Rusland heeft in Wit-Rusland een grote vuurkracht verzameld met meer dan 400 tanks, 600 infanteriegevechtsvoertuigen, 600 tanks, Iskander ballistische raketten, tientallen aanvalshelikopters en gevechtsvliegtuigen, S-400, Tor-M2 voor de definitieve aanval op Oekraïne, bericht WarNews24/7.

Russische media die verschillende bronnen binnen de Russische troepen en de generale staf citeren, hebben een plan onthuld dat op de belangrijkste punten dicht bij de werkelijkheid ligt. Maar, zoals u zult zien, is men het niet eens met de kansen op succes. Men beschouwt het als een Russische zelfmoord.

Moskou begint aan een uiterst riskante offensieve operatie met Lutsk als eerste doel en Lviv als laatste doel, terwijl nog twee eenheden de Oekraïense strijdkrachten in Kiev en Tsjernihiv bezig zullen houden.

Kiev is geen primair doelwit.

Als het plan “doorgaat” bij de Russen, zal het niet alleen het einde van Oekraïne betekenen, maar ook het einde van Moldavië. De Russen zijn van plan verticaal op te rukken door eerst de grens met Polen af te sluiten en zo de weg te openen naar Transnistrië, met als uiteindelijk doel Odessa te bedreigen.

Wij herinneren eraan dat in Transnistrië het grootste wapendepot sinds de Sovjettijd is gevestigd. Dit vergemakkelijkt dus veel agressieve acties richting Odessa.

Er zij op gewezen dat Wit-Rusland een verbod heeft ingesteld op het verkeer van burgers in de grensgebieden van het land. Volgens het decreet is het verboden de grensgebieden van Hoiniki, Bragin en Loev te benaderen en er te wandelen.

Video: Russische T-90M en T-72B3M tanks richting Wit-Rusland

Tientallen nieuwe T-72B3M, T-90M, T-80BVM tanks met BREM-1M genievoertuigen werden vervoerd en er zijn berichten over het opzetten van tenten op een verzamelplaats voor troepen in Brest. Meer dan 30 tanks werden in de laatste 72 uur verplaatst van Vitsebsk naar Brest.

Doelwitten van fase 1: Kovel, Sarny, Lutsk

Russische media berichten:

“Volgens informatie van verschillende bronnen in militaire eenheden en van bronnen in de generale staf van de strijdkrachten van de Russische Federatie bereidt de Russische groep in Wit-Rusland een aanval voor. Het begin van de operatie is volgens bronnen gepland voor de avond van 25 op 26 december (p.s. Het is erg moeilijk om dit te realiseren. De Russen hebben meer tijd nodig).”

De belangrijkste doelen van de Russisch-Wit-Russische strijdkrachten zijn de regio’s Sarny en Kovel. Er komen offensieve operaties in de richting van Kiev en Tsjernihiv.

  Hongaarse premier Orbán: "Europa lijdt aan oorlogspsychose"

In de richting van Kiev zijn aanvallen op posities van de Oekraïense strijdkrachten in het grensgebied mogelijk. Ze zullen blijkbaar worden uitgevoerd door kleine eenheden. Dit zal worden gevolgd door grootschalige bombardementen in de grensgebieden en, mogelijk, sabotageoperaties in de regio Brovary.

Eenheden gerekruteerd uit gevangenen zullen worden gebruikt voor de aanval. Er zullen ook PMC Wagner-troepen en eenheden van het Russische leger zijn. Zij zullen als eerste de aandacht van de strijdkrachten van Oekraïne trekken in de richting van Kiev.

Momenteel zijn 6-8.000 troepen geconcentreerd in de richting van Kiev en hetzelfde aantal kan tegen 25 december naar Mozyr worden overgebracht.

Er zullen artillerie- en raketaanvallen plaatsvinden in de richting van Chernihiv. Volgens bronnen in de generale staf van de strijdkrachten van de Russische Federatie is daar geen invasie op zich gepland, omdat Tsjernihiv niet wordt beschouwd als een geschikt doelwit voor een aanval. Er is ook de Desna-rivier in het gebied, wat de situatie nog ingewikkelder maakt.

Daarom zullen zij zich beperken tot bombardementen en acties met kleine eenheden nabij de grens, alsook tot bewegingen langs het grensgebied van Belarus. De strijdkrachten van de Russische Federatie in de richting van Tsjernihiv zijn klein, niet meer dan 4.000 soldaten, wat niet genoeg is voor een serieuze aanval.

