Wat een verschil maken een paar weken. Herinnert u zich de meme dat “Rusland aan het verliezen is” of zelfs “Rusland heeft al verloren”? Precies een maand geleden zei het hoofd van de Britse defensiestaf het volgende:

Het hoofd van de Britse strijdkrachten zegt dat Rusland aan het verliezen is in Oekraïne, met een botte beoordeling van de staat van de oorlog nu de onuitgelokte invasie van Moskou richting de 10 maanden gaat.

“Rusland verliest” en de “vrije wereld wint”, zei admiraal Sir Tony Radakin, het hoofd van de defensiestaf van het Verenigd Koninkrijk, woensdag tijdens een toespraak in de denktank Royal United Services Institute in Londen. – https://www.businessinsider.com/russia-is-losing-ukraine-will-continue-fail-uk-military-chief-2022-12?op=1

Dat was toen. Nu, na de val van Soledar en de toenemende druk op Bakhmut, beginnen sommige journalisten een iets ander geluid te laten horen. Gideon Rachman, vooraanstaand columnist bij de Financial Times, geeft met tegenzin toe dat Rusland niet aan het verliezen is op het slagveld en misschien op het punt staat Kiev over te nemen en de regering-Zelinsky te verdrijven:

“Schrijf Rusland niet af” – dat was de gemompelde waarschuwing van een Europese diplomaat, met lange ervaring in Moskou. Het is een terecht punt. De invasie van Vladimir Poetin in Oekraïne is zwaar misgelopen. Maar Rusland blijft een enorm land, met overvloedige hulpbronnen en een meedogenloze, brute regering. De Oekraïense inlichtingendiensten denken dat Rusland door verdere oproepen tot dienstplicht een leger van 2 miljoen mensen kan inzetten voor een hernieuwd offensief later dit jaar. President Volodymyr Zelenskyy waarschuwde onlangs dat Moskou binnenkort een nieuwe poging zou kunnen doen om Kiev in te nemen.

Maar zelfs een doorbraak op het slagveld kan Rusland geen duurzame overwinning opleveren. Stel dat de troepen van Poetin een soort kwaadaardig wonder verrichten, Oekraïne verslaan en de regering van Zelensky omverwerpen. Wat dan? De realiteit is dat een gewond en geïsoleerd Rusland dan zou vastzitten in een decennialange guerrillaoorlog die Afghanistan op een picknick zou doen lijken. Bezettingstroepen of een collaborerende regering in Kiev zouden voortdurend worden aangevallen. Een “overwinning” zou Rusland vastzetten in een langdurige ramp. – https://www.ft.com/content/42367891-bde7-4770-95f4-460d0762215b?segmentId=b385c2ad-87ed-d8ff-aaec-0f8435cd42d9

Het lijkt erop dat de heer Rachman in een nieuwe fantasie is getrapt. Oekraïne is het nieuwe Afghanistan. Echt? Ik denk dat hij geen kaart heeft geraadpleegd. Om te beginnen zijn er geen enorme bergen met eindeloze valleien verspreid over Oekraïne. Er zijn geen regionale stammen of etnische clans met hun eigen taal of dialect. (Er zijn wel “clans”, maar dat zijn criminele organisaties.) Het vermogen van de Oekraïners om een guerrillaoorlog te voeren gaat voorbij aan de ervaring van Rusland in de Tsjetsjeense regio. Poetin en Medvedev stonden daar tegenover een formidabele islamitische opstandelingenmacht en versloegen die. Ziet u, Rusland kent de cultuur en de taal. Het is niet zoals een Russische inlichtingenofficier die probeert te infiltreren in een Hazara- of Baloch-stam. Heel moeilijk om je als een inheemse te gedragen. Dat is niet het geval in Oekraïne. Oekraïners en Russen zijn van dezelfde etnische afkomst.

