Volgens de Oekraïense leider zelf zou Ruslands mogelijke controle over Artjomovsk/”Bakhmut” het onmiddellijk mogelijk maken een vervolgoffensief te lanceren tegen Kramatorsk en Slavyansk, maar zijn kant zou het toch kunnen opgeven als de verliezen blijven toenemen. Dit duidelijke militaire inzicht, dat zelfs leunstoelgeneraals wisten door alleen maar naar de kaart te kijken, brengt de perceptiemanagers van het Westen in diskrediet, die tot nu toe volhielden dat Rusland zijn troepen zou “verspillen” door ze in een zogenaamde “vleesmolen” te gooien voor een “volstrekt onbelangrijke” stad, puur voor het prestige van president Poetin, schrijft Andrew Korybko.

Zelensky schokte zijn aanhangers op zondag toen hij in een interview met de Italiaanse Corriere della Serra toegaf dat zijn troepen Artjomovsk/”Bakhmut” wel eens zouden kunnen opgeven, ondanks eerdere beloften om de stad koste wat het kost te behouden. Deze verbluffende ommekeer past in de trend van de afgelopen maand waarbij westerse functionarissen – Amerikaanse, NAVO– en Poolse – het “officiële narratief” over het Oekraïense conflict resoluut hebben omgegooid, nadat het onmogelijk werd te ontkennen dat Rusland niet is verslagen zoals zij hadden voorspeld.

De sceptici die eraan twijfelen dat Zelensky zojuist deze vernietigende bekentenis heeft gedaan, en daarmee alles in diskrediet heeft gebracht wat de perceptiemanagers van zijn kant tot dan toe hadden beweerd over het vasthouden aan Artjomovsk/”Bakhmut” ongeacht wat er gebeurt, zouden de Google Translate versie van zijn opmerkingen zelf moeten lezen, die oorspronkelijk in het Italiaans werden gepubliceerd door die gerenommeerde krant:

“Het is belangrijk voor ons om het te verdedigen, maar niet tegen elke prijs en voor iedereen om te sterven. We zullen vechten tot het redelijk is, de Russen willen dan doorstoten naar Kramatorsk en Sloviansk, tot aan de grenzen van Donbass en tot aan Dnipro als ze kunnen. Wij verzetten ons en bereiden ondertussen de volgende tegenaanval voor.”

Zoals te zien is, sprong Zelensky niet alleen eindelijk op de kar van zijn westerse beschermheren door zijn deel te doen om het “officiële narratief” over dit conflict resoluut te verschuiven van een van Kievs veronderstelde “onvermijdelijke” overwinning naar een waarschuwing voor zijn mogelijke verlies in deze proxy-oorlog, maar hij verklaarde ook onbedoeld waarom Rusland zo hard heeft gevochten om deze stad te veroveren waarvan zijn kant eerder beweerde dat ze niet belangrijk was.

  Plan B: Oekraïense oorlog is nieuwe route naar Grote Reset

Volgens de Oekraïense leider zelf zou Ruslands mogelijke controle over Artjomovsk/”Bakhmut” het onmiddellijk mogelijk maken een vervolgoffensief te lanceren tegen Kramatorsk en Slavyansk. Dit duidelijke militaire inzicht, dat zelfs leunstoelgeneraals wisten door alleen maar naar de kaart te kijken, brengt de perceptiemanagers van het Westen in diskrediet, die volhielden dat Rusland zijn troepen zou “verspillen” door ze in een zogenaamde “vleesmolen” te gooien voor een “volstrekt onbelangrijke” stad, louter voor het prestige van president Poetin.

De waarheid was al die tijd dat Artyomovsk/”Bakhmut” altijd enorm belangrijk is geweest voor de besluitvorming over de grotere Slag om Donbass, om precies dezelfde reden die Zelensky onbewust erkende. Met dit in gedachten kan het eigen informatie-oorlogsnarratief van het Westen bovendien worden teruggekaatst tegen Kiev door te beweren dat het in feite degene is die zijn troepen verspilt door ze in deze vleesmolen te gooien, allemaal voor het prestige van Zelensky, om te voorkomen dat hij moreel verlies lijdt door zich terug te trekken.