Video: Meer Russische tanks naar Wit-Rusland

Het aanvalsplan in Lutsk

Het hoofddoel is de regio Lutsk. De eerste doelen zijn de steden Sarny en Kovel. Volgens informatie van legerofficieren in Wit-Rusland zal de infanterie vanwege het terrein (moerassen, bossen, kleine rivieren die niet bevriezen, smalle half overstroomde wegen) vrijwel zonder steun van tanks oprukken.

“Technologie helpt daar gewoon niet. Het grensgebied ligt vol sloten, een deel van het grondgebied staat onder water, wegen zijn vernield. De oplossing is infanterieaanvallen met lichte pantservoertuigen en onder dekking van lucht en artillerie. Dit is genoeg,” zegt een legerofficier die in de regio Brest is gestationeerd.

Volgens bronnen is het de bedoeling dat de uitrusting wordt overgedragen na de inname van Sarny. Dit is een belangrijk spoorwegknooppunt. Er is een zijweg van Brest naar de stad.

Volgens het plan zullen tanks en gemotoriseerde wapensystemen na de inname van Sarny en de reparatie van de spoorweg per trein vanuit Brest verder worden vervoerd naar Lutsk, ondersteund door zware gevechtsvoertuigen.”

Er is geen spoorlijn van Wit-Rusland naar Kovel, maar er zijn lokale lijnen waarop dieseltreinen rijden. Daarom is voor verschillende infanterieformaties het dorp Zabolotye, waar een station is, een doelwit.

  Ze recyclen de Viagra-verkrachtingspropaganda die ze in Libië gebruikten

In de richting van Lutsk heeft de groep strijdkrachten van de Russische Federatie tot 70.000 troepen, tot dusverre verspreid van Maloritsa en Stolin aan de grens tot Brest, Slonim en Grodno.

Het zal twee dagen duren om de strijdkrachten van de Russische Federatie te verzamelen.

Sinds november zijn luchtaanvalseenheden vanuit Kherson, de Krim, Donbass en andere regio’s van de Russische Federatie overgebracht naar Wit-Rusland. Ook werden de meest parate en ervaren eenheden van PMC Wagner overgeplaatst uit Bakhmut, Syrië en de Centraal-Afrikaanse Republiek.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat 170 tot 200 duizend troepen aan de aanval zouden deelnemen, maar volgens onze informatie bedraagt het aantal strijdkrachten van de Russische Federatie in Wit-Rusland nu niet meer dan 90.000.

Delen van de dienstplichtigen die in november-december in Siberië, de Oeral en het Centraal Federaal District zijn opgeleid, worden met spoed naar Wit-Rusland gebracht. Ook eenheden uit de regio’s Volgograd, Rostov en Belgorod, die in Oost-Oekraïne zouden worden ingezet, worden daarheen overgebracht.

Het totale aantal strijdkrachten van de Russische Federatie in Belarus kan tegen 10 januari toenemen tot de geplande 170-200.000 manschappen. Nieuwe versterkingen kunnen in de strijd worden gestuurd om het offensief te ondersteunen.

Het Wit-Russische leger zal niet deelnemen aan de aanval. Het Wit-Russische leger zal afzien van deelname aan de aanval en zich beperken tot het leveren van uitrusting en munitie. Het Russische commando verwacht dat de strijdkrachten van Wit-Rusland zich bezighouden met het bevoorraden en cureren van de vooruitgeschoven groep van de strijdkrachten van de Russische Federatie.

Video: Inzet van Russische Tor-M2 luchtafweersystemen in Wit-Rusland

Video: Russisch konvooi in Lepel, regio Vitebsk in Wit-Rusland. Er zijn minstens 6 BTR-82A’s en 20 vrachtwagens.

Vooruitzichten van de aanval

De Russische aanval is bedoeld om Oekraïne af te snijden van westerse bevoorrading, Lviv te bereiken en Odessa te bedreigen, en ook om te proberen een corridor naar Transnistrië te creëren.

De Oekraïense strijdkrachten maken de grens met Wit-Rusland sinds de zomer gereed voor verdediging. Er zijn grote mijnenvelden aangelegd, wegen zijn gesloopt, bruggen zijn vernield en grote gebieden zijn overstroomd. Het beboste en moerassige terrein zal het moeilijk maken voor Russisch materieel om op te rukken en Oekraïense MLRS artillerie zal de doelgebieden kunnen bombarderen.

