Het Russische Ministerie van Defensie kondigde op 7 juli aan dat Kievse strijdkrachten verschillende nieuwe aanvallen hadden gelanceerd in de richtingen Donetsk, Krasny Liman en Zuid-Donetsk.

In de richting Donetsk sloeg de Russische Yug Groep tien aanvallen af in de buurt van Mayorsk, Severnoye, Yagodnoye, Kleshcheevka, Pervomaiskoye en Vodyanoye, bericht Southfront.

Volgens het ministerie bedroegen de Oekraïense verliezen in deze richting 420 manschappen, drie tanks, zeven infanteriegevechtsvoertuigen, vier pick-up trucks, een D-20 houwitser en een gemotoriseerde houwitser van Poolse makelij Krab.

Ondertussen richtte de Russische Tsentr Group zich in de richting van Krasny Liman op verzamelingen manschappen en uitrusting van de 21ste en 67ste Gemechaniseerde Brigades van Oekraïne bij Nevskoye en Chervonaya Dibrova.

De groep sloeg ook vier aanvallen af in de buurt van Novogorovka, Novovodynoye en Yampolovka. Bovendien werden de activiteiten van twee Oekraïense sabotage- en verkenningsgroepen onderdrukt in de buurt van Chervonaya Dibrova.

Oekraïne verloor 95 troepen, een tank, vier gepantserde gevechtsvoertuigen, vier pick-up trucks, een Gvozdika gemotoriseerde houwitser en een D-30 houwitser in deze omgeving, aldus het ministerie.

In de omgeving van Zuid-Donetsk werden twee Oekraïense aanvallen afgeslagen door de Russische Vostok Group in de buurt van Urozhaynoye. Daarnaast werden de acties van een Oekraïense sabotage- en verkenningsgroep in de buurt van Priyutnoye verstoord.

De situatie in andere richtingen, volgens de verklaring van het Russische ministerie van Defensie:

In de richting van Zaporozhye is, als gevolg van onbaatzuchtige en gecoördineerde acties van Russische troepen, een vijandelijk concentratiegebied van manschappen en materieel van de 106e Territoriale Verdedigingsbrigade geraakt in de buurt van Lugovskoye (regio Zaporozhye).

  Grootte doet ertoe - Over een Amerikaanse grondinterventie in Oekraïne

De vijandelijke verliezen waren meer dan 200 Oekraïense soldaten, 2 infanteriegevechtsvoertuigen, 2 gepantserde gevechtsvoertuigen, 3 motorvoertuigen, 2 Gvozdika gemotoriseerde artilleriesystemen, 1 Msta-B houwitser en 1 AF-90 gemotoriseerd artilleriesysteem van Britse makelij.

1 munitiedepot van de 44e artilleriebrigade van de AFU is vernietigd bij Orekhov (regio Zaporozhye).

In de richting van Kupyansk hebben de aanvallen van de operationeel-tactische en legerluchtvaart en de artillerie van de Zapad Group geresulteerd in de neutralisatie van de AFU manschappen en hardware in de buurt van Krasnoye Pervoye, Sinkovka, Masyutovka en Timkovka (regio Kharkov).

De activiteiten van 1 Oekraïense sabotage- en verkenningsgroep zijn onderdrukt in de buurt van Novosyolovskoye (Volksrepubliek Lugansk).

De vijandelijke verliezen waren meer dan 25 Oekraïense militairen, 3 motorvoertuigen, Giatsint-S en Akatsiya gemotoriseerde artilleriesystemen, 1 D-20 houwitser, evenals 1 Amerikaans M777 artilleriesysteem.

In de richting van Kherson liepen de vijandelijke verliezen op tot 80 Oekraïense soldaten, 11 motorvoertuigen en 2 Akatsiya gemotoriseerde artilleriesystemen.

Operationeel-tactische en legerluchtvaart, rakettroepen en artillerie van de strijdkrachten van de Russische Federatie hebben 97 artillerie-eenheden van de AFU op hun vuurposities, mankracht en militaire hardware op 114 plaatsen geneutraliseerd.

