Alle sectoren van de economie van het blok registreerden vorig jaar een piek in wanbetalingen, zo blijkt uit officiële statistieken. In de laatste drie maanden van 2022 steeg het aantal faillissementen onder EU-bedrijven tot het hoogste niveau sinds het begin van de registraties in 2015, nu het blok op de rand van een recessie balanceert, meldde statistiekbureau Eurostat vrijdag.

Het aantal wanbetalingen steeg met 26,8% ten opzichte van het vorige kwartaal, terwijl het aantal nieuwe geregistreerde bedrijven in dezelfde periode vorig jaar met 0,2% daalde, bericht RT.

Eurostat zei dat de trend het hele jaar door aanhield en voegde eraan toe dat “het aantal faillissementsverklaringen in alle vier de kwartalen van 2022 toenam.”

Het agentschap merkte ook op dat alle gebieden van economische activiteit werden getroffen.

“Als we specifiek kijken naar het aantal faillissementen per activiteit, zien we dat in alle sectoren het aantal faillissementen in het vierde kwartaal van 2022 is toegenomen ten opzichte van het voorgaande kwartaal”, aldus het verslag.

De ernstige energiecrisis en de daaruit voortvloeiende crisis van de kosten van levensonderhoud droegen bij tot een stijging van het aantal faillissementen in de hele EU. De sectoren met de meeste wanbetalingen waren transport en opslag, die een stijging van 72,2% zagen, en accommodatie en voedselvoorziening met een stijging van 39,4%. Onderwijs, gezondheidszorg en sociale activiteiten stegen met 29,5%.

In vergelijking met het pre-pandemische vierde kwartaal van 2019 was het aantal faillissementsverklaringen in de laatste drie maanden van 2022 hoger in de meeste sectoren van de economie, aldus Eurostat.

  'Geen migratie, geen gender, geen oorlog' - Hongarije's Viktor Orbán lanceert campagne in het EU-parlement tegen 'falend' leiderschap in Brussel

Accommodatie- en voedingsdiensten werden in de laatste drie maanden van 2022 het hardst getroffen in vergelijking met dezelfde periode van 2019, met een stijging van 97,7% van het aantal faillissementen onder EU-bedrijven.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

EUROPESE UNIE DOSSIER

Zet u schrap! EU staat op een kantelpunt, want de afgrond is dichterbij dan wij denkenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAnalyse van Zelensky’s bekentenis dat zijn troepen Artjomovsk/”Bakhmut” zouden kunnen opgeven
Volgend artikelAmerikaanse president Biden in Kiev dreigt Poetin: “Geen compromis!”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

24 REACTIES

 1. De huidige, door dezelfde corrupte banksters veroorzaakte, economische crisis en de komende ineenstorting van het westerse dictatoriale/koloniale systeem zal straks allemaal op het conto van “die vreselijke Poetin” worden geschreven.

  Terwijl de landverraders en EU fascisten na de 2008 crisis beloofd hadden dat ze er alles aan zouden doen om de banken te redden die juist de oorzaak van de crisis waren! Met enorme hoeveelheden funny-munny uit de computer werden het EMF en andere frauduleuze sluisfondsen voor de graaiende politici opgericht waarmee onze economie zou worden ‘beschermd’… Tja, voor wat of wie eigenlijk??

  En na zo’n 15 jaar de burgers te hebben leeggetrokken is de totale schuldenberg van de wereld inmiddels verdrievoudigd door toedoen van diezelfde leugenaars! Opnieuw zijn we voorgelogen en bedrogen door de ‘volksvertegenwoordigers’ van de Vereniging Van Dieven die hun ziel aan de hoogst beidende WEFascisten hebben verkocht!!

 2. Aan de AEX weinig te merken, het gaat prima met de grote industrie.
  Ook waar ik werk gaat het goed, nog veel vacatures.
  Ik vraag me af hoe dit afloopt omdat ik ook veel kleine en ook grotere bedrijven zie omvallen, en recentelijk Crown van Gelder….

  • Propaganda-BS, make-beLIEve en ‘Window dressing’ met grote hoeveelheden ‘credit’ gebacked met jouw belasting afdrachten. Het gaat goed totdat de banksters hun leningen terug willen hebben…

   Het is allemaal een kwestie van tijd en tot dan spelen ze mooi weer om de koersen hoog te houden.

 3. Iedereen moet aan de bedelstaf.
  De criminele overheid heeft de oplossing.
  Voor iedereen 🤣🤣🤣
  Wat wordt dat lachen straks als alle schaapjes gaan blèren 😭

 4. En dat zijn dan alleen de faillisementen. Het grootste deel van de bedrijven trekt op tijd de stekker eruit om faillisement te voorkomen en stopt “gewoon”. En weet je waarom het aantal nieuwe bedrijfjes ook zo hoog blijft? Omdat iedereen met zonnepanelen ook als zelfstandige wordt gezien. Mede daarom valt het allemaal nog wel mee in ons kutlandje. Het is hier om te janken en het wordt met de dag erger. Dankzij die psychopaatjes in Den Haag. En we blijven het gewoon pikken, nog altijd wil 90% van de debielen in dit land het niet zien. De klap gaat hard aankomen, heel, heel erg hard. Er komt binnenkort een dag dat het opeens klaar is en alles met donderend geraas in elkaar dondert. Huizenprijzen -70%, boodschappen x 3, 4 of nog gekker, massa ontslagen, mensen op straat en ga maar door. De Weimar jaren 1920 komen eraan.