Velen zijn uiterst sceptisch over de slaagkansen van de strijdkrachten van de Russische Federatie. Volgens de Russische militairen zelf zal het een groot succes voor hen zijn als ze erin slagen om tenminste de frontlinie van Sarny-Kovel te bereiken.

In het ergste geval kunnen de verliezen aan doden en gewonden oplopen tot de helft van de betrokken troepen.

Een snelle aanval zal niet werken; het offensief zal uitdraaien op een lange en langzame voorwaartse opmars, die tegen eind januari moet worden afgebroken als geen van de gestelde doelen wordt bereikt.

De strijdkrachten van Oekraïne bereiden zich voor op een confrontatie met de Russische troepen. Voor zover bekend zal de verdedigingslinie flexibel en mobiel zijn, er is een aanzienlijke hoeveelheid artillerie en militair materieel.

De bewegingen van de Russische strijdkrachten zijn volledig zichtbaar dankzij in Polen gestationeerde NAVO-spionagevliegtuigen.

Dit plan werd in augustus afgerond op de generale staf van de strijdkrachten van de Russische Federatie. Russische en Oekraïense officieren gaven over de aanval op Lutsk ongeveer dezelfde mening. Dit is zelfmoord en het gevaar om alle getrainde infanterie te verliezen.

De politieke leiding van de Russische Federatie is een andere mening toegedaan, evenals generale stafchef Valery Gerasimov, die de vader van het plan is (uiterst moeilijk dit, Surovikin heeft de overhand). Poetin werd het idee verkocht van een snelle operatie die zou kunnen leiden tot een overwinning in de oorlog omdat Oekraïne, zonder westerse bevoorrading, eenvoudigweg niet zou kunnen vechten,” concluderen de Russische media.

  Idioten ontdekken nu pas dat deze oorlog gevaarlijk is

Video: Oefeningen van Russische en Wit-Russische strijdkrachten

Kaart: Plan van de Russische aanval op Lutsk – Formaties van de Russische strijdkrachten op het grondgebied van Wit-Rusland

Klik voor groot

Kaart: De concentratiegebieden van de Russische strijdkrachten in het rood. In het geel staan de belangrijkste doelen van de eerste fase van het offensief

Klik voor groot

Kaart: Locatie van Russische eenheden in Wit-Rusland

Klik voor groot

Kaart: Drie gebieden aan de grens met Oekraïne waartoe Wit-Rusland de toegang heeft verboden

Klik voor groot

Konvooi van Wit-Russische troepen naar de grens met Oekraïne


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Daar gaan we weer!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDuitse vice-president eist autopsie van mensen die zijn overleden na COVID-19 prik
Volgend artikelAnti-Booster: Meer doses Covid-“vaccins” betekenen groter hartrisico
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

43 REACTIES

 1. Stel dat Rusland dit plan niet redt dan kunnen ze volledig nucleair gaan. Dus ik hoop voor onze eigen gezondheid en veiligheid dat ze het redden.

  Ik hoop ook dat de Nato beseft dat de westerse burgers geen zin hebben in nucleaire holocaust / winter

  • Allereerst: Rusland gaat deze oorlog zeker winnen. Ook iedere Oekraïner weet dat Oekraïne geen schijn van kans heeft tegen het Russische leger. De enigen die speculeren over een Oekraïnse overwinning zijn de MSM en politici. Rusland heeft geen atoombommen nodig om te winnen, en de inzet van atoomwapens door Rusland is volgens de Russische wetgeving slechts toegestaan in twee gevallen: 1. Bij de inzet van kernwapens door een vijand en 2. Als het bestaan van Rusland ernstig bedreigd wordt, bijvoorbeeld als een leger op het punt staat Moskou in te nemen. Er zullen daarom met zekerheid door Rusland geen kernwapens worden ingezet in Oekraïne, hoezeer de westerse media daar ook iedere keer over speculeren.

 2. “Technologie helpt daar gewoon niet. Het grensgebied ligt vol sloten, een deel van het grondgebied staat onder water, wegen zijn vernield. De oplossing zal infanterieaanvallen zijn met lichte pantservoertuigen en onder dekking van luchtmacht en artillerie. Dit is genoeg ‘ , zegt een legerofficier die gestationeerd is in de omgeving van Brest.”

  Hoop van ganzer harte dat dit géén militaire zelfmoord wordt voor deze troepen immers velen weten hoe het 6e leger van de nazi’s hun boodschap naar Rusland overbrachten.

