Pixabay

Het aanhoudende aardgastekort in Europa is al erg, maar zal nog erger worden, vooral nu de winter nadert, en toch is dat niet het ergste nieuws. De tekorten kunnen zo groot worden dat het continent de komende maanden op het punt staat een voedselcrisis te krijgen, aldus een dinsdag gepubliceerd rapport, bericht JD Heyes.

“Energiecrisissen beïnvloeden bijna elk aspect van ons leven, en dat geldt in het bijzonder voor de voedselmarkten, waarbij de voedselproductie volgend jaar naar verwachting ernstig bedreigd zal worden,” meldt nieuwssite OilPrice.com, alvorens uit te leggen waarom de voedselproductie zal worden getroffen.

“Ongeveer 70 procent van de productiekosten van kunstmest is uitsluitend afhankelijk van de prijs van aardgas, en naarmate de energieprijs stijgt, stijgen ook de kosten voor het maken en verplaatsen van voedsel”, aldus de samenvatting van het rapport. “Tegelijkertijd hebben de inval van Rusland in Oekraïne en de dreigementen van Poetin dat Rusland de graanexportroutes zal wijzigen, de onzekerheid op de voedselmarkten alleen maar vergroot.”

Een energiecrisis is eigenlijk “een crisis van alles”, aangezien moderne economieën letterlijk draaien op fossiele brandstoffen en, in veel mindere mate, andere “groene” vormen van energie – zonder die brandstoffen gaan economieën failliet, en als dat gebeurt, komt de voedselproductie tot stilstand. Erger nog, hongerige bevolkingen raken zeer snel geïrriteerd, en regeringen hebben het moeilijk om de rust te bewaren en het geweld de kop in te drukken.

Het rapport zegt verder dat mensen over de hele wereld al twee jaar lang via inflatie de gevolgen van energietekorten ondervinden, maar toen de energiesituatie nijpender werd door de invasie van Rusland en de oorlog van Joe Biden tegen de Amerikaanse energieproductie, schoot de inflatie omhoog. In de VS bleek uit deze week gepubliceerde overheidsgegevens dat de kerninflatie in augustus opnieuw is gestegen, en de totale inflatie blijft boven de 8,5%.

  Hiroshima, Nagasaki, Russisch Roulette

Het rapport merkt ook op dat de wereldwijde landbouwindustrie, vooral in Europa en de VS, al maandenlang waarschuwt voor komende voedseltekorten, vooral in verband met de dalende export van olie en aardgas. De industrie heeft aangegeven dat de voedselproductie volgend jaar ernstig zal worden beïnvloed – zelfs tot het punt dat er grote tekorten zullen ontstaan, op welk punt landen die normaal gesproken een grote hoeveelheid voedsel exporteren waarschijnlijk zullen besluiten om wat ze produceren voor zichzelf te houden, wat het meest logisch is.

OilPrice.com voegt eraan toe dat er ook een oorlog is tegen de kunstmestproductie:

Industriële NPK-meststoffen (zo genoemd naar hun samenstelling van stikstof-, fosfor- en kaliumoxide) zijn sterk afhankelijk van de aardgasvoorziening. Ongeveer 70 procent van de kosten van kunstmestproductie zijn uitsluitend afhankelijk van de prijs van aardgas, dat in grote hoeveelheden wordt gebruikt om de ammoniakfosfaatslurries te maken die tot kunstmest worden verwerkt. Volgens de CRU Group verliezen Europese kunstmestproducenten in de regio momenteel ongeveer 2000 dollar per ton geproduceerde ammoniak. Terwijl Rusland de toevoer van aardgas naar Europa stopzette en vervolgens voor onbepaalde tijd stopzette, waardoor de gasprijzen de pan uit rezen, heeft de meststoffensector van het continent maar liefst 70 procent van zijn productiecapaciteit stilgelegd.

“Dit is een enorm beangstigend cijfer. Commerciële kunstmest speelt een essentiële rol in 40 tot 60 procent van de wereldvoedselproductie. Tenzij u uw eigen voedsel kweekt of bij een naar patchoeli-geurende coöperatie koopt, is het waarschijnlijk dat de meeste van uw basisvoedingsmiddelen volledig afhankelijk zijn van NPK,” voegt het rapport eraan toe.

