Staat de oorlog in Oekraïne op het punt het “point of no return” te passeren? Toen Rusland aankondigde dat het grote aantallen troepen zou mobiliseren, gingen veel mensen ervan uit dat die troepen zouden worden gestuurd om de bestaande verdedigingslinies te versterken. Maar dat blijkt niet nodig te zijn. De Oekraïense tegenoffensieven zijn op dit moment grotendeels gestaakt, en de Russen hebben de afgelopen dagen zelfs wat nieuw gebied bij Bakhmut ingenomen. Om de winst te boeken die zij in september behaalden, werden de Oekraïners gedwongen een duizelingwekkende hoeveelheid personeel en voertuigen op te offeren, en nu zijn hun troepen overbelast en uitgeput, schrijft Michael Snyder.

Dit zou voor de Russen een perfect moment zijn om een verrassingsaanval uit te voeren achter de bestaande gevechtslinies, en dat is misschien ook precies wat ze van plan zijn.

In feite plannen de Russen misschien wel een bliksemaanval om Kiev in te nemen, terwijl de meeste troepen van Oekraïne aan het zuidelijke en oostelijke front bezet zijn.

Volgens de Washington Examiner worden Russische troepen “per treinlading” naar de grens van Oekraïne met Wit-Rusland gestuurd…

Russische troepen stromen “per treinladingen” Wit-Rusland binnen .

Het nieuws komt naast een aankondiging van de Wit-Russische president Alexander Loekasjenko dat Russische troepen in groten getale zullen terugkeren naar het land, dat zowel aan Rusland als aan Oekraïne grenst, aldus het Wit-Russische staatspersbureau Belta. Tienduizenden Russische troepen gebruikten Wit-Rusland als verzamelplaats voor hun aanvankelijke noordelijke offensief in Oekraïne in februari, maar eind maart trokken zij zich grotendeels terug. Sindsdien zijn enkele honderden Russische troepen achtergebleven, vooral lucht- en rakettroepen die de nauwe Russische bondgenoot gebruiken als lanceerbasis voor raketaanvallen op Oekraïne, maar daar lijkt nu verandering in te komen.

“Russische soldaten komen per trein Wit-Rusland binnen. Ze reizen in veewagons – een enorme hoeveelheid. Er komen golven van treinen aan,” vertelde een Wit-Russische bron aan Kyiv Post-correspondent Jason Jay Smart.

Waarom worden er plotseling zoveel Russische troepen naar Wit-Rusland gestuurd?

Gaan ze daar gewoon zitten en niets doen?

  Video's - "We zullen Oekraïne op de knieën dwingen": Rusland gaat een algemeen tegenoffensief lanceren- Alle wapendepots geopend - Grote beweging van Wit-Russische troepen

Natuurlijk niet.

Toen de Russische troepen tijdens de eerste invasie naar Kiev trokken, was Wit-Rusland de verzamelplaats.

En als Rusland nu een nieuwe, grotere aanval op Kiev zou plannen, is dit precies de plaats waar we zouden verwachten dat de troepen zich zouden verzamelen.

De president van Wit-Rusland, Alexander Loekasjenko, heeft bevestigd dat er grote aantallen Russische troepen zullen aankomen.

Naar verluidt heeft hij zelfs gezegd dat het “niet slechts duizend troepen zullen zijn“…

“Dit zullen niet zomaar duizend troepen zijn”, zei Loekasjenko tijdens een recente vergadering tegen zijn militaire top, waarin hij de grootschalige komst van Russische troepen aankondigde. “Wees klaar om deze mensen in de nabije toekomst te ontvangen en plaats ze waar nodig is volgens ons plan,” zei hij, volgens de New York Times.

Ondanks wat de Russen beweren, is er geen dreiging dat de Oekraïners Wit-Rusland zullen binnenvallen.

Dus tenzij de Russen van plan zijn iets met hen te doen, is het absoluut niet nodig daar duizenden en duizenden troepen neer te zetten.

We hebben ook vernomen dat de leveringen van brandstof aan de Russische troepen aan het front het hoogste niveau hebben bereikt dat we in de hele oorlog hebben gezien…

Rusland voorziet de troepen die in Oekraïne vechten van brandstof. De zendingen van vorige maand bereikten het hoogste niveau sinds het begin van de invasie.

Volgens een rapport van Bloomberg woensdag werd in september bijna 220.000 ton diesel, benzine en vliegtuigbrandstof verscheept naar de zes Russische regio’s die grenzen aan Oekraïne en de onlangs geannexeerde Donetsk en Luhansk.

De toename komt neer op een verviervoudiging ten opzichte van een jaar eerder en overtreft zelfs de leveringen van maart. De volumegegevens omvatten ook leveringen aan vier grote luchthavens in het zuidwesten van Rusland.

Waarom is er plotseling zoveel brandstof nodig?

Als er een nieuwe invasie wordt gepland, zou dat logisch zijn.

We zullen zien wat er gebeurt, maar het lijkt er zeker op dat de Russen iets heel groots in petto hebben.

  Rusland bereidt iets "heel groots" voor: Raakt basis van NAVO-adviseurs en huurlingen - Raketgolven met 400 raketten en drones in 3 dagen (Video's)

Maar zelfs na alles wat er al is gebeurd, geven de Russische leiders aan dat ze nog steeds openstaan voor vredesbesprekingen met de Verenigde Staten…

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov zei dinsdag dat Moskou openstaat voor gesprekken met westerse mogendheden nu Turkije onderhandelingen wil bemiddelen.

Lavrov zei ook dat Rusland een ontmoeting tussen de Russische president Vladimir Poetin en president Biden zou overwegen als die zou worden voorgesteld. “We hebben herhaaldelijk gezegd dat we nooit ontmoetingen weigeren. Als er een voorstel is, zullen we het overwegen,” zei hij.

