DonkeyHotey /Wikimedia / (CC BY-SA 2.0 DEED)

Het is ondubbelzinnig duidelijk dat als Frankrijk of een ander NAVO-lid gevechtstroepen naar Oekraïne stuurt, die troepen het doelwit zullen worden van Russische vuurkracht en gedood zullen worden, schrijft Strategic Culture Foundation.

In dat geval wordt de proxy-oorlog in Oekraïne een totale oorlog tussen de door de VS geleide NAVO-alliantie en Rusland. Dan is de Derde Wereldoorlog begonnen, die naar alle waarschijnlijkheid onverbiddelijk leidt tot een nucleaire vuurzee.

Iedereen die dat traject wil volgen is verachtelijk en crimineel. Stap op, meneer Macron.

Deze narcistische wannabe Napoleon is al een paar weken aan het pushen sinds hij op 26 februari gastheer was van een conferentie over Oekraïne in Parijs, toen hij publiekelijk begon te spelen met het idee om NAVO-troepen naar Oekraïne te sturen om Rusland te bestrijden.

Deze week meldde de Russische chef van de buitenlandse inlichtingendienst, Sergei Naryshkin, dat een contingent van 2000 Franse militairen zich aan het voorbereiden was om zich in het conflict in Oekraïne te mengen.

De Franse militaire bevelhebbers verwierpen de bewering van de Russische inlichtingendienst heftig en bestempelden het als een “onverantwoordelijke provocatie.”

Wie is hier nu eigenlijk aan het provoceren?

De vermeende Franse inzet is in overeenstemming met de krankzinnige en oorlogszuchtige retoriek van de Franse president Emmanuel Macron van de afgelopen drie weken, waarin hij zinspeelde op het sturen van troepen en op het hebben van “geen rode lijnen” om ervoor te zorgen dat Rusland de oorlog in Oekraïne niet wint.

Macron – als een puberaal figuur – heeft ook andere Europese leiders, met name zijn Duitse tegenhanger, uitgescholden over het niet zijn van “lafaards” als het gaat om het steunen van Oekraïne.

Laten we duidelijk zijn. NAVO-soldaten en -wapens zijn al in Oekraïne sinds de door de CIA gesteunde staatsgreep in Kiev in 2014, waarbij een Rusland-hatend neonazi-regime werd geïnstalleerd. De NAVO proxy-oorlog is al meer dan tien jaar gericht tegen Rusland en doodde meer dan 10.000 etnische Russische burgers tijdens een low-intensity aanvalsoorlog in het voormalige Oost-Oekraïne. Die agressie werd uiteindelijk tegengegaan toen Russische troepen op 24 februari 2022 in Oekraïne ingrepen.

  15.000 actieve Poolse troepen aan het front in Oekraïne!

De inzet van NAVO-gevechtsbataljons op het terrein brengt het conflict echter op de drempel van een totale oorlog. En Monsieur Macron lijkt bereid te zijn om die stap te zetten (terwijl hij de leiding heeft vanuit zijn pluchen leren leunstoel in het Elysée-paleis en een glas cognac achterover slaat, bien sûr).

De Russische president Vladimir Poetin heeft bij verschillende gelegenheden gezegd – en de laatste keer vorige week – dat als Rusland existentieel bedreigd wordt, zelfs met conventionele wapens, het land zich het recht voorbehoudt om kernwapens te gebruiken ter verdediging. Poetin waarschuwde dat kernwapens er zijn om gebruikt te worden. De Russische doctrine voor een mogelijke nucleaire oorlog is goed gedefinieerd en bestaat al lang. Poetin is niet aan het sabelratelen zoals de Westerse media domweg doen voorkomen. Hij herinnert potentiële vijanden slechts aan de ultieme realiteit.

Gezien de enorme belangen die op het spel staan, kan het verbijsterend lijken dat de Franse Macron blijft praten over de mogelijkheid om Franse en andere NAVO-troepen in te zetten om te vechten in Oekraïne.

Wat bezielt het Franse staatshoofd om zulke grove toespelingen te maken?

Allereerst moet worden opgemerkt dat dergelijke militaire contingenten vanuit een objectief militair oogpunt onzinnig zijn. De inzet van 2.000 Franse troepen zou niets veranderen op het slagveld. Ze zouden binnen twee dagen vernietigd worden, zoals de Amerikaanse militaire analist Scott Ritter opmerkt.

Het risico is dat de slachtoffers die Frankrijk zou lijden, andere NAVO-leden ertoe zou aanzetten om met grotere aantallen en meer vuurkracht in te grijpen. Dat zou leiden tot een spiraalvormige escalatie naar een totale nucleaire oorlog. Naast Frankrijk lijken ook de Polen en Baltische staten enthousiast om gevechtseenheden te sturen.

Vanuit militair oogpunt heeft de Franse militaire contingentie dus geen zin, tenzij het bijbedoeling is om escalatie uit te lokken. Met andere woorden, de Franse gevechtsgroep wordt bewust naar voren geschoven als een offerlam om als struikeldraad te dienen voor een volledige NAVO-mobilisatie voor oorlog.

