Staff Sgt. Tanner Iskra / Wikimedia / (Public Domain)

Er circuleert veel informatie op social media die erop wijst dat Oekraïne een grote aanval gaat uitvoeren op Russische doelen, met gebruik van westerse langeafstandsraketten, op 7 mei, de dag van de inhuldiging in Rusland. Zoals ik vandaag al zei in mijn gesprek met rechter Napolitano, vertelde een goede vriend, wiens vrouw in Moskou woont, me dat ze de afgelopen week twee keer is aangehouden en gefouilleerd terwijl ze met haar auto boodschappen deed. De autoriteiten in Moskou zijn zeer alert op een mogelijke ernstige bedreiging. Het valt nog te bezien of dit gewoon nerveuze bezorgdheid is of dat het een weerspiegeling is van betrouwbare informatie dat er een complot op komst is, schrijft Larry Johnson.

RT meldt dat Oekraïne dinsdagochtend rond 06.00 uur Moskou-tijd een massale aanval kan beginnen met meer dan 50 drones en tientallen langeafstandsraketten. Ik ben in de oostelijke tijdzone, dus we zullen tegen middernacht weten of deze berichten kloppen.

Een andere zorg is of de VS of een van haar NAVO-bondgenoten een valse vlag aanval zal lanceren – in dit geval heb ik het over een terroristische aanval in Duitsland waarvan men Rusland de schuld zal geven. Afgelopen donderdag, 1 mei, gaf de Amerikaanse ambassade in Berlijn het volgende advies uit:

Terroristische groeperingen blijven aanslagen plannen in Duitsland. Terroristen kunnen aanvallen plegen met weinig of geen waarschuwing. Ze richten zich op toeristische locaties en vervoersknooppunten. Ze richten zich ook op markten/winkelcentra en lokale overheidsfaciliteiten. Ze richten zich op hotels, clubs en restaurants. Ze vallen ook gebedshuizen, parken en grote sportieve en culturele evenementen aan. Ze richten zich op scholen, vliegvelden en andere openbare ruimten.

In tegenstelling tot de waarschuwing van de Amerikaanse ambassade in Moskou eind maart, die een periode van 48 uur aangaf, is deze waarschuwing meer voor onbepaalde tijd. Dit gebeurde niet in een opwelling van de Amerikaanse ambassadeur. Een dergelijk advies is een gevolg van inlichtingenrapporten die de Amerikaanse regering heeft ontvangen. De rapporten worden verondersteld geloofwaardig te zijn, maar niet erg specifiek.

  De "War of Terror" staat mogelijk op het punt Europa te treffen

Dan is er nog de vraag of Macron Franse soldaten – om precies te zijn het vreemdelingenlegioen – naar Oekraïne heeft gestuurd. Mijn vriend Stephen Bryen schreef vrijdag in de Asia Times dat Frankrijk 1.500 legionairs naar Oekraïne heeft gestuurd. Eerder vandaag (maandag) las ik een nieuwsbericht waarin stond dat Macron de inzet had bevestigd. Maar toen mengde het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken zich in de strijd en ontkende categorisch de bewering:

“Desinformatiecampagnes over de steun van Frankrijk aan Oekraïne stoppen niet. Nee, Frankrijk heeft geen troepen naar Oekraïne gestuurd,” zei het ministerie op sociale netwerken en voegde screenshots van de relevante publicaties bij het bericht.

Een van mijn deskundige lezers, die in het Franse Vreemdelingenlegioen heeft gediend, corrigeerde mijn onwetendheid over de status van het Legioen met betrekking tot het Franse leger. Hij schrijft:

Ik ben een veteraan van deze krijgsmacht, ik diende 5 jaar in hun Cavalerie Regiment en ben veteraan van operatie Desert Storm, waar we voorgingen op de US 82nd Airborne.

