Europa staat voor een extreem koude winter die gepaard zal gaan met energietekorten, stroomuitval en absurd hoge energierekeningen. Overal op het continent zien gewone mensen wat er komen gaat, en velen van hen beginnen in paniek te raken. De vraag naar houtkachels is ongekend groot, en veel Europeanen hamsteren hout en andere materialen om in hun bestaande houtkachels te verbranden tijdens de bitter koude maanden die voor de deur staan. We bevinden ons echt in een ongekend gebied, en het wordt nu echt te gek, schrijft Michael Snyder.

Als u in Europa woont en nog geen houtkachel hebt gekocht, is het waarschijnlijk al te laat om er een aan te schaffen voor het begin van de winter.

Er wordt gemeld dat het “maanden kan duren voordat de nu bestelde kachels geleverd worden”, en de prijzen voor houtpellets zijn bijna verdubbeld…

Maar liefst 70% van de Europese verwarming komt van aardgas en elektriciteit, en nu de Russische leveringen drastisch zijn verminderd, is hout – dat al door zo’n 40 miljoen mensen voor verwarming wordt gebruikt – een gewild goed geworden.

De prijzen voor houtpellets zijn in Frankrijk bijna verdubbeld tot 600 euro per ton, en er zijn tekenen van paniekaankopen van de meest elementaire brandstof ter wereld. Hongarije ging zelfs zo ver dat het de export van pellets verbood, en Roemenië legde de prijzen van brandhout voor zes maanden vast. Ondertussen kan de levering van houtkachels maanden duren.

Nu hout en houtpellets zo duur zijn, overwegen sommige mensen in Europa “andere opties” die vroeger ondenkbaar waren.

Er wordt ons bijvoorbeeld verteld dat sommige Europeanen contact opnemen met plaatselijke schoorsteenvegers om te informeren naar de mogelijkheid om paardenvijgen in hun kachels te verbranden…

  Toespraak van Dmitry Medvedev over de strategische grenzen van Rusland

De onervarenheid is ook duidelijk in Duitsland, waar de vereniging van schoorsteenvegers in dat land te maken heeft met een stroom verzoeken om nieuwe en oude kachels aan te sluiten, en waar klanten vragen stellen over het verbranden van paardenmest en andere obscure brandstoffen.

Als u het koud genoeg heeft, zou u dan paardenvijgen verbranden om warm te blijven?

Onder normale omstandigheden zou geen enkel weldenkend mens zoiets doen.

Maar op dit moment zien de Europeanen in dat ze deze winter misschien niet kunnen vertrouwen op hun nationale elektriciteitsnet.

Een topambtenaar van de EU waarschuwt zelfs openlijk dat energietekorten de komende maanden kunnen leiden tot grootschalige stroomuitval

“De Europese Unie kan deze winter te maken krijgen met stroomuitval door de aanhoudende energiecrisis als gevolg van de oorlog van Rusland in Oekraïne, maar Brussel bereidt zich voor op de ergste scenario’s,” aldus EU-commissaris voor crisisbeheer Janez Lenarčič.

Toen Lenarčič in een dinsdag gepubliceerd interview door het Duitse RND-medianetwerk vroeg of EU-landen als gevolg van de energiecrisis noodhulp nodig zouden hebben, antwoordde hij: “Ja, dat is heel goed mogelijk.”

Helaas geldt dit ook voor Duitsland.

De Duitsers hebben veruit de grootste economie van de EU, maar hun leiders erkennen openlijk dat Duitsland tegen het einde van de winter op een bepaald moment zonder gas kan komen te zitten“…

Robert Habeck, de Duitse minister van Economie, heeft zijn bezorgdheid geuit over de dreigende energiecrisis deze winter. Hij vertelde de Duitse media dat de situatie uiterst gespannen is en dat de kans bestaat dat Duitsland zonder gas komt te zitten.

Habeck deed vrijdag een beroep op de Duitsers om hun aardgasverbruik voor deze winter te verminderen, een dag nadat de Duitse regering een nieuw prijsplafondsprogramma lanceerde om de Duitsers te helpen met de stijgende energiekosten.

