Pfizer-logo op een gebouw in Italië, (C) János Korom Dr., CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=104702959

Een van de redenen waarom vaccinschade zo consequent door politici wordt ontkend, is het risico van een dure aansprakelijkheidsstelling. Tot op de dag van vandaag beweert de EU-Commissie dat fabrikanten aansprakelijk zijn voor bijwerkingen. Maar een blik op het Pfizer-contract weerlegt dit, want het is de staat (om precies te zijn: de belastingbetaler) die uiteindelijk moet betalen en dienovereenkomstig vaccinschade moet vergoeden – niet de fabrikant. In de zogenaamde pandemie heeft de EU het vertrouwen van haar burgers voorgoed verspeeld, schrijft Report24.

EU’s eigen doelgerichte desinformatie – het Pfizer-contract

Persbericht van het GGI initiatief op 28.09.2023

De EU-Commissie beweert dat farmaceutische bedrijven aansprakelijk zijn voor bijwerkingen van vaccins, maar uit een uitgelekt Pfizer contract blijkt dat de lidstaten de kosten dragen. Dit roept vragen op over transparantie en de veiligheid van vaccins. Het aanvaarden van aansprakelijkheid creëert een stimulans voor de verantwoordelijken om vaccinschade te ontkennen en te negeren, in plaats van prioriteit te geven aan het welzijn van de bevolking.

Volgens de EU-Commissie biedt de website “Fighting disinformation” informatie over desinformatie met betrekking tot het coronavirus. Het is een spannende site, omdat er vaak beweringen op staan die al lang weerlegd zijn of die erg misleidend zijn – kortom: desinformatie. Eén bewering is bijzonder drastisch: “Farmaceutische bedrijven zijn aansprakelijk voor bijwerkingen van vaccins die zijn gekocht in het kader van de EU-vaccinstrategie.”

De EU-Commissie, die zelf de contracten met de vaccinfabrikanten heeft onderhandeld onder leiding van Commissievoorzitter Ursula von der Leyen, beweert dat de vaccinfabrikanten – in tegenstelling tot de wijdverspreide vermeende desinformatie in de sociale media – inderdaad aansprakelijk zijn voor bijwerkingen van vaccins. Specifiek beweert zij (vertaald in het Nederlands):

  De afbrokkelende leugens jagen de heersende klasse angst aan  

FARMACEUTISCHE BEDRIJVEN ZIJN AANSPRAKELIJK VOOR BIJWERKINGEN VAN VACCINS DIE ZIJN AANGESCHAFT IN HET KADER VAN DE EU-VACCINSTRATEGIE.

Productaansprakelijkheid ligt altijd bij het bedrijf dat de vergunning voor het in de handel brengen heeft. Bedrijven zijn verantwoordelijk voor de veiligheid van hun producten en hebben specifieke verplichtingen, zoals de verplichting om een uitgebreid risicobewakingsplan uit te voeren, eventuele bijwerkingen van het product te melden en de nodige vervolgmaatregelen te nemen. Het is waar dat de EU sommige regels voor vaccins heeft aangepast om in kortere tijd een veilig en effectief vaccin te kunnen leveren. De regels voor veiligheidsnormen zijn echter even streng als altijd en de Richtlijn Productaansprakelijkheid is nog steeds van toepassing. Met andere woorden, de bewering dat de door de Commissie onderhandelde contracten de vaccinfabrikanten niet aansprakelijk stellen voor bijwerkingen, is gewoonweg onjuist.

Maar is dit wel waar?