De enige reden waarom de Oekraïense leider het narratief van zijn kant over die stad zo abrupt en resoluut verandert, is om zijn volk en hun internationale aanhangers voor te bereiden op de geleidelijke aanvaarding van het mogelijke verlies van die stad aan Rusland. Artjomovsk/”Bakhmut” kan door hen niet langer als “volstrekt onbelangrijk” worden beschouwd, zoals de perceptiemanagers van het Westen beweerden, omdat dat narratief zou betekenen dat de troepen van Kiev letterlijk voor niets zijn gestorven als ze daar uiteindelijk aan het langste eind trekken.

Het zou een minder grote klap voor hun moreel zijn om eindelijk toe te geven dat deze stad eigenlijk heel strategisch is, ook al betekent dat dat ze over hun eigen narratief vallen door aan te tonen dat hun eerdere beweringen daarover niets anders waren dan anti-Russische desinformatie. Die offensieve fase van hun informatieoorlogscampagne verschuift nu naar de defensieve fase, gekenmerkt door “copium“, wat verwijst naar het spuwen van valse narratieven om een nadelige narratieve ontwikkeling te verhullen.

  Poetin en westerse waarden

In het onderzochte geval wordt verwacht dat hun perceptiemanagers met wilde cijfers zullen strooien waarin wordt beweerd dat Rusland tienduizenden troepen heeft verloren in die slag die het anders had kunnen gebruiken voor het lanceren van meer offensieven als men Kiev Artjomovsk/”Bakhmut” eerder had verlaten. Dit is spiritueel vergelijkbaar met wat hun kant beweerde over Azovstal in Mariupol, die beide natuurlijk een kern van waarheid bevatten, maar ook bedoeld zijn om hun aanhangers te helpen omgaan met het feit dat hun troepen voor niets zijn gestorven.

Uiteindelijk heeft Oekraïne officieel een maximalistische houding ten opzichte van dit conflict ingenomen door de volledige en onvoorwaardelijke terugtrekking van Rusland te eisen uit al het grondgebied dat Kiev als het zijne beschouwt, maar de nederlaag van zijn kant in Mariupol en mogelijk binnenkort in Artjomovsk/”Bakhmut” staat dat doel in de weg. Het was om te beginnen nooit realistisch, om zeker te zijn, maar het functioneerde toch om de hoop van Kiev en zijn aanhangers hoog te houden. Zij lopen nu echter een reëel risico op nog een zeer pijnlijke teleurstelling.

Het verlies van Mariupol was al een verpletterende klap voor hun moreel, maar het verlies van Artjomovsk/”Bakhmut” zou wel eens te veel kunnen zijn, vooral voor de buitenlandse beschermheren van Kiev. Zij hebben zoveel moeite om het tempo, de omvang en de reikwijdte van de gewapende bijstand aan hun proxy te handhaven in hun militair-industriële crisis, die zelfs de NAVO-chef vorige week officieel moest erkennen, dat sommigen zich afvragen of het wel de moeite waard is als Rusland die stad binnenkort inneemt en klaar lijkt om de rest van Donbass te bevrijden.

  Het Oekraïense leger wordt niet geleid door de generaals, maar door de PR-afdeling

Dit inzicht suggereert dat Artyomovsk/”Bakhmut” werkelijk cruciaal zou kunnen zijn voor de uitkomst van dit conflict, wat verklaart waarom beide partijen er de afgelopen maanden zo fel om hebben gestreden. De grotere strategische context waarin deze strijd binnenkort beslist zou kunnen worden, is maximaal nadelig voor Kiev vanwege de bovengenoemde militair-industriële crisis die haar westerse beschermheren momenteel treft. Om het scenario van hun verminderde steun in de nasleep af te wenden, heeft Zelensky eindelijk schoon schip gemaakt.

Hij verschoof het “officiële narratief” over deze strijd resoluut van een zogenaamd “onvermijdelijke” overwinning van Kiev na Rusland te hebben misleid om zijn troepen te “verspillen” door ze in een “vleesmolen” te gooien voor een “volstrekt onbelangrijke” stad, naar het toegeven van zijn militair-strategische belang in het conflict. Dit gebeurde onder dwang, omdat het steeds waarschijnlijker wordt dat Rusland Artjomovsk/”Bakhmut” zal veroveren, vandaar dat Zelensky plotseling het script omgooide ten koste van zichzelf en zijn geloofwaardigheid.

