Commissievoorzitter Ursula von der Leyen is onder vuur komen te liggen na haar weigering om haar tekstberichten met de CEO van Pfizer openbaar te maken. © EU

Nadat voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie weigerde haar sms-berichten met de CEO van Pfizer openbaar te maken, heeft het Openbaar Ministerie van de EU (EPPO) bevestigd dat er een strafrechtelijk onderzoek is ingesteld naar de aankoop van vaccins.

Het is onduidelijk of het onderzoek betrekking heeft op Ursula von der Leyen of een andere hoge ambtenaar van de EU, maar het EPPO is een openbaar ministerie dat zich bezighoudt met corruptie op hoog niveau binnen de Unie en haar verschillende organen.

“Het Europees Openbaar Ministerie (EPPO) bevestigt dat het een lopend onderzoek behandelt naar de aanschaf van het vaccin Covid 19 in de EU. Deze uitzonderlijk zeldzame bevestiging volgt op een extreem grote publieke belangstelling voor de zaak. In dit stadium worden geen verdere details openbaar gemaakt”, schrijft het EPPO in een persbericht.

Velen reageerden toen de Europese Commissie met speciale vaccinpassen en een reeks andere dwangmaatregelen kwam toen de relatief milde variant van het Omicron-virus de Unie al had overgenomen. Tegen die tijd was het sterftecijfer van de ziekte gedaald tot ver onder het niveau van de gewone griep.

Bovendien waren de vaccins met vaccinpassen relatief ondoeltreffend tegen Omicron.

De Europese Commissie verwierp echter elke speculatie over corruptie en stelde in plaats daarvan dat het uitgebreide vaccinatieprogramma medisch gerechtvaardigd was.

Exxpress.at bericht:

Vooral de peperdure deal met vaccinfabrikant Pfizer wordt bekritiseerd. Het kostte de belastingbetaler een ongelooflijke 35 miljard euro, en de voorzitster van de Commissie had het van tevoren geregeld. Achteraf weigerde ze er informatie over te geven en ging daarmee mogelijk haar boekje te buiten. In het Europees Parlement zijn alle fracties verbijsterd over haar gedrag. Steeds meer parlementsleden vragen het Openbaar Ministerie om in te grijpen. Nu ondernemen ze daadwerkelijk actie.

  Percentage geboosterde patiënten op intensive care explodeert - media geven ernstige vaccinatieschade toe

Persoonlijk contact met de baas van Pfizer

“De EPPO bevestigt dat zij de aankoop van Covid 19-vaccins in de Europese Unie onderzoekt”, maakte de autoriteit vrijdag bekend. Zij zei dat deze bevestiging was gedaan “vanwege de zeer grote publieke belangstelling.” Verdere details worden op dit moment niet bekendgemaakt. Het Openbaar Ministerie zegt ook niet wat het precies onderzoekt. Het was echter Von der Leyen’s behandeling van de Pfizer orders die het ongenoegen in het EU Parlement en de roep om het Openbaar Ministerie veroorzaakte.

De levering van maximaal 1,8 miljard doses van Biontech/Pfizer was ingesteld in het voorjaar van 2021. Zoals de New York Times meldt, was het persoonlijke contact tussen Von der Leyen en Pfizer-baas Albert Bourla cruciaal voor de deal. Ze zouden ook tekstberichten hebben uitgewisseld.

Het feit dat Von der Leyen niet eens documenten wilde overleggen aan de Rekenkamer heeft velen verbijsterd.

Alle informatie voor de accountants achtergehouden

Het feit dat Von der Leyen de deal kennelijk persoonlijk heeft opgezet in gesprekken met Bourla is hoogst ongebruikelijk. Nog ongebruikelijker is dat zij de EU-controleurs later geen informatie over de voorafgaande onderhandelingen heeft verstrekt toen deze daarom vroegen. Tot op heden blijft von der Leyen onwrikbaar over de inhoud van de gesprekken en de uitgewisselde tekstberichten. Zij zouden niet relevant zijn voor de vaccinovereenkomst.

Nog daarvoor weigerde de EU-Commissie voorzitter de journalisten inzicht te geven in de tekstberichten in kwestie. Maar het feit dat de Europese Rekenkamer vervolgens ook koudwatervrees bij haar kreeg, zorgde voor veel verontwaardiging. De Europese Ombudsman Emily O’Reilly bekritiseerde scherp de acties van de EU-Commissie.

  Een nieuwe religieuze cult is opgedoken: De Covidianen Sekte

Concurrenten van Pfizer werden verdrongen

Met dit contract hielp de EU-Commissie Pfizer om alternatieven uit de markt te drukken.

