Josep Borrell, de hoge vertegenwoordiger van de EU voor buitenlandse zaken, zei zaterdag tegen de BBC dat hij gelooft dat de Russische president Vladimir Poetin kernwapens zou kunnen gebruiken als de troepen van Moskou “in een hoek worden gedreven”. Borrell riep op tot een vredesakkoord, maar het door hem voorgestelde akkoord is waarschijnlijk een kansloze oplossing, bericht RT.

Het conflict in Oekraïne heeft een “gevaarlijk moment” bereikt, zei de diplomaat tegen de Britse omroep. “Het is een gevaarlijk moment omdat het Russische leger in een hoek is gedrukt, en de reactie van Poetin – dreigen met kernwapens – is erg slecht.”

De bewering van Borrell dat het Russische leger in het nauw is gedreven, is waarschijnlijk gebaseerd op het feit dat Oekraïne eerder deze maand een groot stuk land in de regio Charkov heeft heroverd. De numeriek superieure troepenmacht van Oekraïne maakte echter hoge verliezen tegen een relatief klein contingent Russische en geallieerde troepen, die zich volgens Moskou zonder zware verliezen terugtrokken.

In de nasleep van het Oekraïense offensief kondigde Poetin woensdag een gedeeltelijke mobilisatie aan van ongeveer 300.000 troepen, een aantal dat volgens minister van Defensie Sergey Shoigu neerkomt op 1% van het volledige mobilisatiepotentieel van het land.

Poetin waarschuwde ook dat Rusland zijn grondgebied – mogelijk inclusief de Donbass-republieken Donetsk en Lugansk, alsmede de regio’s Zaporozhye en Kherson na referenda deze week – zou verdedigen met “alle middelen die ons ter beschikking staan”, waaronder “diverse vernietigingswapens.”

“Ik bluf niet,” voegde de Russische leider eraan toe.

“Als mensen zeggen dat het geen bluf is, moet je ze serieus nemen”, zei Borrell tegen de BBC.

  Europeanen zijn voorstander van vredesakkoord in Oekraïne

De EU-diplomaat, die eerder benadrukte dat “deze oorlog op het slagveld zal worden gewonnen”, zei verder dat een “diplomatieke oplossing” moet worden bereikt, maar een die “de soevereiniteit en territoriale integriteit van Oekraïne behoudt.”

Afgezien van het feit dat vier voormalige regio’s van Oekraïne naar alle waarschijnlijkheid binnen enkele dagen zullen stemmen voor aansluiting bij Rusland, komt Borrells definitie van de territoriale integriteit van Oekraïne overeen met die van de Oekraïense president Vladimir Zelensky, die heeft gezworen de twee Donbass-republieken – die zich in 2014 onafhankelijk verklaarden van Oekraïne – en de Krim, die datzelfde jaar stemde voor aansluiting bij Rusland, in bezit te nemen.

Lang voordat de vier referenda werden aangekondigd, verwierp Zelensky het idee om zijn aanspraken op Donbass en de Krim op te geven om vrede met Rusland te bewerkstelligen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Gevangengenomen Oekraïner zegt dat Javelins nutteloos waren in Mariupol, Zelensky gaf troepen de opdracht te stervenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe speech waardoor Baudet het woord werd ontnomen in de Kamer
Volgend artikelNa de gedeeltelijke mobilisatie: Het Westen heeft nog elf dagen om tot een inschikkelijke houding te komen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Treeg, die lessen zullen we krijgen.

  Amerika wil wereldheerschappij.
  EU wil slaafsheid aan Amerika.
  Dus zijn ze het eens.

  De bevolking word niets gevraagd.
  Hierom zijn referenda afgeschaft.

  Dat een aantal werelddelen niet meewerkt is Amerika een doorn in het oog.

  Verscheidene zuid Amerikaanse landen, Afrikaanse landen en India werken hieraan niet mee, zij profiteren van wat hier gebeurd.

  EU maakt de bevolking straatarm, zodat er een nwo kan komen.
  Sluipsgewijs zijn ze daarmee bezig.
  Waardoor we in een fuik zijn geloodsd, de afgelopen 13 jaar.

  • En op wat gaan ze die nwo baseren als ze zelfs nog geen stroom hebben om hun pc’s te laten werken geen tv geen propaganda als de russen een emp bom loslaten op west europa is het fini kruis erover en dan kan de elite zich snel uit de voeten maken. Anders zullen er lantaarnpalen te weinig zijn en touw eveneens.

  • Het stopt niet bij de Ukraine .maar ik hoop van wel en ik hoop dat Trump al zijn militairen hier weghaalt .Kijken of Rusland deze kant op komt .Denk het niet .

 2. borell is een tribe leugenaar, putin dreigde niet met kernwapens hij reageerde op de vraag wat hij zou doen als het westen kernwapens zou inzetten

  • Weet wat je wenst.
   Ik woon in de regio Eindhoven, hemelsbreed 100 km van Brussel. Als er een nucleaire bom op Brussel valt waait met de overwegend westen-, en zuidwesten winden veel nucleair stof naar onze omgeving. Dat geldt voor Maastricht/Aken tot Bergen op Zoom/Dordrecht We hebben het hier niet over voetzoekers of handgranaten.

   Ik weet weinig van wapentuig, maar wellicht zouden de Russen een zware raket zonder nucleair materiaal op het Europees parlementsgebouw in Brussel kunnen afschieten met de opbeurende boodschap dat de volgende raket wel nucleair is.
   Wellicht dat met heel wat minder schade tot die hersenloze Eurocraten doordringt dat je de oorlog in de Oekraïne moet laten en dat wij ons daar verder niet mee moeten bemoeien.
   Nogmaals, mijn kennis van wapens is nihil, maar misschien kan een zelfde boodschap bij het Pentagon worden afgeleverd. Goed mogelijk dat de meeste Amerikanen zich bij het zien van de schade realiseren dat oorlog prima is, zolang het maar buiten hun landsgrenzen blijft.
   En de wereld zou nog beter worden, wanneer Amerikanen zich massaal gaan afvragen of ze zich echt overal ter wereld in oorlogen moeten storten.

   Het lijkt me zo, dat slechts een handjevol totale idioten een kernoorlog ziet zitten, maar dat zelfs D66’ers -stuk voor stuk door demonen bezeten satanisten- dit niet willen.

 3. Dat NWO/WEF/USA/EU de wereld arm wil houden blijkt wel uit een paar dingen.

  Er vertrokken 85 schepen met graan uit Oekieland; 2 gingen er naar Afrika; op Sri Lanka werd kunstmest verboden; heerst nu honger; EU zette sancties tegen RU; prijzen en inflatie schoten omhoog; zelfde in USA.Daarnaast: er vooraf gaand: de covid onzin dat enorme schade veroorzaakte.

  WQerd goed voorbereid door de neo-nazi’s: D66, door het referendum af te schaffen.

  Wat niet wegneemt, dat iedere politieke partij of groep zelfstandig een referendum/enquette kan en mag houden……

  • Als dat gebeurd zijn we ook snel van een Drugs probleem en winkeldiefstallen af .Handhavers dood .Soms ikan wieden met bestrijdings middelen een oplossing zijn .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in