De protesten van honderdduizenden in Frankrijk tegen verplichte vaccinatie en vaccinatiekaarten zijn een verrassing. Dat zegt filosoof Gaspard Koenig in een interview. Normaal gezien zijn er volgens hem geen demonstraties tijdens de vakantie. Hij waarschuwt voor de gevolgen van politieke onwetendheid ten aanzien van de protesten, schrijft de.rt.com.

“Er smeult een burgeroorlog in Frankrijk” – zo drastisch beoordeelt de Franse filosoof Gaspard Koenig de situatie in zijn land. “Mensen zijn nog steeds aan het debatteren en protesteren.” Koenig zegt dit in een interview met het Zwitserse weekblad Die Weltwoche, gepubliceerd in het huidige nummer van 12 augustus. Daarin bespreekt hij de situatie in Frankrijk in het licht van de toenemende protesten tegen het Coronabeleid van Parijs.

Koenig wordt beschouwd als een liberale filosoof en richtte in 2013 de denktank “Génération Libre” op. Hij heeft romans en essays geschreven en was ook een tijdlang speechschrijver voor Christine Lagarde toen zij de Franse minister van Economie was. Zijn laatste boek “La fin de l’individu” (“Het einde van het individu“) zal binnenkort in het Duits verschijnen.

In het interview noemt hij de inenting en de gezondheidskaart (“passe sanitaire”) die in Frankrijk worden opgelegd een “dwaasheid”.

Mensen geloven erin als in een talisman. Wie gevaccineerd is, loopt weinig risico, maar blijft besmettelijk. Toch doen mensen alsof de ID-kaart de verspreiding van het virus kan stoppen. De invoering ervan staat niet in verhouding tot de schade die het veroorzaakt.

Het gaat erom het gedrag van mensen te controleren en te reguleren en hen te dwingen zich te laten vaccineren, aldus Koenig. Degenen die dat niet willen, zouden “nog meer in opstand komen” tegen deze wet, die niet te handhaven is. De filosoof zegt over de protesten: “Er suddert een burgeroorlog in Frankrijk.”

“Gezondheidspaspoort” als sleutel tot totalitaire toekomst

  Klokkenluiders: Facebook onderdrukt feiten die mensen kunnen weerhouden van vaccinatie

Hij zegt dat de staat zich van zijn taak heeft gekweten door het aanbod te doen zich te laten vaccineren. De politiek moet de burgers beschermen tegen bedreigingen van buitenaf, maar niet tegen zichzelf, benadrukt Koenig. “Degenen die zich niet laten vaccineren, moeten de gevolgen aanvaarden. Voor jongeren is het risico te rechtvaardigen, en dat geldt ook voor de samenleving als geheel, althans zolang de intensive care-afdelingen niet overvol zijn”.

Kudde-immuniteit is te bereiken “door het virus te laten circuleren”. In de ogen van de filosoof is het Franse gezondheidspaspoort een “vernedering”.

Het wijst op een totalitaire toekomst en sociale orde die ik verwerp. Ik wil mijn paspoort niet tevoorschijn hoeven te halen om een biertje te drinken.

Koenig is het niet eens met degenen die denken dat de maatregelen slechts tijdelijk zijn voor de duur van de pandemie: “Dergelijke maatregelen worden nooit teruggedraaid. Het juridische arsenaal voor terrorismebestrijding is ook nog steeds van kracht.”

Tegelijkertijd is hij van mening dat “de passie van de Fransen voor vrijheid levend is. De demonstraties bewijzen het.” Honderdduizenden hebben hieraan naar verluidt deelgenomen. Koenig wijst erop dat de Fransen meestal protesteren voor meer geld en tegen hervormingen – maar meestal niet tijdens de zomervakantie.

“Het is een kwestie van waardigheid”

Nu engageren mensen zich voor de vrijheid. 160.000 demonstranten op verschillende zaterdagen in hartje zomer is sensationeel. Dit is nog nooit eerder gebeurd.

Een derde van de Franse burgers steunt de demonstraties, zegt hij. “Als ik dat zie, ben ik er trots op Fransman te zijn,” verklaart de filosoof. In het interview verzet hij zich tegen het gek verklaren van de geëngageerde burgers. Dat is “ondraaglijk,” zegt hij en hij wijst erop dat veel van de demonstranten zelf gevaccineerd zijn, maar tegen de vaccinatiepas zijn.

