Dmitry Peskov, een woordvoerder van het Kremlin, zei tijdens een online conferentie aan het Lowy Institute in Australië, dat Volodymyr Zelensky de NAVO heeft aangespoord om Rusland preventief met kernwapens aan te vallen, volgens een bericht op Sputnik (Peskov’s Telegraph verklaring is hier in het Russisch te lezen), bericht Kurt Nimmo.

Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov heeft de hele wereld opgeroepen kennis te nemen van de oproep van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky tot een preventieve nucleaire aanval op Rusland.

Peskov vertelde Sputnik dat Zelensky’s uitspraken over “preventieve nucleaire aanvallen” op Rusland niet kunnen worden genegeerd door de internationale gemeenschap, omdat ze niets minder zijn dan een oproep om een wereldoorlog te beginnen, met catastrofale gevolgen.

De woordvoerder van het Kremlin benadrukte dat de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, die “de in feite Kiev besturen”, verantwoordelijk zijn voor de uitspraken van Zelensky.

In een groot deel van het Westen werd de verklaring van Peskov niet alleen grotendeels genegeerd, maar ook verdraaid tot iets veel minder onheilspellends.

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken reageerde door te zeggen dat:

“Het Westen zet aan tot een NUCLEAIRE oorlog, de marionet en onevenwichtige figuur, Zelensky, volgepompt met wapens, is veranderd in een MONSTER wiens handen de planeet kunnen verwoesten.”

The Hill, bijvoorbeeld, negeerde het nucleaire aspect van Zelensky’s verklaring volledig:

“De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft donderdag de internationale gemeenschap opgeroepen ‘preventieve actie’ te ondernemen om het mogelijke gebruik van kernwapens door Rusland in de voortdurende oorlog in Oekraïne af te schrikken.”

Aan wat wordt beschouwd als de “rechterkant” van de bedrijfsmedia, zei de Washington Examiner (herdrukt op MSN) eigenlijk hetzelfde.

“De Oekraïense president Volodymyr Zelensky riep de NAVO op om ‘preventieve aanvallen’ uit te voeren tegen Russische doelen om het gebruik van kernwapens in Oekraïne te voorkomen.”

Het wordt gewoon niet gemeld in het Westen zonder een propaganda draai.

  Mainstream media: Duitse wapens falen in Oekraïne

Dit is nu het fictieve verhaal dat door de berichtgeving van de Amerikaanse overheid over het conflict loopt. Als Rusland gelooft dat het aan het verliezen is in Oekraïne – en als u de nieuwe en verbeterde Drudge-website leest, zult u er zeker van overtuigd zijn dat Rusland zwaar aan het verliezen is, in een vernedering – wordt u verteld dat Russische soldaten zich massaal overgeven aan de Oekraïense kant. Dit is nogal absurd om voor de hand liggende redenen. Het leger van Kiev, vooral in de Donbas, bestaat voor een aanzienlijk deel uit fanatieke neonazistische sadisten die video’s plaatsen van het martelen van krijgsgevangenen in strijd met de Geneefse oorlogsconventie.

Dat is het belangrijkste gespreksonderwerp voor de media: Rusland zal een atoombom gooien en er zal wereldwijde honger en ellende zijn. Bereidt u voor. Koop jodiumpillen. Schuil in uw schuilplaats.

Dit is een leugen. Rusland heeft niet gezegd dat het Oekraïne zal nuken. President Vladimir Poetin zei dat als Rusland gelooft dat zijn bestaan op het spel staat – met uitroeiing door chemische, biologische, nucleaire of overweldigende conventionele kracht – het zijn toevlucht zal nemen tot kernwapens als laatste optie.

In wezen is dit hetzelfde beleid als dat van de Amerikaanse regering. Het narratief is dat wij een democratie zijn en zoiets niet doen. Hiroshima en Nagasaki. Maar dat is geschiedenis.

Nogmaals, zoals Alexei Zaitsev, woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken, al in mei zei, zijn het “opzettelijke leugens” over wat er in Oekraïne gebeurt.

Het is oprecht verbazingwekkend hoe transparant de corporatieve oorlogspropaganda-media de zaken omdraaien, of hoe ze de waarheid verdraaien door weglating, zoals hierboven.

  Dit is geen 'patstelling': De ineenstorting van de Oekraïense frontlinie, opnieuw bekeken

Het wordt vermoeiend om de waarheid te vertellen.

De waarheid is: de NAVO is al enige tijd van plan haar troepen en machines voor massale dood op te stapelen langs elke centimeter van de westelijke grens van de Russische Federatie. Het is een historisch feit dat de NAVO beloofde niet naar het oosten te trekken na de val van de Berlijnse Muur of welke modieuze, egoïstische titel ze de voorspelbare val van het Sovjet-collectivisme ook noemden.

