde aan de slachting. “Het zijn allemaal leugens,” zei de functionaris, sprekend over de Oekraïense beweringen van stapsgewijze vooruitgang in het offensief dat duizelingwekkende verliezen heeft geleden, terwijl het terrein wint in een paar verspreide gebieden die het Oekraïense leger in meters per week meet.

De Amerikaanse inlichtingenofficier met wie ik sprak, werkte de eerste jaren van zijn carrière tegen Sovjetagressie en spionage en heeft respect voor het intellect van Poetin, maar minachting voor zijn beslissing om oorlog te voeren met Oekraïne en de dood en vernietiging te initiëren die oorlog met zich meebrengt. Maar, zoals hij me vertelde: “De oorlog is voorbij. Rusland heeft gewonnen. Er is geen Oekraïens offensief meer, maar het Witte Huis en de Amerikaanse media moeten de leugen in stand houden.

“De waarheid is dat als het Oekraïense leger het bevel krijgt om het offensief voort te zetten, het leger zou muiten. De soldaten willen niet meer sterven, maar dit past niet in de B.S. die door het Biden Witte Huis wordt geschreven.”

  Associated Press erkent ernstige tekortkomingen in de anti-Russische proxy-oorlog van de VS

De verschillen tussen de huidige CIA en de meer neoconned Defense Intelligence Agency strekken zich uit tot hun kijk op China:

Een bijproduct van de neoconvijandigheid van de regering Biden tegenover Rusland en China, zoals blijkt uit de opmerkingen van minister van Buitenlandse Zaken Tony Blinken, die herhaaldelijk heeft verklaard dat hij op dit moment geen staakt-het-vuren in Oekraïne zal toestaan, is een significante splitsing in de inlichtingengemeenschap. Een van de slachtoffers zijn de geheime National Intelligence Estimates die decennialang de parameters van het Amerikaanse buitenlandse beleid hebben bepaald. Sommige sleutelfuncties van de CIA hebben in veel gevallen geweigerd om deel te nemen aan het NIE proces, omdat ze het politiek grondig oneens waren met het agressieve buitenlandse beleid van de regering. Een recente mislukking betrof een geplande NIE die betrekking had op de gevolgen van een Chinese aanval op Taiwan.

Ik heb vele weken bericht over de langdurige onenigheid tussen de CIA en andere onderdelen van de inlichtingengemeenschap over de prognose van de huidige oorlog in Oekraïne. CIA-analisten zijn consequent veel sceptischer geweest dan hun tegenhangers bij de Defense Intelligence Agency (DIA) over het vooruitzicht op een succes in Oekraïne. De Amerikaanse media hebben het geschil genegeerd, maar het Londense hoofdkantoor Economist, waarvan de goed geïnformeerde verslaggevers geen bijlijnen krijgen, niet.

De DIA zegt nog steeds dat het Oekraïense leger een kleine kans heeft om door de Russische linies te breken. Het Witte Huis lijkt daar nog steeds in te geloven. De CIA weet dat het gedaan is met Oekraïne.

Alastair Crooke, in een gesprek (video) met Judge Napolitano, zegt dat het moment van de waarheid pas in november zal aanbreken.

Maar wat zal er gebeuren als iedereen erkent en toegeeft, zij het in stilte, dat de oorlog tegen Rusland mislukt is?

Michael Brenner stelt dat de VS de Nederlaag Niet Aankunnen:

Oekraïne heeft vandaag enorme verliezen geleden van nog grotere proportionele omvang dan de Duitse Wehrmacht in de Slag om Koersk, zonder enige significante territoriale winst te boeken, niet eens in staat om de eerste laag van de Surovikinlinie te bereiken. Dat zal de weg vrijmaken naar de Dnjepr en verder voor het 600.000 man sterke Russische leger dat is uitgerust met evenveel wapens als wat het Westen Oekraïne heeft gegeven. Moskou is dus klaar om zijn beslissende voordeel zodanig uit te buiten dat het Kiev, Washington, Brussel en anderen voorwaarden kan opleggen.

  Openlijk in opstand

De regering Biden heeft geen plannen gemaakt voor een dergelijke eventualiteit, evenmin als haar gehoorzame Europese regeringen. Hun scheiding van de realiteit zal deze stand van zaken nog verbijsterender – en schrijnender – maken. Beroofd van ideeën zullen ze spartelen. Hoe ze zullen reageren is niet te voorspellen. We kunnen één ding met zekerheid zeggen: het collectieve Westen, en vooral de VS, zal een zware nederlaag lijden. Omgaan met die waarheid zal de hoofdzaak worden.

Hier is een menu met opties om daarmee om te gaan:

Herdefiniëren wat bedoeld wordt met nederlaag, overwinning, mislukking, succes, verlies, winst. Er is een nieuw narratief-script om deze gespreksonderwerpen te benadrukken: …

Dit is al aan bod gekomen in toespraken van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken, nationale veiligheidsadviseur Jake Sullivan, minister van Defensie Lloyd Austin en waarnemend onderminister van Buitenlandse Zaken Victoria Nuland. De doelgroep is het Amerikaanse publiek; niemand buiten het Collectieve Westen gelooft het echter – of Washington dat feit van het diplomatieke leven nu wel of niet heeft opgemerkt.