  WEF geeft toe dat ziekte X in 2025 zal uitbreken

“Het is voor hen een kwestie van waardigheid,” benadrukt Koenig, die waarschuwt: “Als zij door de schijnbaar gematigde, door rede gedreven regering als achterlijke dwazen beledigd blijven worden, zouden zij kunnen radicaliseren.” Er wordt nog steeds gedebatteerd en geprotesteerd, beklemtoont hij. De kwestie van de grondrechten staat op het spel, zegt hij. “Het feit dat de Fransen protesteren tegen het demoniseren en de bewaking is goed nieuws.”

Volgens eigen zeggen is de filosoof zelf ingeënt. Hij maakt momenteel een rondreis te paard door Frankrijk, waarbij hij met veel mensen in de steden en regio’s van het land spreekt. Daarbij boycot hij alle plaatsen en evenementen waar de inentingskaart moet worden getoond, zegt hij. “Ik ga graag naar de restaurants die de controleplicht niet respecteren en van de obers hulppolitieagenten maken. Zo was het ook tijdens de lockdown.”

Tegen de onwetendheid van de politiek

Als doel voor de protesten beschrijft hij: “Het gaat er nu om deze heilzame, gezonde beweging van verzet op een intelligente manier te structureren.” Koenig heeft de liberale beweging “Simple” gelanceerd, die zich vooral verzet tegen de bureaucratie in staat en maatschappij. De vrijheidsdrang van het volk wordt door geen enkele partij opgepakt, zegt hij. “Alle partijen vertegenwoordigen het autoritaire, verticale model. Niemand wil de relatie tussen de burger en de staat opnieuw vormgeven.”

Verwijzend naar zijn denktank en zijn verleden als beleidsadviseur van onder meer Lagarde, zegt Koenig:

Je kunt ministers adviseren – er gebeurt niets. Nu wil ik me niet beperken tot ideeën: Ik heb troepen nodig.

Hij zegt erop te rekenen dat de beweging die hij op gang heeft gebracht, “honderdduizenden sympathisanten” zal vinden om haar te steunen. Vooruitkijkend naar de presidentsverkiezingen van 2022 in Frankrijk, zegt hij: “Ik wil dat onze ideeën worden uitgevoerd. We zullen zien wie ze kan belichamen.”


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Reiner Fuellmich: “Onze onderdrukkers zijn zeer bange mensen”Volg Frontnieuws op Telegram

  Meer dan de helft van de sterfgevallen bij deze begrafenisondernemer zijn waarschijnlijk veroorzaakt door de COVID-vaccins
Vorig artikelBoze Canadezen bestormen vaccinatiecentrum – “Schaam jullie! Schaam je!
Volgend artikelHet IPCC Rapport & de Omslag van Covid naar Klimaat
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

23 REACTIES

 1. de Jonge hier, de schoenen reus, heeft zelf toegegeven dat het groene paspoort geen veiligheid biedt.
  En dat ze niet meer getest hoeven te worden dan, is omdat het draagvlak om je in te laten enten anders weg valt.

 2. Ach joh. Dat groene paspoort is straks al zn waarde weer kwijt zodra de bewijzen duidelijk richting gevaccineerden aanwijst. En dan wordt er uitgebreid uitgelegd dat ze veilig waren maar dat onderzoek heeft uitgewezen dat het tijdelijk is. Dus vervalt het paspoort en ga je naar hokje nr 3. Daar krijg je dan een nieuwe prik waar al gelijk bi aangekondigd zal worden dat wil hij veilig blijven wel elke 3 maanden teruf moet komen. Het lijkt allemaal een hard beleid maar we doen het uiteindelijk voor de hele wereld gezondheid toch? Hupla..weer een prik. Tot gauw weer ziens voor de follow-up prik voor de rest van je miserabele leven. Zombie nr 000123

  • ze kunnen vaccin-clubs oprichten alleen toegankelijk voor gevaccineerde . de polarisatie nog erger maken ….