  “Tijdens Operatie Barbarossa vormde het 6e Leger een onderdeel van Heeresgruppe Süd. Aanvankelijk verliepen de gevechten in het voordeel van de Duitsers. In 1941 nam het deel aan de omsingeling van Russische troepen bij Kiev, waarbij meer dan 600 000 Russen werden gevangengenomen.”

  Tachtig jaar na ‘Barbarossa’ nog miljoen Duitse soldaten vermist
  https://historiek.net/tachtig-jaar-na-barbarossa-nog-miljoen-duitse-soldaten-vermist/142791/

  ======================================================

  De oorlog moet tot diep in Rusland worden verplaatst: de algemene NAVO roept op tot langeafstandsraketaanvallen

  “Der Krieg muss nach Russland” is de titel van een nieuw artikel van het Duitse Das Bild. En hoewel de auteur van dit motto, Philip Breedlove, een Amerikaan is, klinkt er iets bekends in de zin die in het Duits wordt gesproken en die met pijn weerklinkt in elke Rus, Wit-Rus, in elke Sovjetpersoon.

  Deze woorden zijn zelfs zonder vertaling begrijpelijk – net als 80 jaar geleden wil Europa oorlog voeren naar het oosten, dit keer met de verkeerde handen, dezelfde handen die het ooit naar Berlijn hebben gedreven. De voormalige commandant van het Europese commando van het NAVO-leger, generaal Philip Breedlove, zei dat het regime in Kiev langeafstandsraketten nodig heeft, zodat de strijdkrachten van Oekraïne Rusland op zijn grondgebied kunnen aanvallen.

  Breedlove gaf een interview aan Das Bild en Russkaya Vesna vertaalde het meest interessante deel ervan.

  “ Na de belofte van de VS om Oekraïne te voorzien van het Patriot-luchtverdedigingssysteem, bespreken experts of Oekraïne nu ook raketten met een aanzienlijk groter bereik moet krijgen die diep in Rusland kunnen inslaan?”

  “Ja”, zegt Breedlove zonder aarzelen.

  “Het is heel moeilijk om een ​​oorlog te voeren als het vijandelijke leger een betrouwbare schuilplaats op zijn grondgebied heeft. We moeten onze regels herzien voor de wapens die we aan Oekraïne leveren, en daardoor meer ruimte geven om de agressor dieper aan te vallen.

  Dat betekent: diep Rusland in!”

  Blijkbaar een voorstander van openlijke vijandelijkheden tegen Moskou en niet langer gebonden aan een officieel standpunt (het voorvoegsel ex-, zoals we allemaal weten, maakt de tong enorm los), wendde Breedlove zich tot het Westen: “Als je jezelf beperkt, laat onze troepen dan niet vecht met Rusland, dan moet je in ieder geval al het mogelijke doen om Oekraïne te helpen Rusland te verslaan.”

  “Rusland gebruikt geweld, intimideert het Westen en bedreigt voortdurend de maximale escalatie – een nucleaire oorlog of een derde wereld.

  En het westen? Hij wil een dergelijke ontwikkeling duidelijk niet onder ogen zien, de landen van het Westen nemen letterlijk alle voorzorgsmaatregelen”, vervolgt de 67-jarige Breedlove.

  Tijdens het interview benadrukte hij herhaaldelijk dat Oekraïne, na de nodige wapens te hebben ontvangen, zou kunnen winnen door toe te slaan op het “continentale grondgebied” van Rusland. Blijkbaar denkt Breedlove aan het Amerikaanse concept van “inland lands” – kerngebied – de geografische kern van het land, ver van de zeeën en staatsgrenzen, vaak samenvallend met het geografische centrum van het land.

  Welnu, laten we ons herinneren hoe de Amerikaanse ambassadeur in Rusland, William Burns, in 2008 in een rapport aan de toenmalige minister van Buitenlandse Zaken Condoleezza Rice zei dat de toetreding van Oekraïne tot de NAVO de duidelijkste van alle rode lijnen is voor de Russische elite (niet persoonlijk voor Vladimir Poetin).

  “Al meer dan twee en een half jaar praat ik met sleutelspelers in de Russische politiek, van de drollen in de donkere hoeken van het Kremlin tot de hardste liberale critici van Poetin, maar ik heb niemand gevonden die Oekraïne zou zien in De NAVO als iets anders dan een directe uitdaging voor de Russische belangen.

  Als we Oekraïne in het bondgenootschap opnemen, zullen we de Russen de strategische handschoen recht in het gezicht werpen. Rusland zal zo’n stap niet onbeantwoord laten.

