© Unsplash

Verscheidene Franse steden zijn begonnen met het uitdelen van voedselbonnen aan de bevolking om de stijgende prijzen te compenseren, meldde de TV-zender France 2 maandag.

Volgens het bericht krijgen de burgers bonnen voor €5, €20 en €30. Tot nu toe hebben de stadsbesturen naar verluidt ongeveer 37 miljoen euro uitgegeven aan de uitgifte van coupons en certificaten, en aan andere maatregelen om de bevolking steun te verlenen, bericht RT.

Een document met een overzicht van de subsidies is nog niet goedgekeurd. De burgemeesterskantoren van sommige Franse steden hebben echter besloten op eigen houtje voedselbonnen in te voeren, zonder te wachten op een officieel besluit van de regering.

Het idee om voedselbonnen uit te delen aan huishoudens met een midden- en laag inkomen was voorgesteld door de Franse president Emmanuel Macron en werd al voor de presidentsverkiezingen besproken. Ongeveer 8 miljoen burgers zullen van het initiatief profiteren.

De inflatie is in Frankrijk aan het stijgen door de stijgende kosten van voedsel en energie. Deskundigen hebben gewaarschuwd dat de stijgende prijzen en de zwakke economische groei tot stagflatie in het land zouden kunnen leiden.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

HONGERSNOOD DOSSIER

Wat staat ons te wachten? De voedingsindustrie luidt de noodklok – hongersnood vanaf 2023 Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

  Peter Zeihan en het Einde van de Wereld
Vorig artikelHet is tijd om achterover te leunen, te ontspannen, en het verval van het Westen gade te slaan
Volgend artikel86% van het publiek weet meer over volksgezondheid dan de Canadese gezondheidsautoriteiten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

21 REACTIES

 1. De mensen afhankelijk maken van de overheid. Dat was het doel he. Slaven kweken.
  Zorg dat je zelf je eten kunt vinden. Je hebt de overheid niet nodig.
  Koop wildplukboeken als je nog geld hebt.
  Het Wildplukcompendium van de Kort bijvoorbeeld. Daar staat in welke wilde planten je voor langere tijd veilig kunt eten. Sommige kun je wel eten maar niet te lang, of alleen in een bepaald seizoen.
  Zo blijf je onafhankelijk, wat er ook gebeurt.

   • Ze zullen wel drogredenen en belastingen bedenken om het kweken van eigen groenten in te perken of zelfs volledig te verbieden: plantziektes, etc.

    • Precies dat.
     Daarbij is het zo dat wild plukbare groente er zijn zonder dat je ernaar hoeft om te kijken. Je groentetuin is het eerste wat wordt geplunderd (’s nachts) als er honger is. Dat gebeurt nu al.
     Dan moet je er een wacht bij zetten. Dan kun je toch maar beter weten wat wild plukbaar is toch?

  • En een boek eetbare paddestoelen, jammer dat deze maar een korte tijd geplukt kunnen worden maar je kan ze ook drogen.

 2. In Poland we had that too. In 1981 there was martial law introduced by communists in order to forcibly stop social unrests and close down Solidarity movement. I was a little kid, but I remember this very well. In that period people were granted “food coupons” with food limits printed on them, which were necessary to buy any food. Of course black market thrived, but the black market prices were different. People were joking: “why there are no fish sold in shops? in order to distract our attention from the lack of meat”… We know very well what having a communist government leads to. The West will learn that lesson too.

 3. Geen eten op het bord betekent opstand. Zelfs het braafste schaap zal in opstand komen. Krijgen we nu een herhaling van de jaren 40 = De Amsterdammers kwamen naar Friesland om eten. Gelukkig zijn wij al in Friesland….. Gelukkig zijn we al een beetje bejaard. Wij hoeven geen tig jaren ellende meer mee te maken, anders dan de kinderen van nu. We hebben medelijden met ze.

  • Kinderen groeien er wel in mee. Wat je zelf in je jeugd meemaakte was toch ook ‘normaal’?
   Wij oude mensen kunnen het wel aan. Hebben alles al meegemaakt. In mijn tijd kon je nog niet eens een elastiekje kopen of een kladblokje, zo arm. Je kreeg tien liter water per dag, in een emmertje ,want de kraan gebruiken was te duur.
   Het ergste is het m.i. voor de mensen van middelbare leeftijd, de meesten hebben alleen min of meer goede tijden meegemaakt zolang ze persoonlijk niet in de shit zaten tenminste. Die luxepaardjes zullen het verschrikkelijk moeilijk krijgen de komende jaren. En hun treurnis overgeven aan hun verwende kindertjes die ze niet kunnen leren van niets te leven want ze weten niet hoe dat moet.
   Wat ben ik nu blij met mijn ontzettend armoedige verleden!

 4. Ja gelukkig het komt ,de opstanden zijn in de maak .
  De barkaden op , de regering omverwerpen , tribunalen oprichten en all deze gore politicus ter verantwoording oproepen en straffen voor HUN misdaden tegen de burgers.
  Kan mij niet snel genoeg gaan om Rutte daar te zien met kut kaag

 5. Volgende fase zal zijn dat alleen mensen met een digitale ID die volledig geïnjecteerd zijn tegen… (door de overheid te kiezen virussen), nog voedselbonnen zullen kunnen ontvangen.
  Vele mensen die geen coronavaccin wilden, konden dit nog weigeren. Dat zal voor vele mensen niet meer mogelijk zijn als het krijgen van voedselbonnen gekoppeld wordt aan het bezit van een digitale ID dat een bewijs van injectie omvat.
  De slinksheid waarmee dit alles ingevoerd wordt is niet te snappen voor de domme massa.

 6. Een verbod op prijsverhoging kost niks en is beter.

  Zie bestedingsbeperking periode in NL

 7. Er zal rap een zwarte markt ontstaan. Ruilen en smokkelen. Mensen hebben altijd hun plan getrokken, daar hadden ze de overheid niet voor nodig. Frankrijk heeft zeer veel arme mensen, maar ja we kennen alleen de folies bergères en Cannes. Als ze die vuile oorlog en inflatie verder laten duren moeten ze niet verwonderd zijn dat er een revolutie komt. En… dat geweld, vandalisme, schieten en moorden is niet toevallig. Ons hele systeem is zo vurt als maar kan zijn. Dat is voelbaar, dat negatieve hangt in de lucht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in