De contracten met de fabrikanten zijn geheim. Het Italiaanse TV-station RAI kreeg echter het contract met de fabrikant Pfizer ongecensureerd toegespeeld en publiceerde het op 17.04.2021 op zijn website. In Sectie I. 12.1. (blz. 24) staat een passage, een zogenaamde vrijwaringsclausule, waarin staat dat Pfizer door de lidstaten zal worden vergoed voor alle kosten in verband met rechtszaken of schadeclaims (vertaald in het Nederlands):

VRIJWARING

De Commissie verklaart namens de deelnemende lidstaten dat het gebruik van vaccins die in het kader van deze APA worden geproduceerd, zal plaatsvinden onder epidemische omstandigheden die een dergelijk gebruik vereisen en dat de toediening van de vaccins daarom uitsluitend onder de verantwoordelijkheid van de deelnemende lidstaten zal vallen. Daarom zal elke deelnemende lidstaat de contractant, zijn gelieerde bedrijven, onderaannemers, licentiegevers en licentiehouders, en hun functionarissen, directeuren, werknemers en andere agenten en vertegenwoordigers (gezamenlijk de “Gevrijwaarde Personen”) schadeloosstellen en vrijwaren van en tegen alle aansprakelijkheidsclaims, schikkingen overeenkomstig artikel I.12.6, en redelijke directe externe juridische kosten die worden gemaakt bij het verdedigen van claims van derden (inclusief honoraria van advocaten en andere kosten) met betrekking tot schade en verliezen als gevolg van het gebruik van de vaccins in de jurisdictie van de betreffende deelnemende lidstaat.

Dus technisch gezien is Pfizer aansprakelijk voor schade door vaccins, maar Pfizer krijgt elke cent vergoed door de betreffende EU-lidstaat, zowel voor de kosten van de schade als voor alle juridische kosten. Kortom, schade door vaccins wordt vergoed door de belastingbetaler. De uitleg op de website van de EU-Commissie is daarom zeer misleidend, omdat Pfizer uiteindelijk niet het financiële risico draagt. Hoewel deze stap algemeen bekend is, is er verrassend weinig verontwaardiging over.

  Schokkend experiment: Amerikanen tekenen petitie om ongevaccineerden te arresteren en op te sluiten

Bijna tweeënhalf jaar nadat het contract werd gepubliceerd, staat deze overduidelijk onjuiste bewering zelfs nog steeds op de website “tegen desinformatie” van de EU-Commissie.

Het is dus duidelijk dat de lidstaten geen interesse tonen in het erkennen van vaccinschade – ze zouden immers zelf alle kosten moeten vergoeden in productaansprakelijkheidsrechtszaken tegen de fabrikant. Het is duidelijk dat dit de reden is waarom de vele gevallen van vaccinschade weinig aandacht hebben gekregen en door politici grotendeels in de doofpot zijn gestopt.

De focus zou echter moeten liggen op het welzijn van de bevolking. Veel mensen vertrouwden de overheid met betrekking tot de veiligheid van vaccins. Nu worden ze in de steek gelaten en bovendien van verkeerde informatie voorzien.

Daarom eisen wij, de GGI (Groene Vereniging voor Grondrechten en Vrijheid van Informatie):

Transparante contracten: De EU Commissie moet ervoor zorgen dat contracten met vaccinfabrikanten transparant zijn en dat de financiële aansprakelijkheid voor vaccinschade duidelijk geregeld is. Burgers hebben recht op informatie over wie er verantwoordelijk is in geval van bijwerkingen van vaccins.

Eerlijke informatie: Politici moeten hun verantwoordelijkheid tegenover de bevolking nemen en eerlijke informatie geven over de veiligheid van vaccins. Valse beweringen en gerichte desinformatie mogen niet onbestraft blijven.

Bescherming van de bevolking: Het welzijn van de bevolking moet centraal staan in elke vaccinatiestrategie. Waarschuwingssignalen moeten worden opgevolgd en grondig worden onderzocht. De gezondheid van de bevolking mag nooit het slachtoffer worden van politieke berekeningen.

Gerichte desinformatie van de bevolking is in ieder geval een liberale democratie onwaardig en kan niet worden getolereerd!

