Het ontbreken van morele scrupules bij het nastreven van wat wordt beschouwd als een publiek goed, is het eerste symptoom van totalitarisme, schrijft lord Jonathan Sumption in The Telegraph.

In heel Europa maken de basisnormen van de beschaafde samenleving plaats voor paniek. De ongevaccineerden worden uitgesloten van een steeds breder scala aan grondrechten. Oostenrijk heeft ze gecriminaliseerd. Italië heeft hen verboden hun werk te doen. De Nederlandse politie heeft geschoten op anti-lockdown demonstranten, waarbij sommigen van hen ernstig gewond raakten. We zijn getuige van de ultieme dwaasheid van bange politici die niet kunnen aanvaarden dat zij machteloos staan tegenover sommige natuurverschijnselen.

Als lockdowns, gedwongen bedrijfssluitingen en andere wrede tegenmaatregelen werken, waarom zijn deze landen dan bezig met hun vijfde golf van de pandemie en hun derde of vierde lockdown? Hoe lang moet dit nog duren voordat we inzien dat deze maatregelen infecties simpelweg de periode in duwen nadat ze zijn opgeheven?

De logica achter het handhaven van deze maatregelen is dat zij nooit kunnen worden opgeheven. Wat ooit gerechtvaardigd was als tijdelijke maatregelen om de situatie in stand te houden totdat er vaccins beschikbaar waren, dreigt nu aan de mensen te worden opgedrongen als permanente veranderingen in hun manier van leven. Het lelijkste kenmerk van de crisis is misschien wel de gewoonte van de politici om anderen de schuld te geven van het failliet van hun eigen beleid. Het verzet tegen vaccins is dwaas. Ze zijn effectief in het voorkomen van ernstige ziekte en dood. Maar ze zijn niet zo doeltreffend tegen infectie of overdracht als voorheen werd gedacht.

  15-jarig meisje dood na vaccinatie - Procureur-generaal: Aangezien deze bijwerking bekend was, kan ook hier niemand wettelijk verantwoordelijk worden gesteld

De Oostenrijkse bondskanselier heeft het voortouw genomen in het beschuldigende spel. Anderen zijn geneigd hem te volgen. Toch ligt het percentage volledig gevaccineerden in Oostenrijk met 64 procent ruim boven het Europese gemiddelde (57 procent) en niet ver onder dat van ons (68 procent). Nederland en België behoren met 74% tot de meest gevaccineerde landen van Europa, maar het aantal infecties is er het sterkst gestegen. Intussen wordt de morele dimensie vergeten. Het fundamentele probleem is een benadering van de pandemie die deze behandelt als een zuiver technische kwestie van volksgezondheidsbeheer, terwijl het ook om een complex economisch, sociaal en politiek vraagstuk gaat.

Dit leidt tot de ondoordachte veronderstelling dat er geen grenzen zijn aan wat de bange meerderheid legitiem aan anderen kan opleggen in de hoop zichzelf tegen infectie te beschermen. Het ontbreken van morele scrupules bij het nastreven van wat wordt beschouwd als een algemeen goed, is het eerste symptoom van totalitarisme. De reductie van de mens tot louter instrument van het staatsbeleid is het volgende.

Sociale interactie met andere mensen is geen vrijblijvende vrijetijdsbesteding maar een basisbehoefte van de mensheid. Een minimum aan respect voor de persoonlijke autonomie van onze medemensen is van essentieel belang, willen wij in enige vorm van harmonie samenleven. Deze dingen maken ons tot een gemeenschap. Regeringen die deze zaken negeren, overschrijden een belangrijke morele grens en zijn onvermijdelijk verwikkeld in een voortdurende aanval op de menselijkheid van hun volk.

Degenen die weigeren zich te laten vaccineren zijn misschien onverstandig, misschien egoïstisch. Maar als zij niet eens mogen beslissen welke medische ingrepen zij ondergaan en welke medicijnen zij in hun eigen lichaam krijgen, dan blijft er niet veel over van hun autonomie als mens. De weg ligt open naar despotisme en eindeloze sociale onenigheid.