 5. M.i. Is het komende debacle in de gehele EU een vooropgezet plan. De gecreëerde inflatie, de sancties, de komende faillissementen, de werkloosheid en de armoede. Als redder in de nood komen de Europese wef regeringen met een basisinkomen voor iedere burger. Daaraan gekoppeld uiteraard de wef voorwaarden, zoals digitale ID, vaccinpaspoort, co2 controle op wat je eet en verbruikt aan CO2, het wel of niet mogen reizen, wel of geen hypotheek ( of nog erger in 2030 bezit u niets meer en bent u toch gelukkig).
  Ik hoop dat ik het te zwart zie en dat er 100% naast zit, maar al jaren volg ik diverse berichten en steeds komen die meer en meer uit. Wat een wereld, in en in verrot. Een en al dictatuur!

 6. Dan drukken we gewoon wat bij een paar miljard of zo kan allemaal als het voor het EU leger kan dan kan het ook voor de burger we zien wel wie dat terug betaald de USA misschien ???????????????????

 7. Ik ben ook tijdig gestopt met mn sportbedrijf.
  Nét voordat alles ‘verplicht’ op slot ging was ik van mn kontrakten en verplichtingen af.
  Nét op tijd om te voorkomen dat ik moest stoppen én doorbetalen en/of ‘hulp’ van de roverheid nodig zou hebben.
  Vanwege dat voorgevoel dus ook geen prikken gehad en dus nog puur en helder denkend.
  Dit in tegenstelling tot vele van mn (ex) vrienden en zelfs familie..
  Ongelooflijk dat 70% van ‘het volk’ deze hitserss nog steeds gelooft.

  • Hier ook, gestopt begin 2021. Voorheen brachten we vele tienduizenden euro’s aan omzetbelasting naar de staat en dan nog zo’n 50% van het loon. Nu niks meer, alles weggedaan en lekker klein aan het hobbyen. Dan maar heel veel minder geld, maar wel meer vrije tijd en geen centen naar de staat. Dikke vinger kunnen ze krijgen, wij sponsoren geen oorlogen meer. Fijn zoveel mogelijk contant betalen, tweedehands aanschaffen en naar de boeren zodat er zo min mogelijk naar die corrupte oorlogshitsende psychopaten gaat.

  • Heel verstandig !!
   Het was puur de opzet dat ondernemers zich nog dieper in de schulden zouden steken. Met het instrument van niet werkende lockdowns zullen de meeste ondernemers failliet gaan … puur gepland zodat de rijken voor een prikkie deze falliete bedrijven op kunnen kopen.

  • Democratie bestaat inderdaad niet meer. De dominion stemmachines staan hier ook. Vraagt niemand zich af waarom de VVD de grootste blijft?

    • Amerika kampt al jaren met dit probleem. Geloof je echt dat dit een uikomst biedt, keep dreaming. De enige uitkomst is een overdosis heroine en lekker gaan slapen. En vergeet je huis niet in de fik te steken voordat de bankiers er weer geld aan verdienen als jj er niet meer bent.

 8. Dat is het plan van die Globalisten. Kleine ondernemers naar de klooten! Amazon, Bol en al die andere winst en omzet erbij! Zo doorzichtig allemaal.

 9. Ohhhh nu gaat de EU verontwaardiging uiten gohhhhh…. Dit was toch de bedoeling met wereldwijde covid lockdowns en onbetaalbare energie !

  Ondernemers leningen aansmeren zodat ze financieel in de strop terecht komen.
  Het is helemaal zo gepland . Op deze manier kunnen de elite voor een prikkie deze failliete bedrijven opkopen.

  U weet wel: U ZAL NIETS BEZITTEN EN U ZAL GELUKKIG ZIJN !!!!!

  KIJK ZO DOEN ZE DAT. LOCKDOWNS EN ONBETAALBARE ENERGIE REKENING.

  ALLEMAAL ZO GEPLAND .

 10. ZZP-ers die failliet gaan, worden slechter behandeld dan nep-vluchtelingen. Voor hen is een speciaal loket , uitkering aanvragen duurt veel langer
  Zij worden als aso’s behandeld, terwijl “vluchtelingen”als helden worden binnengehaald.

  Ik gafverleden week iemand advies: als je als ZZP-er begint, doe dat dan 100% zwart, zolang je nog geen orders genoeg hebt; pas dan: start je formeel.
  Zorg voor een goede verzekering en goede boekhouding.

  Maar pas op: loondienst is altijd prettiger.

 11. Ik hoorde ook al al die faillissementen, maar dat dat lang niet alles is, velen zagen het aankomen door die Energie prijzen en of Covid verplicht sluiten destijds, dat ze snel konden rekenen van, dat gaan we niet redden en stopten of verkochten de boel, dus de werkelijk lijst is veel groter zo schijnt.

  magoed, dat willen ‘ze’ ook, ze gaan gewoon door met hun doelen, als een stoomwals op volle toeren, die alleen te stoppen is als je de ‘stekker’ eruit trekt of de bestuurders van die stoomwalsen verwijderd uit onze maatschappij en van deze aardkloot verwijderd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in