  Westerse media gebruiken de dood van een Russische dissident om het falen van het Oekraïense leger te verhullen

Erger nog, Rusland en Oekraïne zijn goed voor het leeuwendeel van de graanexport naar regio’s als Afrika bezuiden de Sahara, en door de aanhoudende oorlog is de graanproductie en de graanexport beïnvloed. Zelfs als de oorlog vandaag zou eindigen – en dat is niet het geval – zullen er nog minstens een jaar lang aanzienlijke tekorten zijn aan graan en andere voedingsmiddelen die normaal gesproken in dat deel van de wereld worden geproduceerd.

De wereld staat op het punt een uiterst gevaarlijke fase in te gaan: hongerige mensen zullen in opstand komen, wat het vuur van de Derde Wereldoorlog zou kunnen aanwakkeren.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

HONGERSNOOD DOSSIER

Ze gaan ons uithongeren en doodvriezenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet aantal onverwachte sterfgevallen stijgt in heel Europa
Volgend artikelPost mortem onderzoek van witte strengen in het bloed van een overledene: Het lijkt alsof het groeit
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Met Covid is het de “wereld elite “ niet gelukt.
  Met een “ beetje hulp “ van Putin lukt het ze wel.
  ARMOEDE‼️
  Je roept gewoon dat je geen gas meer van Putin wilt.
  Je sluit gewoon je eiegen welvaart af…
  Ja oorlog is lelijk maar jij URSELA hebt ook nooit de moeite genomen om eens met Putin te praten.
  Je gilt gewoon keihard tegen een maffia baas die voorheen komiek was dat hij op jou kan rekenen, oj Urfsela NAMENS WIE❓
  Dat zegt de blauw gele Koningin van Europa zomaar gewoon op een namiddag.
  En hiermee vernietigd ze heel het naoorlogse met veel bloed zweet en tranen opgebouwde Europa.

  Wie denkt ze wel dat ze is een mislukte gynaecoloog die in Duitsland in de politiek wel een leuk baantje “een mislukt oorlogsminister” was.
  Waarom komt de opstand die beschreven wordt in dt artikel zo laat pas bij echte honger, en roverbenden de straat op zullen gaan. WAAROM ZIEN DE NEDERLANDERS/ EUROPEANEN DIT NIET
  Terwijl we het nu al aan zien komen….

  Zou deze ontwikkeling de reden zijn dat de covid crisis nu opeens over/ verdwenen is/ dan heb ik nog hoop voor de boeren.
  BOEREN HOU VOL we krijgen jullie op korte termijn hard nodig.
  Ga verkopen “ langs de weg”, melk en alle producten die jullie produceren. ❗️Maak a.u.b. Nog meer kaas en boter. En andere melk producten…
  In WO 2 waren er ook voedsel tochten vanuit de steden naar de noord oostpolder en gebieden waar boeren waren en ruilden de mensen kostbaarheden voor voedsel.
  En nu dit beeld weer dreigt te ontstaan … En wij “ we staan erbij en keken ernaar” want van avond gaan we weer lekker met een paar pilletjes naar een dance avond om ons gehoor te laten verpesten.
  Soms vraag ik mezelf wel eens af, ben ik nou gek?

 2. Zolang voedselproductie wordt gebruikt productie bio diesel en ethanol—benzine
  Zullen de uitgehongerde Afrikanen onze kant opkomen, stel je voor het westen is zo decadent dat ze eten voeren aan hun auto’s

 3. Geachte redactie,

  Veel Europese regeringen willen Poetin in zijn portemonnee raken en leggen daarom Rusland constant sancties op. De consequenties dragen wij overigens, niet de westerse machthebbers, want zij hebben/verdienen/krijgen geld genoeg. Ergo, om één persoon te ‘straffen’, moeten hiervoor ruim 400 miljoen Europeanen financieel bloeden. Met ‘dank’ aan onze regeringen, die niets om hun eigen volk geven. Tijd voor regeringswisselingen! Niet goedschiks, dan maar kwaadschiks.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in