Foto's via Twitter

Het verkoopstertje in Lidl in Oostenrijk helpt met haar inkomstenbelasting om Oekraïne in de oorlog overeind te houden: Wenen heeft 60 miljoen euro belastinggeld aan Kiev overgemaakt, en de EU nog eens miljarden. En wat doet Volodymyr Zelensky? Hij behaagt zelfs zijn stinkrijke oligarchen met een minibelastingtarief van slechts 18%, schrijft Exxpress.at.

Het bekende zakenadvocatenkantoor CBBL in Kiev legt precies de huidige belastingsituatie in Oekraïne uit: er is een inkomstenbelasting van 18% van het maandsalaris verschuldigd – hoe hoog het inkomen ook is, er is geen graduatie, wat de verschillende “zakenlieden”, de miljardairs en oligarchen in Oekraïne heel gelukkig zou moeten maken. Bovendien is er een militaire belasting van 1,5 procent verschuldigd. En de sociale verzekering is ook heel betaalbaar: zij bedraagt 22 % van het Oekraïense minimuminkomen – momenteel ongeveer 40 euro (n.v.d.r. niet correct, volgens Decoratex was het in 2017 3200 UAH, 85 euro per maand).

Zo ondersteunt de rijke elite van Oekraïne de peperdure strijd van het land tegen Rusland met slechts 18% van hun maandinkomen – terwijl EU-burgers, zoals de Oostenrijkers, miljoenen en miljarden naar Kiev overmaken.

Oostenrijkse mensen met een laag inkomen betalen 20% belasting, de miljardairs van Kiev 18%.

Van het Oostenrijkse belastinggeld is de afgelopen zes maanden al 59,46 miljoen euro overgemaakt om Oekraïne te steunen – en zoals bekend is de belastingdruk in Oostenrijk al 20% voor inkomens tussen 1099 en 1516 euro bruto. Van werknemers met een inkomen van 1516 tot 2599 euro incasseert het Ministerie van Financiën al 32,5 % en van 2599 euro zelfs 42 %.

  Oekraïne neemt toevlucht tot het opstellen van achterlijke mannen

De vele oligarchen die in Oekraïne geboren zijn en althans nog geregistreerd staan, zouden in Oostenrijk meer dan 50 % inkomstenbelasting moeten betalen – maar de regering van Volodymyr Zelenskyj wil slechts 18 % van hen.

Zoals gemeld hebben deskundigen van het “Centre for Economic Policy Research” in Londen reeds gewaarschuwd voor een ineenstorting van de Oekraïense economie en voor het onvermogen om het verdere verloop van de oorlog te financieren, indien het Oekraïense belastingstelsel niet snel aan de Westeuropese omstandigheden wordt aangepast.

De regering in Kiev zal wel haar redenen hebben waarom de beruchte oligarchen nog steeds slechts 18 % inkomstenbelasting moeten betalen.


Copyright © 2022 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Dienaar van de CorruptenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel“Oekraïne” tegenoffensief was een totale mislukking, nu verliezen ze nog meer
Volgend artikelDr. Coleman: Hoeveel mensen zal deze nieuwe covid prik doden of verminken?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Europa, amalech volgens talmoedische, kabbalistische joden dat vernietigd dient te worden, betaald en lijdt en (((Zelensky))) verwent zijn (((oligarchen))).
  Ga het nu eens zien mensen en verdiep je er in via kanalen die hier wèl over berichten en gebruik de zoekmachines yandex.com.

  • Heel de tijd Oekraïne beschuldigen van nazi zijn maar wel allemaal gebruikers die heel de tijd anti Semitische neo Nazi shit liggen te zeggen…

   (((Haakjes))) om aan te duiden dat het over joden gaat is ook een neo Nazi internet gebruik.

 2. Hoezo dan? geef mij maar Zelensky als minister van financien maar.Hou je ook nog eens wat over.
  Je moet boos zijn op je l(ij)der.! en Brussel.

 3. De westerse overheden geven daar geen zak om dat de belastingbetaler dat moet ophoesten. Hun oorlogje tegen Rusland en het kapot maken van Europa heeft de hoogste prioriteit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in