   verdeel en heers

 3. Gisteren boodschappen gedaan met een gele speld op mijn borst; non gevacciné en onze kinderen waren bang dat er kwaadaardig op me gereageerd zou gaan worden. Dat is gelukkig geheel niet gebeurt en men deed heel normaal tegen me en soms kreeg ik zelfs een kleine glimlach. Er staat boven geschreven hier dat een paar honderd duizend mensen de straat op zijn gegaan de zaterdag en ik kan zeggen dat het zijn er een paar miljoen zijn in totaal, want ook in de wat kleinere steden staan de mensen op en zijn het zat wat er speelt. Een heel klein stadje bij ons verder op was half leeg en vertrokken naar een wat grotere stad 40 kilometer verderop om een vuist te maken. Wat me ook is opgevallen bij onze dokters-post waar vier huisartsen zitten, was gisteren maar 1 huisarts aanwezig en dat was een invaller en een pro prikker en dat op een maandag 1 van de drukste dagen van de week bij een huisartsenpost?? Heeft de rest geen prik gehad en kunnen ze daardoor niet meer werken? Heel bizar vond ik dat toen ik dit vernam, wat staat ons alle te wachten? Hoe zal straks de zorg voor ons zijn? De terassen zijn amper bevolkt van de cafeetjes of zelfs geheel leeg. Zomers zijn hier in onze streek heel veel buitenlanders waar de kleine stadjes en dorpjes afhankelijk van zijn en zie je hier meer buitenlanders rond lopen dan hier inwoners zijn. Nu zijn er duidelijk meer inwoners dan buitenlanders te bespeuren. Heel bizar ervaring is dit alles en je weet nu al dat er vele diep finacieel geraakt zijn hierdoor en straks zullen vele bordjes hangen; Dit bedrijf is kapot gemaakt door Macron en links zal dik tevree zijn, of dergelijke.
  Vele zullen hoop hebben straks met de nieuwe verkiesingen en ik zie Le Pen winnen. Want,,,.
  De stadjes waar de burgermeester een Le Pen aanhanger is die zullen het beter gaan doen dan de rest in Frankrijk en dat zie men nu al, want daar controleerd de politie geen terasjes en andere bedrijven worden met rust gelaten en daar kan je nu het beste gaan wonen als men van plan is te gaan verhuizen, daar kan je lekker op een terasje zitten en genieten van ene biertje of een wijntje en een lekkere stokbrood nuttigen. Daar is het oude normaal weer terug.
  Ik hoop wat er nu gaande is hier dat zich dat niet verspreid over heel de wereld. Ik gun dit geen 1 land. Op de dorpjes hier is het gelukkig rustig, maar hoe het afgaat lopen in de steden??? Ben bang dat Parijs straks letterlijk afgebroken gaat worden als de vrachtwagens chaufeurs alles gaan afzetten, ik vrees dan het ergste voor de Parijzenaren voor wat hen te wachten staat. Met wat er nu gaande is gaan de Fransen echt van doordraaien en dan is het uitkijken voor Macron en zijn bende. Straks twee keer feestdagen voor de Fransen? 14 Juli en ,,,,,,, vul de datum maar in. Laten we hopen dan men in Parijs het niet zover laat komen en de zaak netjes terug draait en de artsen en andere mensen weer zonder prik kunnen gaan werken en de terasjes weer vol komen te zitten en dat Frankrijk weer alle buitenlanders weer welkom heten. Maar vrees het ergste en ben blij dat ik in een heel klein dorpje woon en straks nog te eten heb.

  • ????dit moeten mensen meer doen ik was ook recalcitrant tijdens het mondkapje gedoe vanaf begin geen gedragen ik had wel dat speciale pasje dat ik wat onderdeden had met een WHO stempel erop (zelf gedownload stempel in PowerPoint gefroebeld) en boekje en pen pen me zodat als verzoeken je een kapje te dragen dan vraag ik of de desbetreffende persoon afgestudeerd is als arts en wijs hem naar art 1 en vraag hem naar zijn naam en vertelde deze persoon dat ik hem aangaf voor discriminatie ?1 keer slechts bij de Praxis overkomen daarna keken ze wel maar geen reactie ik deed het in mijn broek van het lachen stelletje schapen die in deze leugenachtige nazi overheid geloven.

  • Echt trots op Frankrijk dat ze demonstreren alsof (of eigenlijk: omdat) hun leven er vanaf hangt. Die Fransen doen tenminste wat, in tegenstelling tot de luie hollander.

   Maar ik heb frans bloed, en ik zal blijven protesteren tegen dit beleid, al moet ik er voor sterven. Suicide by cop is in elk geval humaner dan die walgelijke prik.