Het is er niet meer, de grotendeels fictieve dreiging die ons al meer dan zeventig jaar boven het hoofd hangt. De “Missile Gap“, puur uitgevonden en uitgebuit door een anti-Rode Senator Kennedy om de verkiezingen van 1960 te winnen, werd gebruikt voor zijn Fear Factor. De succesvolle omloop van de Russische satelliet, de Spoetnik, bracht het militair-industrieel complex (MIC) in een stroomversnelling door een raket-doodmachine uit te vinden en te produceren, waarmee miljarden werden verdiend, terwijl tegelijkertijd in eigen land een industriële machtsfactor werd opgebouwd. Het zou uiteindelijk worden verscheept naar landen die veel minder gevoelig zijn voor mensenrechten.

Korea en de oorlogen daarna waren en zijn bedoeld om voort te bouwen op een gemobiliseerd WOII-model, dat enorm winstgevend is voor de financiële en bedrijfselite. Naast de neoliberale diefstaloperatie (“privatisering”) in alle lucratieve hoeken en gaten van het Midden-Oosten tot Zuid-Amerika, heeft het militair-industrieel complex (MIC) enorme winsten gemaakt en een inlichtingen-militaire subindustrie gecreëerd, waardoor ondermijning en dood worden geprivatiseerd.

De oorlogen in Korea en Vietnam, samen met kleinere oorlogen in Laos (beginnend in 1963) en Cambodja (cruciaal in 1970), en de meestal onbekende (in het Westen) oorlogen in Zuid- en Midden-Amerika, grotendeels het resultaat van door de CIA opgezette wrede militaire dictaturen, en andere conflicten in Afrika – dit alles gaf vorm aan een groeiende nationale veiligheidsstaat, met name het Pentagon en de CIA. Zijn enorme gewicht (ten tijde van Kennedy) en overmoed hebben hem voortgestuwd, waarbij een paar miljoen doden vielen.

  Trump: Duitsers kunnen binnenkort "zonder land komen te zitten"

Nu is die eens ongeëvenaarde lans in zijn voegen versplinterd. Voormalige zwakke aartsvijanden hebben geavanceerde technologie van de USG-MIC overgenomen, omgebouwd en verbeterd, en dreigen die nu tegen ons te gebruiken als wij de neoliberale financiële orde blijven opleggen.

Toegegeven, een land als China is expansionistisch – zoals alle imperia – en daar moeten we op een rationele en diplomatieke manier mee omgaan. Nietszeggend praten over kernbommen en preventieve aanvallen waarbij uiteraard honderdduizenden mensen worden gedood, is… wel, niets minder dan ongebonden, ongecontroleerd psychopathisch gedrag.

De irrationaliteit bereikt nu een crescendo. Het heeft bijna het point of no return bereikt. De zogenaamde Doomsday Clock, bedacht door het Bulletin of Atomic Scientists, staat nu op een schamele 100 seconden voor middernacht.

De laatste opmerkingen van Zelensky hebben dat getal nog dichter bij middernacht gebracht.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Hoe Poetin te verslaanVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHiroshima, Nagasaki en Oekraïne
Volgend artikelDuitsland waarschuwt dat het aardgas deze winter opraakt en neemt wanhopige maatregelen om het verbruik te verminderen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

29 REACTIES

 1. Alles in me zegt dat kernbommen een zoveelste hoax is om ‘het volk’ in een verlammende anst te brengen en te houden. En begin niet over Nagasaki en Hiroshima, want dat waren brandbommen. Dezelfde als de vredelievende gealieerden hebben gebruikt om de Duitse bevolking van Dresden levend te verbranden, de èchte holocaust.

  • Er hoevde niets in de bommen te zitten van hiroshima, als jij diezelfde bom op jou dak krijgt ben je dood, en alles die in een straal van 1 km woont, gewoon door de kracht van de bom die alles wegblaast. Daar ben jij met je waanideeën niet tegen bestand. Word toch eens wakker.

   • Greet, waarom reageer je vaak zo vijandig op reacties en lees je niet beter voordat je reageert ?
    “Er hoefde niets in de bommen te zitten van Hiroshima”.
    Dat is precies wat ik denk, dat het geen kernbommen waren. De kracht van de (brand)bommen op Hiroshima en Nagasaki viel wel mee, want op foto’s is duidelijk te zien dat stenen gebouwen en bruggen intact waren. De stad is daarna snel heropgebouwd en bewoond, wat mijn visie op kernbommen bekrachtigd.

 2. vertaling naar het nederlands van het bericht:

  “Zelensky kondigde de noodzaak aan van preventieve nucleaire
  aanvallen op Rusland.
  Beleefde psychiaters zouden deze idioot een preventieve behandeling moeten geven
  craniotomie. Tot hij meer problemen veroorzaakte voor zijn volk en alle anderen.”
  (Craniotomie: weghalen van een stukje van de schedel)

  ik zie graag waar dit vandaan komt, een filmpje of bericht van zelenski zelf zodat duidelijk is WIE er nou nucleair dreigt en we de schaapjes daarmee om de oren kunnen slaan

 3. Het lijkt mij dan een goed idee dat hij eerst een proefexplosie gaat laten doen in zijn bunker, waar hij dan in zit, zodat hij persoonlijk kan controleren of het effectief is. Hij kan Joe Biden en Mark Rutte ook uitnodigen hiervoor.