Een mogelijke locatie voor gesprekken tussen Biden en Poetin zou de zijlijn kunnen zijn van de komende top van G20-leiders die medio november in Indonesië wordt gehouden. Maar volgens Lavrov heeft Rusland nog geen serieuze voorstellen van de VS ontvangen om te onderhandelen.

Wat een kans.

Als er ook maar een kleine kans is op een vreedzame uitweg uit deze puinhoop, zouden Amerikaanse functionarissen die moeten onderzoeken.

Wat kan het immers voor kwaad om te gaan zitten en te praten?

Helaas was het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken erg snel met het neerschieten van elk idee dat er vredesbesprekingen zouden kunnen zijn…

“Wij zien dit als aanmatiging. Wij zien dit niet als een constructief, legitiem aanbod om de dialoog en diplomatie aan te gaan die absoluut noodzakelijk zijn om een einde te maken aan deze brute aanvalsoorlog,” zei woordvoerder Ned Price van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Het Amerikaanse volk zou hier absoluut woedend over moeten zijn.

Waarom weigeren ze absoluut om met de Russen om de tafel te gaan zitten en te praten?

Helaas omdat ze deze oorlog eigenlijk willen.

Zij geloven echt dat de Oekraïners gaan winnen en dat een nederlaag in Oekraïne het einde zal betekenen van het huidige Russische regime.

De oorlogsstokers in Washington hebben zowat iedereen ervan overtuigd dat ze dit geopolitieke schaakspel onder controle hebben, maar de realiteit is dat we elke dag dichter bij een kernoorlog komen.

  Poetin: Bewijs dat CNN samenspande met Oekraïense nazi's om een valse vlag operatie uit te voeren door het in scène zetten van het doden van burgers te filmen

Tulsi Gabbard zegt zelfs dat de oorlogszuchtigen in de regering Biden een van de belangrijkste redenen zijn waarom zij de Democratische Partij heeft verlaten…

Tulsi Gabbard heeft de regering Biden ervan beschuldigd de Verenigde Staten gevaarlijk dicht bij een nucleaire oorlog te brengen. Zij veroordeelt de “oorlogsstokers” in Washington DC en zegt dat zij mede de reden zijn waarom zij de Democratische Partij heeft verlaten.

Ooit wemelde het in de Democratische Partij van de anti-oorlog demonstranten.

Maar nu zijn de Democraten de grootste oorlogsaanhangers van allemaal.

Dankzij de oorlogsstokers in de regering-Biden komen we ook gevaarlijk dicht bij oorlogen met China, Iran en Noord-Korea.

Ondertussen besteden de meeste Amerikanen weinig aandacht aan dit alles omdat de mainstream media hen blijft vertellen dat alles goed komt.

De waarheid is natuurlijk dat alles beslist niet “goed” komt.

In een nucleaire oorlog heeft degene die het eerst vuurt de beste kans om te overleven, en de Russen begrijpen dat heel goed.

De afgelopen decennia hebben de Russen enorme bedragen uitgegeven om hun strategisch nucleair arsenaal te moderniseren, en zij beschikken over de meest geavanceerde raketafweersystemen ter wereld.

Ondertussen vormen de Minuteman-raketten die in de jaren 1970 in gebruik werden genomen nog steeds de ruggengraat van ons strategisch kernwapenarsenaal, en wij hebben geen enkele manier om ons tegen Russische kernwapens te verdedigen.

We hebben geen sterke hand, en als onze leiders enig verstand hadden zouden ze proberen een vreedzame uitweg uit deze puinhoop te vinden.

Helaas blijven ze ons naar een oorlog leiden, en het lijkt erop dat de meeste Amerikanen pas wakker worden als het veel te laat is.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Russische Mobilisatie – Begin van het Einde voor Kiev en NAVO (VIDEO’S)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelKunnen Westerse luchtverdedigingssystemen het Kievse regime helpen?
Volgend artikelScott Ritter: Pijpleidingen klagen de VS aan
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

15 REACTIES

 1. (Er zijn aanwijzingen dat Rusland een verrassingsblitzkrieg op Kiev voorbereidt)

  Met een hoop licht en donder mag ik hopen. Gelijk plat gooien, moeten ze hier in Den Haag en Brussel ook doen !! Weg met deze nazies.

   • @ Henk oktober 13, 2022 at 12:31,
    Het zijn geen Joden, maar zionisten. Zionisten doen zich voor als Joden. Een NAZI is de afkorting van Nationaal Angelsaksen ZIonist, van het Angelsaksen Zionisten Rijk. Die een wereld orde nastreven. Waar het WEF een onderdeel van is.

   • Henk.Joden hatende nazi,doe eerst jou huiswerk voordat jij hier jou onzin uitkotst.De werkelijke machthebbers op aarde zijn de khazariaanse mafia (nepjoden) a.k.a.de cabal,deepstate,illuminati.Het zijn de eigenaren van de VS en hebben macht over israel.De KM rotschilds en rockefellers zijn verantwoordelijk voor alle oorlogen,ellende en armoede van de laatste eeuwen.

 2. Ik denk dat de “gewenste” opvolger in Rusland een WEF muppet is.
  Vandaar dat dit conflict koste wat kost voor het westen moet slagen.
  Helaas!! gaat niet lukken. (of gelukkig?)

 3. Ik denk dat ze een groot front openen, na een serie zware bombardementen van artillerie, raketten en vliegtuigbommen.
  Dat was altijd hun stijl; en daar is niks mis ee; spaart infanterie levens.
  En je moet zo denken:een Rus is meer waarddan 10 Oekies.

  Maar ik ben benieuwd hoelang de Oekies nog weerstand bieden; niet zo lang denk ik.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in