© Ross Dunn (CC BY-SA 2.0)

Paus Franciscus heeft gezegd dat hij bereid is president Vladimir Poetin in Moskou te ontmoeten in de hoop een einde te maken aan de oorlog in Oekraïne, aldus de Vaticaanse persbureaus. Hij heeft in een interview dat dinsdag door het Italiaanse dagblad Corriere della Sera is gepubliceerd gezegd: “Ik ga voorlopig niet naar Kiev; ik voel dat ik niet moet gaan. Eerst moet ik naar Moskou gaan. Eerst moet ik Poetin ontmoeten. Maar ik ben ook priester, wat kan ik doen? Ik doe wat ik kan. Als Poetin de deur maar open zou doen…” schrijft Tyler Durden.

De kritiek van de rooms-katholieke leider op het optreden van Rusland in Oekraïne kwam in het hele interview duidelijk naar voren, maar de interessantere en verrassender regels kwamen toen hij inging op de wortels van de invasie en de oorlog die op 24 februari begonnen is. Hij vertelde de krant dat “het geblaf van de NAVO aan de poorten van Rusland” waarschijnlijk datgene is wat Poetin ertoe bewoog Oekraïne aan te vallen.

Hieronder staat het relevante gedeelte van het interview:

De zorg van paus Franciscus is dat Poetin, voorlopig, niet zal stoppen. Hij probeert ook na te denken over de wortels van dit gedrag, over de redenen die hem tot zo’n brutale oorlog drijven. Misschien heeft het “geblaf van de NAVO aan de deur van Rusland” het hoofd van het Kremlin ertoe aangezet slecht te reageren en het conflict te ontketenen. “Een woede die ik niet weet of ze uitgelokt is – vraagt hij zich af – maar misschien wel verlicht, ja”.

  MSM oorlogspropaganda: "Snake Island" verhaal valt in duigen nadat video toont dat Oekraïense soldaten levend in krijgsgevangenschap zijn

Interessant is ook dat Franciscus dicht bij een veroordeling kwam van de internationale wapentransporten die nu naar Oekraïne stromen, aangevoerd door de VS, die de laatste tijd een ongekende miljarden aan militaire hulp aan de Oekraïense regering heeft toegelaten.

“En nu worden zij die om vrede geven geconfronteerd met de grote vraag van de wapenleveranties van de westerse naties aan het Oekraïense verzet,” begon de paus met zijn gedachten over deze kwestie. Hij gaf toe dat de vraag zelfs binnen de katholieke wereld omstreden is.

“Ik kan geen antwoord geven, ik ben te ver weg, op de vraag of het juist is om de Oekraïners te bevoorraden,” zei hij, voordat hij een veeg uit de pan naar de wapenindustrie uitdeelde. “Het duidelijke is dat er in dat land wapens worden getest. De Russen weten nu dat tanks van weinig nut zijn en denken aan andere dingen. Daar worden oorlogen voor gevoerd: om de wapens te testen die wij geproduceerd hebben.”

“Dit was het geval in de Spaanse burgeroorlog vóór de Tweede Wereldoorlog. De wapenhandel is een schande, weinigen verzetten zich ertegen.” Vervolgens beriep hij zich op het geval van de jarenlange Saudi-Amerikaanse oorlog tegen Jemen, en beschreef dat “Twee of drie jaar geleden een schip geladen met wapens in Genua aankwam, dat overgeladen moest worden op een groot vrachtschip om ze naar Jemen te vervoeren. De havenarbeiders wilden dat niet doen. Zij zeiden: laten we aan de kinderen van Jemen denken. Het is een kleinigheid, maar een mooi gebaar. Zo zouden er zoveel moeten zijn.”

  Duitsland dringt aan op oprichting van contactgroep van vooraanstaande westerse landen voor een vreedzame regeling van het conflict in Oekraïne

De woorden van paus Franciscus hebben al een boze reactie uitgelokt bij sommige Amerikaanse katholieke geestelijken…

Wat betreft de vraag hoe snel de oorlog zou kunnen aflopen, herinnerde Franciscus aan een ontmoeting op 21 april met de Hongaarse premier Viktor Orban in het Vaticaan. Orban vertelde dat Poetin hem verteld had over plannen om de oorlog te beëindigen tegen 9 mei, de herdenkingsdag van de “Overwinning Dag” in Rusland.