 4. Oud nieuws, weer gebruikt om paniek te zaaien. Zelensky zei dit direct na de actie van de Russen in februari dit jaar. Een woordvoerder van Zelensky heeft dat bevestigd. Maar voor een bepaald soort mensen schijnt de 3e wereldoorlog niet snel genoeg te kunnen beginnen.

 5. De Jood Zelenski is al zijn zionistische Ashkenazim broeders tot schande. Zijn daad om de derde wereldoorlog te starten / de uitspraak die hij nu als officiele vertegenwoordiger van Oekraine en de cabal heeft gedaan en het gebrek.aan negatieve reactie van de NAVO daarop zal.waarschijnlijk de zonde van andere volkeren over welke oorlog dan ook ruim doen overstijgen. Dit zal een lot worden voor het Askenazim Joodse volk dat zwaar voor ze te dragen zal.zijn.

  • Als Zelenski een dergelijke ramp over de aarde provoceert… dan heeft hij menig dictator in de wereld overtroffen. Hitler wordt geidentificeerd als Oostenrijks en Duits… Zelenski is Joods. Wat hij doet kan rampzaliger gaan worden in de geschiedenis van de mensheid (immers bij een 3e wereldoorlog zal.het heilige land ook volledig vernietigd worden dankzij deze coke snuiver in T-shirt)

   • Mocht je het nog niet weten…Hitler was ook maar een puppet…Hele ww2 is een leugen om beide kanten te de-populeren. Hitler had de grootste jood in handen zogenaamd voor achterban in detentie (5* hotel) en heeft hem laten gaan via NLD notabene. Heeft ook alle freemason gebouwen in Europa laten staan…Gek he? Normandië landing klopt ook geen hol van massaslachting. Mengele kreeg zelfs geld van foute Cabal leden voor experimenten op kinderen. De geschiedenis herhaalt zich in ander jasje..

    • Nou nou, het Ardennen offensief heeft wel degelijk plaatsgevonden evenals in Normandie waar honderdduizenden slachtoffers zijn gevallen Ook de bombarderingen in Aken waren in Vaals te horen dat zeggen oudere mensen die toen leefden Het vreemde was dat de Amerikanen veel woonwijken platgooiden maar monumentale gebouwen en kerken zo veel mogelijk hebben ontzien al was de schade daaraan ook groot…. Dat alles is weer opgebouwd met steun van de vernietigers Putin zal de Oekraine weer opbouwen als de nederlaag een feit is voor zelenski en mogelijk dat die vermoord wordt De EU wil met belofte aan zelenski dat ook doen maar de geldmachine van de EU is defect!!!! en er is geen geld garantie in de EU meer om dat te drukken…..

 6. daarom een gemiste kans op West-Minster Hall, alle SCUM of the Earth waren daar verzameld, het hele zooitje in een keer verdampt met een Satan2 met conventionele incinerator-lading whoesj brandschoon tussen twee muren.

 7. Man gooi dat Oekraine toch helemaal plat met alles wat er in leeft .
  Dan ben je van alles af dat stuk tuig wat daar zit wil niet anders .

  • Putin wil niet hetzelfde doen als wat de VS/NATO overal doen , landen terug naar de Middeleeuwen
   bombarderen.
   Alhoewel ik denk dat bij het volgende offensief een groot gedeelte van de Oekrainse energie en infrastructuur doelwit zal zijn.

 8. Zelensky is een omgekochte homosexueel op hoge hakken die ze voeren met zeer goede coke en veel onroerend goed. Een spreekbuis van de Cabal. Oekraïne is het perfecte voorbeeld waar men kan zien dat nazi’s hand in hand gaan met foute zionistische ashkenazi’s. Ww2 wordt nog wel een dingetje als de waarheid niet wordt geofferd met totale oorlog als afleiding. Alle Cabal en royals hebben hun roots in de zwarte Adel. (Duitsland/Bavaria etc.) De zionistische tak zijn slechts hun bankiers en denktank.

 9. ….en als de nato dat niet doet, gaat ie weer een video lanceren, waain hij al snuived, op hoge hakken, in vrouwen slipje de hoela danst??

  Die dwerg is werkelijk zo gek als een ui.
  Hij probeert te voorkomen dattie naast mensen van normale lengte staat;als hij naast mij staat, komt ie tot mijn schouders.
  Als ie zijn broek laat zakken, beginnen alle meiden te lachen….

  Hij zal wel meer gekke ideetjes lanceren.
  Hij voelt zijn einde naderen; en als RU de grote actie begint: gaat ie plankgas pleite….

 10. Interview 1751 – Riley Waggaman Provides Updates from Russia

  Riley Waggaman of the Edward Slavsquat substack joins James once again to update The Corbett Report audience on the situation in Russia. From mandatory clot shot genetic slurry injections for conscripted Russian cannon fodder to the latest developments on the Ukrainian front, you won’t want to miss this important conversation.

  https://www.corbettreport.com/waggaman-russiaupdate/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in