Hij hoopt dat het Westen het tempo, de omvang en de reikwijdte van zijn gewapende steun aan Kiev zal handhaven ondanks zijn militair-industriële crisis, om verdere verliezen voor Rusland te voorkomen zodra zijn kant Artjomovsk/”Bakhmut” mogelijk zal opgeven. Dat is natuurlijk niet vanzelfsprekend, maar wat in ieder geval met zekerheid kan worden voorspeld is dat er een ongekende verspreiding van “copium” zal plaatsvinden in de door de VS geleide informatieruimte van het Westen, wanhopig gericht op het versterken van het moreel als Rusland die stad verovert.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zo werkt propaganda: 30 Oekraïners zouden het Russische konvooi van 60 km volledig vernietigd hebbenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRusland ten onrechte beschuldigd van oorlogsmisdaden door VS/Westerse regimes en Oekraïense nazi’s
Volgend artikelEU meldt golf van faillissementen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. Zelensky gaat het gemis aan munitie en wapentuig voelen…. Hij kan niet meer wat hij zou willen…….
  En helaas ook het verlies van mensen levens gaat hij voelen…….……….
  Mensen willen niet meer vechten. Oude mannen worden van straat geplukt, en jonge mannen vluchten of laten zich niet meer zien op straat. Ook dit is een misdaad…… tegen de menselijkheid
  Hij, Zelensky MOET NU de realiteit wel onder ogen zien.
  Biden heeft al min of meer door laten schemeren dat het budget klaar is eind februari, over en uit….. het geld is op…..
  Biden dat is ook z’ on smeerlap, hij brengt ons als NAVO land eerst in één proxi oorlog bombardeerd de gas toevoer naar Duitsland en helpt zo de DUITSE ECONOMIE OM ZEEP en trekt zich dan terug……WAT EEN ONBETROUWBAAR SUJET.‼️

  En onze Wopke maar roepen in kranten koppen “ De oorlog is nog niet halverwege” nou nou Wopke, hoe weet jij dat ? heb je verkeerde info Zelensky praat nu al over terug trekken. Op hetzelfde tijdstip dan wanneer
  jij dit zegt…… je bedrijft derde rangs politiek……. ha ha ha ha.
  Je had beter bij de bank kunnen blijven dan minister van B.Z.

  En Rusland GAAT DOOR ER IS NU GEEN WEG MEER TERUG , mogelijk wel een overeenkomst maar op Russische voorwaarden.
  En dat zal Zelensky dan moeten aangeven.
  Dus hij zal op zijn knietjes aan Rusland om besprekingen moeten gaan vragen.
  En dan krijgt hij van Putin ; ZIJN VERLANGLIJSTJE” WAT ZELENSKY DAN UIT MOET VOEREN.
  Of Putin laat hem Zelensky nog een tijdje aan rommelen ( bungelen) om een nog betere uitgangs positie voor onderhandelen te hebben……..
  Rusland is met Putin een groot strateeg dat blijkt uit de “ aanpak” van deze veldslagen…..

  Het hele westen sputtert en roept maar wat maar Rusland “ rolt het land Ukraine “ stap voor stap op.
  Totdat Zelensky zo hard gaat roepen dat het zo niet langer kan….
  De duimschroeven worden hem aangedraaid.
  Hoeveel meer doden moet Zelensky nog op zijn geweten hebben…..

  Je zult maar z’ on Zelensky als leider hebben; als GEWONE BEVOLKING….. hij moord ze uit om zijn eigen eer en de eer van de nazis die zijn Leger bevolken, moord hij zijn bevolking uit. ❗️
  Een WALGELIJKE KEREL‼️ EEN NAZI LEIDER‼️

 2. ‘Alle’ westerse leiders zijn zelensky’s
  Dus bereid je maar voor.
  The great reset
  Depopulatie 90%
  YOU own nothing
  Het is met Cor ona in gang gezet .

  De aanhangers van deze cult zitten bij je op de werkvloer, in je familie.
  Een secret organisatie.

  Het maakt niet zoveel uit wat zelenky of Wopske tettert ; verdeel en Heers
  Geroep toeter. Zij dienen de new world order.
  Waarna met de “beëindiging” van de 2e Wereldoorlog is doorgegaan.

  • De mate waarin de populatie van een land ‘rot’ is is makkelijk te herkennen
   Aan het vac cinatie statistiek tegen cor.
   (Nb de aanhangers hebben een placebo, wel als vax genoteerd)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in