Ondanks de grote vraag werd een bestelling van Valneva-vaccins geannuleerd, terwijl de omzet van Pfizer in het voorgaande jaar verdubbelde.

Door deze enorme deal is de prijs per dosis Biontech-vaccin gestegen van 15,50 euro eerder naar 19,50 euro, zoals de voormalige Bulgaarse premier Boyko Borrisov boos bekendmaakte. De consumentenorganisatie SumOfUs in Washington beschuldigt Ursula von der Leyen ervan in persoonlijke gesprekken met de Pfizer-baas te hebben ingestemd met een fikse prijsverhoging, hoewel een korting gezien de enorme hoeveelheid eigenlijk voor de hand had gelegen.

Het feit dat de echtgenoot van EU-Commissievoorzitter Heiko von der Leyen sinds september 2020 medisch directeur is van het Amerikaanse biofarmaceutische bedrijf Orgenesis zorgt ook niet bepaald voor een gunstige optiek.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

EUROPESE UNIE DOSSIER

Zet u schrap! EU staat op een kantelpunt, want de afgrond is dichterbij dan wij denkenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe demonisering van de ongevaccineerden: Een terugblik
Volgend artikelDonderpreken en spanningen over de EU-vaccinatieschandalen en de pers zwijgt: We moeten Pfizer vervolgen en de contracten onmiddellijk opzeggen!
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

22 REACTIES

 1. Ursula von der Lijer moeten ze linea recta achter de tralies trappen en dan het liefst in de Black Dolphin gevangenis in Rusland! Uiteraard is zij niet de enigste die daar thuishoort!

  Een korte impressie van de Black Dolphin:

  Wanneer ze aankomen, worden gevangenen geblinddoekt. Telkens als ze van gebouw naar gebouw gaan, worden ze opnieuw geblinddoekt. Ze zijn geboeid en lopen gebogen. Recreatie is 90 minuten per dag. Ze krijgen vier keer per dag soep en brood en er is geen tv. Boeken, kranten en tijdschriften zijn prima. De Black Dolphin is zo hard dat veel gevangenen willen dat Rusland de doodstraf terugbrengt omdat het menselijker is.

 2. Idd..bitch Von der Leyen zou op haar/zijn plek zijn daar in het gevang in Rusland. Ik meen dat ik ooit een docu zag over de Black Dolphin.
  Gruwelijk.

 3. Breng dat sterk bezoedeld madammeke Ursula von der Leyen vandaag nog naar die speciale gevangenis de Black Dolphin. Laat ze daar een tijdje om na te denken, al vorens het bezoedeld lijf aan de paal te drogen te hangen.

 4. Ik denk dat er naar veel mensen een onderzoek gaat komen maar zeker niet naar von der Leyen.
  Te veel macht en weet te veel van een aantal lieden in Europese topfuncties, dus het einde van het verhaal zal waarschijnlijk zijn dat wat kleine visjes voor het hekje komen maar de werkelijke criminelen gewoon verder gaan waar ze nooit zijn opgehouden

 5. Dubbele Petten …?!

  Na de toeslagen affaire weten we dat bewindslieden niet heel happig zijn op het delen van informatie, zo ook Ursela.
  Ursela von der Leyen is sinds 1dec 2019 voorzitter van het Europees commissie , von der Leyen heeft zich verschillende keren een groot voorstander van vaccinatie getoond en dan met name mRna vaccins. (Hoe verloopt de aankoop van Covid-19 medicijnen daarmee bedoel ik een genezende of virus remmende werking.)
  Heiko von der Leyen de man van Ursela is medisch directeur bij het bedrijf Orgenesis, een onderdeel van de Vanguard groep net als PfizerBiontech.
  ORGENESIS;
  PfizerBiontech heeft in de eerste helft van 2020 een 2 miljard dollar deal met Orgenesis gesloten.
  Bij dit bedrijf is Heiko von der Leyen sinds december 2020 medisch directeur, en met hem van af september 2020 Vincent vanDamme de Senior Vice President bij Orgenesis vanDamme is een oudgediende van Pfizer. Hier komt bij mij het dubbele pet gevoel naar boven.
  Wat ik daar ook storen bij vind is dat Orgenesis het bedrijf Tamir Biotechnology heeft gekocht(7 juli 2020) na de 2 miljard deal met PfizerBiontech, dit bedrijf vroeg voor de overname (?)door Orgenesis een test vergunning aan ( maart 2020) voor Ranpirnase om dit als een anti viraal middel te testen. Wat is daar de status van op dit moment?
  Volgens de berichten uit het Europees Parlement heeft Ursela von der Leyen nog al moeite om informatie over haar contacten met de directie van PfizerBiontech en Orgenesis te delen en openheid in deze zaak te geven zo als het hoort.
  Is hier sprake van belangen verstrengeling, zo maar een dubbele pet of toch alleen maar toeval? Wat gaat PfizerBiontech aan de Omnicron booster campagne verdienen…????
  De toeslagen affaire heeft ons geleerd dat bewindslieden wel eens hele gekke sprongen maken als het om de waarheid gaat of eerder hun extreem slechte geheugen.
  Graag zou ik zien dat hier eens door de politiek en journalistiek naar gekeken wordt.