Er lijkt wat discussie te zijn of ze als regulier Frans leger moeten worden beschouwd of niet. Ik kan daar heel duidelijk over zijn: ja dat zijn ze. Hoewel het Legioen zijn eigen regimenten en administratieve hoofdkwartier heeft, zijn de operationele regimenten volledig opgenomen in de reguliere Franse legerstructuur en vallen ze onder het directe Franse legercommando. Mijn regiment maakt bijvoorbeeld deel uit van de 6e Divisie Legère Blinde (6e lichte pantserdivisie) en van de Force d’Action Rapide (FAR), de snelle inzetmacht. We waren dus altijd paraat. Opnieuw als voorbeeld: Irak viel Koeweit binnen op 2 augustus, wij waren binnen 4 weken gestationeerd in de grensplaats Hafar Al Batin. Dat is logistiek gezien vrij snel. Naast een paar squadrons van ons regiment bestond de rest van de ingezette troepen uit reguliere Franse legereenheden.

Bijna alle officieren zijn officieren van het Franse leger, met uitzondering van een paar officieren die vanuit de basis in rang zijn opgeklommen: legionair zijn.

Ik heb het legioen na mijn eerste contract verlaten. Er zijn veel mythes rond het legioen, neem die met een grote berg korrels zout. Ze zijn niet echt speciaal, het materiaal was destijds oud (eind jaren ’80 en we reden nog rond in Willy’s jeeps), gelukkig voor Desert Storm vervangen door de modernere Peugeot P4. De gevechtstactieken zijn nog steeds gebaseerd op WO2.

Het ergste zijn de Franse officieren, ze zijn een combinatie van de arrogantie van Petraeus, de onwetendheid van Sullivan en het inzicht van Biden. Er waren een paar goede, maar die maakten geen carrière. Als je hogerop wilt, moet je echt connecties hebben en je houden aan het beleid. Sommige van de generaals die nu de leiding hebben, waren destijds jonge officieren en je kon al zien welke politici carrière maakten in uniform en welke echte slagveldleiders waren, die het natuurlijk niet tot de top schopten. Ik zeg dit niet omdat ik hard feelings heb, ik kijk met plezier terug op die 5 jaar…

Wat betreft de inzet in Oekraïne nu, ik denk dat dat het 2e Parachutistenregiment (2ème REP) zal zijn, om twee redenen: zij zijn gespecialiseerd in stedelijke oorlogsvoering, maar ook omdat de huidige stafchef van het Franse leger de positie van commandant van dit regiment bekleedde. Ze zouden kunnen worden ondersteund door de infanterie- en genie-regimenten.

Ik heb medelijden met mijn brothers in Arms, ze hebben daar niets te zoeken, ze zullen worden afgeslacht net als de reguliere Oekraïense strijdkrachten. Ze voegen niets toe aan de balans dat een verschil zal maken. Ze hebben niet de gevechtservaring die nodig is voor deze strijd.

Hoewel de naam het Franse Vreemdelingenlegioen is, moet je er rekening mee houden dat het niet helemaal alleen buitenlanders zijn. Ongeveer 8% van de nieuwe rekruten is Frans, dit om een snellere assimilatie mogelijk te maken (met name op taalgebied). Dus als de lijkzakken thuiskomen, zal dat ook de Franse bevolking treffen.

Tot slot heeft de Russische regering het Westen – in het bijzonder het Verenigd Koninkrijk – laten weten dat elke aanval op Russisch grondgebied met door het Westen geleverde raketten een harde reactie zou opleveren:

  Alle imperia zijn vergankelijk, ook het "Amerikaanse Imperium"

Rusland dreigde maandag om Britse militaire faciliteiten aan te vallen en zei dat het oefeningen zou houden waarin het gebruik van kernwapens op het slagveld wordt gesimuleerd, te midden van sterk oplopende spanningen over opmerkingen van hoge Westerse functionarissen over een mogelijk diepere betrokkenheid bij de oorlog in Oekraïne.

Na het ontbieden van de Britse ambassadeur op het ministerie van Buitenlandse Zaken, waarschuwde Moskou dat Oekraïense aanvallen op Russisch grondgebied met door het V.K. geleverde wapens vergeldingsaanvallen zouden kunnen uitlokken op Britse militaire faciliteiten en apparatuur op Oekraïens grondgebied of elders.