  De rol van vaccinatie in sterftecijfer van India kan niet langer worden ontkend

De rest van ons moet gadeslaan en opmerken hoe gemakkelijk de liberale democratie door angst kan worden ondermijnd.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Er gebeurt iets heel vreemds in ziekenhuizen in heel AmerikaVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelIsraëlische perschef voor de premier over de crisis van dode en zeer zieke GEVACCINEERDE Israëliërs
Volgend artikelPathologisch totalitarisme 101
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

29 REACTIES

 1. “De Nederlandse politie heeft geschoten op anti-lockdown demonstranten, waarbij sommigen van hen ernstig gewond raakten.”

  We hebben allemaal op TV kunnen zien wat er werkelijk gebeurde.
  Deze manier van schrijven belicht maar een kant en gaat mij eerlijk gezegd steeds meer tegenstaan.
  Misschien wordt het tijd deze website te verlaten.

  • Je mist het punt denk ik..waarom werd er met scherp geschoten? Dat betekent dat ze met scherp en niet met rubber zijn gekomen..Ik praat absoluut de vuurwerkbommen en het geweld van de menigte niet goed, begrijp me goed. Het gaat erom dat de politie voorbereid was met scherp! Is dat de nieuwe trend bij demonstraties? Ga je tegen het narratief in, dan zou je weleens een kogel kunnen krijgen..leuk beleid man! En vergeet niet dat hier al 2 jaar leugens en wanbeleid aan vooraf gaan, het volk staat op ontploffen en daar heeft de overheid alleen maar baat bij om nog rigoreuzer ingrijpen te kunnen “rechtvaardigen”. Welkom in het nieuwe normaal..hou je bek en werk mee, of eindig in een quarantaine kamp of gevangenis, of met een kogel in je flikker. Dat gebeurt hier toch nog niet? Klopt, nog niet..net zoals hier “nog niet” met scherp werd opgetreden..tot het dus wel gebeurde!

   • 10000% met u eens, goed uitgelegd! Mensen die dit niet snappen, zijn echt op een andere planeet.

    “Ga je tegen het narratief in, dan zou je weleens een kogel kunnen krijgen..leuk beleid man!”…

    Het waren ook nog een jonge mensen.
    Die worden gedupeerd door dit alles.
    Hadden al torenhoge studieschulden.

    Mijn energie rekening is met 50% omhoog gegaan, door de stijgingen maar ik heb gelukkig een goede fijne baan… en die anderen dan?
    We denken zó ontzettend zwart wit… ik kan de extra 50 EURO per maand betalen. Vond het wel ff slikken…. maar hoe zal het dan wel niet zijn voor de mensen die zoals jongeren, het veel moeilijker hebben in het leven? En dan ook nog eens (indirect maar toch steeds meer direct!) gedwongen worden om een gifprik te nemen? Kom op meneer of mevrouw Khan…. bekijk de aspecten in een groter perspectief; het klopt gewoon allemaal niet.

    Er is een grote groep die hieronder lijdt en mooier nog; ook u zal op een dag wakker worden en de dupe worden. Men kan wel mooi roepen; “geef mij maar een booster” maar piepen wel anders als ze bloed hoesten binnen 2 uur na de prik…. willen dan geen 2e booster meer… en dan?? Daar gaat u al…. dus laten we nou met zijn allen solidair zijn en het grotere plaatje begrijpen in plaats van “distantiëren” als iets even buiten je eigen straatje ligt. Want dit is een straat van ons ALLEMAAL.

    • “Het verzet tegen vaccins is dwaas.”

     Staat boven in het artikel.. Nou?
     Vreemde website is dit, ik dacht dat deze site tegen vaccins waren??

     ******
     Zie je, dit is Trollen een klein stukje aanhalen en er iets anders van maken dan in het totale plaatje staat.

     Dus ik neem niets van mijn bovenstaande reactie terug want dit verhaal is trollen.