  • Trutsula van de Lijken wordt aangestuurd door haar harem van kerels. Ze hebben veel ijzers in het vuur en die gaan ze echt niet opgeven. Trutsula is slechts hun praatpop en voert hun bevelen uit. Zo houdt zij haar eigen hachje ook in stand. Met het experiment van de gifspuit komen er een hoop nieuwe kansen tevoorschijn die de pharma markt aan de trog houdt. Je hebt al gezien wat er allemaal fout gaat als je gaat rotzooien met wat de natuur al heel lang in stand gehouden heeft. Daar kan je toch heel veel middeltjes voor verzinnen.. hahah, of ze nou werken of niet, mensen zullen er grif voor betalen.

   Lees waar de vax voor gemaakt is, zonder jouw toestemming:

   Geonengineering and consent
   https://zonderreden.substack.com/

  • Voorbeeldig. Elke burger zou zichzelf zo moeten informeren.
   In ieder geval is het ook naar buiten gekomen dat de Omicronbooster slechts op 8 lab-muizen getest is en helemaal niet op ménsen. Daarnaast is er tevens info voor wie het weten wil, over de lab-muizen zélf. Deze dieren worden op een zeer specifieke manier gefokt. Omdat ik hieromtrent niet deskundig ben kan ik niet het specifieke reproduceren, maar iig worden deze labmuizen zo gefokt, dat ze veel minder snel kankerontwikkelingen zullen laten zien, dan niet gemanipuleerde dieren ! Dit alles omwille vd vergroting dat een nieuw getest middel op de MARKT kan worden gebracht. Dus dit type testdieren staan volledig in dienst van het gewénste eindresultaat. Het is een beetje te vergelijken met een transgender die van man naar vrouw is gegaan en mee doet met vrouwentopsport. Het is in z’n/haar voordeel met name door karakteristieken, die onbenoemd moeten blijven.

 6. Hoe zit het met het recht wat EPPO betreft?
  Zijn we ervan overtuigd dat ze onbevoordeeld, eerlijk en rechtsgeldig zijn in hun bewijsvoering als het eropaankomt.
  Wat is de verwachting van dit onderzoek?
  Zal het onafhankelijk zijn?

  Dit durf ik écht te betwijfelen.

  Als ik zie wat in bepaalde rechsspraken als onbevooroordeeld werd afgewezen.
  Dan zie ik het donker in.

  Daarbij komt dat de hoogst geplaatsten v.d. NOW zoveel macht hebben, en geld dat alles omgekocht of gechanteerd kan worden.

  Maar misschien met de dreiging van een onderzoek dat eventueel tot een rechtszaak kan leiden, dat de enorme hoogmoed v.d. betrokkenen afneemt waar het publieke uitspraken betreft.

  Dat zou al iets zijn.

  • Inderdáád. Daar dacht ik ook meteen aan ! Alert zijn en de juiste vragen stellen is beter, dan weer onnozel gaan hópen dat er éindelijk rechtvaardigheid zal zijn. Want als het wéér een grote teleurstelling wordt is dat psychologisch gezien een Chart of Coercion tactiek [ Biderman ]: het volk hoop geven, het volk ontspant zich, meteen daarna een fikse teleurstelling, het volk geraakt weer in de stress, daarna ‘gebeurt’ er weer iets dat hoop geeft en boem páts blijkt dat weer een dooie mus te zijn, enz.
   De mentale rekbaarheid bij het volk wordt hierdoor doelbewust verminderd met als doel een zo groot mogelijke mentale kneedbaarheid bij een murf geslagen bevolking . . .

 7. Er komt de black whale in EU met minder luxe dan de Rus gevangenis voor de corrupte directeurs van bepaalde internationale bedrijven, politicis en EU leiders.