  Maar als Oekraïne toch lid wordt van de NAVO, zal het gebeuren zonder de Krim en de oostelijke regio’s. Het valt gewoon uit elkaar”, zei hij toen.

  Burns is nu hoofd van de CIA.

  De Verenigde Staten begrepen alles perfect en hebben jarenlang opzettelijk de situatie verergerd door de grenzen van wat met Rusland was toegestaan ​​te onderzoeken, zich bewust van het risico en de waarschijnlijkheid van een gewapend conflict.

  https://rusvesna.su/news/1671814027

  • Adriaan,
   Denk je niet dat die Nato de aanvoerroute van de Russen daar niet zal bombarderen en dus de opweg zal dwarsbomen, ze zien alles die Yankees al ruim van te voren aan komen?

   • flardinga december 24, 2022 at 11:32

    De vertikale opmars van Sergej Soerovikin vind ik (wie ben ik?) uiterst riskante onderneming op 2 fronten te gaan strijden lijkt mij geen goed plan, net als of de luchtmacht de infanteristen met hun relatief lichte wapens het verschil kunnen maken.

    Als ik Soerovikin was dan zou ik met de precisie raketten alle besluitvormings centra plat gooien als de kop van het serpent gescheiden wordt misschien komt de bevolking van Oekraïne ook tot de slotsom om de overgebleven nazi naar het hiernamaals te zenden ( maar het laatste is een hypothese die niet uit zal komen).

    Gegroet beste flardinga.

    • Operatie Barbarossa (rode barbaren) ging van start op 22.06.1941 en 22 is het een na laagste meestergetal van de vrijmetselaars. Verhalen doen de ronde dat Stalin (+ rode leger) een vergevorderd plan had om nazi-Duitsland aan te vallen, vanuit het oostelijk, door de USSR bezette deel van Polen.

     • Barbarossa betekent Roodbaard en niet rode barbaren (wel grappig gevonden, trouwens)
      Zijn bijnaam dankte de Duitse koning en keizer van het Heilige Roomse Rijk, Frederik I Barbarossa (1122-1190), ook wel Frederik van Hohenstaufen genoemd, aan zijn rode baard.
      Stalin rekende er in 1940 op dat Duitsland de oorlog tegen Frankrijk en Engeland zou winnen. Maar hij had gehoopt dat de ‘strijd in het Westen’ in 1940 langer zou duren en de legers van Duitsland, Engeland en Frankrijk dermate uit zou putten, dat hij geen noemenswaardige tegenstand zou ondervinden, als hij in 1942 Duitsland aan zou vallen. Hij was dan ook onaangenaam verrast dat Duitsland de oorlog al na 6 weken gewonnen had.

    • Dat zeg ik al meerdan een half jaar. De opvolger van de kGB heeft gefaald; het was hun taak het wie wat waar waneer uit te vogelen, zodat er afgerekend kon worden met wat precisie raketjes, of zwaarder matereaal.

     helaas; dat is nog niet gebeurd.
     De simpelste manier: selecteer een krijgsgevangen Oekie, zet een hoge beloning in het vooruitzicht, en laat hem vrij.

     Dat kan veel Russen sparen, en de oekie legerleiding totaal gek maken van angst.

 3. Mijns inziens is het afsluiten van Kiev door deze aanvalsplannen vrij logisch….Amerikaanse wapens en tanks zullen niet meer kunnen worden aangevoerd en daarmee word de oorlgo in de lente beeindigd, tenzij de Nato ineens openlijk gaat meedoen. In dat geval zal de nucluaire optie worden aangesproken, waarbij ik denk dat havensteden zoals Rotterdam de eerste doelwitten zijn. De Baltische staten zullen ene ultimatum krijgen, alle wapens inleveren en ander boem, weg Vilnus, Tallin en Riga….dat is wat de NATO had ingecalculeerd door deze landen in te lijven. De Baltische staten zijn door EU subsidies welvarend geworden in vergelijking met 20 jaar geleden, maar wat weinig mensen weten isd at hun staats schulden doro de EU zijn opgekocht, waardoor de EU dus een macht heeft om in die landen politici en regeringen financiieel te breken wanneer men wil…het zou zomaar kunnen dat deze landen op zeer korte termijn terug uit de EU en de NATO stappen….en bij de BRICS aansluiting zoeken…..ze willen niet worden geofferd voor de doelstellingen van de EU en Nato onder bevel van het WEF…..want die nieuwe wereldorde gaat miljoenen levens kosten….ook iets wat Klaus en cornuiten weten en goed bevonden…..volkeren moord met voorbedachte rade, dit is wat het WEF doet, en ze vinden het prima ook nog,….de pers houd wel een ander verhaal voor aan de bevolkingen van Europa….

