De Russische president Vladimir Poetin heeft een decreet ondertekend over de toepassing van economische vergeldingsmaatregelen in verband met onvriendelijke acties van bepaalde buitenlandse staten en internationale organisaties. Het document verbiedt met name transacties en het nakomen van verplichtingen jegens de buitenlandse natuurlijke personen en rechtspersonen die door de beperkende vergeldingsmaatregelen worden getroffen, alsmede de uitvoer van grondstoffen en producten uit Rusland ten behoeve van deze personen en rechtspersonen. De tekst van het decreet luidt als volgt:

“In verband met de onvriendelijke acties van de Verenigde Staten van Amerika en de buitenlandse staten en internationale organisaties die met hen samenwerken, die in strijd zijn met het internationale recht en erop gericht zijn de Russische Federatie, de burgers van de Russische Federatie en de Russische rechtspersonen onrechtmatig rechten te ontnemen, eigendommen en vermogensrechten te beperken, beveel ik, ter bescherming van de nationale belangen van de Russische Federatie, dat federale overheidsinstanties, overheidsinstanties van samenstellende entiteiten van de Russische Federatie, andere overheidsinstanties, plaatselijke overheidsinstanties, organisaties en personen die onder de jurisdictie van de Russische Federatie vallen, er bij hun activiteiten van uitgaan dat vanaf de datum van inwerkingtreding van dit decreet bijzondere economische maatregelen zullen worden toegepast ten aanzien van afzonderlijke rechtspersonen, personen en organisaties die onder hun controle staan.”

Poetin gaf de regering ook de opdracht om binnen tien dagen de lijst op te stellen van personen aan wie Rusland vergeldingssancties zal opleggen.

Via Deutsch.rt.com.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

“Rusland verliest de oorlog!” Echt? Is het “masterplan” van Poetin naar de knoppen, of loopt het op rolletjes voor het Kremlin?Volg Frontnieuws op Telegram

  Gepensioneerd kolonel Macgregor van het Amerikaanse leger: Poetin's doel in Oekraïne "Bijna bereikt"

Lees meer over:

Vorig artikelPaus erkent dat NAVO waarschijnlijk Poetin’s invasie heeft uitgelokt: “Blaffen aan de poorten van Rusland”
Volgend artikelInterview van minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov met de Italiaanse tv-zender Mediaset (het is een pittig interview!)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Dus: geen gas, geen olie, geen diesel, geen steenkool, geen uranium brandstof staven, geen nikkel, geen titanium, geen graan, geen electriciteit, geen zonnebloemolie, waarschijnlijk heb ik nog wat gemist.

  We gaan een koude donkere winter (jaren is beter gezegd) tegemoet en de Europese industrieën zijn gezien hun aankomende grondstof prijzen nooit meer concurrerend op de wereldmarkt, de EU heeft nu officieel zelfmoord gepleegd.
  Wie dacht dat 1929 een depressie gaf, dacht verkeerd, 2022 is het jaar.

  Je blijft je afvragen hoe wereldvreemd de Haagse/ Brusselse politiek in elkaar steekt.
  Rusland hoeft geen bom te gooien, de eu vernietigd zichzelf wel.

 2. Die Amerikanen liggen in een deuk hebben we toch mooi de EU naar de kloten. Die zijn weg nu nog de EU zo gek krijgen voor een oorlog met Rusland en daar helpen wij ze wel een beetje bij en wij zijn er weer economisch boven op. Wat een dom volk die Europeanen vliegen er voor de derde keer in die groot vierde rijk dromers

  • Rob, spot on! Precies dat is de bedoeling en die deug gemotiveerde EU-ers trappen er vol in! De wereld (althans de EU) gaat niet aan vlijt ten onder maar aan domheid.

 3. Logisch. Nou nog even alle bezittingen van europeanen en amerikanen in beslag nemen in Rusland.
  Kunnen ze eindelijk coca-cola goedkoop leveren op de binnenlandse markt

  Stel een Rus had een bedrijf in NL. Dan is dat bedrijf een nederlandse b.v.. Dat een rus de eigenaar was, betekent alleen dat de winst naar hem toegaat en dat hij verantwoordelijk is.
  Maar het bedrijf is nederlands.
  Wordt gesloten. Zeg 50 man op straat.
  Waar is het recht van het bedrijf? het voordeel van NL?
  —————————————————————-
  In Poetins schoenen had ik allang alle europese bezittingen geconfisceerd. en alle ambassadeurs land uitgezet.
  Uiteraard ook ambassades in beslag genomen.

  • Nee. Putin heeft zo lang mogelijk geprobeerd om dit op een fatsoenlijke manier op te lossen. Dit is ook te zien aan zijn manier van “oorlog voeren”. Hij doet het stap voor stap, laat zoveel mogelijk infrastructuur heel, ontziet zoveel mogelijk burgers en burgerdoelen en gaat zelden echt in de aanval. Het zijn voornamelijk de militaire en chemische doelen die vernietigd zijn, de rest heeft het Oekraïense leger zelf gedaan.
   Hij is het nu gewoon eindelijk zat en gaat terugduwen. En dan nog niet eens overdreven hard.

   • Ik ben voorstander van lik op stuk.
    Stel dat hij februari de gas/olie kraan had dichtgedraaid: dan had dat effect gehad, en was er onderhandeld.
    Zlfde met in beslag nemen van bezit van Russen; binnen 24 uur dat van europese burgers in RU.

    Dat werkt.
    Zelfs nu.
    Doen. Is effectiever dan wapengeweld.

 4. Dank zij onze verradelijke regering (In de zak van Amerika) en hun trouwe overheid-slaven kan het toch al verarmde en dan ook nog hongerig volk weer zingen: Zonder werk en zonder voedsel zwerf ik hier al dagen rond; en ik heb kinderen die mij vragen: Vader geef ons toch wat brood.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in