En wie het NordStream-pijpleidingsysteem heeft gesaboteerd, heeft ervoor gezorgd dat Rusland op een kritiek moment niet te hulp kan schieten door het broodnodige aardgas te leveren.

  Zeven redenen waarom Rusland domineert in Oekraïne

De Duitsers moeten dringend bezuinigen om rantsoenering te voorkomen, maar we zijn nog maar een paar weken verwijderd van ernstig koud weer en dat gebeurt nog steeds niet

Het hoofd van het Duitse federale netwerkagentschap, dat verantwoordelijk is voor de gasrantsoenering in geval van nood, herhaalde een week geleden zijn waarschuwing dat het verbruik te hoog was.

“We zullen moeite hebben om deze winter een noodsituatie op gasgebied te voorkomen als particuliere huishoudens, bedrijven en de industrie niet minstens 20% besparen”, zei Klaus Mueller van het Bundesnetzagentur tegen Reuters.

“De situatie kan zeer ernstig worden als we ons gasverbruik niet aanzienlijk verminderen,” voegde hij eraan toe.

De situatie in het Verenigd Koninkrijk is ook vrij nijpend.

Vorige week haalde een waarschuwing dat de Britse bevolking deze winter te maken zou kunnen krijgen met drie uur durende stroomuitvallen de krantenkoppen over de hele wereld

Huishoudens kunnen deze winter te maken krijgen met een reeks stroomonderbrekingen van drie uur als Vladimir Poetin de gastoevoer uit Rusland afsluit en Groot-Brittannië een koudegolf doormaakt, zo heeft National Grid gewaarschuwd.

Een dergelijke gebeurtenis zou betekenen dat consumenten in verschillende delen van het land een dag van tevoren op de hoogte worden gebracht van blokken van drie uur waarin hun stroom zou worden afgesloten, in een poging om het totale verbruik met 5% te verminderen.

Wat zou u doen als de stroom drie uur lang uitvalt op een van de koudste dagen van het jaar?

Daar kunt u over nadenken.

Hier in de Verenigde Staten lijkt het onwaarschijnlijk dat we deze winter met energietekorten te maken krijgen, maar de verwarmingskosten zullen zeker tot recordhoogte stijgen omdat de energieprijzen overal ter wereld blijven stijgen.

  De nieuwe theorie over de Oekraïense overwinning is dezelfde als de oude

En we willen absoluut niet dat de prijzen stijgen, want ongeveer 20 miljoen Amerikanen hebben al een achterstand op hun energierekening…

Ten minste 20 miljoen huishoudens – of ongeveer 1 op de 6 Amerikaanse huizen – lopen achter met hun elektriciteitsrekening nu de stijgende elektriciteitsprijzen de grootste crisis ooit in betalingsachterstanden bij nutsbedrijven veroorzaken, aldus Bloomberg, die zich baseert op gegevens van de National Energy Assistance Directors Association (Neada).

Neada zei dat de elektriciteitsprijzen sinds 2020 aanzienlijk zijn gestegen na een decennium van stagnatie. De sterke stijging heeft geleid tot miljarden dollars aan achterstallige elektriciteitsrekeningen.

De grootste energiecrisis van ons leven is een feit, en het is de aanzet tot een historische economische ineenstorting van epische proporties, waarvoor zoveel vooraanstaande personen hebben gewaarschuwd.

De energieprijs is al zo hoog geworden dat enkele grote Europese fabrikanten zich al gedwongen zagen hun activiteiten te staken.

Als de energiekosten het onmogelijk maken om winstgevend te werken, is het enige wat logisch is om de deuren te sluiten totdat de energiekosten dalen.

Maar dat zal niet snel gebeuren.

