Photo by Alex Fedorenko on Unsplash

Russische strijdkrachten zijn sinds de avond begonnen met een zwaar bombardement op Belogkorovka, een strategische stad gelegen aan de oostelijke “poort” naar Siversk, zo blijkt uit een online geplaatste video, bericht Pronews.

Verder naar het noorden heeft de Russische luchtmacht een zwaar bombardement uitgevoerd op Oekraïense doelen in Kupiansk.

Kupiansk en Siversk liggen als fronten in elkaars verlengde en de ontwikkelingen in het ene hebben invloed op het andere.

Momenteel zijn de Oekraïense strijdkrachten niet in hun beste conditie na de nederlaag bij Bakhmuth en de Russen willen daarvan profiteren, want Siversk is een middelgrote stad, maar heeft duidelijk veel zwakkere verdedigingslinies dan Bakhmut.

Moskou gelooft dat ze zonder veel verliezen gemakkelijk een middelgrote stad te kunnen innemen, wat grote voordelen zal opleveren omdat daarna de weg vrij is voor een aanval vanuit het oosten op de twee vestingsteden Slavyansk en Kramatorsk.

Tegelijkertijd bereiden de Russen vanuit Bakhkmut een dubbele opmars voor via Solendar en de MO3-snelweg vanuit het zuiden.

Er is een grote concentratie van Russische troepen in het Russischtalige Lysychansk en Sievierodonetsk, wat betekent dat het Siversk-front tot de op handen zijnde doelen van Moskou behoort.

De Russen willen het Siversk-front met het Kupiansk-front verbinden.

De mannen van het nieuwe privébedrijf “Storm Z” zijn verplaatst naar Bakhmut, terwijl Wagner en Tsjetsjeense eenheden zijn vertrokken voor hergroepering.

De Tsjetsjenen worden hoogstwaarschijnlijk overgeplaatst naar een ander stadsfront.

#Oekraïne #siversk #kramatorsk UkraArmy is momenteel niet in de beste vorm. Een dubbele aanval vanuit Soledar op Siversk en vanuit Bakhmut langs de M03 op Slowyansk/Kramatorsk (Dimitri) lijkt aanstaande.

#Oekraïne #Belogorovka #seversk Er broeit iets. Toenemende berichten over offensieve aanvallen van het Russische leger in de buurt van Belogorovka/Grigorivka (Grace). De aanvalsrichting is duidelijk: op Seversk en verder naar Slavyansk.

#Oekraïne #kupyansk #charkov Toenemende Russische luchtaanvallen in de regio Kupyansk/Charkov (GeopoliticalReport). Duidelijke tekenen van een naderend groot Russisch offensief aan het Noordfront. En misschien zelfs op Kharkov.

Als RussWagnerPMC vanuit hun zoutmijnfort Soledar langs de Bakhmut/Seversk-spoorweg/snelweg naar het noorden oprukt, zal UkraArmee een serieus probleem hebben. Seversk is onbelangrijk voor Kiev. Zal worden opgeofferd.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

“Storm Z”: Moskou’s nieuwe “Wagner” maakte zijn opwachting in de gevechten buiten Bakhmut – Tsjetsjenen & Russische mariniers sloegen de Oekraïners afVolg Frontnieuws op Telegram

  (Video's) Surovikin ontgrendelde Oekraïense verdediging: Russen nemen Opitne in en gaan Krasnaya Gora binnen – Bakhmut-Soledar verbinding verbroken!

Lees meer over:

Vorig artikelWaarom roemen regeringsgebonden deskundigen uit de VS en het VK de vaardigheden van Rusland op het gebied van elektronische oorlogsvoering?
Volgend artikelRusland haalt 3.000 extra tanks uit opslag – maar NIET ALLES gaat naar Oekraïne
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Hoogst waarschijnlijk gaan de Russen door tot Odessa. Ze hebben minder interesse in west Ukraine. Ik dacht dat Douglas Macgregor dit ook al heeft aangegeven

  • Het is nog lang wachten op Odessa. Odessa is het Endspiel omdat het moeilijk te verdedigen is. Rusland zal het pakken als de Oeki’s volledig op de knieën zitten en London en Washington zullen ervoor smeken op een wapenstilstand. Want als Odessa valt is Oekraïne afgesneden van de zee en is geen hond meer geïnteresseerd in het overblijvend westelijk gedeelte.

 2. Rusland neemt zeker Odessa in; maar vergis je niet; wat vblijft als oekiestan zal niet meer zijn dan in 1919; Kiev, met wat omringend gebied.

  De landbouwgronden en de mijnen zijn een goudmijn; en dat is ook wat de oorlog kostte (goud) dat moet betaald worden.

  De kunst is, zeker te zijn dat er een neutrale zone is tussen het oorlogzoekende westen en Rusland; dat kan alleen als de Russen dat bezetten.

  Personelijk ben ik tegen deze vorm van oorlog; te langszaam kost te veel levens en verkeerde levens.
  Ik zou liever eerst waarschuwen dan een stadje totaal vernietigen met een neutronen wapen; en dan waarschuwen , volgende stad; tot volledige overgave.
  ========================
  Note dit: de snuivende poot zit al maanden te mekkeren over een tegenoffenief; dat zal wel niet komen, in ieder geval niet groot; geen mensen genoeg en wapens verkocht.

  Maar met de komende Nato oefening kan je wel veel rottigheid verwachten……stiekumme acties van Nato, onder dekking van öefening”.

 3. Geweldig die laatste zin
  Seversk is onbelangrijk voor Kiev. Zal worden opgeofferd.
  Ik vraag me af, wat is belangrijk voor kiev?
  Ze verliezen alles.

 4. Belangrijk eerst is demilitarisatie van oekranazistan. Wat er overblijft zijn de westers gezinde corrupte nazi’s die in kiev schuilen. Nieuwe grens en dan komen ze bij de NAVO en EU. Dus direct grens met nieuw Rusland. Westen gaat ten onder door krimp economie en dan hebben we Orwell echt door de dreiging van Eurazië en de media die ons daarmee bang maakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in