     Trolgedrag houdt onder andere in: het (bewust of onbewust) onjuist lezen of luisteren van wat ik schrijf of vertel, en dan proberen mij uit mijn tent te lokken door conclusies te trekken op dingen die ik niet zo geschreven of gezegd heb.
     Zodat ik dan weer moet reageren (zo werkt een trol) met “dat heb ik niet zo gezegd of geschreven” of “ik bedoelde het niet zo als jij nu beweerd dat ik iets bedoeld heb”.
     Trolgedrag houdt daarnaast ook in het (bewust of onbewust) hameren op een enkele zin, woord of alinea, wat afleidt van hetgeen waar het complete artikel over gaat.
     Dat werkt afleidend van het hetgeen de werkelijke boodschap is, en valt dus onder trolgedrag.
     http://www.indigorevolution.nl

  • Zo fijn dat er nog TV is voor een objectieve weergave (en analyse) van wat er aan de hand is in Nederland 😉

   Er zat vast nodeloos geweld bij dat weinig met corona protest te maken heeft – maar zoals N zegt wel met algemene onvrede over jarenlang wanbeleid. De boodschap van de politiek door op grote schaal met scherp te laten schieten leek me overduidelijk. De uitspraken van Grapperhaus en Rutte na de rellen waren zo mogelijk nog duidelijker. Protesteren mag in Nederland maar alleen als het geen effect heeft en de elite ongehinderd zijn gang kan gaan met graaien – zo werkt ons poldermodel.

   • Wie ooit de akkoorden van Lissabon heeft gelezen, stond dat er al in. Dat er met oproer of met demonstraties met scherp geschoten mag worden op de demonstranten, om zo de orde te kunnen handhaven. Dit heeft gestaan in een aanvulling van een voetnood. Is ver gezocht, maar het staat er wel zo in. Hiermee kunnen we ook suggereren dat alles wat nu afspeelt voor onze ogen, dat ze er tientallen jaren hier voor allerlei wetten en regels al hebben ingevoerd. Zodat de regeringen voor bereid waren, om ons letterlijk alle onze grondwetten en vrijheidsbewegingen van ons kunnen afpakken. Zodat ze dit kunnen gebruiken als een chantage middel om zo toch iedereen indirect te verplichten om dat experimentele gentherapie injectie te accepteren. Zolang iedereen die injectie min of meer vrijwillig met een stok achter de deur toch neemt, gaan zij vrij uit. In de juridische zin dan, maar als zij de overgebleven mensen met geweld gaan injecteren is het moord met voor bedachte rade.

 2. ” Maar als zij niet eens mogen beslissen welke medische ingrepen zij ondergaan en welke medicijnen zij in hun eigen lichaam krijgen, dan blijft er niet veel over van hun autonomie als mens.”

  Precies, ik sta nooit toe dat nu de overheid meent te kunnen beslissen wat wel of niet goed is voor mijn lijf!
  Ik krijg als 65 plusser jaarlijks een oproep voor de griepprik. Nooit een griepprik gehaald en dit blijft zo, eveneens met de covid-prikken die ik nooit zal nemen.

  • Ik denk dat de Bende van Rutte eerder zal overgaan tot andere dwangmaatregelen (die ook geen “dwang” genoemd mogen worden) zoals die in andere landen al voorgesteld zijn, draconische boetes of inbeslagname van inkomen/huis voor wie blijft weigeren (dit bovenop de 2G uitsluiting van een groot deel van de maatschappij). Alles efficiënt geregeld door de Belastingdienst zonder dat er een peloton ME met spuit bij je langs hoeft te komen en helemaal democratisch want de meerderheid vind het prima zolang zij er zelf geen last van hebben.

 3. Wat een raar artikel.
  ‘Wat ooit gerechtvaardigd was als tijdelijke maatregelen’, en: ‘Het verzet tegen vaccins is dwaas. Ze zijn effectief in het voorkomen van ernstige ziekte en dood.’
  Het lijkt erop dat deze auteur geen idee heeft van wat er werkelijk gaande is. Gelukkig komt hij wel tot enkele aanvaardbare conclusies.