  • Ik heb heel mijn leven naar Frankrijk willen emigreren, vanaf dat ik 7 of 8 was…..en de keer dat ik er een huis ging kopen stortte alles in elkaar, de bank blokkeerde ineens de buitenlandse hypotheek omdat een paar Nederlandse politici uit het niets begonnen te praten over het afschaffen van de WAO. Mijn voorschot en een deel van mijn spaargeld waren daarmee verdampt, en nergens op terug kunnen vallen….ik heb op het punt gestaan om een van deze lui naar grazige weiden te sturen.

   Tot enige jaren geleden was Frankrijk mijn land, maar de import van moslims en het tuig uit Afrika maakt van het mooiste land ter wereld een smerig oord. Als er burgeroorlog komt wil ik graag helepen, maar enkel als er gelijk ook schoon schip word gemaakt met het moslim tuig.

   In 1574 is de stamvader van mijn famillie vertrokken uit Dole en naar Leiden verhuist, alwaar hij professor werd aan de universiteit van die plaats. Hij was Protestant of Calvinist, heeft enkele molens ontworpen en was druk met de berekening van de cirkel…..en zijn broer Katholiek…..die bleef in Frankrijk en werd arts, hij schreef het eerste boek over de behandeling van schotwonden.
   Geloof, cq de waanzin van anderen breekt famillies, breekt volkeren. Geloof, of wat daarvoor door moet gaan hoort achter de voordeur van het huis waar men dat wil uitoefenen. Maar niet verder.

   Een vriendin van me in Frankrijk , weduwe en 4 kinderen, had een zaak in de Dordogne, en door hard werken kon ze een tweede zaak openen. Toen kwam er een crisis, door lieden veroorzaakt om de zakken vol te laaien. De toeristen kwamen niet tot nauwelijks….. Haar tweede zaak in ging kapot en haar eerste zaak het jaar erop.
   Ze is na een berg ellende terug opgekrabbelt en heeft een zaak in Sarlat overgenomen van een bejaard stel, met een regeling. En nu, na enkele jaren keihard werken word ze door de eigen regering kapot gemaakt via de Corona waanzin. Hoeveel kan een mens hebben, enkel zorgen voor kinderen is al een dagtaak. Voor mij is zij symbool van Frankrijk, ze heeft anders maar ze is Marianne, strijdend om haar kinderen te kunnen voeden en kleden. De sporen van deze strijd zijn in haar gezicht te zien…

   …Als je me vraagt waarom ik met de Fransen mee zou vechten….

   Corona, ofwel Griep eigenlijk, die misbruikt word voor politieke doeleinden. Waarom hebben we eigenlijk politici? Om banken geld te geven en burgers uit te knijpen? Er horen in Europa soortelijke figuren aan touwen in bomen te hangen. En dat is de enige overgebleven weg, de rede is weg en de redelijkheid al helemaal.

   Frankrijk is HET mooiste land ter wereld, wie anders denkt heeft het niet gezien. Zowel de natuur als de gebouwen, de vergezichten en de geschiedenis die letterlijk overal tastbaar is….de geuren, de Cicaden in het zuiden, de zinderende warme stilte op de kalkplateau’s in hoogzomer, de rauwheid van de Savoie…een koele Pastis onder de Plantanen met 35 graden…met Frankrijk verliest de wereld de schoonheid die het leven aangenaam maakt. Geen ander land waar zoveel creativiteit heerst….het is een wereld op zichzelf en mijn hart jankt.

   Laat ons vechten om het leven in alle facetten te beschermen, want als de moslims of de afrikanen het gaan regelen word alles gesloopt, vernield en word alle cretiviteit weggevaagd. Als Frankrijk valt , dan valt de mens.

   Duchesne.

   • Ik woon in de Morvan een prachtig gebied vol met armen mensen die heel tevree zijn en nu strijdbaarder dan ooit en ze hebben niks meer te verliezen en mensen die niks meer te verliezen hebben die kan je als overheid vrezen. Een kennis van ons heeft pl min zeven jaar terug bij een boeren protest de belasting kantoor mee onder het gier gespoten wat ik een NLder niet zie doen en nu is het volk nog kwader dan ooit. We hebben net veel eten ingeslagen en we kunnen een hele lange tijd vooruit. Rijst, macronie, spagetie, vele boulionblokjes, magie, tomatensaus, vlees en vis in glazenpotten en blik, augurken in pot, plus groentes in blik enz, enz. Laat maar komen,,. Met 11 personen kunnen we 3 maanden, 2 grote gezonde maaltijden per dag nuttigen. Dadelijk nog 4 kilo wortels inwecken en vele grote cousetten met paprika en een grote emmer appels en we hebben nog meer als 3 maanden te eten en in de tuin staan nog pompoenen en vele coursetten en de tomaten komen er ook nog aan en dan hebben we de diepvries niet eens meegerekend. En we hebben genoeg kennis om evt de berm af te stropen voor heerlijke maaltijden. Laat maar komen de revolutie.