  De NATO is bevolkt met lieden die allemaal volgens dezelfde lijnen denken en daarbij het eigen beeld alsm ultieme gelijk zien. Zulke denkbeelden zijn een blauwdruk voor zowel oorlog als verregaande andere ellende, dictatuur en genocide volgen in dit spoor.

  Om een wereldorde te creeren moet het WEF alle verworven rechten en alle bezit neutraliseren…..oorlog en honger en alle gewelds opties in handen van regering is die weg……dit is een landlopend plan, waarbij steeds meer landen hun burgers totaal machteloos maken en vervolgens opzadelen met horden primitieven die met een kapmes in de hand nul problemenn hebben om anderen de kop af te slaan….

  Dictaturen met kwade oplannen ontwapenjen en verdelen hun bevoilking voordat ze tot het uitroeien overgaan, steeds een schijfje van de taart aan pakkend, tot enkel overblijft wat hen aanstaat.

  De derde wereldoorlgo is al bezig, alleen zonder officieele verklaringen, zonder massale bombardementen maar wel met het steeds verder verdrukken van eigen volk.

  Dit is onze toekomst, gebracht door
  VVd, CDA, D66 en het links terroristen tuig van GL en PVDA.

  misschoien is die kernbom op Brussel en Rotterdam wel de weg naar vrijheid, ik zie helaas geen andere meer.

  • Duchesne december 24, 2022 at 11:29

   “Misschien is die kernbom op Brussel en Rotterdam wel de weg naar vrijheid, ik zie helaas geen andere meer”.

   Ik ga hierin mee tot het einde dit zou de meest “humane” endlösung zijn gezien de vrachtladingen aan artikelen gelezen hebben hoe de satanische elite die doorgedrongen is in elk zgn. democratisch bestel van de Europese lidstaten die niet meer soeverein zijn en geen goed werkende rechterlijkemacht meer hebben.

   Zelf zie ik de plannen van het WEF en in de Nederlandse situatie met een verschrikkelijk afgrijzing aan, ontvolking van 12 jaar Rutte het oliemannetje van Schwab, met zijn uitgestreken pokdalige smoel waarbij blijkt bijna niemand een aanstoot neemt, men kan niet alleen de Main Stream Media de schuld geven over deze verborgen feiten, het is nu of nooit aan het publiek (want 1 homogeen volk zijn wij al lang niet meer door de opname van 6 miljoen vreemdelingen) het collectieve geheugen is zó lek als een mandje.

   De geschiedenis herhaalt…!

   Het opnemingsvermogen van de menigte is heel beperkt, hun intelligentie is gering, maar hun vergeetachtigheid daarentegen ongelooflijk groot. Daarom moet alle propaganda, wil zij effectief zijn, beperkt worden tot enkele wezenlijke punten. Deze leuzen moeten zo lang herhaald worden tot iedereen onder het publiek begrijpt wat je wilt dat hij begrijpt.

   – Adolf Hitler

   • Helaas de bittere waarheid. Het ga u goed Adriaan W.

    Si vis pacem, para bellum

    Helaas, onze vrijhyeid is meer in gevaar dan waar dan ook in de geschiedenis, en met een regering die ons als burgers daadwerkelijk kapot aan het maken is zal ergens de Bellum verschijnen.

    Wij die alles hadden kunnen zijn terug tot beesten gemaakt. Dit is de erfenis van politici zonder moraal en geweten.

    • Duchesne december 24, 2022 at 11:51

     Juist en bedankt Duchesne, de laatste Kerstboodschap van het christelijke verleden van Europa, wederom een lege huls weldra.

     Gegroet beste Duchenese ik wens je een fijne kerst toe, mischien héél mischien dat een uiterst klein wonderje mag gebeuren. Een sprankje hoop doet leven.

    • Discobol december 24, 2022 at 12:07

     Bedankt Discobol, inderdaad heb ik het gelezen en bewaard als PDF file en toegevoegd aan mijn knipsels dat nu een grote wanorde is geworden, kom er niet toe om het te organiseren. Denk Discobol dat je het artikel ook heb gelezen over het laboratorium in Tblisi waar de Amerikaanse diplomaten de meest verschrikkelijke weefsels monsters mee namen naar de VS en onderandere in het lab van Fort Detric Maryland het zgn. Wuhan “virus” gemaakt werd en in oktober 2019 met de Military Games naar Wuhan (VeteransToday) gebracht werd, kan het niet zo snel vinden.