Er zijn nog andere factoren die meegewogen moeten worden bij de beoordeling van Macrons machoïsme. Een daarvan is de suggestie dat hij bluft over een grotere militaire betrokkenheid alleen als middel om zijn persoonlijke onderhandelingspositie ten opzichte van Moskou te versterken in een poging om een politieke oplossing te vinden voor het conflict in Oekraïne.

  NBC-verslaggever gaat naar de Krim en schokt de kijkers door de waarheid te vertellen

Macron heeft misschien de steun van de kleinere Russofobe NAVO-landen zoals Polen en de Baltische staten voor zijn retoriek over militaire inzet. Maar hij lijkt de grotere NAVO-leden tegen zich in het harnas te hebben gejaagd. De Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Duitsland hebben Macrons voorstellen afgewezen.

Dat suggereert opnieuw dat Macron zich op de borst klopt in een poging om zichzelf op te werpen als een soort gesprekspartner van Poetin om te onderhandelen over een akkoord over Oekraïne. Een deal die hij vervolgens kan proberen uit te melken voor zijn eigen politieke glorie als “vredestichter”.

Bedenk dat Macron zich in de beginfase van het conflict opwierp als een soort “Poetin-whisperer”.

Een andere factor zijn de komende Europese Parlementsverkiezingen in juni. Macron en andere establishmentpolitici en -partijen bereiden zich voor op een hevig electoraal verzet van kiezers in de hele Europese Unie die woedend zijn om een hele reeks redenen. De steun van de EU aan de zinloze oorlog in Oekraïne heeft een enorme tol geëist van de Europese industrieën, bedrijven, boeren, werknemers en publieke diensten.

De absurde ironie is dat Macron, Scholz, Rutte, Von der Leyen, Borrell, enzovoort, beweren dat ze van Europa een wereldmacht willen maken. In werkelijkheid hebben ze Europa vernietigd in hun abjecte dienstbaarheid aan het Amerikaanse imperialisme. Voor Washington is de ondergang van de Europese economie een strategische kans om de Amerikaanse hegemonie weer op te bouwen en de dollar als wereldmunt te behouden.

Zoals we vorige week in ons hoofdartikel bespraken, heeft Macron ook te maken met de schande en de klap voor zijn ego van een groot aantal Afrikaanse landen die de arrogante opvattingen over het Franse neokolonialisme verwerpen.

Bovendien probeert Macron ongetwijfeld af te leiden van de welig tierende binnenlandse economische en politieke problemen door te praten over een oorlog in Oekraïne met Rusland. Dit is een wanhopige manoeuvre van een wanhopige politicus. En niet alleen Macron ligt mogelijk onder vuur. Het hele Europese politieke establishment zal verantwoording moeten afleggen voor het feit dat het het continent naar een bloedig en verspillend moeras in Oekraïne heeft geleid.

  Het komende einde van de Amerikaanse hegemonie: Elektrische tanks voor het klimaat!

Dat brengt ons bij een andere cruciale factor. De NAVO-proxy-oorlog in Oekraïne is een debacle op gigantische schaal. De eerdere nederlaag en schande van het vluchten uit Afghanistan in 2021 zal in vergelijking daarmee een picknick lijken. De hele geloofwaardigheid van de NAVO dreigt onherstelbaar in elkaar te storten door de dreigende nederlaag in Oekraïne door toedoen van Rusland.

Zelfs Macron zelf vreest naar verluidt dat het regime in Kiev zeer snel zou kunnen imploderen. Daarom heeft het geen zin om te overwegen NAVO-troepen in te zetten om een metaforisch gezonken schip te bergen.

Samenvattend kunnen we concluderen dat Macrons oorlogszuchtige gok een bluf is. Een duivelse en gestoorde ook. Hij bluft om zich voor te doen als een soort grote Europese leider en om zijn falende autoriteit onder Franse en Europese burgers op te poetsen.

Het echte gevaar is dat bluffen en doen alsof tot onbedoelde gevolgen kan leiden. Macron en arrogante NAVO-elites kunnen denken dat ze een spelletje kunnen spelen met Rusland, door de dreiging van troepeninzet in Oekraïne te gebruiken om Moskou te intimideren of om zichzelf stoer te laten lijken.

Het onvergeeflijke probleem met deze poppenkast is dat Macron en zijn soortgenoten gokken op wereldvrede en de toekomst van de planeet op basis van hun kleinzielige politieke ego’s.

Macron is als een pokerspeler die inzet op basis van kaarten die hij niet heeft.