De doelen en inzet met terugwerkende kracht terugschroeven

Amnesie cultiveren

Volgende: China

Waarschijnlijk zal de regering alle vier de opties gebruiken om de pijn en de herinnering aan de nederlaag te doen verdwijnen. De overwinning op Rusland uitroepen omdat Rusland bij de grens met Polen werd tegengehouden. Dan alle details en gevolgen vergeten en op weg gaan naar een oorlog tegen China.

Dat zou catastrofaal kunnen aflopen.

De verschuiving van het zwaartepunt van Rusland in Europa naar China in Azië is minder een mechanisme om met een nederlaag om te gaan dan de pathologische reactie van een land dat, omdat het een knagend gevoel van afnemende macht voelt, niets anders kan doen dan een laatste poging om zichzelf te bewijzen dat het nog steeds de juiste kwaliteiten heeft – omdat leven zonder dat verheven gevoel van eigenwaarde onverdraaglijk is.

De VS hadden in het geval van Vietnam het geluk dat de dominante positie van de VS in de wereld buiten het Sovjetblok en de Volksrepubliek China hen in staat stelde om respect, status en invloed te behouden.

  Pentagon wil Skynet-stijl wapens

De dingen zijn nu echter veranderd. De relatieve kracht van de VS is op allemaal gebieden zwakker geworden, sterke middelpuntvliedende krachten over de hele wereld zorgen voor een verspreiding van macht, wil en vooruitzichten onder andere staten. Het BRIC-fenomeen is de concrete belichaming van die realiteit.

De voorrechten van de Verenigde Staten worden dus kleiner, haar vermogen om het wereldsysteem in overeenstemming met haar ideeën en belangen vorm te geven, wordt steeds meer op de proef gesteld en er wordt een beroep gedaan op diplomatie van een orde die haar huidige capaciteiten te boven lijkt te gaan.

De VS is in de war.

Belangrijke kantoren van de CIA hebben volgens Hersh het gevaar van dergelijke plannen ingezien. Het zou wel eens de reden kunnen zijn waarom de informele woordvoerder van de CIA, David Ignatius, en anderen schreven dat Biden moest aftreden.

Als hij dat niet doet, zullen de neo-conservatieven om hem heen een grote stimulans hebben om zo snel mogelijk actie te ondernemen tegen China. Aangezien Biden moeite zal hebben om de verkiezingen van volgend jaar te winnen, heeft hij een doel nodig dat het land kan verenigen. Een oorlog waarvan hij kan beweren dat de VS die zal winnen, is er één. Er zullen vijandige zeeslagen met China volgen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Rusland demilitariseert niet alleen Oekraïne, maar ook de NAVOVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAanwijzingen om GRAFEENOXIDE en andere gevaarlijke COVID “vaccin” ingrediënten uit uw lichaam te verwijderen
Volgend artikelDe nederlaag – De Verenigde Staten zijn verslagen in Oekraïne
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. “Hoe zal de regering Biden omgaan met haar verlies in Oekraïne?”

  Slecht, de psychopaten krijgen opdracht om een nieuwe oorlogje/afleidings manoeuvre te beginnen, de Verenigde Staten is het bezicht van zionistisch Israël en de City of London welke meer dan 100 jaar azen op de grondstoffen rijkdom van Rusland, net zoals Heer Oliver B. Bommel tegen Tom Poes zei: Tom Poes verzin een list.

 2. Wat een oorlogszuchtig land is Amerika…….❗️
  Ukraine/ Rusland is een verloren oorlog, en ze staan alweer in de startblokken om China aan te vallen, terwijl dit land hen in niets beschadigd of verwijt of wat dan ook.
  Wat ik grappig vind dat hun oorlogstuig behoorlijk is uitgedund dus waar praten ze over……
  DE PRESIDENT , MET ZIJN CORRUPTE REGERINGSKLIEK , DE CIA, DE DIA , HUIS VAN AFGEVAARDIGDEN EN DE SENAAT;
  MISDADIGERS ZIJN HET. ‼️
  Wat is daar toch aan de hand……. Hoe komen ze toch zo gek. ❓

 3. Het gaat erom hoe Rusland omgaat met de USA, volgens het geschrift gaat in de eindtijd (eindstrijd) Rusland via het zuiden naar het nieuwe land in het verre westen, in Africa zijn ze al, ook Cuba trekt aan de bel en Nicaragua ook, het eind komt in zicht.

  • Idd hoe die Rusland met usa omgaat…. En hoe? Spiegelreactie, nogmaals er zijn geen militaire bases aan de grens van Amerika en een klein aantal wereldwijd tegenover Amerikaanse rondom Rusland als eerst n wereldwijd als tweede. Google maar. En ook naar landen waar “westerse democratie” gecreëerd maar dan voor en na.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in