     Fijne dagen toegewenst beste, misschien overleven wij het Belarus/Russisch kerst offensief, misschien pleurt de overheid het internet eruit, wie weet.

 4. Die anonieme “bronnen” vanuit het Russische leger zijn uiteraard zo onbetrouwbaar als het maar kan. Niet omdat het per definitie leugenaars zijn, maar gewoon omdat in een oorlog de waarheid het eerste slachtoffer is. Bij één van de filmpjes van een tanktransport hebben ze de achtergrond geblokt om te voorkomen dat je weet waar ze rijden en in welke richting ze rijden. De meeste filmpjes kunnen overal opgenomen zijn, en zijn niet met zekerheid militair materiaal bestemd voor de bevrijding van west-Oekraïne. Het kan zijn dat de “bronnen” vanuit het Russische leger een bepaalde indruk willen wekken. In het echt weten we, vanachter ons toetsenbord, gewoon niet waar de grootste aanvallen plaats zullen gaan vinden, en dat is ook de bedoeling van het Russische leger.

  • Oorlogsvoering betekent ook dat je zoveel mogelijk desinformatie probeert te verspreiden die als geloofwaardig overkomt.
   De Duitsers in WW2 werden ook constant gevoerd met aannemelijke desinformatie. Waar zouden de geallieerden landen.
   Misschien is dit ook wel de strategie.

   • Ik denk dat de huidige desinformatie die we krijgen enkel is om politieke carrieres te redden cq te behouden, zodart de macht bij de WEF groep blijft. Hoeveel mensen daarvoor dood moeten zal dat tuig niets uitmaken…

 5. De enige optie die de NATO heeft om een kernoorlgo te vermijden en de Russen te stoppen is door Oekraine de oorlgo te verklaren en vanuit het westen binnen te vallen, daarvoor moet men een reden creeren…..
  Op die manier kan men troepen Oekraine insturen ( zonder tegenstand want de Oekrainse tropen zijn “gevlucht” naar het oostelijk front…. en toch oorlog met de Russen vermijden, immers, een land in oorlog met een ander land kan niet vechten tegen een andere aanvaller van zijn vijand, dat zou dubbel nadeel brengen terwijl men geen gegronde reden heeft om met de derde partij te vechten….de eigen bevolkinng en troepen zouden dit niet accepteren…..
  Via deze weg kan men als NATO officieel in oorlog zijn met Oekraine en tegelijkertijd ze van wapens blijven voorzien, dooor zogenaamde “verliezen te lijden”, eigenlijk wat in Syrie is gedaan om Islamitische staat van wapens te voorzien: leveren en blijven leveren aan “milities” die dan worden overvallen en wat handgeld voor de moeite krijgen…..en op deze wijze is Rusland geblokkeerd van het innemen van het achterland…..tenzij het de strijd wil aangaan….

  De Russische troepenaanvoer kunnen dus ook wel eens preventief zijn om de NATO de pas af te snijden…..

  hoe dan ook, de Oekrainers zelf worden verraden door zowel hun eingen regering als Europa…..ben benieuwd wie al die Oekrainse mannen gaat vervangen: arabieren of afrikanen….want dat is wat dit uiteindelijk doet…..Calgay van Coudenhoven uitvoeren…..bruin fokken voor werleddominantie door wit te vermoorden. Dat de Oekrainers zelf dit niet op tijd inzien en zich voor een valse kar laten spannen is jammer….triest…

  Dit zijn rare tijden, dit zijn zieke tijden.

  • Duchesne december 24, 2022 at 11:47

   Wederom mee eens, ik zie dit gewoon op het tijdstip van lezen het aan mijn geestesoog voltrekken, ja “wij” waren het Pan-Europa Plan van Coudenhove-Kalegie Prijs niet vergeten en ook de oud Duitse Bundeskanslers en hun inzet ten behoeve van de Europese eenwording. Onder de winnaars komen we vele bekende namen tegen: Luns, Adenauer, Churchill, Kissinger, Kohl, Mitterand, Beatrix, Paus Johannes Paulus II, Juncker, Blair, Clinton, Merkel, Van Rompuy, Paus Franciscus, Macron.