 4. beste schrijver, het is wel fijn als je nieuws wilt brengen met waarheidsgehalte, dat je dan ook de waarheid vertelt.
  Frankrijk is een land dat bij uitstek ook in de vakantie staakt. Lees 2014 in de zomervakantie werden hele wegen geblokkeerd ivm de pensioenleeftijd. Er was geen benzine of diesel te krijgen en vakantiegangers konden amper meer naar huis daardoor. Vakantie of geen vakantie. Ze leggen de boel plat.
  Door zo te beginnen met het betoog dat fransen niet in de vakantie demonstreren, maak je de rest gelijk ongeloofwaardig.

  Halve waarheden in artikelen maken wel dat ik me afvraag of ik dit nieuws nog wil volgen. Ik wil betrouwbaar nieuws en niet halve waarheden. Die lezen we al genoeg op de mainstream media

  • Ik denk dat de kans is dat de filosoof Gaspard Koenig jouw reactie leest zo goed als uitgesloten is.
   De beheerder hier plaatst het alleen maar na het ergens te zijn tegen gekomen.

   En als je geen benzine of diesel kan krijgen, dan kan je ook niet op vakantie.
   Zou dat er ook mee te maken kunnen hebben?

  • In de msm lees en hoor je geen halve waarheden meer. Het begrip ‘waarheid’ zegt hen niets. We horen slecht leugens. Hele doorzichtige en domme leugens. Op het schaamteloze af. Een slechte cabaretvoorstelling is nog vele malen beter. Een clownworld.

 5. Deze filosoof klinkt, in mijn oren, als een stropop van de overheid:
  Proberen de zaak te sussen en zo lang mogelijk te rekken, zodat er geen weg terug meer is.

  • Inderdaad, hij vertelt halve waarheden:

   “Alle partijen vertegenwoordigen het autoritaire, verticale model. Niemand wil de relatie tussen de burger en de staat opnieuw vormgeven.”

   Dit is ook niet waar, er zijn namelijk twee partijen in Frankrijk die wel degelijk voor een grote ommekeer staan.

   Dit zijn de UPR (upr.fr), opgericht en geleid door François Asselineau, die staat voor FREXIT, uit de E.U., de Euro, de NAVO en het Schengenverdrag. Bij zijn verkiezing belooft hij meteen artikel 50 te implementeren. Tot nu toe zijn de Fransen tè ongeïnformeerd geweest om zelfs maar op de hoogte te zijn van het bestaan van deze partij die al 14 jaar bestaat en voor de weinige stemmen die ze krijgen een werkelijk enorm betalend ledenbestand hebben.

   Een nieuwe partij is “Les Patriottes” opgericht in 2017 en geleid door Florian Philippot, een oud medewerker van mevrouw Le Pen, die zich gerealiseerd heeft dat het Front National gecontroleerde oppositie is die nooit en te nimmer de nodige veranderingen zal doorvoeren. Philippot is zelf ook erg actief bij de wekelijkse demonstraties zoals bv die voor het raam van minister Véran (Véreux) waar op potten en pannen geslagen wordt.

 6. https://youtu.be/9wTX3CGeOJ8
  Onze regering zijn één oorlog aan voorbereiden samen met elite. Corona en terroristen
  Afghanen raken massaal op de vlucht wat ze zelf gecreëerd hebben
  Mensen wordt wakker
  Het is niet alleen in Frankrijk
  Europa is failliet en ze willen één nieuwe wereldmacht
  Het is beter in Rusland en Belarus te wonen dan Europa

 7. Dit is de enige manier want dat moslimtuig zal nooit en te nimmer de eeuwenlange westerse cultuur accepteren hun cultuur is de enige ware en praten is geen optie. Dus dit ?⚰️ of dit??

 8. Soros is denk ik ook maar een pionnetje met heeel veel geld. Ik denk dat je een beetje hoger moet grijpen als je echt alles wilt aanpakken. Vele families daarvan wonen in Parijs. Dat zal denk ik ook de reden zijn dat Parijs zal vallen zoals Nostradamus heeft voorspeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in