Luchtverdedigingseenheden hebben 1 Su-25 vliegtuig van de Oekraïense luchtmacht neergeschoten in de buurt van Odarovka (regio Zaporozhye).

21 HIMARS en Uragan raketprojectielen zijn onderschept.

Daarnaast zijn 13 Oekraïense onbemande luchtvaartuigen vernietigd in de buurt van Velykaya Lepetikha (regio Kherson), Pologi, Konovalova (regio Zaporozhye), Shipilovka (Volksrepubliek Lugansk), Volodino, Valerianovka en Staromikhailovka (Volksrepubliek Donetsk).

In totaal zijn er tijdens de speciale militaire operatie 452 vliegtuigen, 241 helikopters, 4.921 onbemande luchtvaartuigen, 426 luchtverdedigingsraketsystemen, 10.566 tanks en andere gepantserde gevechtsvoertuigen, 1.135 gevechtsvoertuigen uitgerust met MLRS, 5.370 veldartillerie kanonnen en mortieren, en 11.493 speciale militaire motorvoertuigen vernietigd.

  Het Amerikaanse leger is aan China geketend vanwege zeldzame aardmetalen en Prigozhin heeft een psychotische uitbraak

Daarnaast heeft het Russische ministerie van Defensie een video vrijgegeven waarin een recente grondaanval op Oekraïense stellingen in de buurt van Kremennaya wordt gedocumenteerd en een andere video die een gerichte aanval van een Ka-52 gevechtshelikopter op een pantservoertuig van Kievse troepen laat zien.

Oekraïne zal de operaties in de dagen voor de NAVO-top op 11 juli waarschijnlijk in alle richtingen intensiveren. Het regime in Kiev is wanhopig op zoek naar resultaten op het terrein en wil de status van zijn tegenoffensief verbeteren vóór de top, die bepalend kan zijn voor zijn toekomst bij de alliantie.

Russische aanvalsoperaties op de rivier Dnjepr

Onlangs deelden Russische bronnen beelden van een aanval van Krim-verkenners op een speedboot die met succes Oekraïense stellingen op een eiland bij Kherson aanviel. De operatie werd gefilmd door zowel de Russische militairen als een verkennings-UAV die de operatie coördineerde.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Frontnieuws filmpscoop – Voor en Na van Oekraïense Krijgsprinses die op Orks wilde jagen & Zelensky’s “How dare you!”



Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelGroepsverkracht meisje vermoedelijk vermalen tot kebab – zaak heropend
Volgend artikelNAVO plant escalatie tegen Rusland op top in Vilnius
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

  1. Het stuk onkruid verlaat zijn oorlog of niet meneer Rutte ons land verkocht en kapot financieel gemaakt onze pensioenkas helemaal leeg geroofd hoeveel jonge mannen zijn in de Ukraine al door dat stukvuil Rutte al begraven maar vergeet niet dat hij ook veel ouderen en kinderen heeft vermoord met zijn covidgift spuit en hoeveel schaapjes die op dit moment nog sterven of aan turbo kanker sterven en zeker niet vergeten de vele hersen infarcten longziektes.
    Wij gaan ruimte krijgen wappies en een overvloed aan woningen als al die schaapjes naar de hel zijn vertrokken.

    • Ruimte voor die geïmporteerde asielzoekers bedoel je toch zeker????
      Dat zootje ongeregeld zou en moest toch ook onderdak krijgen…..of ben je strategie vergeten…….zolang als die handlangertjes van die rat Rutte er nog zijn zal er niets veranderen. Die coalitie partijen zetten hun gore plannetjes gewoon door en rat Rutte krijgt een mooie functie elders bij het WEF EN KAN DAN NOG ALTIJD INVLOED UITOEFENEN IN DE NEDERLANDSE POLITIEK VIA heks Kaag en consorten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in