  Amerikaanse liberalen gaan door het lint nadat Covid-positieve celebrity aankondigde dat hij zichzelf heeft behandeld met Ivermectine en Regeneron

Bronnen:


Copyright © 2023 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Dokters sturen kennisgevingen van aansprakelijkheid voor schade en overlijden door vaccins naar EMA en alle leden van het Europees ParlementVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWHO verklaart zichzelf in feite nu de “Wereldregering” te zijn
Volgend artikel200 miljard stukjes DNA gevonden in een enkele dosis covid-injectie van Pfizer
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

  • Het is belangrijk dit soort gegevens te blijven publiceren, Bert.
   1. er worden steeds meer mensen wakker die deze gegevens nodig hebben.
   2. probeer de vorige publicatie maar eens terug te vinden.

   in ieder leerproces is herhaling van fundamenteel belang.

   • Hoeveel gif klanten schat jij in dat we vandaag hier hebben rond hangen.
    Ik denk zomaar helemaal niemand.
    En de vorige keer weigerde ze ook om maar iets te lezen.
    Waar je ook mee aankwam.
    Waarom zou dat nu dan wel het geval zijn.
    De mensen willen helemaal niks weten.

 1. OK, we wisten al dat we door de EU belazerd worden, en niet alleen met vaccin schade.
  De toelichting van het artikel is duidelijk.
  Echter: de wensen die opgesomd worden zullen nooit en te nimmer waarheid worden.
  Zelfzuchtige EU politici en medewerkers gaan daar hun vingers niet aan verbranden.
  Corruptie in de EU zorgt er wel voor.

 2. Van begin af aan, waren de farmaceuten uitgesloten van elke aansprakelijkheid.
  Wat misdadige contracten zijn.

  Verder : wordt v.d. Leyen nog juridisch vervolgd voor haar illegale afspraken, gewiste emails, en illegale bestellingen van miljarden injekties, met/bij Pfizer ?

 3. Ze zijn allemaal schuldig door desinformatie te geven over de vaccinatie ze horen allemaal voor een tribunaal te komen. Wegens genocide op de wereldbevolking en dan praat ik niet over een gevangenis strafje

 4. Misschien kan hugo de incompetente prikpooier dit nog even uitleggen. Voordat hij de verkiezingen gaat verneuken samen met zijn oom Aat de Jonge, lid van de kiesraad. Die trouwens zijn functie ‘tijdelijk’ heeft neergelegd om iedere schijn van beïnvloeding te voorkomen en de onafhankelijke positie van de kiesraad niet in gevaar te brengen.
  Ik ben nu weer helemaal gerustgesteld…[sarcasm off]

 5. Vrij snel na de afkondiging van de mondiale coronaplandemie op 11.03.2020 publiceerde pillendraaier Pfizer een 119 pagina’s document over de bijwerkingen van het nog te lanceren ‘vaccin’.
  Als je de sterren gaat tellen van de Amerikaanse vlag, eerst verticaal en dan horizontaal is de uitkomst 9/11 : https://en.wikipedia.org/wiki/Flag_of_the_United_States#/media/File:Flag_of_the_United_States.svg De huidige configuratie van de Amerikaanse vlag bestaat sinds 04.07.1960 (4 + 7 = 11).
  Op 17.07.2014 stortte MH17 neer in Oekraïne; 17 x 7 = 119.
  Tussen de moorden op Pim Fortuyn (06.05.2002) en Theo van Gogh (04.11.20040 zitten exact 911 dagen.
  Tussen de aankondiging van de mondiale coronaplandemie op 11.03.2020 en het overlijden van die Britse koninklijke miep Elizabeth Windsor op 08.09.2022 zitten wederom 911 dagen.

  Welke info vond ik eerder deze week? Koning Louis XVI van Frankrijk (1754) en koning sinds 1774 is op 17.01.1793 ter dood veroordeeld op basis van 33(!) aanklachten; de executie werd vier dagen later uitgevoerd.
  Het getal 33 is het hoogste meestergetal van de sinds 1776 door de illuminati geïnfiltreerde vrijmetselaars (anno 1717). De Franse revolutie op 14.07.1789 is het eerste resultaat van de illuminati en de revolutie had oorspronkelijk in 1785 moeten plaatsvinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in