Europa gaat echt een nieuwe “Donkere Middeleeuwen” tegemoet, en op dit moment is er geen licht aan het eind van de tunnel.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Econoom: Europeanen zijn “Laaiend van woede en het zal nog erger worden”


Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelFranse politicus: “President Macron en de meeste parlementsleden zijn niet gevaccineerd!
Volgend artikelHongarije bouwt oliepijpleiding om EU-sancties te omzeilen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. gewoon de bomen kappen en stoken en alles wat los en vast zit voor al de batterijen van de auto’s geef maar een voorbeeld straat meubelen enz

 2. Ja maar jongens, ‘we’ doen dit toch allemaal voor ‘het milieu’? Voor de redding van de planeet, van ‘moeder Aarde’ (let op de hoofdletter)? Het is toch economie of ecologie? Dit krijg je als je voor de ecologie kiest. Dat willen alle kartelschapen toch?

 3. Mensen zoeken nu op alternatieve manieren om zich te blijven verwarmen met bv.hout of kolenkachels maar dat zal een klein gedeelte zich kunnen veroorloven want wie heeft er nog een schouw in appartement of huis staan. Grote of kleine appartements gebouwen of nieuwbouw hebben dat niet meer dus in feite een doodskist waarin je woont zolang alles goed blijft gaan. Ook toen alles nog koek en ei was werden schouwen massaal gedemonteerd om plaats te maken voor meer ruimte bv.in oudere appartementen of huizen. Als ik verkeerd ben sorry daarvoor maar moest het even kwijt raken

 4. Het is georganiseerde schaarste en niet een werkelijk probleem. Onze regeringen zitten hier achter en niemand anders.

  Dit heeft niets met de oorlog of Rusland van doen maar met geplande tekorten van wat dan ook. Dit alles is veroorzaakt wegens het willens en wetens volgen van de WEF agenda, het Lockstep scenario van de Rockefeller Foundation en de agendas 21 en 2030.

  Als we terug willen naar normaal zullen we onze regeringen, die niet voor volk en vaderland werken maar voor het rijke schorem achter de coulissen, in het gevang moeten trappen. Daarna graag de sleutels weggooien! Dank!

 5. En de bevolking blijft alles maar pikken. De pleuris gaat vroeg of laat uitbreken als honger en kou ons ten deel vallen en dan moet het schorem, wat zich volksvertegenwoordiger durft te noemen, er aan geloven. Pek & veren graag!!

 6. Ook een oplossing.
  Op de noordpool staan blok(hutten?) die dubbelwandig met Polystyreen .
  Absoluut winddicht .
  Kun met een heel lage temp in overleven .
  Er is plaatsbepaling voorhanden .
  Om kort te gaan Polystyreen is een heel goede isolement .
  Beetje handig maak je zelf een shelter .
  Ik gebruik nu in de schuur platen om mijn water vooraad te beschermen .
  Wat ducktape kat in het bakkie .
  Zo kun je eigenlijk je zelf behelpen .
  P.s kwam deze link tegen https://www.permacultuurnederland.org/planten.php
  Bereid je voor .. is het een kwakkelwinter dan mazzll zo niet kun je nu vast actie ondernemen .
  Er zijn zoveel trukjes om te overleven .
  Je kunt op een concerven blik je eten koken enof je handen warmen (mits je spiritus voorhanden hebt)
  Knip de rand rondom in aprox 3cm van elkaar heb je een draagvlak.
  Onder in op 5cm van de bodem maak rondom gaatjes (niet overdrijven) en whalla je hebt een klein fornuisje .. zo zijn er legio mogelijkheden .. Ritsel een overlevings handboek (SAS) heeft prima boeken . Mes heel belangrijk vuurstaal vergeel niet een goede slijpsteen kom uit je comfoor en wees bewust om te overleven .. het loutert ook je geest. Groeten .

 7. ik denk dat gedroogde VVDers in de rocket stove mogelijk de perfecte oplossing zijn voor het koude probleem, maar rijst enkel de vraag: hoeveel van die huichelachtige klootzakken zijn er en waar woont hun huis en komen we daarmee de winter door…?

  voor mij mag de boel instorten, dan kunnen we schoon beginnen…

 8. Ik weet van mensen die weer experimenteren met Turf, turf steken, vroeger gebruikte men dit ook. En inderdaad paardenmest, maar deze mensen gingen er eerst een soort briketten van persen. Heb nog niet vernomen of het goed werkt/handel in zit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in