Hij daagt Rusland uit met niets anders dan zijn te grote ego. Maar de megalomane Franse poedel zal merken dat Rusland niet bluft.

https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Macron onvermurwbaar in oorlogsdreiging tegen Poetin: Rusland mag geen ‘existentiële’ oorlog in Oekraïne winnen, “we mogen niet zwak zijn”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet is oorlog: De echte gehaktmolen begint nu
Volgend artikelPoetin bevestigt: “De daders verplaatsten zich naar Oekraïne waar hun opvang werd voorbereid – Volledige toespraak Poetin
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. Niet alleen wat deze klein homo zegt maar wat denkt men van de Duitsers hun oorlogsretoriek kan je 5 mijl tegen de wind in ruiken, wat een stelletje idiote politici storten de Duitse bevolking daarmee de Nederlandse in hetzelfde patroon als de 1e WO waar Nederland gelukkig neutraal in stonden maar idioot veel Belgische burgers asiel gaven, 2e WO was andere koek maar de bedoeling was hetzelfde Rusland leegroven was toen het devies, ach ze leren het nooit.

  “Er bestaat geen goedmoediger, maar ook geen lichtgeloviger volk dan het Duitse. Ik hoefde nooit verdeeldheid onder hen te zaaien. Ik hoefde alleen maar mijn netten te spannen en ze liepen er als schuw wild in. Onderling hebben ze elkaar gewurgd, en ze dachten hun plicht te doen. Er is geen dwazer volk op aarde. Geen leugen kan grof genoeg bedacht worden: de Duitsers geloven hem. Om een leuze, die men hen gaf, vervolgden ze hun eigen landgenoten met grotere verbittering dan hun werkelijke vijanden.”

  – Napoleon Bonaparte

  • tja die is ook maar aan een triest einde gekomen…de vernederingen waren ontelbaar..en dan zo de eeuwigheid in.. zijn grote bakkes eindigde in mineur..Pfffff😶‍🌫️

   • Raphaël Vangestel maart 23, 2024 Bij 16:51

    Napoleon was óók een vrijmetselaar met grootheidswaanzin Raphaël enfin hij bracht ook goede dingen in de toenmalige Nederlandse samenleving bijv. de naamgeving.

 2. Men kan er zeker van zijn dat Macron een einde wil maken aan het geduld van Poetin en een grote oorlog wil uitlokken in opdracht van de bankiers waar hij nauw bij betrokken is.
  Wat ik verwacht is dat de Russen nog steeds geen buitenproportionele reacties zullen laten zien en maar net genoeg kracht zullen gebruiken om opmars van de tegenstanders staande te houden en op deze manier hun uitputtingsslag voort te zetten.
  Voor Rusland is dit een defensieve operatie in tegenstelling tot het westen die Rusland willen opdelen, innemen en leegroven.

 3. De geschiedenis leert ons wat te verwachten is van Frankrijk…..Niets. De arme soldaten die naar Oekraine gaan kunnen zich in de grond bij hun voorouders voegen. Hoe dom kan een mens zijn om zich te laten afslachten voor idioten zoals een Macron.

 4. Frankrijk reeds een verloren moslimstaat?

  Of de studenten ook daadwerkelijk zo geschokt zullen zijn, is echter maar de vraag. Hoewel Frankrijk al enige tijd niet meer door een grote aanslag is getroffen, vinden er namelijk wel talloze kleinere ‘aanslagen’ plaats in de vorm van schiet- en steekpartijen, grootschalige vernielingen en andere geweldplegingen, zoals berovingen, aanrandingen en verkrachtingen. Al 4 jaar geleden vond er volgens de statistieken iedere 44 seconden een daad van (grof) migrantengeweld in Frankrijk plaats.

  Dat is al zoveel jaar de dagelijkse praktijk die almaar erger wordt, en die tal van banlieues in islamitische migranten-no go zones heeft veranderd, dat Frankrijk al enkele jaren geleden door de ambassadeur in Zweden ‘reeds een moslimstaat’ werd genoemd. Daar gaat een vorig jaar aangekondigde maatregel dat criminele migranten voortaan het land kunnen worden uitgezet, vermoedelijk niets meer aan veranderen.

  – Xander

 5. Adriaan W. ze worden het land uitgewezen , maar 4 jaar later zijn ze er nog.
  en ze worden nog onderhouden ook.
  maar nu is er een breuk tussen Frankrijk en de herkomst van deze personen.
  ze vliegen overal buiten in die landen , het is gedaan met stelen van hun goederen .
  en nu dreigt Frankijk onze spaarcenten te beroven onze rekening te plunderen enkel voor hun schandalig loon te betalen.
  ik ben op zoek naar een uitweg want ik woon in Frankrijk , iemand een tip dat is steeds welkom.

  • Kaliningrad. Niet ver weg, vriendelijke bevolking, west-europees klimaat, en woon je toch in Rusland. Alle voordelen zonder de nadelen. Vanzelfsprekend wel Russisch en Cyrillisch leren…

 6. Hart vasthouden voor de olympische spelen ergens in juli-augustus 2024 ? Een bloedhete zomer in aantocht ? De wereld is compleet gek en waanzinnig geworden en ligt straks volledig in as en puin sinds het aantreden van die oude demente overzeese oorlogsgek en zijn bloeddorstige oorlogsvampiers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in