© Anthony Quintano (CC BY 2.0)

Facebook is nu van plan om het moeilijker te maken voor “politieke inhoud” om de nieuwsstroom op het platform te kenmerken. Daarnaast wil men politieke groeperingen minder zichtbaar maken. Het doel is om politieke rellen te voorkomen en een betere sfeer te creëren, zegt de CEO van het bedrijf, Mark Zuckerberg, meldt RT.

Facebook zal in de toekomst minder politiek zijn, legt de CEO van het bedrijf, Mark Zuckerberg, uit in een lang bericht op het platform.

Hij stelt dat consumenten politieke ruzies beu zijn.

“We overwegen momenteel maatregelen om de hoeveelheid politieke inhoud in de nieuwsstroom te verminderen. We werken aan de manier waarop dit zal gebeuren”, legt hij uit.

Wie dat wil, moet nog steeds kunnen deelnemen aan politieke groepen en discussies. Maar politieke groepen zullen minder zichtbaar zijn op het platform.

Dergelijke groepen zullen te maken krijgen met iets wat vergelijkbaar is wat met RT “shadow bans” noemt, wat betekent dat de groepen niet langer zullen worden aanbevolen.

“Iets wat we duidelijk hebben gemerkt is dat mensen niet willen dat politiek en ruzies de dienst domineren”, schrijft Zuckerberg.

“Voor alle duidelijkheid: dit is een voortzetting van het werk dat we al enige tijd doen om gesprekken te voorkomen die gemeenschappen verdelen”, wijst hij erop.

Boodschap voor de mensheid van Robert F. Kennedy – “We willen geen intimidatie, we willen de waarheid over het Coronavirus”

  Reddit verwijdert Trump's belangrijkste ondersteuningskanaal op internet
Vorig artikelBiden’s hoofdadviseur voor gezondheidskwesties shockeert social media
Volgend artikelGezondheidszorgmedewerker sterft 4 dagen na tweede Pfizer-vaccin, overlijden in onderzoek
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. juist dat.

  Zelf ben ik bijna weer analoog, geen facebook/youtube/twitter en raadt een ieder aan om ook een stap terug te doen.
  Enkele WA tvt sms en mail encypted. Verder alles alleen op wifi, op 1 lokatie.
  Nieuws haal ik wel ergens anders

 2. Doen ze allang, teminste: als het rechtsen zijn.

  Als je je dan verdedigd na gebanned te zijn, sluiten ze je rekening. Houden niet van rechten of rechtsen

 3. ‘Facebook is eigenlijk een “partner” met, wat betekent dat hij gecontroleerd wordt door de Atlantische Raad, een door de staat gefinancierde “denktank” -groep die routinematig door de NAVO wordt gebruikt om propaganda te verspreiden.

  Het Digital Forensic Research Lab van de Atlantic Council werd ingeschakeld door het Facebook-team om het sociale mediaplatform te voorzien van “realtime inzichten en updates over opkomende bedreigingen en desinformatiecampagnes van over de hele wereld.”

  “De Atlantische Raad is de groep die de NAVO gebruikt om oorlogen te vergoelijken en haat jegens Rusland te kweken, waardoor ze zichzelf kunnen blijven rechtvaardigen”, legt Agorist uit.

  ‘Het wordt gefinancierd door wapenfabrikanten zoals Raytheon, Lockheed Martin en Boeing. Het wordt ook gefinancierd door miljardairoligarchen zoals de Oekraïense Victor Pinchuk en de Saoedische miljardair Bahaa Hariri.

  De HSBC-groep, die talloze keren is betrapt op het witwassen van geld voor kartels en terroristen, is een belangrijke donor van de Atlantische Raad. Hetzelfde geldt voor Google en Goldman Sachs, maar ook voor de Verenigde Staten, het Amerikaanse leger en de luchtmacht.

  Dit betekent dat Facebook op zijn best een publiek-private samenwerking is. In het ergste geval is het een verlengstuk van de diepe staat dat precies het tegenovergestelde is van privé, en werkt in het beste belang van degenen die onze republiek proberen te vernietigen.’

  Gehele artikel:
  https://www.newstarget.com/2021-01-27-facebook-openly-conspiring-fbi-punish-trump-supporters.html
  https://thefreethoughtproject.com/facebook-private-company-messages-users-fbi/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in