  De nieuwe theorie over de Oekraïense overwinning is dezelfde als de oude

Gideon Rachman maakt ook de fout van de arrogantie – hij veronderstelt dat het gebrek aan relaties van Rusland met de Verenigde Staten en Europa betekent dat Moskou geïsoleerd en alleen is. Iemand moet Rachman eraan herinneren dat er andere landen in de wereld zijn die Rusland niet willen negeren, zoals China, India, Maleisië, Zuid-Afrika, Egypte, Turkije en Brazilië, om er maar een paar te noemen.

Ik denk dat de Russen hebben ontdekt dat ze zonder Starbucks en MacDonalds kunnen leven en dat hun leven er niet onder lijdt. Sterker nog, als Rusland verstoken blijft van westers junkfood zouden ze misschien wel een gezondere bevolking krijgen.

Het Westen is in de wanhoopsmodus. Ze gooien uitwerpselen tegen de muur en hopen dat er iets blijft plakken. Totaal verstoken van strategie. Het besluit om Britse en Duitse tanks naar Oekraïne te sturen is de meest recente aanwijzing dat Londen, Berlijn en Washington op de paniekknop drukken. Ik moedig u aan om Brian Berletic’s uitstekende bespreking van deze afdaling in domheid te bekijken:

Russische strijdkrachten, met de Wagner Group voorop, hebben de verdedigingslinie van Bakhmut, Soledar en Siversk doorbroken. Terwijl de Oekraïense troepen Bakhmut en Siversk blijven bezetten, gaan de Russen door en lijken ze Bakhmut tactisch te hebben omsingeld. Bakhmut innemen en de dorpen in het zuiden vrijmaken van Oekraïense troepen is een kritieke stap in het creëren van echte veiligheid voor Donetsk. Als Bakhmut valt, kunt u een toename verwachten van het gejammer en tandengeknars in Londen en Washington. Zij zullen in de verleiding komen om meer wanhoopsacties te ondernemen.

  Hinderlaag op Russische luchtgroep leidt waarschijnlijk tot grote escalatie met Oekraine en NAVO

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Idiocratie: Een vorm van moderne westerse democratieVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelTanks for Nothing: De NAVO blijft zichzelf demilitariseren in Oekraïne
Volgend artikelDe Russische doelstellingen in Oekraïne opnieuw bekeken
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

 1. Beste Mensen

  De Slimme Massa’s laten hunzelf heel graag èèn
  Nee sorry niet èèn maar twee extra oren aan naaien
  Dan horen die veel beter wat hun bazen VS
  & GB/EU (GEB(OE)U)
  Via Echo Ego Koeie geloei hun opdragen van welke kant die moeten oplopen in galop met de ogen dicht
  En maar blindelings volgen

  Eigenlijk moeten de jonge gebrainwashte mensen als puppetjes van de Nazaten van Shaytaan = Satan de Bijbel makers rond huppelen , en hunzelf de dood in laten jagen
  Overhoop schietende hun eigen Ouders , Broers , Zussen , Neven , Nichten , Vrienden en Meer in het belang van de makers van God en Duivel
  Die moeten wakker worden geschud uit hun diepe zogenaamde helden medaiile slaaf slaap
  Vervolgens weten die zelf wie omzeep moeten worden gelegd
  Dat is heel makkelijk
  Immers wat NU gaande is
  Dat is het creeren maken van een nieuwe Bijbel
  Genaamd de enige echte Corona Bijbel
  Let wel alle Bijbels kwamen ooit zo tot stand
  Heel goed inelkaar Passend als een puzzle ingevlochten

  Wie wil meehelpen om die jongelui wakker te schudden uit hun HeldenSlaafSlaap ?

  Dank U

 2. Ik hoop wel dat Poetin aanblijft. Her en der duiken geruchten op dat hij er mee wil stoppen. De hoop is dat dat pure westerse propaganda is net als dat valse gerucht dat hij ziek zou zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in