   Het Europese eenheidsstreven is een tussenstation op weg naar een wereldwijde hel en verdoemenis naar mijn mening, de geschiedenis heeft ons geleerd dat dit soort magalomane plannen altijd op stront uitlopen, de stank hiervan zou velemalen erger zijn wanneer de stront door de ventilator wordt verspeidt in elke huiskamer.

  • Juist! Preventief, oftewel… een voorbereiding om een NATO aanval vanuit Polen af te slaan?
   Oftewel, eerder hier op frontnieuws gelezen, een grote misleiding/afleiding.
   In ieder geval, we zullen het binnekort kunnen zien!
   Niemand is dom in dit conflict. De VSA niet, de Russen niet, Nato en Europa… tja, dat valt nog te bezien, helaas.

 6. Ik vind het echt lachwekkend om dit te geloven. Ik denk dat Rusland deze plannen eerst heeft voorgelegd aan Amerika en NATO en hun toestemming hebben gevraagd 😀😃

 7. Misschien is deze hele oorlog ook een geplande bevolkingsreductie campagne. Daarom voeren de Russen zo gek oorlog en wie weet hebben we straks NAVO troepen mobilisatie

 8. Ik lees hier veel over de nazi’s . En nooit een woord over hoeveel onschuldige mensen de sovjets hebben gedood. Veel veel meer dan de nationaal socialisten moest je het nog niet snappen.

  • Inderdaad, joodse bolsjewieken, khazaren van oorsprong, dus niet Russen van oorsprong. Niet appels met peren vergelijken, en ook niet roeptoeteren “de slechte Russen Stalin en die nog ergere Beria”, want dat waren beiden Georgiers. De waarheid van de geschiedenis in oost-europa is veel complexer dan we ons zelfs maar kunnen voorstellen.

 9. Ik zie dingen anders.
  Alles is handel, in de ruimste zin van het woord.

  De Russen hebben iets, wat de Oekies niet hebben; luchtvloot.
  Stel je voor Poetin stuurt een ultimatum van een dag, met de eis van overgave; zo niet vernietiging van centrum kiev en Odessa.(Odessa is belangrijk voor de aanvoer van zware wapens)

  Als hij dan een tap[ijt bombardement uitvoert met lichtere bommen en brandbommen op Kiev centrum, en een Poseidon–als die werkt–voor de kust van Odessa heeft ie een punt gemaakt

  Tot nu toe heeft hijnauwelijks de luchtmacht gebruikt; er moeten gigantische hoeveelheden bommen zijn uit Sovjet periode; hoog tijd die op te gebruiken.

  Het Oekie leger is niet meer zo groot; en verdelen over een paar fronten maakt ze zwakker.
  Ondertussen zijn de aanvoerlijnen verstoord, zodat hun logistiek eigelijk niet meer bestaat

  Als nu iedereen denkt dat ze de grens oversteken bij “X'” waarom niet dan op het laatste moment elders?
  Om de mijn velden later op te ruimen hebben ze krijgsgevangenen.

  Maar snelle, onverwachte acties op niet verwachte plaatsen brengen altijd meer resultaat–en makkelijker- dan bekende voorspelde acties.

  • Een Poseidon in de Zwarte Zee zou volkerenmoord betekenen. Dat zeer diepe zeetje is voor het grootste gedeelte gevuld met H2S, wat op zo’n 30 meter diepte begint. Dat gas zou in grote hoeveelheden vrijkomen en zich met de heersende wind over het land verspreiden en alle fauna op zijn weg doden.
   Dus maar goed dat jij het niet voor het zeggen hebt.

   • Inderdaad.Ik zou harder optreden tegen Oekraine.
    Veel harder.
    Ik zou stad voor stad een terror bombardement geven; beginnend met Kiev
    Net als destijds Dresden en Hamburg en Berlijn.
    Totdat Kiev zich over zou geven.

    Daarnaast, zoals bij Bakmut: de verdedigers scheidden in enige delen en deel voor deel nemen.

 10. Maskirovka…
  Als er een serieuze aanval vanuit Wit Rusland komt dan gaat die via de westelijke oever van de Dnjepr komen, als onderdeel van een schijnaanval op Kiev, en zich dan over Bila Tserkva pal naar het zuiden richting Uman voortzetten.
  Vanuit Uman ligt dan zowel de weg naar Odessa als die naar Donetsk open.
  Niemand is gek genoeg om dwars door de Pripyap moerassen aan te vallen…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in