  • Er komt just niks!
   Wij vliegen later wel in heropvoedingskampen indien we te kritisch zijn, alles in vraag stellen, vaccins weigeren of onze sociale punten te laag zijn.

 8. Zuster Ursula heeft als voormalig minister van defensie in duitsland ook mega geblunderd. Consultancy opdrachten gingen naar ‘bevriende’ (familie)bedrijven, sms’jes en emails werden toen ook al door haar gewist zonder enige consequenties (hallo Mark…) en de bundeswehr was na haar vertrek in katastrofale staat. En toch werd ze ‘gekozen’ als EU voorzitter. De rol van haar man Heiko is boven al benoemd.
  Maar als je zegt dat de EU een duivels corrupt instituut is wat Europa finaal in de afgrond stort, dan ben je een wappie en complotdenker. Het verandert niet vanzelf.

  • Idd. We mogen inmiddels wel stellen dat iemand JUIST vanwege z’n / haar geblunder een hogere functie krijgt, omdat deze persoon vaardig is gebleken voor de Built-Back-Better ideologie. Er dient immers eerst áfgebroken te worden en daarbij is een zo groot mógelijke ongevoel voor alles wat menselijk is een veréiste. Mocht von der Leyen haar overlords teleur stellen, dan WEET ze dat ze accuut vervángen zal worden en in het ‘kamp vd overbodigen’ zal belanden.
   We hebben dit ook mogen zien toen de voorganger [ ik ben z’n naam vergeten ] van Hugo de J. door hugo vernangen werd, omdat dit geval zwakte toonde. Hugo werd wederom vervangen door Ernst K., omdat de laatsgenoemde ijskoud kan functioneren én uit big pharma komt; hij heeft voor Astra Zeneca gewerkt. We wéten inmiddels natuurlijk ook wel, dat je met een ministerpet op nog STEEDS “gewoon” voor big pharma kan werken.

 9. Veel belangrijker dan die SMS’jes (die niet veel meer zullen inhouden dan het regelen van afspraken en die als het echte ouderwetse SMS-berichtjes zijn nu toch definitief verdwenen zijn) is dat de vekoopsovereenkomsten volledig en zonder zwartgelakte delen openbaar gemaakt worden. Publiek geld = publieke contracten!

 10. Interessant, interessant.
  In dit stadium is het nu van groot belang om meteen ook te onderzoeken door welke entiteiten EPPO gefinancierd wordt. Want zodrá er een ‘E’ in de afkortingsletters vd naam v/e ‘officiële’ instantie te vinden is moet het fundingsaspect onder de algemene aandacht gebracht worden. Om hun perverse doelen te bereiken hebben we immers al mogen zien, dat rasmisdadigers zoals Bill G. álles financiert wat maar in z’n ogen nodig is.
  Voorál ook zodra msm journalisten zínvolle vragen gaan stellen [ iets wat al heel lang niet meer tot hun takenpakket hoort ] dan is dát een Wake Up Call, dat het een ‘voor de bühne’-actie kan zijn. Even los vd inherente hyperopportunistische aard vd gemiddelde msm-journalist, die doordrongen is vd essentie van zelfcensuur voor baanbehoud. We mogen immers nooit de gelijkschakeling uit het oog verliezen van de [ echte ] macht en de mainstream media. De vraag kan dus zijn in hoeverre een EPPO onafhankelijk is en of dit niet uiteindelijk weer een Slager-die-z’n-eigen-vlees-keurt geval zal worden, die men nu even moet doen, omdat de belangstelling zo enorm is. Massale opstand wil men immers ten alle tijden zien te voorkomen [ ondanks het slechts een kwestie van tijd is dat dit onvermijdelijke gaat gebeuren ]. Als dat zo zou zijn en de hóóp vd Eur. bevolking op éindelijk een doorbraak op weer een grote teleurstelling zou uitlopen, dan kunnen we dit als psy-coercion zien om de mentale rekbaarheid cq incasseringsvermogen vd burger verder te verzwakken. Maar voor het algemene bewustwordingsproces vd Eur. burger is deze hele gebeurtenis wel goed betreffende de stuitende corruptie in Brussel.
  In iedel geval mogen we wel stellen dan Ursela vón der L. mede schuldig is aan massamoord cq genocide.

 11. “Wetten zijn net spinnewebben; kleine vliegen worden gevangen, maar wespen en horzels breken erdoor.”
  “Laws are like Cobwebs which may catch small Flies, but let Wasps and Hornets break through.”
  By Jonathan Swift

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in