“Ik hoop dat dat het geval is, zodat wij ook de escalatie van deze dagen zouden begrijpen,” merkte Franciscus op. Hij sprak zijn bezorgdheid uit over de uitbreiding van de oorlog naar heel Oekraïne. “Want nu gaat het niet alleen om de Donbass, maar ook om de Krim, om Odessa, om het wegnemen van de Zwarte Zee-haven van Oekraïne.” Hij besloot op dit punt: “Ik ben pessimistisch, maar wij moeten alles in het werk stellen om de oorlog te stoppen.” Hij peinsde er ook over dat eventueel de Russisch-orthodoxe kerkpatriarch Kyrill zou kunnen proberen bij Poetin tussenbeide te komen, maar vertelde dat hij de patriarch in een recent telefoongesprek gewaarschuwd had om niet “Poetins misdienaar” te zijn.

Maandag reageerde de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov op de internationale speculaties over het beëindigen van de operaties op 9 mei en goot hij koud water over de berichten, door te zeggen:

  Beter met Volga bellen: 10.000 Oekraïense soldaten geven zich over met speciale radiofrequentie om aan de Vleesmolen te ontsnappen

“Onze militairen zullen hun acties niet kunstmatig aan een datum aanpassen, ook niet aan de Dag van de Overwinning,” en verklaarde: “Het tempo van de operatie in Oekraïne hangt in de eerste plaats af van de noodzaak om eventuele risico’s voor de burgerbevolking en het Russische militaire personeel tot een minimum te beperken.”

De opmerking van de Paus over “de NAVO die voor de poorten van Rusland staat te blaffen” weerspiegelt ook enkele van de argumenten van de bekende professor en analist in de internationale betrekkingen John Mearsheimer van de Universiteit van Chicago:


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

VATICAAN DOSSIER

Aartsbisschop Viganó tegen anti-vaccinpas demonstranten: “De pandemie wordt gebruikt om de Great Reset te bewerkstelligen”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe economische sancties tegen Rusland zijn destructief en contraproductief: Wij moeten ons ertegen verzetten
Volgend artikelGeen gas meer? Poetin ondertekent decreet over nieuwe Russische vergeldingsmaatregelen tegen EU-sancties
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. Meneer de paus die zelf betrokken was in het verleden bij de dodenvluchten door Argentijnse dictators.

  Meneer de Paus waarom moet Poetin stoppen ? Ga eens praten met oorlog hitsers: Amerika, England, EU en NATO !
  Zonder bevoorrading van wapens en zonder al die biowapen Labs in Oekraïne was er geen oorlog.

 2. Het word tijd dat de paus, naar zijn God gaat. Dan kan hij daar verantwoording gaan af leggen.
  Over alle smerigheid die er in zijn kerken zijn gebeurd.

 3. Wat een huichelaar is dit eigenzinnige mannetje toch… Geen introspectie en trekt zich verder van niks of niemand wat aan. Met de vinger naar Rusland wijzen en daarmee aangeven dat die de agressor is. Het wordt tijd dat iemand eens keihard met de vuist op tafel slaat bij de NATO en die balloze zwijnen die er achter aan hijgen.

 4. Zowel president trump als president putin hebben deze satanist ontmoet en gezegd dat hij geen man van god is.Sinds de jaren 60 wordt er satanisme gepraktiseerd in het vaticaan.

  • Dag Ron , hoe kan ik bevestigd zien , maar lees ook graag uw overtuiging , gestaafd door ?? , dank je voor uw evt antwoord , Cor

 5. Ben zelf TK geboren en opgevoed; maar eruit gestapt toen ik 15 was.
  De Paus als instituut–en ik weet echt niet alles.

  –voor de oorlog fan van Hitler
  –in 1941 nam deel met het overleg tussen nazis, kroatische fascisten en paus: de Serven moesten worden afgemaakt; max eenderde mocht overleven vermits zij RK werden
  –in 1945; de zwaarste nazies beschermd, ndergebracht, naar Zuid Amerika vervoerd en gefinancieerd; zelfde met duizenden lagere nazies ook via valse verklaringen.
  Rode Kruis gaf de paspoorten; Vaticaan de documenten–de “ratten route”
  –laatste jaren: moefties op de bek gekust, de hoeven van moefties gelikt, en de Christenen verteld meer toleranat te zijn tov moslims.
  –voorgesteld aan moefties, dat de RK kerk samen zou kunnen gaan met de islam
  –de Vatikaanse bank is niet ondergeschikt aan wet of controles; hoeftoook geen belasting te betalen.

  Als alle administraties daar worden open gegooid, wordt de geschiedenis herschreven.

 6. Dus de mensen weten , hoe komt het dat hun nog aan de macht zijn , wij zien , wij praten , maar onze politie , onze militairen , zijn er vooral om , elke burger die hun loon betaald in het gelid te houden . jammer dat dat de ontwikkeling van mensen inhoud , terwijl de varkens ook een familie hebben om zich voor te doen als mens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in