Door openlijk aan te kondigen dat het Russische leger een oefening gaat houden met kernwapens op het slagveld, laten de Russen het Westen weten dat ze bloedserieus zijn over het nemen van alle noodzakelijke stappen om zichzelf te verdedigen. Dit betekent niet dat de oefening op handen is. In mijn ervaring begint de voorbereiding voor een oefening als deze, minstens 12 maanden voordat deze wordt uitgevoerd. Dit is een waarschuwing die het Westen maar beter in acht kan nemen. Poetin bluft niet.

Ik plaats hier twee recente podcasts – het gesprek van vandaag met de rechter en het gesprek van afgelopen vrijdag met Nima. Veel plezier.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

De 3 oorlogen van de ApocalypsVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPolitiek Westen lijkt zich terug te trekken na Russische nucleaire waarschuwing
Volgend artikelIn ongenade gevallen ex-CNN presentator Chris Cuomo geeft nu toe dat hij dagelijks Ivermectine neemt – weigert zich te verontschuldigen voor het beschimpen van mensen die de experimentele injectie niet namen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. Het vuile, Gore Westen (usa / nato- bende) dat oh zo graag Rusland op de knieën wil zien te krijgen. En dat gaat ze gelukkig nooit lukken. De politiek in het zgn democratische Westen is die van liegen en bedriegen. Niet alleen naar Rusland, maar ook naar de eigen bevolking. Het aantal doofpotten is niet meer te tellen. Ik walg van deze incompetente politici, die niets, maar dan ook niets voor het eigen volk over hebben en alleen de bevelen van de globalistische organisaties, en de schoften in usa/Israël uitvoeren. Ook Gaza is zoiets, waar de hypocriete reacties van het Westen vanaf druipen. Wat een walgelijke bende, die het verdommen om hun nederlaag te erkennen en te zoeken naar een politieke oplossing voor de ellende die ze zelf veroorzaakt hebben. Had die vuile terreurorganisatie, die nato heet, nie5 naar het oosten uitgebreid, dan was er niets gebeurt. Maar de échte karretrekkers in usa willen de olie, gas en overige rijke grondstoffen van Rusland. Nog meer dollars, nog meer macht. Mijn moeder zei vroeger al: iedere oorlog is een bankiersoorlog. Dat hoge dividend uit de militaire rotzooi industrie, dat lokt toch zo….
  En of er dan honderduizenden of miljoenen doden vallen, dat interesseert die schoften niets. En de usa schoothondjes in Europa luisteren heel goed naar de usa baasjes. Woef! Streef verdomme naar vrede, dan zouden die gasten iets nuttigs doen.

  • Mensen die het discours hebben meegemaakt ten tijde van Reagan en Teacher, in België de demagogie van Guy Verhofstadt en het evangelie van de liberalen over de Vrijheid en de aandelenkoersen op de beurs, hebben gezien hoe onze samenleving in de klauwen is terecht gekomen van de kapitaalmarkten. Onze politiekers schieten in een kramp als een opmerking wordt gemaakt over de Joden. Van de Amerikanen wordt alles gegoeilijkd en geprezen. Onze media zijn in handen van miljardairs. De berichtgeving is vals, leugenachtig, éénzijdig, hitserij. Ze hebben een moloch gecreëerd die de burger onder de duim moet houden: hun Europa. Ik heb 30 jaar gehoopt op een samenwerking Europa-Rusland. We hebben gezien hoe ze onze samenlevingen aan het vernietigen zijn: het liberalisme.

  • Wij zeggen het altijd heel netjes. Maar ik denk dat je gelijk hebt door gewoon ongezouten je mening te geven.
   Als we netjes onze mening geven worden we ook netjes bedrogen door de westerse elite met hun politieke meelopers.
   Misschien dat op jouw manier langzaam duidelijk wordt dat steeds meer mensen (ook in eigen kringen) de hypocrieten steeds meer uitkotsen.

  • Biden announces another 400 million in weapons to Ukraine. This is madness, to say nothing it is squeezing the hell out of US taxpayers……Putin needs to level Kiev to the ground, and hit every access point where this garbage is coming in.

  • Ik heb bewondering voor de gecontroleerde koelbloedigheid van Rusland in de huidige storm van provocaties van Het Westen. Rusland & China laten Het Westen janken, springen en schreeuwen, maar houden zich in. Het Westen is eindigend en trap dus niet in meedoen waarin zij nog excelleren: oorlog maken. Kan je u voorstellen dat dit nog tien jaar aanhoudt?