  • Geschreven door een “lord” dus moet je niet te veel van verwachten. Misschien dat hij over 1-2 maanden wat beter door heeft hoe effectief de vaccins zijn en wie er onverstandig/egoïstisch was en wie niet.

   • De vax is zeer effectief tegen het virus, zeker wel.
    Het heeft alleen een vervelende bijwerking.
    Je gaat er dood aan.

    (Ach.. kleinigheidje, hoefde niet op de bijsluiter vermeld te worden.)

    • De vax leek aanvankelijk zeer effectief tegen het virus, als je de gemanipuleerde trials van Pfizer etc. en de verhalen van de media over “vrijwel 100% ongevaccineerden op de IC” geloofde. Maar inmiddels zou iedereen beter kunnen weten maar als je alleen de MSM volgt lijkt het enige probleem dat hele kleine clubje extreem-rechts vaccin weigeraars.

     Dat je doodgaat aan het vax is allerminst zeker, het komt voor maar het zou dom zijn als mensen massaal dood gaan zo kort na de start van de vaccinaties want dan zou het moeilijk worden om de rest van de wereld het vaccin aan te praten. Het vaccin zo ontwerpen dat na enkele jaren (en niet direct) minstens 90% ( de doelstelling van Bill c.s.) overlijdt lijkt me onmogelijk, waarschijnlijker dat ze daarvoor een booster zouden gebruiken of een nieuw virus (payload systeem).

     • Wat ik ervan begrepen heb, is dat er ca. 80 dagen tussen de eerste en tweede prikken zaten, zodat het aangetaste immuunsysteem weer enigszins kon herstellen. Na de tweede prik volgt een dergelijk scenario, met nog iets langere tussenpoze. De derde oftewel de boosterprik is de genadeslag. Op deze manier wordt de schade gespreid en is het herleiden van ziekte en dood naar de injecties lastig.

      • Die +/- twee maanden is niet voor schade herstel, het is gewoon een gebruikelijke methode bij vaccinatie in het algemeen om een betere immuunreactie te krijgen. De immuunreactie verloopt in fases en het heeft geen zin om de prikken snel na elkaar te geven.

 4. “We zijn getuige van de ultieme dwaasheid van bange politici die niet kunnen aanvaarden dat zij machteloos staan tegenover sommige natuurverschijnselen”

  Wij zijn getuige van het feit dat al onze politici kippen zonder kop zijn en de beleidsmaatregelen uitgevaardigd door de heer Klaus Schwab naadloos naar de letter en geest uitvoeren, elke natie heeft zijn varianten op dit draconische de-populatie agenda (Agenda 21/30 The Great Reset, Build Back Better) ect, ect.

  Het is naar mijn idee een perfecte storm die decennia terug een aanvang heeft gemaakt met de voorbereidingen, nu zitten alle naties van de wereld in hetzelfde schuitje waaruit géén ontsnappen mogelijk is, demonstraties, rellen, petities tekenen, geloof hechten aan gecontroleerde oppositiepartijen is even zinloos.

  • Toch denk ik dat ook de Tribe van Schwab machteloos staat tegen sommige natuurverschijnselen; het is onmogelijk de toekomst tot in detail te controleren. Wachten op de eerste grote misstap of totdat de “elite” elkaar begint te elimineren, een vast verschijnsel bij dit soort ontwikkelingen.

 5. Wel, naast de 300.000 guillotines, heeft het leger ook 1,2 miljard kogels aangeschaft! De grote ‘opruiming’ kan zo beginnen.

  http://diamental.nl/images-linsky/miljardkogels/miljardkogels.html

  Globalisten hebben de vernietiging van Rusland gepland

  De globalisten hebben ontvolking gepland, niet alleen voor Rusland, maar voor alle landen van de wereld, inclusief de Verenigde Staten.

  – Bogdan Georgievich Lisitsa]
  https://www.veteranstoday.com/2021/11/18/globalists-have-planned-the-destruction-of-russia/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in