   • Ze zullen goud gedekte valuta invoeren…en op die dag is de westersevaluta toiletpapier!!!! Spaar dus zoveel mogelijk in echt goud en zilver… bitcoins bestaan niet het is PONZI software en zullen net als de fiches in een casino uiteindelijk niet inwisselbaar blijken!

  • Dat hebben ze heel goed, maar jij lag te slapen. In de eerste week werd alle niet mobiele legerinfrastructuur van Oekiland vernietigd. In enkele weken hadden ze de Oekis aan de onderhandelingstafel. Dat ging door bemoeienissen van de NAVO (o.a. Boris Clitoris Johnson) van tafel.

   In het vervolg van de oorlog werd het grootste deel van het oorspronkelijke militair materieel van 404 uitgeschakeld. Dat werd vervangen door enorme hoeveelheden Soviet materieel uit Oost-Europa. Ook dat is goeddeels vernietigd. Dan werd een derde leger ingericht met NAVO materieel wat veel tijd nam waardoor de Oeki voorjaarsaanval van 2023 lang op zich liet wachten. Die aanval werd volledig gesmoord en in de pan gehakt. Het meeste materieel van dat derde leger is nu ook grotendeels klaar voor de oud ijzer boer.

   Dan wat het menselijk kapitaal betreft: Minstens 600.000 Banderasten zijn naar de eeuwige jachtvelden verdwenen om Stepan gezelschap te houden en minstens zovele zijn ernstig gewond. Duizenden buitenlandse strijdkrachten hebben ook al het leven gelaten en het Westen zit met een enorm tekort aan materieel, munitie en kan vrijwel niets meer leveren terwijl er ook geen soldaten meer over zijn om met de wapens die eventueel arriveren iets te kunnen doen.

   Noem jij dat maar “niet laten zien wat ze kunnen”.

 2. Het kwaad regeert in de hoogste top.
  Dat er geen vredesonderhandelingen komen heeft imo te maken met het feit dat politici onschendbaar zijn en immuniteit genieten, hetgeen hen vrijwaard om gruwelijke misdaden te plegen, zonder op vrede aan te hoeven sturen. Deze Priviledge Powers lopen vrij rond! Ik zag afgelopen zondag in het programma ‘Buitenhof’ nog een trotse massa moordenaar zitten! Mede verantwoordelijk voor duizenden onschuldige doden in Irak.

  .

 3. Nogwat random ideetjes van het wep

  7 May, 2024 13:05
  HomeRussia & FSU
  Russian MP proposes state-run dating service
  Vitaly Milonov has suggested using the government’s Gosuslugi digital platform to help citizens find a romantic partner

  Eerste roluit in de nieuwe gebieden ?

  Stel je voor dat ze dit in nederland zouden doen?
  In de blauwe envelope een romantisch foldertje bijgesloten ?
  En bij het verlengen van de zorgpolis want ziekenfonds collaboreerd
  En de afvalstoffen belasting ….

 4. 8 mei – Wankelend op de rand van een nucleaire oorlog

  De lamestream-media bagatelliseren het gevaar.

  Scott Ritter zegt dat het Oekraïense leger uiteenvalt en dat de NAVO in paniek raakt. Groot-Brittannië en Frankrijk praten over het sturen van versterkingen en raketten die diep Rusland kunnen binnendringen. Rusland heeft gezegd dat het zal terugslaan met strategische kernwapens gericht op hun hoofdsteden!

  Scott Ritter Dire Warning: “Nucleaire crisis dreigt – Rusland bereidt zich voor op het ondenkbare in Oekraïne”

  https://www.youtube.com/watch?v=QAF5zQXv9z4

  Scott Ritter: Poetins inauguratie was het begin van de laatste fase van Ruslands zuivering van kwaadaardige westerse invloed

  “Deze keer was het anders”, zei voormalig inlichtingenofficier van het Amerikaanse Korps Mariniers, Scott Ritter, tegen Spoetnik, in commentaar op de inauguratie van Vladimir Poetin voor een vijfde termijn als president van Rusland dinsdag. >>>

  https://www.henrymakow.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in